Kkist

Kkist

我是 Kkist
訊息
正顯示第 110 篇(共 67 篇香港及鄰近地區的食評)
排序:
篩選條件
MAR 24

$350 食左一肚氣,伏!認真Black List! 本身想搵間Cafe Chill 下,坐低無耐。開OP 諗住睇下有咩必食,待應呀姐巳經態度麻麻催人落單。 - 比人催落單無耐,就叫我地讓坐比老人家坐台,轉我地去tatami。配合左但全程屈埋隻腳係超唔好坐 - 我地叫左Full Set,飲品,主食,甜品 - 但主食未食到一半,我估食左15-20mins 左右 侍應呀姐老遠,樣都見唔到,隔幾個身位咁狂叫"小姐",其實唔知佢叫緊邊個,但原來係同我地講野, 巳經催我地上甜品 - 咁我順便唔該佢幫手斟杯水 但可能因為飲水係extra servic...
4 推介
or#Tm66011322
孤獨的美食家
nataliecyy118
or#Tm66127024
MAR 24

牛站絕對係近期火鍋放題天花板 今日Book 左銅鑼灣分店,星期五6:30pm 入座 2小時任食。 今次我簡左最基本既牛肉套餐,因為朋友講過普通放題配菜巳經好多選擇好夠食! - 出去任選區又真係好多選擇,丸類最特別係有醬爆(咖哩)魚蛋,好特別,好味。 菜都好多任君選擇! - 而我印象最深係有好多款酒類任飲 燒酒/ 白酒/ 清酒/ 罐裝啤酒/ 日本果汁味汽酒 - 甜品都有好多款,有d 一口甜品/ 哈根大師雪糕/ 韓國牌雪糕/雪條等 - 最基本套餐既牛都好食,雖然牛味唔算好重,不過都好正,因為唔算太愛肥的牛肉片...
FEB 24

哈豆;觀塘工廈的台灣菜lol 屋企人介紹黎觀塘食野,推薦呢間哈豆 我叫左牛肉麵加一個小食拼盤加飲品 雖然估唔到牛肉麵就係牛展,不過味道都ok 價錢都係唔錯的,炸物就還好,但都算多種類 性價比唔錯,而且剛剛開門無耐就到,位都唔洗等lol
FEB 24

咁岩黎到又一城,見到有間正斗就黎試下~ 入黎坐低叫咗馳名乾炒牛河仲叫左碗粥同炸兩腸粉 干炒牛河一碟本身巳經要百幾蚊,堂食仲要加一,即管試下有幾好味lol 今次純粹記錄下我食過d 咩,所以相又唔算影得好靚,味道係好的,但價錢都好貴 抵食就唔會比到太高分了,但環境服務都好。 問佢地額外提供的辣椒油都好好味
FEB 24

今日一行人黎到新城市廣場,其中一位係拉麵愛好者。 記得呢間好味,自然就話要encore 但另外一位友人話食過其他分店,印象味道麻麻 最後我決定比多次機會等我試下! 到底係好食定唔好食lol 我叫左蟹皇沾麵套餐,一set 連加一都差唔多兩百。 黎到好震撼,大份同足料有蟹肉蟹膏,軟殼蟹同埋沾麵 大家最後都話非常之正,朋友話唔好食嘅係"鹽麴"味,我估都係個人口味唔同,但首選一定係叫蟹lol
這篇是 [非食評]
FEB 24

咁岩黎到黃大仙,即刻search 下有咩好餐廳 見到和氣食堂呢間幾高評分,即刻去 去到門口發現好多人排隊,應該都係正野黎啦 排左45mins 到終於入座,係比較少見既車道型智能送餐,Qr code 落單之後係直接係車道送全個餐比你。 食物味道ok, 都係正常味道。 但價錢我就覺得係偏貴左d d really
這篇是 [非食評]
FEB 24

美味樂園撈面係藍田開左十幾二十年大家都知。 味道係十年如一日,鍾意食撈麵既去開藍田掃街必食。 當然價錢就完全同當年唔同,記得當年試過$1 $1包 而家就$5 一包 五倍價錢。 而家食得撈面都係食果種情懷了
FEB 24

先前食過觀塘店所以當知道中環開分店即刻帶親友們來試。位置係L place都好方便我呢位中環OL 🤭 講翻食物: 黑磚豆腐外脆內軟,基本上係我必點item 之一 另外就係冰鎮咕嚕肉 都係我favoutie item! 呢兩樣都必點必點 但食左幾次基本上所有野都好好食~ 係中環中菜滄海遺珠,暫時仲未好多人發現,所以夜晚坐得都好舒服又唔嘈
JAN 24

flower咁岩屋企人生日想食butterflyroom 一於就一齊試下dinner set 到步Rosewood Hotel 成個環境好靚 Butterflyroom 唔算好大,但成個裝潢都好雅緻高級 Dinner Set 係 3courses menu 簡單介紹,選擇唔算多,頭盤係二選一 水牛芝士/ 三文魚 前菜兩款都唔係hit 中我心中最喜歡既前菜,但不得不說個三文魚真係好食。 唔會死鹹,魚肉厚有質感。 水牛芝士都係唔錯 Main 就係三選一 Steak/ Sea-bass/ Mushroom Risotto 我地一行人叫左唔同款大家試下味excited 當中最好味係Steak! 真心唔錯,煎的Med...
JAN 24

今日又來到西環, 今次試咗品穀的外賣布甸撻 想話呢個布甸撻賣相一流 至少我望到真係想買來食lol 但食落整體就還好的,未去到好驚喜既味道。 如果有好高期望既客人可能會覺得有d 小普通
Top