午市時段,尖沙咀的食店座無虛席,有些店子更出現等侯入座的人龍,一幕幕繁華景象,似乎只會在油尖旺及中環一帶的商業區才會出現!  幸好有友人帶路,帶我前往他慣去的樓上舖 - 《Jan Jan 串揚專門店》,才可輕輕鬆鬆享用午餐。起初還以為只有這裡才不用『爭食』,及後才知道,原來只是友人早有安排,坐了不消 10分鐘,這樓上舖也變成座無虛席呢!  平日放工,友人會約同三五知己或同事前來,喝番杯舒減壓力,順道吃幾串「串揚」(串揚げ)。而這次我倆午市前來,當然要品嘗一下這裡的日式丼飯。當然,也可選擇喜歡的「串揚」。   很久沒有吃牛了,對日本和牛情有獨鍾的 BeautySearch,第一時間揀選了 A4 鹿兒島灸燒和牛 火山丼。薄切和牛肉片,鋪滿了整碗圍著丼飯而上,分量也不少,頂層再放上一隻雞蛋,造型恍如一座小火山,很可愛喔!  和牛片相信是即叫即燒的,上桌時香味撲鼻,還散發出火灸氣息。肉質軟腍細膩,溢出均勻分布的牛脂,入口即溶;還配上秘製洋蔥醬油燒肉汁,吃時輕輕攪拌將蛋汁及醬汁浸潤每粒米飯,更能襯托出和牛的鮮味。  友人點選的,是燒鳥丼 (三食),雞肉切方粒而上,肉質嫰滑。看似是普通的燒鳥丼飯,
友人點選的,是燒鳥丼 (三食),雞肉切方粒而上,肉質嫰滑。

看似是普通的燒鳥丼飯,其實師傅在這道料理中發揮了小創意,混合了茶漬飯的食法,所以,除了拌入燒鳥醬汁,食客亦可按自己喜好,加入熱魚湯、蔥花,還有小魚乾等,令味道更豐富,更有層次。
隨餐附上飲品,友人選了凍咖啡,而我則選了可爾必思水,日本的乳酸菌飲料,酸甜酸甜,一向是我的最愛!
2022-06-24 58 瀏覽
滋味無窮海膽祭套餐未有得去旅行,都想同朋友一齊食下日本嘢回味日本風味,見到 Jan Jan Kushikatsu 串揚專門店有海膽祭套餐,鍾意海膽嘅我哋一見到就想食!😍呢度環境仲好有日本居洒居感覺,飲洒嘅話一定要飲返杯,不過我哋就唔飲洒,叫咗一杯烏龍茶同柚子梳打,襯串燒食,一樣好爽!講返啲食物:2人份海膽套餐$598 全6款 每款兩件(原價$688)🔸海膽湯葉卷🔹脆炸海膽海荅卷-配三文魚子醬油漬🔸海膽油甘魚薄切🔹海膽和牛三文魚子腐皮壽司🔸海膽拖羅蓉多士(辣)🔹火炙海膽和牛他他-配極脆脆片每一款上面都有新鮮海膽,每款都各有特色,每件食完都會有驚喜,海膽入口即溶化開,完美結合唔同嘅食材,鮮甜味覺充滿味蕾!讚賞一下師傅將海膽嘗試結合唔同嘅食材,比起就咁食海膽更加有新鮮感。嚟到居酒屋梗係要食埋串燒同市面好少見嘅串揚。串揚我哋叫咗:🔸北海道帶子🔹紫蘇雞肉卷🔸咖哩飯🔹枝豆墨魚串串揚脆皮好薄,香口鬆脆,最特別係咖喱飯,原來係將咖喱飯釀入裏面,外脆內軟,好得意。墨魚同帶子都好新鮮,鮮甜又彈牙。串燒:🔸柚子豚肉燒🔹京蔥雞柚子味中和豚肉油膩感,清新得來有豬肉香味,京蔥雞有炭燒味,淡淡juicy 雞肉。Ja
滋味無窮海膽祭套餐

2人份海膽套餐
$598 全6款 每款兩件(原價$688)

🔸海膽湯葉卷
🔹脆炸海膽海荅卷-配三文魚子醬油漬
🔸海膽油甘魚薄切
🔹海膽和牛三文魚子腐皮壽司
🔸海膽拖羅蓉多士(辣)
🔹火炙海膽和牛他他-配極脆脆片

嚟到居酒屋梗係要食埋串燒同市面好少見嘅串揚。
串揚我哋叫咗:

🔹京蔥雞

Jan Jan Kushikatsu 串揚專門店
地址:尖沙咀赫德道25號尊豪坊1樓

2022-06-19 939 瀏覽
卡幫妮一直都勁鐘意食海膽,見到Jan Jan 新推出左北海道海膽祭套餐 $598 緊係要黎試試佢啦!海膽祭套餐好豐盛同吸引呀🥰🥰擺盤超級靚,心心眼😍打卡一流👍🏻👍🏻👍🏻🔸海膽湯葉卷🔸脆炸海膽海苔捲-配三文魚子醬油漬🔸海膽油金魚薄切🔸海膽和牛三文魚子腐皮壽司🔸海膽拖羅多士(辣)🔸火炙海膽和牛他他-配極脆脆片▪️款款都好正呀😋😋海膽入口即溶👍🏻配埋唔同嘅食法,真係好有創意呀😍最鐘意佢既海膽油甘魚薄切同火炙海膽和牛他他🥰🥰 一場黎到當然要試埋佢最出名既炸串同串燒啦😍😍😍叫左幾款同朋友share try try 😋🔸北海道帶子🔸枝豆墨魚串🔸半熟玉子▪️北海道帶子大大粒,新鮮美味,半熟玉子都好吸引呀!一切開佢既蛋汁流出黎,我既口水都流出黎了🤤 🔸赤雞腎🔸柚子豚肉燒🔸京蔥雞▪️串燒燒到恰到好處,非常惹味👍🏻推介柚子豚肉燒同埋京蔥雞👍🏻👍🏻另外叫咗兩杯嘢飲,一杯凍烏龍茶一杯燒酌梳打👍🏻👍🏻⭐️

🔸海膽湯葉卷
🔸脆炸海膽海苔捲-配三文魚子醬油漬
🔸海膽油金魚薄切
🔸海膽和牛三文魚子腐皮壽司
🔸海膽拖羅多士(辣)
🔸火炙海膽和牛他他-配極脆脆片

🔸北海道帶子
🔸枝豆墨魚串
🔸半熟玉子

🔸赤雞腎
🔸柚子豚肉燒
🔸京蔥雞

另外叫咗兩杯嘢飲,一杯凍烏龍茶一杯燒酌梳打👍🏻👍🏻⭐️
2022-06-15
  • 北海道海膽祭套餐
  • 北海道帶子
日本名菜的秘製串揚和串燒🍢我經常覺得食午餐都可以食得奄尖D今日我和仔仔去食Jan Jan串揚專門店實木椅同桌,加上柔和嘅燈光好有日式居酒屋嘅感覺我不斷幻想自己已經去咗日本居酒屋了這間1樓的樓上餐廳就好啱打工仔午市或友人聚會串揚同串燒唔同,比較脆口,係即叫即炸要用好薄身啲炸粉脆漿真係好考廚師花功夫加上桌上提供多款秘製醬汁如串揚汁同2款濃厚嘅醬汁平均串揚嘅價錢係二三十蚊一串但我又想試多幾款日式小食所以就睇中咗有串揚嘅午市定食🐟吉列紫蘇鰻魚串揚三本定食$198多款食材都好高檔估唔到清新嘅紫蘇葉配上肥美嘅鰻魚加上酥脆外層脆皮,係最鮮味嘅組合日本年糕又好軟糯而我最鍾意食日本山藥,好新鮮唔乾身以佢嘅面豉湯都幾好飲,唔會得個鹹字🐮精選串揚定金六款俾仔仔$157必試安格斯特級肉眼牛串揚咬下去暖暖嘅肉汁流出來,剛熟好juicy真係估唔到經過炸後嘅牛肉都咁飽滿多汁而佢嘅時令海鮮是大蝦🦐,大隻好有蝦味難怪隻仔食得咁滋味,又食唔停口!加上別具心思嘅紫蘇雞肉串🐔薄薄嘅紫蘇葉包著嫩滑的雞肉令人回味無窮!午餐我叫了柚子蜜,又有大杯又好飲!
日本名菜的秘製串揚和串燒🍢
我經常覺得食午餐都可以食得奄尖D
今日我和仔仔去食Jan Jan串揚專門店
實木椅同桌,加上柔和嘅燈光
好有日式居酒屋嘅感覺
我不斷幻想自己已經去咗日本居酒屋了
這間1樓的樓上餐廳就
好啱打工仔午市或友人聚會

