2006-11-03 31 瀏覽
岩岩路經此地睇到呢度d負能量好重> <”我都有去過Tomato食但係就唔覺d服務好差law話明係自助形式又無收加一仲想要咩服務呢?你地去到快餐\店食會投訴人地無service比你嗎?Tomato都只係一d價位比較高既快餐\店黎~更何況呢間係西化既你地有無見過d外國人會投訴佢\地無service丫?我地平時成日出去食去親既地方都要收加一架啦你話果d地方比唔到service你就話姐快餐\店喎你預左啦~唔好話快餐\店茶記m記都無service啦唔通又投訴咩= =?!想有service既咪唔好去self-service既餐\廳食啦~
岩岩路經此地
睇到呢度d負能量好重> <”

我都有去過Tomato食
但係就唔覺d服務好差law
話明係自助形式
又無收加一
仲想要咩服務呢?

你地去到快餐\店食
會投訴人地無service比你嗎?

Tomato都只係一d價位比較高既快餐\店黎~
更何況呢間係西化既
你地有無見過d外國人會投訴佢\地無service丫?

我地平時成日出去食
去親既地方都要收加一架啦
你話果d地方比唔到service你就話姐
快餐\店喎
你預左啦~

唔好話快餐\店
茶記m記都無service啦
唔通又投訴咩= =?!

想有service既
咪唔好去self-service既餐\廳食啦~
2006-10-04 3 瀏覽
放工同朋友食個下午茶,求其揀依間。估唔到門面咁靚竟然係自助,真係有唔慣。意粉不過不失,但粉量偏細,其他都係無乜特別,但價錢真係偏貴。總覺得裝修咁好理應有侍應招呼,同埋當有人側邊等時令我好有壓逼感,所以依間鋪絕對唔係傾計好地方。其實佢對面MATCH TOO都係食差唔多,各方面都比佢優勝,有時真係最怕貨比貨,所以睇完戲我最後又不其然咁去幫襯返簡單廚房。
2006-08-03 4 瀏覽
食友們近來對大記的香蕉船鐵板餐有很多意見但論值與不值這裡似乎也值得討論一下六十幾蚊一個set dinner但係甜品以外係咪都應該有少少質素呢?今次叫左白汁雞胸飯忌廉湯無得揀一字記之曰淡雞胸雖說是胸但都有好壞之分是處雞胸有如柴皮入口無味有咬壞牙肉之嫌煲飯又落了太多水有如食糊仔唉六十幾蚊但係服務同食物質素有如大記又一樣有甜品有野飲雖說大記都唔好食但呢度貴咁多仲要樣樣self-service即是沒有服務又嘈又自己等位又值咩?點解值得咁多人先就係為左一件蛋糕?早幾年都推介過呢度既buffet俾人平平地係ok既但係宜家多左人食質素又差左唔會再推介喇最後一關芒果士多啤梨千層可能係擺耐左千層皮唔再脆好難一刀切開結果就係一層層咁食無晒癮驚聞噩耗叮噹走了技安走了靜宜走了現在大雄和柯南都走了我們的少年時期也伴隨著她的離去劃上了句號多謝妳默默地在幕後伴我們走過最光輝燦爛的日子
食友們近來對大記的香蕉船鐵板餐有很多意見
但論值與不值
這裡似乎也值得討論一下
六十幾蚊一個set dinner
但係甜品以外係咪都應該有少少質素呢?
今次叫左白汁雞胸飯

又一樣有甜品有野飲
雖說大記都唔好食
但呢度貴咁多仲要樣樣self-service
即是沒有服務
又嘈又自己等位又值咩?
點解值得咁多人先
就係為左一件蛋糕?
早幾年都推介過呢度既buffet俾人

多謝妳
默默地在幕後
伴我們走過最光輝燦爛的日子
2006-07-23 0 瀏覽
次次想食cake or pasta,都會想起這裡。兩個人來通常會order 2 sets:餐飽----麻麻地~~凍冰冰我覺得唔好食soup----ok la~不夠熱pasta----我就覺得好好食啦!!幾彈牙~cake----我好多次都食chocolate mousse ga!都好好味~又大件~食到好飽drink---普通其實沒有服務都冇咩問題gei~at least佢唔使加一~我覺得抵左ga la!下次想試下佢既buffet~^^
次次想食cake or pasta,都會想起這裡。
兩個人來通常會order 2 sets:

