2022-06-18 366 瀏覽
每款菜式名都好特別,齋睇名無圖可能唔知係乜嘢😂*牛油果大蝦黑醋沙律🥗 $108* 焗多汁豬仔骨配啤酒薯條🐷🍟 $138BBQ醬味濃,肉厚軟腍😍 食落啖啖肉,完全唔乾薯條好酥脆,更加無得輸🤤*醬油風白汁三文魚扁意粉🍝 $112帶少少芝士香🧀 嗰汁濃得黎又唔會膩,裡面仲有好多粒粒三文魚🐟*真士多啤梨奶昔🍓 $51濃濃奶香,仲落左自調果醬,味道唔甜不得止仲飲到好多果籽喺裡面😍*海鹽櫻花奶昔🌸 $47睇就睇得多,食就真係第一次😎 嗰味有少少似玫瑰不過就飲落清好多同埋冇嗰陣酸味👍🏾
每款菜式名都好特別,齋睇名無圖可能唔知係乜嘢😂

*牛油果大蝦黑醋沙律🥗 $108

* 焗多汁豬仔骨配啤酒薯條🐷🍟 $138
BBQ醬味濃,肉厚軟腍😍 食落啖啖肉,完全唔乾
薯條好酥脆,更加無得輸🤤

*醬油風白汁三文魚扁意粉🍝 $112

*真士多啤梨奶昔🍓 $51

*海鹽櫻花奶昔🌸 $47

2022-06-17 243 瀏覽
約咗朋友聚舊,佢帶咗我去尖沙咀山林道JUST'er Bar & Restaurant,餐廳地方不是太大,但環境很有氣氛 。今晚坐無虛席,好彩朋友有訂位!牛油果大蝦黑醋沙律,牛油果的果肉質地細膩,味道鮮美,大蝦彈牙,配新鮮沙律菜和黑醋,清新醒胃。焗多汁豬仔骨配啤酒薯條,豬仔骨用了味道較濃郁的調料來調味,焗的時候充分地吸收調味料的味道,肉質變得軟嫩多汁,細嫩爽甜,飽滿肥美。薯條本身已調味,唔需要再加調味料,鹹味剛剛好,有輕微啤酒味,唔會太突出,而且非常脆,比一般薯條好食好多!英國國菜,作為英國國菜的炸魚薯條,是一道源自英國的熱食,魚裹上麵糊油炸,搭配炸薯條,吃的時候配上不同口味的調味醬,香脆可口。菠蘿熱情果沙冰,熱情果芬香,菠蘿香甜,做成沙冰潤喉兼解渴!士多啤梨奶昔,又濃又香的士多啤梨奶昔質感像溶化了的雪糕,可口甜蜜!

菠蘿熱情果沙冰,熱情果芬香,菠蘿香甜,做成沙冰潤喉兼解渴!
2022-06-17 327 瀏覽
山林道有唔少酒吧餐廳🍴,今日中午就來間近排幾旺嘅 Just’er 食午餐🍽,原來啲嘢食🍝都幾高質🤩有驚喜喎!佢裝修幾有🤩特色,入面有唔少霓虹燈牌做裝飾,感覺幾型😎。牛油果奶昔🥛除咗牛油果🥑味香濃之外,仲有香蕉🍌味喺入邊,口感豐盈細膩🤤。真士多啤梨奶昔🥛有真士多啤梨🍓肉係入面,酸甜香滑😋。紅酒🍷牛柳粒蕃茄🍅意粉🍝味道香濃🤤,紅酒🍷牛柳粒好入味,加上蕃茄🍅膏有少少🤏酸甜,幾開胃🤤。意粉🍝彈性唔錯又卦汁,份量又足👍。慢煮孜然🧄蒜香春雞🐓(半隻)配油醋沙律🥗俾我想像中大份,因為用咗慢煮嘅關係🤤肉質超級嫩滑彈牙又充滿肉汁😋。孜然🧄蒜香味道適中👍唔會過火🔥,加上配埋油醋沙律🥗食起上嚟感覺幾🥰健康,絕對值得一試!

