2022-07-19 19 瀏覽
山林道有間細細間既西餐廳,來到已經爆哂場 ,即管抱住冒險心裡態試,睇餐牌其實似日式西餐,跟純西餐有d唔同,價錢都唔貴既叫左三個餐前小食 一個係炸八爪魚 ,咁樣整法又第一次見wo,都幾好送酒既,另一個係原條吊桶,好彈牙配上醬汁食落去好香口,另一個係黑醋汁大蝦沙律,兩隻大大隻中蝦,好食最後叫左個 日式炸雞意粉, 炸雞似是韓式炸雞 配上意粉 可惜 個汁太甜 就咁食雞會好食啲, 仲有兩杯好靚既特色飲料埋單500蚊有找,西餐來講性價比高
2022-07-18 15 瀏覽
<尖沙咀平靚正高質西餐>🤩尖沙咀山林道一向多美食😋 今次黎到呢間西餐廳, 一踏進店內就比佢既大招牌燈"全院滿座" 吸引著. 的確店舖雖小, 但幾乎每一枱都坐滿.<焗多汁豬仔骨配薯條> {$138}😋 份量超大, 豬仔骨又淋又易咬口, 入口有好香既啖啖豬肉味. 再配上熱辣辣脆卜卜既薯條, 超大滿足.<Juster Salad > {$128}😋 完全係一碟超足料, 又吸睛既沙律大拼盤. 有雞肉, 牛油果, 沙律蛋, 青瓜粒, 蕃茄仔 & 菜. 配埋胡麻醬, 超fresh 又好味.飲品方面有好多選擇, 而且顏色又colorful, 好飲得來又好啱打卡😎 order 左呢度既Oreo milk shake , 正😍整體食物高質, 而且價錢又唔貴, 份量大, 絕對值得回頭再食🤗🍔餐廳 : Juster Bar & Restaurant 🍗地址 : 尖沙咀山林道13號
<尖沙咀平靚正高質西餐>🤩

🍔餐廳 : Juster Bar & Restaurant
🍗地址 : 尖沙咀山林道13號
2022-07-18
2022-07-18 26 瀏覽
尖沙咀山林道有不少良心食店,今日與友人來到人氣西餐廳【JUST'er Bar & Restaurant】吃晚餐。餐廳舖面小小,座位不多但牆上霓虹燈牌與時鐘裝飾玩味十足,甚有氣氛。JUSTER科布 ($128)「Cobb Salad」源自美國加州,一盤擺放整齊的食材,顏色繽紛尤像彩虹,單看也能挑起食慾。"JUSTER科布"有烤雞肉、牛油果、車厘茄、青瓜、烚蛋、煙肉絲,加上醇厚濃郁的胡麻醬,味道和層次都很豐富。焗多汁豬仔骨 配 啤酒薯條 ($138)豬仔骨有6支骨之多,外層烤得香口,內裡醃得入味肉質不會乾硬,BBQ醬酸酸甜甜非常惹味。啤酒薯條炸得酥脆,微微鹹度叫人吃不停口。黑松露牛肝菌卡邦尼意粉 ($112)醬汁濃稠充滿菇菌香氣,松露及奶香平衡。扁意粉屬優質貨色,條條分明,吃下彈牙富嚼勁,做到「Al dente」效果,加入煙肉絲更添鹹香。菠蘿熱情果沙冰 ($45)酸甜醒胃很適合夏季飲用。曲奇馬上瘋 ($47)沙冰打得細滑,OREO味道突出,如果甜度可以減半,定更美味。

JUSTER科布 ($128)

焗多汁豬仔骨 配 啤酒薯條 ($138)

黑松露牛肝菌卡邦尼意粉 ($112)

