Jan Jan 串揚專門店

Jan Jan Kushikatsu
餐廳: Jan Jan 串揚專門店
優惠: 食飯都有得賺里數? 仲唔即刻訂枱?
條款及細則:
須受其他「亞洲萬里通」條款及細則約束
2020-06-21 1618 瀏覽
小編之前plan左去日本要食自助串揚餐廳可惜一直起飛冇期☹️俾我搵到呢間串揚居酒屋除左炸物亦都有串燒同一品料理😋因為實左食左太多串大致上全部都好好食而且仲好有驚喜😋我就同大家介紹下幾款必食啦🥰⚠️建議預先訂位因為鋪頭都比較細而且居酒屋D人會飲酒吹水唔會好快走-海膽紫蘇葉串揚 $39平時好怕紫蘇葉陣味但佢炸完好似紫菜咁好好味內熱外凍😋上面既海膽好新鮮😍-串揚海老/天使之海老 $27/$39兩款蝦食落個味道的確唔同海老其實都啖啖肉蝦味好濃而天使之海老肉質係再結實D🍤兩款蝦都唔錯可以叫兩款比較下😉-三文魚籽海鮮球 $39大量三文魚籽倒係海鮮球上又係食到外冷內熱既感覺😍海鮮球好足料有帶子蝦肉😋-蒟蒻子恃 $39呢個係冷盤蒟蒻佢非常特別蒟蒻入面加左魚籽食落淡淡魚香平時係街食既蒟蒻通常冇味呢個值得一試‼️-味噌燒飯團/三文魚茶漬飯 $23/$32燒飯團🍙好少見到有得食呢個值得一試😋外皮脆卜卜入面個燒熱辣辣😋想冇咁乾可以試個茶漬飯😉-燒京葱雞 $23燒物其實佢都好出色!京葱雞好正真係想食多幾串唔夠喉🤣
海膽紫蘇葉串揚 $39

• 三文魚子海鮮球
  • 天使蝦
  • 蒟蒻子恃
2020-04-23 3128 瀏覽
今年年頭打算暑假去日本旅行,但受疫情影響,短期內應該冇得去旅行了😖 為了滿足去日本食串揚的願望,相約幾位好朋友去這家網上很多人推介的正宗串揚店~一入餐廳,店員先為我們量度體溫,再要求用酒精搓手液消毒,確保所有人保持衛生入餐廳👍🏼  而餐廳環境有居酒屋風味,燈光昏暗,擺滿很多日本酒在上面,有點回到日本的感覺😚——————————🔹手羽先唐揚 $56這個雞翼真的無得輸👍🏼👍🏼熱辣辣炸起,香脆可口😋外層有濃郁醬油和蜜糖味,裏面的雞肉充滿肉汁且很滑,令人一啖接一啖😍由於太美味,臨最後再encore多一次🤩-🔸高湯雞蛋卷 $45網上很多人推介這款雞蛋卷,真是沒有介紹錯!未食已聞到蒸水蛋的味道,這個高湯雞蛋卷有很濃高湯和蛋味,再蘸上豉油更能突出蛋香味,食幾啖已經有點飽肚感😂不錯~-🔹免治鴨胸串揚 $31朋友特別喜歡食免治鴨胸串揚,裏面由很多切碎的鴨胸製成,肉質很嫩,肉汁都很足夠,再配上外層薄薄的炸皮,不知不覺就食完😚完全不油膩👍🏼👍🏼-🔸三文魚海鮮球串揚 $39而我比較喜歡這個三文魚海鮮球串揚,裏面有帶子和其他海鮮,但三文魚就不太食得出😆 外層脆醬很薄很脆,而且不油膩😍配上沙律醬和三文魚子,一點也
——————————
🔹手羽先唐揚 $56
手羽先唐揚