串揚同串燒唔同,比較脆口,係即叫即炸
要用好薄身啲炸粉脆漿

所以就睇中咗有串揚嘅午市定食

🐟吉列紫蘇鰻魚串揚三本定食$198

多款食材都好高檔
估唔到清新嘅紫蘇葉配上肥美嘅鰻魚
加上酥脆外層脆皮,係最鮮味嘅組合
日本年糕又好軟糯
而我最鍾意食日本山藥,好新鮮唔乾身
以佢嘅面豉湯都幾好飲,唔會得個鹹字

🐮精選串揚定金六款俾仔仔$157
必試安格斯特級肉眼牛串揚

咬下去暖暖嘅肉汁流出來,剛熟好juicy
真係估唔到經過炸後嘅牛肉都咁飽滿多汁
而佢嘅時令海鮮是大蝦🦐,大隻好有蝦味

難怪隻仔食得咁滋味,又食唔停口!
加上別具心思嘅紫蘇雞肉串🐔
薄薄嘅紫蘇葉包著嫩滑的雞肉
令人回味無窮!
午餐我叫了柚子蜜,又有大杯又好飲!

2022-06-03 208 瀏覽
🇯🇵Jan Jan Kushikatsu好掛住日本嘅味道,就book咗呢問大阪好岀名嘅餐廳扮去咗旅行😂餐廳裝修係典型嘅日式居酒屋風格,入到去已經好有去咗日本feel🇯🇵枱上仲放咗好多唔同嘅調味料比客人自己調味•串揚唔油膩感,炸得啱啱好,加埋生椰菜解膩💯蔬菜類嘅串揚都好岀色,外脆內軟,入面仲好juicy•串燒火喉啱啱好,每串上菜嘅時候都好香,唔會燒到好乾😋•餐廳氣氛好好,店員好有禮貌,上菜會介紹,又主動收碟👍🏻要讚嘅係,呢到係上完前菜再上串揚同串燒,主食會等你食哂先上,唔會放到成枱野食唔驚擺到凍哂💯》🌟推介食物 《前菜:魔鬼魚乾 $39••••••••••••••串揚:🌟三文魚籽海鮮球 $45 :炸帶子加他他醬同三文魚籽,好夾蓮根 $29🌟半熟煮玉子 $24 :外脆內軟嘅流心蛋,記得加少少鹽調味😍🌟椎茸$28 :菇味濃郁,沾上醬汁好索汁蘆筍$34紅薯$23茄子$26••••••••••••••串燒:燒白鱔 $38🌟雞肉棒配月見汁$70 :外層香脆加埋雞軟骨爽脆口感,要encore 😚砂肝 $33🌟赤雞頸肉 $28 :肉質鮮嫩,有咬口,肉汁豐富🌟燒牛舌$33 :爽口彈牙,無羶味燒蘆筍配明
🇯🇵Jan Jan Kushikatsu

