2019-02-26
J.S Foodie日本過江龍班戟店,Flipper’s都係佢旗下😳嗰間有嘅班戟呢度都有得食😆疏乎厘pancake係東京已經食過,的確係我食過最sofu嘅pancake❤️真心好食過gram多多聲!!今次吸引我嘅係香港店期間限定—原隻龍蝦班戟🦞寫係用咗原隻龍蝦,感覺唔止,我食到唔少蟹膏😜而且好多飽肉結實蟹鉗,啖啖肉,相當爽彈!淋係pancake上面自家製嘅龍蝦汁,味道好香濃,有冇意粉嗰隻龍蝦汁咁杰身!感覺更好😍pancake可以揀全麥或者原味,全麥pancake帶咸香,同龍蝦肉都幾夾,口感似熱香餅嘅結實版,但就充滿麥香!中間嘅南瓜蓉好軟綿,天然嘅香甜味配咸香班㦸或龍蝦肉都好特別😝我同媽媽一人一份,所以就要多個意粉版,意粉係用天使麵,掛汁力強,而且煮得軟硬適中,唔會淋pat pat,入口仲係好彈牙!佢呢隻嘅龍蝦汁就比較杰身,Pancake嗰款比較似龍蝦湯嘅感覺😊不過配意粉係應該重口味啲😋咸香適中,龍蝦肉依舊係滿滿的🤤$298價錢唔平,但偶爾都要對自己好一點😌何況帶媽媽出去食飯,當然要把最好的給她❤️呢度除咗做到日本嘅味道,店員態度都好好,有禮貌,成餐飯都食得相當滿意!最後仲點左兩杯飲品,焦糖
最後仲點左兩杯飲品,焦糖咖啡同抺茶拿鐵,焦糖咖啡拉花精緻,味道不錯!
下次想回味日本嘅味道,就再嚟食佢哋嘅疏乎厘pancake🥞