餐飽----麻麻地~~凍冰冰我覺得唔好食
soup----ok la~不夠熱
pasta----我就覺得好好食啦!!幾彈牙~
drink---普通

下次想試下佢既buffet~^^
2006-07-13 9 瀏覽
食左個Set Dinner,食左個辣汁吞拿魚意粉,,都幾好味,,,但意粉就小左dd,,,之後食左件Tiramisu,,超好味!!!真係幾正wor,,價錢又抵食~~~值得推介呢!不過有個問題就係d服務太多差!!
不過有個問題就係d服務太多差!!
2006-07-12 3 瀏覽
叫了兩客意粉, 大家都只有很少配料, 但這已經無所謂了, 皆因精萃在於醬汁!首先是白汁莧菜三文魚意粉($38). 白汁有濃郁芝士味, 另外不得不提的是意粉, 意粉彷彿和莧菜合為一體, 吃來滑不溜口, 或許這就是西餐多採用莧菜的緣故吧!再來是茄汁蜆肉蝦意粉($38). 茄汁醒胃, 加上店舖提供的芝士粉, 再伴上鮮蝦蜆肉, gd!但我不太喜歡那兒的服務, 他們好像有點冷淡.相片: http://food.crossfacer.com/cgi-bin/weblog.pl?reply=7

但我不太喜歡那兒的服務, 他們好像有點冷淡.

2006-06-18 3 瀏覽
對我來說,在旺角食飯都幾頭痛,因為太多餐廳不及水準啦... 上星期約了朋友看7:30pm,6:15pm就到朗豪坊,但對晚飯感到茫然...不想食foodcourt及快餐類,本來都打算頹食劣評多多的簡單廚房,但侍應的態度令我受唔住。時間有限,最後在cafe med及italian tomato中,選擇返炒後者。 再食dinner set,餐包及忌廉湯仍然難頂,不過這裡的pasta不錯的,意粉彈牙都令人滿意。但現在晚餐的cake coupon不能再留下一次用,雖然這裡的蛋糕味道都不錯,但要即晚食其實都幾滯~ 所以覺得下次其實應該a la carte~ 7:25pm完餐,時間剛剛好!!很慶興《海神號》真的好看,不枉此旺角之行~
對我來說,在旺角食飯都幾頭痛,因為太多餐廳不及水準啦...

2006-06-08 0 瀏覽
同男友行朗豪坊, 男友突然想食cake, 所以就黎左呢度dinner. 今次好好彩, 好快有位!我地都要左set A, 忌廉汁煙肉雞蛋意粉.個餐湯ok啦. 餐飽男友話幾好食. 我話如果熱既話就正.個意粉我地都覺得好好食, 好濃味. 不過好漏.仲有件cake... 男友要blueberry cheese tart, 我要hazelnut chocolate cake.男友果個我試左一啖, ok啦. 一啖試唔真bor.. 哈我果個好好食, 男友都讚.我地都飲熱奶茶, 呢度d野飲一向麻麻......竟然用茶包, 實在係非常之唔掂, 我寧願飲水.食到好飽呀.......傾左陣計先走heehee

今次好好彩, 好快有位!
我地都要左set A, 忌廉汁煙肉雞蛋意粉.
個餐湯ok啦. 餐飽男友話幾好食. 我話如果熱既話就正.
個意粉我地都覺得好好食, 好濃味. 不過好漏.
男友果個我試左一啖, ok啦. 一啖試唔真bor.. 哈
我果個好好食, 男友都讚.
我地都飲熱奶茶, 呢度d野飲一向麻麻......
竟然用茶包, 實在係非常之唔掂, 我寧願飲水.

食到好飽呀.......
傾左陣計先走heehee
2006-06-05 0 瀏覽
聽聞italian tomato的cake好味好出名~專程黎到~ 左揀右揀~還是揀隻原始的出品,至試出真功夫~那就是new york cheezecake~ 期望太高失望太大~好甜~ 勝在唔漏, 因為唔夠芝士味~餅底造得幾好, 唔散夠稔~不過, 面頭有片凝固了jam似的物體~ 好似一層膠膜貼左上去~ 不倫不類~ 又得個甜字~ 同意樓下的食評~ 服務負分黎幫襯je~ 駛唔駛黑住個臉對住d客呀~
聽聞italian tomato的cake好味好出名~
專程黎到~ 左揀右揀~
還是揀隻原始的出品,至試出真功夫~
那就是new york cheezecake~

期望太高失望太大~
好甜~ 勝在唔漏, 因為唔夠芝士味~
餅底造得幾好, 唔散夠稔~
不過, 面頭有片凝固了jam似的物體~
好似一層膠膜貼左上去~ 不倫不類~ 又得個甜字~