•串揚唔油膩感,炸得啱啱好,加埋生椰菜解膩💯
蔬菜類嘅串揚都好岀色,外脆內軟,入面仲好juicy

•串燒火喉啱啱好,每串上菜嘅時候都好香,唔會燒到好乾😋

•餐廳氣氛好好,店員好有禮貌,上菜會介紹,又主動收碟

》🌟推介食物 《

🌟赤雞頸肉 $28 :肉質鮮嫩,有咬口,肉汁豐富

🌟燒牛舌$33 :爽口彈牙,無羶味
燒蘆筍配明太子醬 $35

••••••••••••••
🌟主食: 喬麥麵 (冷)$45: 麵煮得啱啱好,夾埋醬汁食好清爽

••••••••••••••
🌟甜品: 炸富士蘋果 $34 :外脆內軟,蘋果清甜,外層仲加咗砂糖增加口感

梅酒(杯) $68

2個人埋單$687.5
食完真係大滿足,嘢食高質,本身都係諗住食少少,結果食完一輪又叫多一輪😂

📍 尖沙咀赫德道25號嘅尊豪坊
2022-05-29 184 瀏覽
⭐️Weekend lunch 套餐($198/7串套餐)我哋7串都揀曬串揚~試咗牛、豬、紫蘇雞肉、蘆筍、茄子、年糕、北海道帶子同埋黑松露芝士☺️ 牛比想像中普通,反而豬同埋紫蘇雞串Juicy啲👍🏻 蘆筍同茄子炸完後軟綿綿,配上脆脆嘅外層,口感幾得意~ 北海道帶子好大粒同埋炸得剛好👍🏻 黑松露芝士一聽就知惹味🥰 食完串揚其實都唔係好飽🤣 但配埋主食嘅飯團同三文魚燒飯團茶漬就啱啱好喇🙊 飯團仲要有飯焦,好正🥰 最後要加$15試埋炸富士蘋果,係幾得意嘅但嗰日冇雪糕冇得一齊食梗係覺得dry咗啲😢整體而言係可以一解鄉愁嘅~不過佢有啲款式要再加$5/$10,價錢上就還好啦~
⭐️Weekend lunch 套餐($198/7串套餐)

2022-05-29 160 瀏覽
兩星期前已經係open rice book定位,我見資料寫星期五營業時間至12點,因為朋友收得晏,所以就book 8:45,到兩日前收到店員WhatsApp確認訂位時都冇提及營業時間,咁我就確認OK…. 好啦!當晚我哋8:50到達,坐好後即刻開始點食物同飲品,點左一兩轉之後,到9:20有位男店員同我哋講今轉last order,我問佢收幾點,佢話而家都係收10點,吓!我確認訂位時你哋冇提過收10點喎😤食物嚟到時,我哋要9秒9咁將嘢食放晒入口中,完全感受唔到食物嘅味道,因為食得太急同有少少油膩,就問店員可唔可以比杯熱茶我哋,但佢話冇茶水供應⋯⋯咁啦!我比三杯你哋啦🙄到10:15男店員再同我哋講真係夠鐘收喇,但我個口仲食緊隻半熟玉子😕⋯⋯快吞之後就匆忙咁著鞋離開今次係我第三次到訪,食物質素同店員服務都好好,所以帶未嚟過嘅朋友嚟試吓,今次真係失望,諗住咁耐冇見朋友可以食吓嘢傾吓偈,點知冇得傾偈之餘仲要食得好趕,問店員拎杯茶時仲有說話聽🫤(上次嚟有開支酒,所以有茶水供應🤔今次只係叫啤酒)希望貴店有睇到我呢段食評之後,會留意返以上嘅小細節
希望貴店有睇到我呢段食評之後,會留意返以上嘅小細節
2022-05-16 259 瀏覽
勁耐無去日本🇯🇵又勁耐無食炸串了,同埋重點係今日好想食之時,重可以book到位😆🙄餐廳地方唔大,坐位不太多,係日本居酒屋嘅裝修風格❤️可以當自己去左日本嫁😂十串套餐 $228我全部都叩晒炸串😂分別叫左牛,豬,紅薯,海老,蓮藕,北海道帶子,子持昆布,雞肉紫蘇卷。另外套餐重有原味燒飯團🍙同麵豉果飯團🍙可以簡😋當中我最鍾意食帶子🐚子持昆布🐟雞肉紫蘇卷🐥帶子🐚炸得岩岩好,中間係有小小未熟晒,所以食起上嚟好嫩滑唔係鞋颯颯😋子持昆布🐟係上面痴住鯡魚卵,由於鯡魚卵黏性十分之勁,所以產卵果時啲卵就會痴左係昆布上面,炸到好香😆唔洗點汁已經好夠味了,因為本身都有啲鹹味,加埋魚卵有脆卜卜嘅口感,好好味😋最後想講嘅係雞肉紫蘇卷🐥由於紫蘇葉有啲特別嘅味道重有消暑、去熱的功用,所以加左雞肉之後炸起後,除左幾好食之外,都可以幫手下下火,因為食炸串實在太熱氣了😂推薦?🟡🟡🟡🟡🟡滿分💯好好食😋完全唔會炸到老晒,全部都剛剛好❤️

