2022-06-26 36 瀏覽
📌呢間西餐cafe 👧🏻之前係元朗已經試過~質素唔錯,今次咁啱見到openrice 訂座有優惠,所以就去試下呢間分店啦💁🏻‍♀️📌相比元朗,呢到位置闊落好多,坐得好舒服,店員服務都唔錯❣️紅酒燴牛肋條意大利飯牛肋條煮得好冧,冇乜筋,可以好輕易就咬得開,有牛味不過唔算話好重。醬汁都幾濃郁,試到少少紅酒味剛剛好👌飯粒唔會煮到太濕,粒粒分明。成個配搭都唔錯👍👍❣️全日早餐好豐富🤤🤤 有豬肉腸、牛油多士、牛油果、沙律、炒蛋、哈蜜瓜沙律🤰炒蛋炒得好滑,牛油多士外層都脆口,但係底層偏冧同濕咗少少。但整體都幾好👌👌❣️肉桂蘋果杏仁片焦糖忌廉班戟Openrice 訂座加$18 (原價$78)就可以享用🤤夠晒抵。肉桂蘋果啱晒我呢d唔係幾中意太甜嘅人,呢個甜度就剛剛好,整體唔會太膩🤤❣️是日餐湯❣️Flat White❣️青檸薄荷梳打

📌相比元朗,呢到位置闊落好多,坐得好舒服,店員服務都唔錯

❣️紅酒燴牛肋條意大利飯

❣️全日早餐

❣️肉桂蘋果杏仁片焦糖忌廉班戟

❣️是日餐湯

❣️Flat White

❣️青檸薄荷梳打
2022-06-25 26 瀏覽
近期大熱嘅樓上cafe十多張枱,都幾人多,最好預約,拎埋個discount 😂Lunch set算好多選擇,有輕食d嘅亦有成個晚餐咁多嘅,如果想食扒,可自由揀配唔配飯面薯菜,咁就彈性好多。我同朋友都餓,各自叫左一個set魚柳set:條魚煎得好香,又唔係去到脆邊,但咁仲好,因為多數影完相脆邊會凍左變硬,但呢個係煎香,保持到入面魚肉嫩滑,亦唔油膩。個汁好creamy,配菜足夠,感覺很均衡。朋友叫左羊扒,見到都開心呀,估唔到有3大支,都好厚肉架,同超市買嘅好唔同,睇個肉位就知,而且一d都唔鞋。同碟有條大腸😂😂雖然好似好抵食,味道都幾好,但就影響左視覺😂😂
近期大熱嘅樓上cafe
十多張枱,都幾人多,最好預約,拎埋個discount 😂
我同朋友都餓,各自叫左一個set
個汁好creamy,配菜足夠,感覺很均衡。
2022-06-22
午餐
2022-06-24 37 瀏覽
Ooo宮殿風格工廈CafeooO荔枝角工廈經常有好多特色餐廳🍴,今次試左呢間宮殿風既餐廳,門口既典形皇宮式主柱加上粉色花花!餐廳入面都係簡單吊燈吊扇英式feel 😊想提提大家欣賞下佢餐牌入面既插畫創作😝白雪公主👑👗巫婆🧙‍♀️幾得意😝OooooO香烤焗日式味噌澳洲豬鞍架 $188賣相非常有心思👀有花花擺盤, 豬鞍幾爽唔乾肥廋岩岩好, 豬鞍兩邊分別有醋汁及芥辣自己選😄豬鞍底既南瓜溶都幾好。OooooO英式炸魚柳配薯條 $68熱辣辣上枱,即炸幾脆,配有沙律伴碟中和熱氣。OooooO香煎北海道刺身帶子墨汁意大利飯 $148帶子大大粒唔錯,墨魚飯份量都幾多,女孩子2人食都好飽。
Ooo宮殿風格工廈CafeooO