佢裝修幾有🤩特色,入面有唔少霓虹燈牌做裝飾,感覺幾型😎。

真士多啤梨奶昔🥛有真士多啤梨🍓肉係入面,酸甜香滑😋。

意粉🍝彈性唔錯又卦汁,份量又足👍。

午餐
係門外經過會被「全院滿座」霓虹燈吸引到~而事實上又真係valid statement黎XD,係非繁忙時間到訪,依然滿座之餘亦因為fully booked而招待唔到其他食客,想探店的話記得做好預約。❝黑松露牛肝菌卡邦尼意粉❞ ($112)〔推介!〕係超級creamy又掛汁嘅意粉!而且味道香濃,忌廉純滑,絕對唔係一般罐頭汁貨色。黑松露份量非常大方,啖啖都嘆到黑松露很~滿~足。仲有些少煙肉碎幫忙增添風味。❝焗多汁豬仔骨配啤酒薯條❞ ($138)〔推介!〕豬仔骨嘅精髓在於皮肉輕鬆分離﹑肉質軟熟,夠入味,而呢份ribs就全部都做到。BBQ醬好似已經完完全全滲透入去肉質入面咁,非常惹味。薯條脆身而有特別調味,出色!❝科布沙律❞ ($128)〔推介!〕材料包括雞胸肉﹑牛油果﹑熟蛋﹑沙律菜等等,配合油醋汁甜甜酸酸非常開胃,雞胸肉嫩滑而調味特別,照顧到想健康飲食但又想同朋友聚餐嘅食客,實在太貼心了~❝真•士多啤梨奶昔❞ ($51) & ❝玉桂花蘋果紅茶(凍)❞ ($45)奶昔足料濃稠﹑紅茶玉桂味道突出。仲有唔少其他特色飲品可供選擇。𓂃𓈒 𓂂𓏸 JUST'er Bar & Restaurant 𓏸𓂂 𓈒𓂃

❝黑松露牛肝菌卡邦尼意粉❞ ($112)

❝焗多汁豬仔骨配啤酒薯條❞ ($138)

❝科布沙律❞ ($128)

尖沙咀山林道13號地下A1-A2號舖

適合場景 | 二人﹑四人或以下聚餐

更多同區美食 ☞ #17尖沙咀
更多同類美食 ☞ #17西餐
2022-06-16 159 瀏覽
自從有番晚市堂食後,基本上一個禮拜最少出5晚食晚飯,搵番之前幾個月無見既朋友聚下。今晚朋友帶左我去山林道呢間我都想試好耐既餐廳,果然真係好出色,值得推介。先講餐廳個環境,座位唔算多,但座位舒服,裝修氣氛唔錯,最適合傾計敘舊。食物方面就真係好出色,首先叫左個科布沙律,份量好多,勁多料,有蛋,牛油果,雞肉等等,味道唔錯,食完呢個前菜即刻好開胃。跟住係黑松露牛肝菌醬卡邦尼意粉,意粉好creamy好入味,黑松露好多好香,非常好味。之後個Fish and chips又係好好味,魚皮脆又薄,魚肉好滑肉感豐富,薯條份量多,炸得好香味道十足。兩杯飲品蜜蜂柚子沙冰同洋甘菊蜜糖檸檬茶都幾特別,味道唔錯,幾值得試。下次如果要約人舒舒服服咁傾計,又要搵食物好味,地點又方便既餐廳,呢個肯定係首選

2022-06-16 117 瀏覽
平日收工都好鐘意同朋友係街上發掘新野食 今個禮拜亦都唔例外~今晚返左朋友到山林道一間注意度極高的餐廳,名為Just'er Bar & Restaurant餐館超級exclusive~ 朋友都我講都好難book,但終於比我地訂到位,大幸運一安排入座後,馬上比餐廳入面既超IG-able裝飾深深吸引住!餐廳入面既牆上都有十分有個性既霓虹燈 又時尚又搞笑!裝潢靚到爆! 超級用心既設計 打卡一流入返正題先, 餐廳除左靚, Menu亦都十分有心思! 飲品種類繁多 名字亦都改得十分搞鬼 我點左一杯 星爆氣流斬改EX ($45,左) ,而朋友就點左杯 曲奇馬上瘋 ($47,右)我個杯係用美美既Mason Jar盛上淡藍色 波子氣水味既碳酸飲料~ 上面仲有厚厚既whipped cream!朋友既Cookies Smoothie亦都十分出色 落足料去打! 口感十分香濃 更附上一塊完整既Oreo曲奇,讚!前菜方面,我地叫左一份 牛油果大蝦黑醋沙拉 ($108) 沙拉十分清新 配以黑醋 口感更refreshing 而且真係落足兩隻大大隻既Tiger Prawns 大蝦, 配上牛油果, 超級好食!主菜方面,我地
平日收工都好鐘意同朋友係街上發掘新野食
 今個禮拜亦都唔例外~

餐廳入面既牆上都有十分有個性既霓虹燈 又時尚又搞笑!