十串套餐 $228

2022-05-09 237 瀏覽
食物正常 拎起餐牌如果你想食得飽我諗真係要叫一至兩個飯團或者麵食門口個石頭公仔幾得意裏面地方唔大店員要多啲留意客人嘅反應如果成日企喺門口位好難睇到店舖入面客人嘅需要食完之後成身好大油煙味…
2022-05-09 183 瀏覽
🍤🍱Jan Jan 串揚專門店Jan Jan kushikatsu@janjanhkg 一入嚟就聽到我首飲歌🤪呢度嘅音樂真係好有taste超適合girls night.有吾同酒水選擇🍶啱啱隔離就有人慶生🥳老闆好熱情🤪會同人唱生日歌超溫柔又nice 😂仲會過嚟同我哋傾吓計添🤣呢度食物好多元化,有好多唔同選擇㗎!同埋認真性價比真係好高❤️。炸雞球$38🍗我覺得最抵食嘅係炸雞球!你試過就知,同出邊好唔同㗎。雖然都係炸雞但係呢一度就好明顯外皮更脆,內裏咁更juicy,而且我放咗一陣都冇淋到!真係好抵讚㗎🥰。燒明太子$48🍣第一次試呢一個,第一啖就俘虜咗我個心啦😍明太子獨有嘅辣,同埋口感都處理得好好👍🏻強烈推薦一定要食!🥰。串燒白鱔$38🍢呢一個完美咁詮釋左咩叫做用普通嘅食材做高級嘅料理!🤤醬汁同鰻魚肉嘅搭配,口感豐富,簡直諗起都流晒口水🤤。串燒蕃茄芝士雞肉$28🧀令人意外地芝士好濃郁,同蕃茄嘅配搭就會好Refreshing,同雞肉搭配就會好香好嘢味,果然芝士係邪惡嘅😈。。串燒三文魚煙肉$28🥓雖然呢一個稍微有啲細粒,但濃縮嘅就係精華!🤪佢上面有一層明太子醬,用煙肉包裹住Juicy嘅三文魚。三文魚
🍤🍱

Jan Jan 串揚專門店
Jan Jan kushikatsu
@janjanhkg

一入嚟就聽到我首飲歌🤪
呢度嘅音樂真係好有taste
超適合girls night.
有吾同酒水選擇🍶
啱啱隔離就有人慶生🥳

老闆好熱情🤪
會同人唱生日歌
超溫柔又nice 😂
仲會過嚟同我哋傾吓計添🤣

呢度食物好多元化,有好多唔同選擇㗎!
同埋認真性價比真係好高❤️

炸雞球$38🍗
我覺得最抵食嘅係炸雞球!

。燒明太子$48🍣
強烈推薦一定要食!🥰

。串燒白鱔$38🍢
呢一個完美咁詮釋左咩叫做用普通嘅食材做高級嘅料理!🤤
醬汁同鰻魚肉嘅搭配,口感豐富,簡直諗起都流晒口水🤤

。串燒蕃茄芝士雞肉$28🧀

。串燒三文魚煙肉$28🥓
雖然呢一個稍微有啲細粒,但濃縮嘅就係精華!🤪
佢上面有一層明太子醬,用煙肉包裹住Juicy嘅三文魚。三文魚嘅油喺口腔入邊爆開嘅感覺,簡直係人生巔峰🍻😃

。半熟煮玉子$24🥚
係之前D食物嘅襯托之下,呢個顯得冇咁出眾,但都值得一試🍳

。串揚豚$33,牛$29🥩
我覺得呢度嘅串燒串揚好食,可能因為我當時已經半飽嘅原因🥺。佢嘅炸皮比較薄,所以唔會膩。但係略嫌肉類有少少靭,牙口冇我咁差嘅朋友可以放心嘗試❤

。三文魚燒飯團茶漬$32🍣
上面耍滿晒紫菜,仲有一塊美味嘅半熟三文魚,下面嘅飯團包裹住梅子醬,感覺好清新。燒過嘅飯團,更加有一層焦脆嘅口感,浸喺鮮甜嘅茶漬入邊,意外地幾好味喎😍🍱