菠蘿熱情果沙冰 ($45)
酸甜醒胃很適合夏季飲用。

曲奇馬上瘋 ($47)
2022-07-18 15 瀏覽
尖沙咀山林道有一間良心小店JUST’er Bar & Restaurant,餐廳裝修算幾特別,牆上掛滿了霓虹燈和時鐘,玩味十足,座位闊落。餐廳最近中午推出了薯條放題,只需點一客主食,薯條就可以任點任食。薯條放題的薯條是啤酒薯條,薯條點上自家製啤酒麵糊,炸至金黃酥脆,輕盈清脆不油膩,由於每客薯條份量不少,最後我只能食到兩客。兩款主菜我點了黑醋汁Juster科布Cobb沙律,材料份量非常豐富,牛油果、蛋、番茄、雞肉、青瓜、沙律菜、火箭菜、芝士粉,一大盤可以當正餐食。另一款就點了黑松露牛肝醬卡邦尼意粉,醬汁creamy。兩杯飲品就揀選了曲奇馬上瘋,真·士多啤梨好昔,兩杯奶昔味道都不錯,混入了大量oreo碎和真士多啤梨。

2022-07-17 12 瀏覽
🔺黑松露牛肝菌卡邦尼意粉($112):每條意粉都沾滿creamy的黑松露醬汁,而且牛肝菌香氣撲鼻香,兩者的香氣濃烈獨特和特別的味道都非常搭,更能夠令整碟意粉的味道更有層次,口感濃郁而不膩。🔺焗多汁豬仔骨配啤酒薯條($138):今次吃到的豬仔骨肉質則好,肉黏骨但輕輕一撕便能夠分離,肉質柔軟彈牙。另外配上的啤酒薯條本身已有少少調味,味道剛好不需要再加調味料,有輕微啤酒味,唔會太突出,而且非常脆,比一般薯條好吃多了。🔺黑松露唐揚雞($98):每塊唐揚上面都有一團黑松露醬,餐廳完全毫不吝嗇~唐揚即是日式炸雞,每口雞都是酥脆香口滋味,用上肉質鮮嫩的雞肉,脆薄的外皮,令唐揚外脆內軟。🔺曲奇馬上瘋($47):只看名字可能不知道是甚麼,但一看到有一塊oreo在飲品上,這是一杯oreo smoothie!每飲一口都感覺有無數塊oreo在口中入口即溶一樣,非常冰涼。🔺蜜糖柚子沙冰 ($45):味道清新易入口的柚子沙冰,非常透心涼~酸酸甜甜的味道可以解渴,而且令人更開胃!

2022-07-16 12 瀏覽
📍JUST’er Bar & Restaurant (尖沙咀)-#5🫶🏻係最高 環境:🫶🏻🫶🏻🫶🏻🫶🏻食物:🫶🏻🫶🏻🫶🏻🫶🏻回頭率:🫶🏻🫶🏻🫶🏻🫶🏻服務態度:🫶🏻🫶🏻🫶🏻🫶🏻-醬油風白汁三文魚扁意粉 -$77佢嘅扁意粉係超好食!中意食彈牙意粉嘅朋友一定要叫!!!! 而且佢超掛汁 三文魚煮得岩岩好 食落唔會好鞋 又唔會好乾 巴馬火腿油醋沙律 -$78雖然佢碗比較大 但係份量都唔少 而且佢嘅醬汁好特別 食落甜甜地 幾開胃 蜜糖柚子沙冰 -$45沙冰比較甜 飲落都有蜜甜味 但夏天真係好需要一杯冰凍野飲!!!!! 凍即磨咖啡 -$32咖啡相對不過不失
#5🫶🏻係最高

凍即磨咖啡 -$32
咖啡相對不過不失
  • 醬油風白汁三文魚扁意
2022-07-15 12 瀏覽
朋友好鍾意❤️食呢間嘢,於是我哋嚟咗呢度食咗個簡單嘅lunch😗。🏷 Juster 科布沙律🥗($98)Juster 科布沙律🥗有雞胸肉🐥、雞蛋🥚、車厘茄🍅、牛油果🥑、青瓜、沙律菜,所有材料都新鮮美味,有好多麻醬,食到舔舔脷😋。🏷 炸魚薯條配沙律 ($88)炸魚🐟嘅表皮係甜嘅,肉質嫩滑,炸嘅火喉啱啱好,唔會太熱氣;薯條🍟有少少蔥味,唔會太硬身,軟硬適中。🏷 曲奇馬上瘋( $47)上面有塊Oreo,飲品應該係用曲奇、忌廉、沙冰之類整成。甜度濃烈,飲完似食咗一個甜品🍮😗。🏷 凍玉桂花蘋果紅茶($45)呢杯都係甜嘅。用蘋果🍎塊、玉桂粉加入紅茶。味道係幾特別嘅😗。