裝潢靚到爆! 超級用心既設計 打卡一流

前菜方面,我地叫左一份 牛油果大蝦黑醋沙拉 ($108)
沙拉十分清新 配以黑醋 口感更refreshing

主菜方面,我地揀左一客 醬油風白汁三文魚扁意粉 ($112)
一上菜己經覺得意粉賣相好吸引呢

食左一啖, 更加覺得係驚為天人! 意粉入口勁creamy,調味做得好好~!
三文魚與意粉既烹調亦都係大師級
 必叫!
另一位主菜我地點左一客 焗多汁豬仔骨配啤酒薯條($138)
豬仔骨真係無改錯名! 焗得又香又juicy
 份量亦都十分大份 肉質好腍 食得好爽
啤油battered既薯條同樣好得 炸至金黃香脆! Yummy

我同朋友都食得好飽好滿足~ 食物質素高,餐廳又靚可以打卡
絕得係一間十分高質既餐館!價錢亦合理抵食 讚
$247.5
  • 醬油風白汁三文魚扁意粉
  • 牛油果大蝦黑醋沙拉
  • 星爆氣流斬改EX
  • 曲奇馬上瘋
  • 焗多汁豬仔骨配啤酒薯條
2022-06-15 194 瀏覽
昨天跟朋友去咗尖沙咀JUST'er食西餐,之前食過一次都已經覺得唔錯,所以今次再嚟試吓。店舖本身地方唔大,好快就已經坐滿人,好似店內嘅招牌咁全院滿座。🍹蜜糖柚子沙冰 $45柚子本身就有點微酸,但加咗蜜糖之後,味道酸酸甜甜嘅沙冰幾好飲喎,天氣咁熱飲真係透心涼。🍹真·士多啤梨奶昔 $51奶昔真係用士多啤梨去打成嘅,所以會飲一啖都飲到士多啤梨碎係度,整體味道都唔錯。🍽美國安格斯9oz配啤酒薯條 $218薯條嘅啤酒味道唔重,但薯條都仲炸得好香脆,唔使點蕃茄醬都已經好食。安格斯牛大約6-7成熟左右,仲鎖住香濃嘅肉汁,會食一口油脂同肉汁都係口裏湧出嚟好正,,軟腍度亦啱啱好👍🍽慢煮孜然蒜香春雞 $145孜然蒜香雞肉軟腍,用刀輕力一切雞肉就自動勃開,沙律菜嘅油醋加咗蜂蜜糖,甜甜地更好味。🍝黑松露牛肝菌卡邦尼意粉$112黑松露牛肝菌味道香濃,扁意粉軟硬度啱啱好,掛晒濃濃嘅卡邦尼醬汁超好味😋
昨天跟朋友去咗尖沙咀JUST'er食西餐,

🍹蜜糖柚子沙冰 $45

蜜糖柚子沙冰
真·士多啤梨奶昔
  • 黑松露牛肝醬卡邦尼意粉
2022-06-14 94 瀏覽
喱間舖頭雖然唔大,但係入面既裝飾幾特別,擺放左唔同嘅霓虹燈,好鬼型😍啱晒用嚟打卡用啦!🍴食物🍴1️⃣焗多汁豬仔骨配啤酒薯條$138: 豬仔骨同個名一樣真係好多汁,BBQ醬汁味道甜甜地,舊骨就有少少難切開😂不過咬落肉質都幾鬆軟,薯條就熱辣辣脆卜卜好好食😋2️⃣水牛城雞翼$52: 醬汁辣辣地非常惹味,雞肉又好juicy,鍾意辣味嘅朋友唔好錯過😋3️⃣MK鰻魚蛋包白飯$121: 鰻魚好大塊,蛋好香滑煮到半熟狀態,撈埋飯一齊食一流❤️🍹飲品1️⃣玉桂花蘋果紅茶$43: 熱飲份量超大壺好抵飲😱聞落都好香,味道甜甜地好啱女仔飲。2️⃣真,士多啤梨奶昔$51: 好濃郁士多啤梨味,又唔會太甜。

🍴食物🍴

🍹飲品

2022-06-14 151 瀏覽
收工同朋友去左TST搵食山林道好多餐廳 最後揀左呢間💛《JUST'er Bar & Restaurant》💛門西淋牛豬仁雞 vs蝦兵蟹將$498炸軟殼蟹|多汁龍蝦|焗多汁豬仔骨 全麻皆雞|特濃茄汁意粉🍝超豐富同用料上乘一想枱已經聞到陣陣嘅龍蝦香味而且肉質細膩Q彈軟殼蟹炸得好香脆 BBQ豬仔骨係切緊嘅時候都好Juicy芝麻雞髀超大份 啖啖肉👍🏻茄汁意粉都有好多蕃茄蓉🍅🌟都好full 可以預先係OpenRice book位📌JUST'er Bar & Restaurant (尖沙咀)尖沙咀山林道13號地下A1-A2號舖
收工同朋友去左TST搵食