🔸高湯雞蛋卷 $45
高湯雞蛋卷

🔹免治鴨胸串揚 $31

🔸三文魚海鮮球串揚 $39
而我比較喜歡這個三文魚海鮮球串揚,裏面有帶子和其他海鮮,但三文魚就不太食得出😆 外層脆醬很薄很脆,而且不油膩😍配上沙律醬和三文魚子,一點也不腥,反而很有鮮味,好食😋
🔹雞肉紫蘇卷 $31
這個雞肉紫蘇卷,味道很好👍🏼 可能我很喜歡炸完後的紫蘇香味,與裏面嫩清的雞肉一起食,會令人上癮,想再食☺️ 相反朋友覺得紫蘇味太濃烈,搶去雞肉味😂
🔸半熟煮玉子 $23
半熟煮玉子

聽說把半熟的玉子拿去炸,是很高難度的。但店家真的做到流心效果,炸皮薄薄的,裏面見到滿滿的液體蛋黃,灑上少許鹽,就已經好好食😋
🔹和牛串燒 $75

相信沒有人不喜歡食和牛,所以叫一串試試~ 果然很香牛味,肉質也很軟腍,但如果多少少就perfect🙁
🔸炒麵飯 $48
炒麵飯

食完這麼多串揚,都想食一些主食,這個炒麵飯賣相非常吸引,上面有生雞蛋🥚炒麵飯用上燒汁炒,但略嫌有點過鹹,就算混合蛋黃一起食都太濃味😖
🔹蕎麥麵 (冷) $38
蕎麥麵 (冷)

這裏的主食都很便宜,特別推介這個冷蕎麥麵。因為蕎麥麵的棉質很彈牙,放入微鹹的鰹魚高湯,再加入少許wasabi、蔥和蘿蔔蓉,整體清爽而沒有負擔🥳 特別適合食完熱辣辣的食物再食🥰
🔸雪糕蛋糕卷 $26
雪糕蛋糕卷

平時食雪糕就食得多,但炸過的雪糕就未食過。店員提醒我們要盡快食用,一咬開裏面雪糕已呈現半溶狀態,外層炸粉甜甜的,有點像炸饅頭味道,裏面的雲呢拿雪糕,奶香味重👍🏼如果大家還有胃口,記得一定叫這個雪糕蛋糕卷😋Yummy~~
除了以上食物,還有叫了雞腿串、芝士蕃茄雞肉串、燒牛舌、海老、茄子、炸鮮蠔、三文魚茶漬飯和柚子雪芭,質素都不錯👍🏼

手羽先唐揚
高湯雞蛋卷
半熟煮玉子
蕎麥麵 (冷)
雪糕蛋糕卷
一直bookmark左好耐想去食,但成日吾記得提早book😵 星期五晚上9點鐘入座,聽人講炸物出色,店員亦親切同主動推介幾款串燒👍🏻由於已經食左壽司先去🤣所以冇叫太多野食:一坐低店員就俾左菜同燒汁我地食住等,我平時麻麻地山菜但加埋佢隻汁又覺得幾好食喎。講真,食物選擇唔係話太多,不過其實仲好,費事我啲選擇困難症發作😂炸雞有驚喜,皮薄,入面juicy! 雞軟骨唔係你平時食嗰隻,幾特別. 豬雖然細串,但係肉質非常滑!牛舌,細粒不過厚肉:炒麵飯,個人不太喜歡,比較濕,醬汁對我來說太過濃味。炸雪糕,正正常常:柚子酒,幾好飲不過價錢較貴,因為比較細杯多冰:

由於已經食左壽司先去🤣所以冇叫太多野食:

牛舌,細粒不過厚肉:

炒麵飯,個人不太喜歡,比較濕,醬汁對我來說太過濃味。

炸雪糕,正正常常:

柚子酒,幾好飲不過價錢較貴,因為比較細杯多冰:
2020-10-10 0 瀏覽
日本就去唔到..唯有去一流嘅日本居酒屋感受下侍應服務周全,未叫嘢食就已經上前菜仲要細心介紹每樣食物點咩醬汁最爲好食😋服務一流(揚)食:帆立 (揚)Scallop$39雞肉紫蘇卷 (揚)Chicken & shiso mak $21 三文魚 (揚)Salmon $23 蘆筍 (揚)Asparagus $31 半熟煮玉子(揚)Half-cooked egg$23 🍳年糕 (揚)Rice cake $21 x2富士蘋果(揚)Fuji apple 🍎 $25揚食比起燒食較爲出色,炸香撲鼻..每串都占上薄薄炸粉..食落脆口完全不油膩👍🏻[「必叫之選」👍🏻]年糕,三文魚 ,蘆筍,由其係高難度半熟玉子,炸完仲流心真係考手法..炸皮薄薄香脆蛋白完美包住留心蛋液,軟脆口感互相互補🤤加上 富士蘋果,真心推介當甜品一流,食曬所有嘢之後再食少少甜嘢真係甜到入心滿足又完美。(燒)食:雞腿(燒)Chicken leg 🍗$23 豚 (燒)pork $25 x2雞肉丸 (燒)Chicken meatball $23 砂肝(燒)Sunagimo$24 芝士蕃茄雞肉 (燒)Chicken tomato &cheese$

日本就去唔到..唯有去一流嘅日本居酒屋感受下

雞腿(燒)Chicken leg 🍗$23
豚 (燒)pork $25 x2
雞肉丸 (燒)Chicken meatball $23
砂肝(燒)Sunagimo$24
芝士蕃茄雞肉 (燒)Chicken tomato &cheese$23
三文魚煙肉 (燒)Bacon wrapped salmo $25 x2
釀香菇(燒)Shitake chicken meatbal $29
燒雞胸軟骨(燒)Grilled chicken breast cartilage $25
[「必叫之選」👍🏻]
三文魚煙肉,芝士蕃茄雞肉 同釀香菇意外驚喜最多..呢三個係食回會再三回味的

(前)食:

手羽先唐揚(前)Crispy chicken wing $28

高湯雞蛋捲(前)Dashimaki tamago $45
濃濃的清雞湯加蛋👍🏻唔怪得知咁多人推介..可惜稍為有少少老..

燒飯團(醬油)Grilled onigini🍘$23
堅堅韌韌外皮趣卜卜,口感有少少似食年糕咁👍🏻裏面又熱辣辣,真係好想知道究竟點做到...

天使之海老angel prawn 🍤 $39👍🏻
顧名思義係炸蝦天婦羅..新鮮爽口滑溜又唔會太多炸粉👍🏻

迷你咖喱雞飯mini chicken curry 🍛 $43
飯偏淋同濕..咖喱同日本所整嘅差唔多少少辣有少少鹹.. 雞肉煎得香噴噴又滑嫰👍🏻可惜唔算太特別..份量少少哋唔會太飽肚
  • 半熟煮玉子
  • 高湯雞蛋卷
  • 燒飯團
  • 雞翼
  • 天使蝦
好耐冇食串炸,喺朋友力薦下慕名而來~真係冇介紹錯。佢個高湯蛋卷好amazing,雖然我喺屋企都會整,知道唔難整,不過都想畀個like。串炸方面,佢會比d牛油菜你解膩,個菜超級清甜,好fresh。d串炸就正正常常同日本食差唔多,比較特別係個咖喱飯串炸。醬油燒飯糰好好味可以一試,三文魚茶漬飯一般般啦。雞翼好食,外脆內嫩,好夠味。