🏷 Juster 科布沙律🥗($98)

🏷 炸魚薯條配沙律 ($88)

🏷 曲奇馬上瘋( $47)

🏷 凍玉桂花蘋果紅茶($45)
2022-07-15 20 瀏覽
條款冇寫90min 食用時間,已經又有紅酒又seafood combo, 夠鐘催完再催。食物質素一般/環境狹窄,service below average. No next time.
2022-07-14 48 瀏覽
次次經過都見到餐廳滿晒座, 今日終於有機會黎試下😁 佢地啲菜式都係偏向西或為主, 餐牌選擇都唔少。特色一口卷(軟殼蟹)紫菜包住炸軟殼蟹+沙律菜+壽司飯+沙律醬住部包埋一齊食又幾夾🤣 軟殼蟹都炸到好脆 加埋啲菜食就感覺fresh啲, 啲紫菜會好快淋所以要快啲食!醬油風白汁三文魚扁意粉食落類似係忌廉汁咁, 比較rich同濃味, 三文魚份量都算幾多慢煮孜然蒜香雞雞肉煮得好淋, 面頭灑滿孜然粉, 夠惹味, 但入面調味就比較淡🙈 沙律菜份量都幾多!!仲嗌左杯野飲 曲奇milkshake, 超濃曲奇味, 中意甜就要試下🤣

紫菜包住炸軟殼蟹+沙律菜+壽司飯+沙律醬

1K
2022-07-14 19 瀏覽
依間人氣店好出名,有兩次walk-in 去都無位,所以要食之前記得預早卜位呀🖖餐廳店面唔算大, 但環境不錯, 亦有倪虹燈增添玩味。焗多汁豬仔骨配啤酒薯條🍟 $138比想像中大份!!RIBS焗得好好, 質感軟腍得黎有口感, 燒汁味道香濃加上表面既焦香, 好好味停唔到口!! 薯條即炸夠哂香脆!醬油風白汁三文魚意粉 $112中意佢d汁唔會太多, 而係已經掛哂上意粉表面, 三文魚好香口感軟滑, 加埋表面灑上芝士粉, 好味~慢煮孜然蒜香春雞配油醋沙律 $145依個同ribs一樣咁有驚喜, 首先雞肉口超juicy, 一定係慢煮既功勞! 而孜然味既烤雞都係第一次食, 雞皮位又薄又入哂味, 好惹味! 好好肉地, 食到我地勁飽, 配上油醋沙律酸酸地解膩一流。海鹽櫻花奶昔 $47甜甜地帶花香同奶香, 加上海鹽帶出既淡淡咸味, 幾得意。玉桂桂花蘋果紅茶 $45玉桂味突出, 同蘋果既香真係好夾, 配上紅茶, 帶有清新感覺。今晚食既幾樣野CP值都好高, 價錢唔貴, 大份而且好食, 唔怪得咁受歡迎!