同意樓下的食評~ 服務負分
黎幫襯je~ 駛唔駛黑住個臉對住d客呀~
(非會員)
2006-05-08 0 瀏覽
d cheese cake一陣怪味...食落去係好重的蛋味,,,都唔係cheese cake!!!仲有, 服務真係好差, 去餅櫃拎cake, 個waitress一點笑容都冇, 換來是黑面的表情, 問她可否拎栗子cake, 佢竟然好嬲咁講:你眼前的冇cake咩....?下...........駛唔駛呀!!!!想幫間店倒米都唔駛咁呀嘛!
2K
2006-04-23 0 瀏覽
平日食慣銅鑼灣店, 今日lunch 第一次幫襯朗豪坊呢間, 叫0左個Pasta set (忌廉汁煙肉雞蛋意粉), 加杯熱檸水.意粉比想像中差... 口感幾彈牙的, 但個人覺得仍然太腍; d 煙肉無乜味; d 忌廉汁就多到瀉晒, 亦幾稀, 有d 似湯-_- 同埋其實賣相麻麻0地好睇, mainly 因為d 蛋溶0左落d 忌廉汁到, 搞到非常一pat pat 黃黃0地色0既0野咁.環境ok, 不過發覺籐椅其實唔好坐; service... 都ok 0既.0岩0岩先見到之前d 食評話d cakes 好食過d main dishes! 早知淨係食cake 啦. 下次食意粉, 都係去銅鑼灣/尖沙咀好d -_-

2006-04-18 6 瀏覽
復活假期有一晚去了此地,因為朋友想吃cheese cake,感覺正~不過大家要預左冇位坐,要等位...都幾煩...3人共別了4款cake:NY cheese cake –口感實實地,朋友最愛食Blue berry pie 一粒粒藍莓在上層,加上cheese 在中間,頭2款都已好漏,大家要有心理準備個肚好飽,食量少d都唔掂Choco 栗子蛋糕本人最愛朱古力,餅外圍是硬朱古力,上層是栗子,食到少少酒味,有創意幾好味,仲有一顆超大粒既士多啤梨在頂,$26件都值,仲要我地係套餐可任揀一款cake tim!!Strawberry pieStrawberry加上果jam,朋友話餅底是很難自己整的,加上此cake 由mousse + cream + 梅一層層舖的,心機同時間都唔少得...所以技術分同印象分好高~晚餐set真是一般,如B餐既橙色芝士汁意粉就真係只得d有汁既意粉,配菜都冇...而奶茶是茶包加奶,都好唔掂..因此建議大家只食cake 較好
3人共別了4款cake:
NY cheese cake –口感實實地,朋友最愛食
Blue berry pie
Choco 栗子蛋糕

Strawberry pie

因此建議大家只食cake 較好
2006-04-15 6 瀏覽
返完大陸做野, 因為真係好累, 令到減緊肥既我都忍唔住要獎勵一下自己, 去左呢度食件cake hea下.因為都係平日既3點幾左右, 唔係好多人, 入到去見到多數客人都係自己一個. 我都唔使去cake個雪櫃度望, 就去cashier叫左自己最愛既chocolate mousse加凍檸茶. 都幾鍾意佢係半自助, 因為我唔鍾意飲太甜既檸茶.搵左個sofa位, 一路嘆cake一路傾電話, 真係好爽. 但係如果有雜誌or報紙供應就perfect喇~

(非會員)
2006-04-02 0 瀏覽
因蛋糕款多好味,去了食lunch價錢貴,沒有服務的(所謂)餐廳...本來快餐店型式(如starbucks)cafe ok的, 但店員態度欠佳. 食物質素同價錢服務成反比.我只會當它是東海堂, 只買蛋糕, 不會堂食.....v_v
因蛋糕款多好味,去了食lunch
價錢貴,沒有服務的(所謂)餐廳...
我只會當它是東海堂, 只買蛋糕, 不會堂食.....
v_v
2006-03-31 12 瀏覽
我都試過去尖沙咀個間食自助餐, 受到不太禮貌的對待, 我都知自助餐係要先己拎野咁, 都冇咩所謂.....咁我同朋友食食下見有人係隔離食煙, 咁就好有禮貌咁問個Waiter 可唔可以換臺, 個Waiter 答:「得, 自己搬野啦!」(語氣是不太友善的) , 其實我地唔駛佢開聲都係諗住自己搬, 但係個Waiter 嘅態度真係好有問題law….之後我搬緊野嘅時候已經兩手都拎住野, 個Waiter 仲要同又好唔禮貌咁同我講:「小姐, 拎埋個牌吖!」(個時我心諗你好心幫我地拎拎駛唔駛死呢….)本來都冇咩野喇, 但係轉個頭比我個friend 聽到個個Waiter 同其他同事係度談論我地……嘩!!! 真係好唔專業law….. 個Waiter 似係全店入面最senior 個個, 唔怪之得成間店d 人做野都麻麻, 個阿頭都唔得又點好呢。佢地應該去美心快餐呀, 大快活呀食下野, 睇下人地從事服務嘅嬸嬸有幾敬業樂業. 唉…真係一句講晒, d 服務勁差