醬油燒飯糰好好味可以一試,三文魚茶漬飯一般般啦。

雞翼好食,外脆內嫩,好夠味。
題外話/補充資料: 呢間野個位太僻,如果唔係應該好受歡迎。想提下佢d background music好nice,係J-Hip Hop,想問佢攞個playlist ><,同埋雖然疫情禁酒,但佢畀你自己帶,所以very good!!
2020-09-14
2020-10-08 28 瀏覽
今日和有人來到尖沙咀的 Jan Jan 串燒專門店。我們點了很多款不同的串燒和炸物。串燒如下:豬肉,牛舌,雞軟骨,雞腎,明太子,雞翼等串燒豬肉好香濃,配上他們的山椒粉,亦會有另一番風味,牛舌是厚切的。雞翼已用香濃醬油烤,外皮香脆。炸物如下:蓮藕,天使蝦,炸帶子,豬肉飯團等等炸蓮藕配上他們秘製獨家醬汁,好味天使蝦已處理好蝦頭,蝦肉爽脆,加了一點鹽,不會過鹹。豬肉飯團有驚喜,一層薄的豬肉包裹着飯團,飯團也是經過烤的值得一題是侍應們服務十分良好,在上菜時會介紹每一道菜,並細心提醒每一台客人那樣可加配獨有醬汁那樣可不加配。而且也會很主動地添加茶
今日和有人來到尖沙咀的 Jan Jan 串燒專門店。
我們點了很多款不同的串燒和炸物。

串燒如下:
豬肉,牛舌,雞軟骨,雞腎,明太子,雞翼等
雞翼已用香濃醬油烤,外皮香脆。

炸物如下:
蓮藕,天使蝦,炸帶子,豬肉飯團等等
炸蓮藕配上他們秘製獨家醬汁,好味
天使蝦已處理好蝦頭,蝦肉爽脆,加了一點鹽,不會過鹹。
豬肉飯團有驚喜,一層薄的豬肉包裹着飯團,飯團也是經過烤的

2020-10-01 105 瀏覽
應該好耐都吾會去日本旅行😥去親日本我都瘋狂食串燒。大阪炸串😋係我其一飛佛尋晚食左大阪過江龍JanJan❤️7點去到已經full house限聚令仍然係4人店用左A4 大既膠板隔住。其實效用吾大,因為人人放大喉嚨講野😓坐低店無主動俾茶所以自己叫左生啤($59)同凍柚子茶($25)😅一品前菜高湯雞蛋卷($45)配左蘿蔔蓉👍個蛋非常滑串揚選擇不算好多。但炸漿好薄👍2人食左18串😝只係日本既1人食既份量🤣燒白鱔($35/串) 芝士蕃茄雞肉 ($23/串) 燒白鱔好好食👍❤️有左蕃茄好開胃,個雞都幾滑釀香菇($29蚊/串)好juicy👍encore燒牛舌($27/串)燒雞胸軟骨($25/串)手羽先唐揚($14/隻) 隻雞翼真燒得皮脆肉嫩👍配芝麻好香口半熟煮玉子($23)流心蛋炸漿非常薄👍右面係雞肉紫蘇卷($21)呢個幾失望😓因為我本身好喜歡食有紫蘇葉既串燒,但呢個食吾到紫蘇既香味,而且雞肉好鞋釀香菇❤️右面係黑豚飯卷($25),薄薄黑豚包住飯糰,幾好味😋哩飯串揚($25/串),幾特別👍甜食試左炸富士蘋果($25)仲以為成個蘋果炸🤣🤣味道甜甜地幾ok先俾杯綠茶我地🤣想點呀~一早應該俾喇🤣埋單$575 都
應該好耐都吾會去日本旅行😥
去親日本我都瘋狂食串燒。
大阪炸串😋係我其一飛佛

尋晚食左大阪過江龍JanJan❤️
7點去到已經full house
限聚令仍然係4人
店用左A4 大既膠板隔住。
其實效用吾大,因為人人放大喉嚨講野😓

坐低店無主動俾茶
所以自己叫左生啤($59)同凍柚子茶($25)😅

一品前菜高湯雞蛋卷($45)

配左蘿蔔蓉👍個蛋非常滑

串揚選擇不算好多。
但炸漿好薄👍
2人食左18串😝
只係日本既1人食既份量🤣

❤️有左蕃茄好開胃,個雞都幾滑

釀香菇($29蚊/串)好juicy👍encore
燒牛舌($27/串)
燒雞胸軟骨($25/串)

半熟煮玉子($23)

流心蛋炸漿非常薄👍

右面係雞肉紫蘇卷($21)