茄汁意粉都有好多蕃茄蓉🍅

🌟都好full 可以預先係OpenRice book位

尖沙咀山林道13號地下A1-A2號舖
2022-06-13 142 瀏覽
JuST'er Bar & Restaurant 📍尖沙咀山林道13號地下 A1-A2號舖約左朋友來尖沙咀食飯😊好彩book定位7點左右就滿座凱撒沙律 🥗 $98 麵包🥯碎,好脆好香牛油🧈味好似油炸鬼🤣黑松露牛肝菌卡邦尼意粉🍝$112 好香濃~廚師👨‍🍳落黑松露唔手軟超級多醬汁好creamy👏🏻👏🏻焗多汁豬仔骨配啤酒薯條🍟$138豬仔骨好嫩口~雖然唔算話好多肉但醬料調得唔錯👍🏻好香BBQ味啤酒薯條🍟第一次食~即炸香脆菠蘿熱情果沙冰 $45菠蘿🍍熱情果沙冰飲落好Fresh😍真士多啤梨奶昔 $51覺得略為甜咗啲🤣如果鐘意甜朋友可以叫來試試店內有霓紅燈裝飾用來打卡一流👍🏻
JuST'er Bar & Restaurant
📍尖沙咀山林道13號地下 A1-A2號舖

約左朋友來尖沙咀食飯😊
好彩book定位7點左右就滿座

凱撒沙律 🥗 $98
麵包🥯碎,好脆好香牛油🧈味
好似油炸鬼🤣

覺得略為甜咗啲🤣
如果鐘意甜朋友可以叫來試試

店內有霓紅燈裝飾用來打卡一流👍🏻
2022-06-13 83 瀏覽
早幾日同朋友一齊去食dinner。呢間餐廳果日冇得walk-in 因為爆晒 好彩我一早book左😆我地叫左2個main,一個沙律,2杯野飲😃焗多汁豬仔骨 配啤酒薯條 $118豬仔骨好多汁,名實相符👍🏻 易咬,唔會焗過濃,醬汁多,會有啲甜薯條🍟即炸,好脆香邪王炎殺黑龍意粉 $138中西混合👍🏻 雞塊岩炸好,好食,配埋中式甜醬汁,似台灣風味既炸雞。醬汁撈埋落意粉到👍🏻甜甜地好味Avocado 大蝦黑醋沙律 $108蝦🦐外脆內軟 avocado足料👍🏻 沙律菜有唔同款,😀唔會太dry菠蘿熱情果沙冰清新 好解油 非常推仲Cookie馬上瘋比較甜,似用奶粉沖,中意甜既就可唔可以叫😊環境:舒服 暗暗地 岩晒傾計

我地叫左2個main,一個沙律,2杯野飲😃

焗多汁豬仔骨 配啤酒薯條 $118

薯條🍟即炸,好脆香

邪王炎殺黑龍意粉 $138

Avocado 大蝦黑醋沙律 $108

菠蘿熱情果沙冰
清新 好解油 非常推仲
Cookie馬上瘋
比較甜,似用奶粉沖,中意甜既就可唔可以叫😊

環境:舒服 暗暗地 岩晒傾計
2022-06-12 57 瀏覽
呢間餐廳裝修好有特色,有個型格「全院滿座」嘅打卡位😆 而且又真係爆場幾受歡迎🫣✨焗多汁豬仔骨配啤酒薯條 $138呢個豬仔骨賣相幾吸引,大大份😍 味道都冇令我失望😋 豬仔骨有層bbq醬,焗得香噴噴!有時出去食嗰啲豬仔骨焗到啲肉都幾乾 ,但呢度嘅豬仔骨嘅肉幾juicy🤤 有驚喜!✨JUSTER 科布 Cobb $128沙律有4款醬汁供選擇,我哋揀左黑醋汁,甜甜酸酸好開胃😙~ 入面有雞胸肉、煙肉、牛油果🥑、雞蛋、青瓜、蕃茄仔等,好豐富!🤩 雞胸肉唔會鞋幾好👍🏻✨垃圾八爪魚 $48呢款小食份量好多🤩 即叫即炸!香脆可口,點埋個沙律醬越食越停唔到口😝 感覺如果配酒飲會再正啲🤣✨厚玉子燒 $58玉子燒好多舊🤣兩個人食覺得有啲飽… 面頭有好多木魚絲,暖暖地,蛋味好香🤪🤪✨青檸柚子梳打 $45甜度適中,解膩又解渴!又熱又焗嘅天氣飲好爽🤓✨曲奇馬上瘋 $47oreo味都幾重