香烤焗日式味噌澳洲豬鞍架 $188

英式炸魚柳配薯條 $68
熱辣辣上枱,即炸幾脆,配有沙律伴碟中和熱氣。

香煎北海道刺身帶子墨汁意大利飯 $148
帶子大大粒唔錯,墨魚飯份量都幾多,女孩子2人食都好飽。
2022-06-23 78 瀏覽
聞名不如見面~今日終於有機會試到呢間網紅Cafe「INN」🌟🙌🏻如果想食嘅話記得一定要book 位,平日夜晚都座無虛席😳分店位於工廈嘅2樓,出面裝修主要白色為主,有好多植物同埋圓柱體嘅裝飾,有外國博物館嘅感覺😍餐廳入面比較暗,我諗係想迎合返裝修風格🌴🪵🥂🍷食物選擇都多,主食加$38可以升級做套餐,包是日餐湯和飲品一杯👍🏻今日嘅餐湯係南瓜🎃湯,餐廳都好有心思湯上面仲有少少花紋做點綴👌🏻小食我哋揀咗英式炸魚柳配薯條🍟價錢非常抵食,先$68就有一大舊炸魚柳,配上魚柳包嘅醬🤣🤣薯條新鮮炸出,脆卜卜😍Main我哋揀咗香蒜辣味鮮蜆全蛋寬麵🍝😳有八粒蜆肉😆個面感覺似係餐廳自己整嘅,口感唔錯!我哋仲試咗香煎鵝肝配燒澳洲牛柳😎個燒汁好特別係用紅酒🍷調制🤔擺盤都好有心思,非常之打卡able😝甜品因為實在太飽食唔落啦~(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)下次返嚟再試啦😌PS雖然得兩個樓面,但係佢哋嘅態度非常之好,仲會同你搞下笑🤣又會keep住係咁幫你裝水🙏🏻晚晚都咁多客人真係辛苦晒👍🏻
南瓜湯
魚柳薯條
鵝肝牛柳
蜆肉意粉
2022-06-23
10 分鐘 (堂食)
魚柳薯條
鵝肝牛柳
蜆肉意粉
  • 香煎鵝肝燒澳洲牛柳
  • 英式炸魚薯條
2022-06-23 23 瀏覽
相信大家都有聽過呢間野 因為都有幾間分店🤣店鋪佈置得精緻 荔枝角呢間就無太多裝飾 反而觀塘果個就更美更北歐風😍平日Lunch hour到訪有Lunch set 食物大份兼有質素-✨加拿大豬肉眼配金巴車厘子醬 ($118)豬肉眼扒好厚切大份 肉質軟硬適中 不會鞋 而伴碟的車厘子醬 個人就認為同豬扒不太夾 幸好除左車厘子醬仲有黃芥末醬 呢款就夾啲✨烤焗紐西蘭香草羊架配燒汁 ($148)估吾到有3大隻 每隻都好足肉 食到第2隻已經好飽 羊架肉質咬落好嫩 配燒汁食好夾✨烤雞柳菠菜忌廉意粉 ($98)平時意粉上既餸只係點綴 但呢個意粉上既烤雞比相像中多 都大約有10舊左右 雞柳咬落仲好嫩滑 經烤後更香 而意粉食落好似青醬 都幾入味✨香蕉士多啤梨榛子朱古力忌廉班戟 ($68)賣相精緻 即叫即整 熱辣辣既班戟配上凍既忌廉 冷熱交替 感覺不錯 而味道則無咩特別🤔班戟的忌廉不夠多 所以食落就比較乾身✨士多啤梨藍莓奶昔 ($24)邪惡之選😈兩者既水果味都出 飲落吾會太甜

✨加拿大豬肉眼配金巴車厘子醬 ($118)

✨烤焗紐西蘭香草羊架配燒汁 ($148)

✨烤雞柳菠菜忌廉意粉 ($98)

✨香蕉士多啤梨榛子朱古力忌廉班戟 ($68)

✨士多啤梨藍莓奶昔 ($24)
邪惡之選😈兩者既水果味都出 飲落吾會太甜
2022-06-23 11 瀏覽
同同事喺荔枝角收工,想就近搵個地方舒舒服服,食一個似樣啲嘅晚餐,就試咗呢一間喺億利2樓嘅餐廳成個環境同埋格局好girly,一行入去就聞到好香嘅煎班戟味。我哋食咗炸魚薯條,煎鵝肝牛扒,同埋兩個甜品。炸魚薯條好有驚喜,件魚好厚身,多汁,炸漿調校得好,油的溫度夠熱,炸出來外脆內滑,唔會食落口油冧冧。牛扒嘅肉質本身好優質,食得出係有心機煎,配埋紫薯泥同埋其他side dish,非常滿足。主角係兩個甜品,一個係杯裝嘅tiramisu,啲cream好香好滑,唔會過甜,真材實料。法式crepe cake係主打,果然冇令我失望,我哋點咗香蕉朱古力味,呢個組合永遠冇得輸。食埋甜品之後大滿足,下次想試吓lunch time過嚟食。