哩飯串揚($25/串),幾特別👍

先俾杯綠茶我地🤣想點呀~
一早應該俾喇🤣

• 高湯雞蛋卷
  • 燒飯團
  • 雞翼
2020-09-29 65 瀏覽
Jan Jan串揚專門店喺日本已經有12間分店,今日我去咗香港分店試試餐廳有唔同種類嘅串燒,日本lunchset。入到去有店員介紹一個期間限定嘅蛋包飯,一於就試吓佢先會!因為蛋包飯係即叫即做,所以等得比較耐〜蛋包飯未切開嗰陣店員會問我哋影唔影相。影完之後佢就會喺我哋面前即場切開個蛋,好似日本嗰啲咁,超吸引!!之後店員仲會幫我哋淋上醬汁。個蛋好滑,唔會整得過熟,啲蛋汁仲會流出嚟添。入面個飯係炒飯嚟嘅既,有少少辣,好惹味,配埋個蛋食好好味。加上醬汁係甜甜地嘅,整體一齊食口感好豐富因為呢個係期間限定嘅嘢食,大家想食就要快啲去試啦!餐廳仲有唔同嘅酒D可以飲,叫多幾串串燒,真係幾chill㗎上!

日本茶
日本茶
2020-08-24 395 瀏覽
都唔知幾耐無出去食過飯啦,難得一次出去食,實要揀啲喺屋企食唔到嘅嘢食啦。我同朋友竟然一致都揀咗食串揚。上次嚟食過,大家都食到回味無窮。今次就嚟食個居酒屋午餐。女仔比較細食,所以我地都揀咗4串套餐,其實4串都仲包主菜1款同飲品1款。串揚我就揀咗特色果幾款,雖然要加錢,但真係值!最鍾意係北海道帶子同黑松露芝士!雖然話串揚專門店,串燒都味道唔錯㗎,火候都控制得幾好,串串都好味。主菜揀咗燒飯團,同朋友一邊食串燒一邊吹水真係好解壓。呢間餐廳真係好適應同朋友聚會,氛圍舒適,食物質素都唔錯。推介。
我同朋友竟然一致都揀咗食串揚。
上次嚟食過,大家都食到回味無窮。
今次就嚟食個居酒屋午餐。
女仔比較細食,
所以我地都揀咗4串套餐,
其實4串都仲包主菜1款同飲品1款。
串揚我就揀咗特色果幾款,雖然要加錢,但真係值!
最鍾意係北海道帶子同黑松露芝士!
雖然話串揚專門店,串燒都味道唔錯㗎,
火候都控制得幾好,串串都好味。
主菜揀咗燒飯團,
同朋友一邊食串燒一邊吹水真係好解壓。
2020-08-03 390 瀏覽
lunch出左尖沙咀食串燒Lunch set分別有4串,7串,10串再加一個飯團或者蕎麥麵,仲有杯野飲呢度除左串揚,仲有好多款串燒🍡我地叫左7串的lunch set 加一串和牛有黑松露串,雞肉,豬肉,雞軟骨,紅番薯🍠等串揚一點都不油膩,而且外層脆漿好薄好脆再配上它的一味粉及花椒粉,肉的味道好突出👍🏻呢間日式餐廳仲好有日本的風格,而且cp值都高🤪唔止多香港人黎食,仲有好多日本的客人,成個環境氣氛都好似去咗日本的居酒屋!
lunch出左尖沙咀食串燒
Lunch set分別有4串,7串,10串
再加一個飯團或者蕎麥麵,仲有杯野飲
呢度除左串揚,仲有好多款串燒🍡