✨焗多汁豬仔骨配啤酒薯條 $138

✨JUSTER 科布 Cobb $128

✨垃圾八爪魚 $48

✨厚玉子燒 $58

✨青檸柚子梳打 $45
甜度適中,解膩又解渴!又熱又焗嘅天氣飲好爽🤓

✨曲奇馬上瘋 $47
oreo味都幾重
2022-06-11 63 瀏覽
📌Just’er Bar & Restaurant ✨垃圾八爪魚 $48香口惹味 好適合吹水送酒既時候食✨焗多汁豬仔骨配薯條 $138極濃燒烤味 醬汁帶甜 肉質軟淋唔嚡 薯條用咗炸粉包住炸 惹味到令人食唔停口凱撤沙律 Caesar salad沙律菜非常新鮮,食落清新爽口。沙律醬份量比得幾足,會撈曬成碟沙律都好有味。麵包粒烘到好香脆,幾有口感。厚玉子燒呢份玉子燒勁厚,但完全唔會實的的,食落都算鬆軟。上面淋有大阪燒醬汁&木魚花,甜甜地增加風味。菠蘿熱情果沙冰菠蘿味好重,飲落唔會太甜,沙冰質感清新解暑,好啱夏天飲。海鹽櫻花奶昔唔知櫻花係咩味所以好奇嗌嚟試下🤣🤣 飲完其實都唔知好知櫻花係咩味,係一杯帶少少鹹味嘅清新奶昔。
📌Just’er Bar & Restaurant

✨垃圾八爪魚 $48
香口惹味 好適合吹水送酒既時候食

✨焗多汁豬仔骨配薯條 $138

凱撤沙律 Caesar salad

厚玉子燒

菠蘿熱情果沙冰
菠蘿味好重,飲落唔會太甜,沙冰質感清新解暑,好啱夏天飲。

海鹽櫻花奶昔
2022-06-11 49 瀏覽
一排冇黎尖沙咀,比呢間cafe外表吸引左去試下。叫左個JUSTER科布沙律,醬油風白汁三文魚扁意粉同焗豬仔骨配薯條,再加兩杯野飲。先黎個前菜JUSTER科布沙律,揀配胡麻醬,見到有好多醬係鋪滿成個沙律上面,而且仲好大碟好足料,比左個大大嘅驚喜,完全冇諗到係咁多料!有牛油果、雞塊、沙律菜、蕃茄仔等,見到都覺得fresh,胃口大開!白汁三文魚扁意粉亦非常唔錯,三文魚幾嫩口,無煮到過火,質地唔會好實,而且粒粒都幾大舊。另外,白汁有好濃嘅忌廉味又唔會奶味好重,調味剛好。燒豬仔骨同樣有驚喜,一咬就有好明顯嘅燒肉味,好香,配埋啲汁會想係咁食,而且肉質都唔會太老,唔會太難咬,所以都幾推薦試下。最後仲有兩杯野食,一杯曲奇奶昔,味道就比較一般,覺得奶味唔夠。另一杯就係洋甘菊蜜糖茶(芒果),好大壺,一入口幾甘香而且有淡淡嘅芒果味,味道幾唔錯,但過後會有洋甘菊嘅苦味出現,唔知係咪菊花落得太多,所以失色左,有點可惜~整體而言,雖然揀個兩杯飲品爭啲,但食物就好推介,質素唔錯,而且價錢合理,甚至覺得咁足料,其實幾抵!😂

透過台灣朋友的朋友介紹這間餐廳 就一直很想來吃☺️這次幫朋友慶生 終於讓我有機會吃到☺️我們點了應該算是每枱必點的門西淋牛豬牛雞VS蝦兵蟹將🦞超豐富超巨大😆非常滿足到我們這些食肉獸🤓但因為我們只有兩個人 吃完這個已經飽了🫣不過朋友慶生當然也要有生日蛋糕🎂(儀式感很重🤣)店舖很貼心地 如果有預先說要慶生 他會有甜品安排🍰❤️ 這樣吃完就剛剛好了❤️
2022-05-13
5 分鐘 (堂食)
慶祝紀念
生日