2023-12-14
老細今日好似食左鱔咁,喺咁鬧人,份糧的確係包左,但我都要抒發下先得架,所以午餐即刻黎左呢度。因為呢度可以得到心靈治癒。 🍖 食物方面,我需要飽肚又好味嘅牛肉去補充激死左嘅腦細胞。黎度係日本食物嘅支持者,所以我揀左水波蛋A5和牛。日本米同埋和牛係絕配。珍珠米既米香激發和牛肉油香,上面嘅黑松露醬香味更加係縈繞不散。 🍖不過單單以上材料係唔夠嘅,老闆話仲有一個秘方,先可以完全激發到以上食材嘅潛能。就係自己適量咁加入盬同埋胡椒,將全部材料撈匀。呢一個動作,似乎冇乜嘢,但係就係因為咁,令到每一啖都充滿以上材料既香氣,混為一體。尤其係黑松露醬,成個下午,我都仲可以感覺到留係口腔嘅餘香。 🍺飲品方面,我揀左一樣花香四溢嘅玫瑰花茶,佢可以有效舒緩經痛,估唔到姨丈到一樣得。唔係講笑,飲左的確令個人感覺輕鬆咗的,聞住花香又令人感覺平和好多。 ✨️我揀呢度最重要係食左午飯之後,夜晚再過來仲會有心靈導師免費聆聽你嘅問題,一路啤啤佢,一路傾下老細個腦有幾細。 就係咁,我重生啦!
就係咁,我重生啦!