我地叫左7串的lunch set 加一串和牛
有黑松露串,雞肉,豬肉,雞軟骨,紅番薯🍠等

串揚一點都不油膩,而且外層脆漿好薄好脆
再配上它的一味粉及花椒粉,肉的味道好突出👍🏻

呢間日式餐廳仲好有日本的風格,而且cp值都高🤪

2020-07-26 288 瀏覽
朋友約係呢間串揚店,一開始真係唔知串揚係咩,朋友一開始都無解釋俾我聽,淨係話食咗就知啦。食咗就知道,佢同一般嘅天婦羅係完全唔同感覺,炸到金黃薄脆,增加食材口感層次之餘又可以食到食材本身嘅鮮美。一班人都點咗幾多嘢食下,推介特色串揚,雞脾菇豬肉卷,三文魚子海鮮球。食過一次真係返唔到轉頭。串燒都好味,但串揚更加適合送啤酒,另外,蛋包炒麵我都覺得好好食!蛋好滑嫩,配上惹味嘅炒麵,幾個人三兩下清曬!餐廳環境都好有日式居酒屋嘅氛圍,燈光柔和,好適合同一班老友飲返杯談心。
食咗就知道,佢同一般嘅天婦羅係完全唔同感覺,
一班人都點咗幾多嘢食下,
推介特色串揚,雞脾菇豬肉卷,三文魚子海鮮球。
食過一次真係返唔到轉頭。串燒都好味,
但串揚更加適合送啤酒,
餐廳環境都好有日式居酒屋嘅氛圍,
燈光柔和,好適合同一班老友飲返杯談心。
2020-07-25 143 瀏覽
一行三人叫左個set, 再另外加左少少野。真係超飽超滿足。每款串燒都做到好精緻,味道有驚喜。保留到食物原有嘅味道但係又唔油膩👍,好有喺身處日本食嘅感覺。性價比超高❤️
第二次黎食炸串🔥上次去灣仔 今次試下尖沙咀分店🍺🍢✨高湯雞蛋卷 hk$45必叫💕嗰蛋一咬落去真係好多湯! 好滑!✨燒飯糰🍙hk$23味㬝同醬油😍燒到面頭好脆 變咗飯焦❤️ 味㬝甜甜地✨子持ちこんにゃく hk$38依個之前食過 再encore!😌廣島特產黎 切片蒟蒻 當佢刺身咁點豉油 岀奇地好好食👍🏻✨串燒 牛舌最好食! hk$27好厚身 但一啲都唔鞋 燒到面頭好香✨串揚炸粉好薄💯-海鮮球 hk$39-帶子hk$39-年糕串 hk$21好綿好煙韌 少少甜甜地💕-子持昆布 hk$33係魚子夾住昆布炸👍🏻裏面食到魚子脆卜卜外仲有昆布湯汁😍
第二次黎食炸串🔥上次去灣仔 今次試下尖沙咀分店🍺🍢

✨高湯雞蛋卷 hk$45
必叫💕嗰蛋一咬落去真係好多湯! 好滑!
✨燒飯糰🍙hk$23
好綿好煙韌 少少甜甜地💕
-子持昆布 hk$33
係魚子夾住昆布炸👍🏻裏面食到魚子脆卜卜外仲有昆布湯汁😍
2020-07-16 78 瀏覽
Weekend去咗Jan Jan食晚餐,之前都聽過朋友介紹,知道係食串燒同串揚。以前去幾次日本都無機會食串揚,估唔到可以喺香港食得到,朋友話味道都好正宗,所以都幾期待。2個人都點咗好多食物,串揚好脆而且唔油膩,表面嘅炸粉唔會好厚。天使蝦串揚大大隻蝦,口感彈牙。帶子、牛、半熟蛋、芝士、洋蔥、蘆筍呢幾款串揚全部都好味,真係無一樣係唔好食嘅。加上燒飯糰,外面燒到脆脆地,上面仲有1舊牛油,加埋一齊食好香呀。枱上有盒椰菜,點醬汁食都好正,可以清熱氣,同埋當清下味蕾,試唔同食物時就可以嗒真D味道。

2020-07-03 177 瀏覽
[🇭🇰香港- 尖沙咀].🔻係香港有好多食日式串燒嘅舖頭,但食串揚就真係好少;呢間嘅炸粉都算薄,口感幾好,推介"天使蝦,"半熟煮玉子"同"子持昆布";佢地都有串燒食,都唔錯,特別推介"免治鴨胸"😋.🔻🍽 Jan Jan 串揚專門店📌 地址: 尖沙咀赫德道25號尊豪坊1樓.
[🇭🇰香港- 尖沙咀]
🔻