我哋食咗炸魚薯條,煎鵝肝牛扒,同埋兩個甜品

食埋甜品之後大滿足,下次想試吓lunch time過嚟食。
2022-06-22 162 瀏覽
🌸荔枝角西餐🌸INN - I’m Not Nothing🍽相信很多人也在荔枝角上班,而荔枝角其實有多間隱世餐廳,而今天我便相約好友到了一間位於荔枝角工廠大廈的西餐廳-「 INN - I’m Not Nothing」品嚐是日晚餐❗餐廳鋪面寬敞,裝修精美,呈歐陸復古風,座位寬敞舒適,有精美復古吊燈點綴❗店員十分親切殷勤有禮,店員細心為客人下單及不時收拾碗碟。我們一行2人點了以下餐點:1️⃣🌟香辣鮮蜆配意式欖油全蛋闊條麵 $128鮮蜆肉質鮮嫩肥美,味道鮮甜,口感彈牙,全蛋闊條麵口感彈牙,配合清怡意式欖油,味道帶點微辣,恰到好處❗2️⃣🌟英式炸魚柳配薯條 $68即叫即製,炸魚份量十足,魚肉炸得黃金香酥,魚肉香滑,厚切薯條酥脆可口❗3️⃣🌟檸檬茶 $28以多塊鮮檸檬片配搭甘醇香濃紅茶,消暑解膩一流。🌟為是次餐廳用膳的推薦菜色❗🔖整體評分美味指數:⭕⭕⭕⭕️賣相指數:⭕⭕⭕⭕️抵食指數:⭕⭕⭕⭕️5⭕️為滿分總括而言,此餐廳食物即叫即製,餐廳地點鄰近荔枝角站,絕對是荔枝角一帶滋味西餐廳之選❗ 📍INN - I’m Not Nothing (荔枝角):荔枝角長沙灣道883號億利工業中心2樓203號舖
🌸荔枝角西餐🌸INN - I’m Not Nothing🍽

我們一行2人點了以下餐點:

1️⃣🌟香辣鮮蜆配意式欖油全蛋闊條麵 $128

2️⃣🌟英式炸魚柳配薯條 $68

3️⃣🌟檸檬茶 $28
以多塊鮮檸檬片配搭甘醇香濃紅茶,消暑解膩一流。

🌟為是次餐廳用膳的推薦菜色❗

🔖整體評分
美味指數:⭕⭕⭕⭕️
賣相指數:⭕⭕⭕⭕️
抵食指數:⭕⭕⭕⭕️
5⭕️為滿分

2022-06-21
10 分鐘 (堂食)
2022-06-21 19 瀏覽
呢間餐廳成日都聽到人講,咁啱係附近睇戲,就上去幫襯,入面裝修都幾華麗,好像置身宮廷嘅感覺,餐牌嘅繪圖都幾有趣,可以打吓卡,影吓相黑松露醬薯條 $68上枱熱辣辣,好脆口,配埋黑松露醬一齊食無得輸香煎北海道刺身帶子墨汁意大利飯 $148帶子上面加入埋蟹籽,食到鮮味之餘令口感更佳,個墨汁意大利飯幾好食,調味夠,又夠濕潤,入面仲加入少量菇類,帶點嚼勁香辣鮮蜆配意式欖油全蛋闊麵 $128蜆肉彈牙,全蛋闊麵好有嚼勁,入面都幾多辣椒粒,對我嚟講就辣咗少少