餐廳店面唔算大, 但環境不錯, 亦有倪虹燈增添玩味。

焗多汁豬仔骨配啤酒薯條🍟 $138

醬油風白汁三文魚意粉 $112

慢煮孜然蒜香春雞配油醋沙律 $145

海鹽櫻花奶昔 $47
甜甜地帶花香同奶香, 加上海鹽帶出既淡淡咸味, 幾得意。

玉桂桂花蘋果紅茶 $45

週末將至,計劃約好友出來放鬆,互訴生活中的大小事,好友想行街購物之餘,又可以食晚餐,於是大家多番決定之下,來到地點人流很旺,交通四通八達的尖沙咀「JUST'er Bar & Restaurant」食西餐。餐廳位置方便,地理環境很好,擁有一份雅緻休閒,充滿西式的格調,繁華的背後,能夠停下來暫時忘憂,用餐更輕鬆暢快。地方不算很大,環境乾淨整潔,氣氛自在輕鬆,裝飾相當不錯,傾心事的好地方。餐牌添置美食的圖片及價錢,每款價格相宜,美食當前無法抵擋,放縱一下自己。我點選了幾款食品及飲品,食物質素良好,上菜速度頗快,享受美食的滿足滋味。沙律油醋汁沙律豐富美味,配上雞蛋及番茄等作為點綴,充滿優雅不膩的滋味,口感很好。焗多汁豬仔骨配啤酒薯條豬仔骨賣相討好,食落啖啖肉,肉質鮮嫰,保持彈性,感覺滋味,配上啤酒薯條,十分開胃,這間味道很好,必食之選。垃圾八爪魚八爪魚幾好味,口感細膩煙靱,仍然保留了誘人的味道,味覺和口感湧現出來。炸薯條炸薯條香脆可口,外脆內熱,點上醬汁,口感豐富,齒頰留香。真士多啤梨奶昔奶昔味濃,自調果醬,入面果籽多,感覺有特色,喝後喉嚨感到一陣舒適,帶出絲絲甜味在心頭,令人心曠神怡,感覺很

沙律油醋汁

焗多汁豬仔骨配啤酒薯條

垃圾八爪魚

炸薯條

炸薯條香脆可口,外脆內熱,點上醬汁,口感豐富,齒頰留香。

真士多啤梨奶昔

奶昔味濃,自調果醬,入面果籽多,感覺有特色,喝後喉嚨感到一陣舒適,帶出絲絲甜味在心頭,令人心曠神怡,感覺很不錯。

JUST'er Bar & Restaurant(尖沙咀)
地址:尖沙咀山林道13號地下A1-A2號舖
2022-05-16
2022-07-13 9 瀏覽
💛 #尖沙咀 #JusterBarandRestaurant好耐之前食過一次呢間西餐廳,早排經過山林道就又入咗去食喇🥰 呢度裝潢別緻,有唔少燈光裝飾,打卡都好靚💛🐙 垃圾八爪魚 ($48)即係炸八爪魚! 香脆嘅炸皮加埋甜甜哋嘅八爪魚,香口滋味🤤🍝 黑松露牛肝菌卡邦尼意粉 ($112)呢個carbonara好creamy,又唔會油膩☺️ 黑松露超多又好香😍 好味😋 🥗 JUSTER 科布 Cobb ($128)估唔到個沙律咁大個😳 由雞胸肉、洽蛋、牛油果、煙肉、蕃茄仔、青瓜等等,超豐富😚 🍳 厚玉子燒 ($58)玉子燒好好食!雞蛋唔會整得太老,嫩滑度啱啱好,加上少少醬汁同木魚絲,食幾多都唔厭🥰🍯 蜜糖柚子沙冰 ($45)🍋 青檸柚子梳打 ($45)兩杯飲品都好清新解暑,清爽得嚟有啲柚子嘅香甜😚

🐙 垃圾八爪魚 ($48)
即係炸八爪魚! 香脆嘅炸皮加埋甜甜哋嘅八爪魚,香口滋味🤤

🍝 黑松露牛肝菌卡邦尼意粉 ($112)

🥗 JUSTER 科布 Cobb ($128)

🍳 厚玉子燒 ($58)