。炸富士蘋果$38 🍎
好多人推薦所以我都試一試🥰
我覺得相比起鹹食,呢個剪得比較一般,同蘋果批差唔多🤤但都係一個有趣嘅嘗試👍🏻❤️

總括而言呢度啲嘢真係好好味!下次一定要帶埋班friend出嚟

Jan Jan 串揚專門店 (尖沙咀)
尖沙咀赫德道25號尊豪坊1樓

#hkfoodie #foodiehk #foodie #foodinsta #foodinstagram #foodblogger #foodbloggerhk #foodhk #foodinhk #eatinhk #hkig #hkfood #hkfoodblogger #hkfoodinsta #whattoeatinhk #hkeat #hkcafe #foodadmirersoftheworld #desserthk #香港美食 #香港好去處 #美食 #美食日記 #三文魚 #mentaiko #明太子 #kushikatsu #酒吧 #串揚げ #串燒 @hnb_influencers
2022-04-27
  • 半熟煮玉子
  • 炸富士蘋果
  • 燒明太子
  • 炸雞球
朋友食過覺得唔錯,我哋book咗星期六中午一齊食,上到去第一個感覺係地方好細,我哋坐吧枱最側邊,斜後面大概一個身位嘅距離已經喺廁所,一邊食一邊總係覺得有異味(心理作用居多)。坐低落完單就上咗一小盒日本椰菜,可以清一清炸串嘅油膩感,係非常貼心嘅安排!我同朋友要咗2個炸串午餐set,每樣嘢上之前都會介紹唔同嘅食法,好佩服員工們嘅記性,哈哈。午餐都無乜特別,同朋友一邊傾一邊食,相都無影到,見個炸富士蘋果好得意咁,另外加點咗但令人好失望一拎上手塊炸衣就裂開咗,因為蘋果加熱會出水,未擺入口已經成舊解體,而且加熱後好酸,都係食返普通蘋果好過。值得一提係吧枱望住個開放式廚房,入面有好多員工整唔同嘅嘢,咁啱見到有同事除口罩飲水,面對住佢嘅我都除口罩食緊野,疫情期間都有啲心慌慌,理解真係無乜地方,員工們都好慘。整體嘅性價比唔高,未必會再去。
整體嘅性價比唔高,未必會再去。
2022-01-29
2022-02-10 342 瀏覽
串揚是大阪的地道小吃,以長度適中的竹籤串著雞肉、豬肉、海鮮、蔬菜等食材,裹上雞蛋麵粉做成的糊狀濃漿,再沾上一層日式麵包屑,放入熱油炸香。看似簡單相似的炸物,從選購食材、調味及火候等等,每項環節都需要講究技術。Jan Jan 串揚專門店主打秘製串揚和串燒,如雞肉紫蘇卷、燒辣肉香腸、沙椎魚、雞翼和蝦,即叫即炸即燒,入口酥脆不膩,點些日本清酒或燒酒作為下酒菜一流,還供應多款頭盤、飯麵和甜品。店內分為吧檯及座位區,能夠清楚看到師傅認真且細心的料理。

店內分為吧檯及座位區,能夠清楚看到師傅認真且細心的料理。
2022-01-22 1297 瀏覽
無咗晚市堂食,又係時候寫返之前食過嘅餐廳~呢間係朋友介紹我去嘅,去之前一定要book位,因為都真係幾難book㗎!🧐 事關我本來online book咗6點幾,但餐廳打嚟話無位放我入waitlist,之後又send信息俾我話8:00有位,我就當然照殺啦😂去到餐廳嗰刻終於知道點解booking咁full,因為餐廳面積唔大,座位唔多😬 我哋被安排坐近窗bar枱位置,坐得有啲啲逼🤏🏻 裝修好居酒屋🏮 餐廳𥚃面仲有榻榻米房,好似去咗日本咁🤩 啱哂三五知己去食,記得要早啲book👀當晚叫咗好多嘢食,我就唔一一去講😆 整體嚟講,呢度嘅串揚、炸物係出色啲,串揚啲炸漿係透薄一層,脆得嚟唔算好油膩。其他非炸物,例如高湯雞蛋卷、燒飯糰、大阪炒麵都係中規中矩💁🏻‍♀️個人比較推薦以下呢幾款:☞︎ 半熟蛋 $24呢一道好考師傅技巧,外層脆漿好薄好薄,有少少裂開。一咬啲蛋漿就湧出嚟,蛋香味勁濃,流心程度係啱啱好💯 ☞︎ 炸富士蘋果 $28好少見有得食炸富士蘋果🍎 本身以為炸完嘅蘋果會酸,點知食落意外地香甜,依然爽口唔會炸腍咗👌🏻☞︎ 魔鬼魚乾 $39燒雞泡魚乾就食得多,燒魔鬼魚乾真係第一次食🤭 佢相對厚身同有咬口,比雞

個人比較推薦以下呢幾款:
☞︎ 半熟蛋 $24

☞︎ 炸富士蘋果 $28

☞︎ 魔鬼魚乾 $39
燒雞泡魚乾就食得多,燒魔鬼魚乾真係第一次食🤭 佢相對厚身同有咬口,比雞泡魚乾更為濃味!估佢唔到🙊

☞︎ 年糕 $22
好軟糯又黏口,包住紫菜,經典配搭唔可以錯過~

☞︎ 黑松露芝士薯蓉
朋友話好食,話幾推薦,我就無試🤓

☞︎ 柚子雪葩 $19
唔係非叫不可,但都唔錯,好清新味道天然。

餐廳推薦度:⭐️⭐️⭐️⭐️ (4/5)
嚟呢度食嘅話食串揚同炸物得啦🤣 串燒相比之下反而失色,但都中矩中矩嘅~ 呢度店員係好忙,舉手問嘢都要俾啲耐性。
2021-09-30
$351.5 (晚餐)
2022-01-05 289 瀏覽
坐低點餐,店員會同你介紹佢哋既酒,我和朋友都有駕駛,自然就不會點酒喝,店員見我們不點酒立即黑面![時刻緊記切勿酒後駕駛,切勿害己害人!]我們一直都在尋找蛋包飯和炸雪糕的餐廳,找到這間店本來都很開心,可惜原來餐廳的蛋包飯和炸雪糕蛋捲已暫停供應,估計識整既廚師已離職,所以再沒有人識整;其他的炸物就是一般的吉列食品,真心的說不上很特別的菜式,我們兩人點了數款食物,用膳時間約30分鐘就離開,大家都一致認同沒有下一次想光顧的理由。
  • 沒有可推介的食物
( ͡° ͜ʖ ͡°) 𝙹𝚊𝚗 𝙹𝚊𝚗 炸串專門店 - 日本菜❝/ 充滿日本氣氛炸串店🍢/ 幻想下當去左大阪啦❞▪️三文魚子海鮮球 $39外皮脆脆加上三文魚子同蛋黃醬口感豐富 好好味 入面係帶子 好味😋▪️北海道帶子串 $39哩個帶子都大粒嘅但就冇咩特別咁▪️免治鴨胸配芥末洋蔥醬 $31食落完全唔覺得係鴨胸 有點無奈同埋變左松露醬嘅?成件事好似錯哂咁😂▪️醃製鯖魚刺身 $68新鮮好味 唔會鯹加蔥同芥末都好味呀~▪️香脆雞翼 $14醬汁入味 皮漿脆脆好惹味好食呀~▪️燒白鱔 $35不過不失 唔使特別去試▪️燒明太子 $48原條明太子好香夾菜或飯團都正好好味呀~哩個推薦!▪️燒飯團 $23普通燒飯團 唔夠香口好快凍左會變硬▪️出汁卷玉子 $47高湯蒸蛋卷 食落好軟淋 都係一般唔使試▪️炸富士蘋果 $28脆皮面有𝚍糖 食落似蘋果批蘋果肉又未到好驚喜 性價比不高▫️𝚂𝚊𝚙𝚙𝚘𝚛𝚘生啤 大 $59黎到點都要飲返杯 夠凍夠新鮮 正呀喂~🍻推介指數:🌟🌟🌟🌟/ 5

/ 充滿日本氣氛炸串店🍢

哩個帶子都大粒嘅
但就冇咩特別咁

▪️免治鴨胸配芥末洋蔥醬 $31
食落完全唔覺得係鴨胸 有點無奈
同埋變左松露醬嘅?
成件事好似錯哂咁😂

▪️醃製鯖魚刺身 $68
新鮮好味 唔會鯹
加蔥同芥末都好味呀~

▪️香脆雞翼 $14
醬汁入味 皮漿脆脆好惹味
好食呀~

▪️燒白鱔 $35
不過不失 唔使特別去試

▪️燒明太子 $48
原條明太子好香夾菜或飯團都正
好好味呀~哩個推薦!

▪️燒飯團 $23
普通燒飯團 唔夠香口