🍯 蜜糖柚子沙冰 ($45)
🍋 青檸柚子梳打 ($45)
兩杯飲品都好清新解暑,清爽得嚟有啲柚子嘅香甜😚

2022-07-12
  • 垃圾八爪魚
  • 黑松露牛肝醬卡邦尼意粉
  • JUSTER 科布 Cobb Salad
  • 厚玉子燒
2022-07-12 204 瀏覽
朋友係要見既~琴晚放工搵左一樣咁鍾意食野既好朋友一齊試下呢間輕西餐~放工遲左小小到~但一去到都見到餐廳爆哂好好生意~天氣咁熱一去到急不及待叫咗兩杯特式飲品~第一杯飲品 《忘了愛》 $45望落去係一杯深綠色入面有片檸檬~飲落似青檸檬茶第二杯飲品《星爆氣流斬Ex》$45 呢杯係我見到隔籬枱有個女仔飲緊杯粉藍色嘅嘢~所以就叫左~之後先知佢個名係咁勁既🤣望落去係漸變藍色白色咁樣~未溝嘅時候飲落去都清新嘅~溝完就變咗粉藍色~飲落會甜左好似忌廉溝鮮奶個味咁~之後我地再點左幾樣野食牛油果大蝦黑醋沙律$108個沙律有2隻大蝦配上3份1個牛油果同沙律菜蕃茄仔 面頭落咗分量十足嘅黑醋個沙律既牛油果同蕃茄仔都好甜叫嘅時候睇到餐牌上面係寫咗用有機菜我對蝦敏感~朋友食左都話係好味既再叫左二款小食呢個名係《垃圾八爪魚》$48我同朋友都唔明點解要改個咁既名黎到係一隻隻細細既八爪魚上薄粉炸到金黃炸得都幾香口配沙律醬食都幾邪惡第二個小食叫左原條燒吊桶$68呢個黎到已經聞到好濃嘅燒魷魚味再見到大大碟既吊桶比我想像中大份好多見咁香第一時間試左口吊桶鬚~燒到脆卜卜再配上面頭木魚碎照燒汁增加咗好多嘅鮮味~個吊桶圈軟滑唔乾有肉汁
朋友係要見既~
琴晚放工搵左一樣咁鍾意食野既好朋友一齊試下呢間輕西餐~
放工遲左小小到~但一去到都見到餐廳爆哂好好生意~
天氣咁熱一去到急不及待叫咗兩杯特式飲品~
忘了愛

我同朋友都唔明點解要改個咁既名
黎到係一隻隻細細既八爪魚上薄粉炸到金黃
炸得都幾香口配沙律醬食都幾邪惡

第二個小食叫左原條燒吊桶$68
見咁香第一時間試左口吊桶鬚~
燒到脆卜卜再配上面頭木魚碎照燒汁增加咗好多嘅鮮味~
個吊桶圈軟滑唔乾有肉汁~
以呢個價錢嚟講相當抵食

最後叫咗呢個《邪皇炎殺黑龍意粉》
原來係韓式嘅炸雞意粉~
我個人係好鍾意食炸雞~傾傾下計唔小心食哂d炸雞
呢個炸到脆卜卜有肉汁~再配上酸酸甜甜嘅汁~
個意粉我就因為太飽無咩食到~最後朋友包底👍

呢個價錢喺尖沙咀來講都算係平價抵食
輕鬆愉快嘅晚餐
見到在場都有人自己帶酒飲
呢到既食物香口飲酒應該會好夾😊
2022-07-11 21 瀏覽
🎪 JUST'er Bar & Restaurant (尖沙咀)尖沙咀山林道13號地下A1-A2號舖🌟黑松露牛肝菌卡邦尼意粉有巨量既黑松露醬,香氣超濃郁的,而意粉醬汁好濃厚,吃到底都仲有好多剩,配料是卡邦尼必備的煙肉和芝士。整體是不錯的。🌟垃圾八爪魚🐙究竟點解它會叫垃圾八爪魚,好好奇🤭份量適中,可以當前菜過過口癮。🌟一口帶子手捲非一般特色菜式,造型好似壽司🍣做法。入面有飯做底、新鮮沙律菜和主角帶子刺身。一啖就可以食晒☺️🌟凱撒沙律主要是烘麵包粒、羅馬生菜和凱撒沙律醬。生菜份量好足夠,感覺好清新。如果對沙律醬有負擔嘅朋友,記得叫少醬啊🙆🏻‍♀️🌟曲奇馬上瘋/ 海鹽櫻花奶昔二者小編會偏好曲奇奶昔,甜度相對較適中,夠冰涼岩晒夏天💦飲。
尖沙咀山林道13號地下A1-A2號舖

🌟黑松露牛肝菌卡邦尼意粉

🌟垃圾八爪魚🐙

🌟一口帶子手捲

🌟凱撒沙律

🌟曲奇馬上瘋/ 海鹽櫻花奶昔
2022-07-11 17 瀏覽
睇OpenRice見好多人話好味,就訂檯試下本身都知間餐廳唔大所以先特別訂枱,但估唔到切到咁,二人位勁逼張枱又細😵食物坦白講普普通通,但真係冇乜心機食因為叫多少少張枱都唔夠放😥然後坐得好辛苦,食完就炸炸林走
睇OpenRice見好多人話好味,就訂檯試下