黑松露醬薯條 $68
上枱熱辣辣,好脆口,配埋黑松露醬一齊食無得輸

香煎北海道刺身帶子墨汁意大利飯 $148

香辣鮮蜆配意式欖油全蛋闊麵 $128

2022-06-20
2022-06-19 26 瀏覽
假日行街想食個靚靚下午茶 ☕️就搵到間好girly 好優雅既cafe 💕就捉左男友陪我入去chill 下😚🤭👉🏻是日餐湯好香濃既粟米湯 好creamy !🤤前湯黎講無咩要挑剔😋👉🏻全日早餐🥣All day breakfast 好豐富 份量十足 有兩份德國腸 外皮煎得好香脆 仲有2番蒜蓉包 好香蒜蓉味 新鮮出爐 夠鬆軟👍夾住滑嘟嘟既炒蛋 🍳或者牛油果🥑一齊食 一包兩食 提升左一個境界 !仲有煎到外表脆卜卜既煙肉 仲要夠Juicy🥓 而all day breakfast 中間有大量沙律生菜 加上甜甜酸酸既羅勒葉汁 既開胃 又可以refresh🌿 口腔 最後仲可以食兩份好大件 既哈密瓜 🍈 勁甜!啲沙律同生果令到整體既感覺好清新 價錢方面CP值好高 值得一試!👏👉🏻烤焗羊架羊仔腸🐑羊架煎到7成熟岩岩好 羊鞍味吾算太濃口味比較親和 🤭 仲要食落唔靭 大推!下面既紫薯蓉好甜同好smooth😋 仲有煎得外皮好香脆既羊肉腸 同埋粟米 🌽 仲有甘筍 飽足感十足💕👉🏻飲品我哋叫左一杯西柚檸檬梳打 份量半個檸檬咁濟 夏日炎炎 飲一啖即刻透心涼 勁fresh🤭👍仲有一杯熱green tea latte 抺茶

👉🏻是日餐湯

價錢方面CP值好高 值得一試!👏
All  day  breakfast

👉🏻烤焗羊架羊仔腸🐑
羊架煎到7成熟岩岩好 羊鞍味吾算太濃
口味比較親和 🤭 仲要食落唔靭 大推!
下面既紫薯蓉好甜同好smooth😋

👉🏻飲品
仲有一杯熱green tea latte 抺茶控一定要試!

整體上呢到環境好打到卡 咁岩坐窗邊位有陽光☀️射入嚟有女神光! 且食物質素幾好 值得再食☺️
All  day  breakfast
🍽INN I’m Not Nothing(荔枝角分店)———————————————🐈:原來D2 Place旁邊嘅工業大廈都有咁多餐廳@@,呢間之前喺觀塘食過,食開就試埋呢間分店先🤪。呢間分店雖然細間少少,但仍然有公主feel🤣,勁!值得一讚嘅係員工十分貼心,會好用心介紹菜式,照顧周到!————————————🌟 煙三文魚菠菜扁意粉 Set Lunch會跟一個餐湯,今次嘅餐湯係忌廉南瓜湯,南瓜味香甜,入口夠滑,唔錯。超多煙三文魚🥰,值得一讚,通常啲餐廳都係得面頭2-3舊,呢度食到尾都仲有。唔止,佢連個汁都係充滿三文魚嘅油香味,意粉又掛汁,啲菇都好入味!💓高質,推介!_🌟Mocha唔錯,朱古力同咖啡都夠香濃,入口香滑,價錢合理,可以一試!———————————————#荔枝角美食 #香港美食日記 #香港美食地圖 #香港美食 #食好西 #hkg🇭🇰 #hkfoodie #hkfoodblogger #instafood #foodstagrams #foodlover #hkfoodlover #foodshare #igfood
🍽INN I’m Not Nothing(荔枝角分店)
———————————————

————————————

🌟 煙三文魚菠菜扁意粉 Set Lunch

_

🌟Mocha
唔錯,朱古力同咖啡都夠香濃,入口香滑,價錢合理,可以一試!

———————————————

去荔枝角搵食,想搵個環境舒適啲嘅地方同朋友食飯傾吓計,上網睇呢間好似都唔錯,地點方便又易搵,鎖定目標,同朋友一齊去食。門口純白裝修,幾好,有歐陸feel!座位同我喺網上見到嘅一樣,都幾舒服,算係闊落。連個餐牌都好有藝術感。叫咗嘢食冇耐,陸續送來啦,送餐嘅速度都幾快👍🏿👍🏿青芥末牛油果三文魚籽 蟹肉多士,都算大碟,有三件,好好味有驚喜,蟹肉配牛油果加埋少少芥末都好配!$88 都合理香烤焗日式味噌澳洲豬鞍,好入味又好淋,有微微嘅味噌都幾特別買相好靚!西式得嚟又有帶啲日式風味!食飽飯少不免要填下另一個胃,叫咗個榛子朱古力香蕉草莓忌廉班戟,賣相超吸引,餅皮好薄,班戟裏面有啲榛子醬,唔會太甜!呢個一定要order!最後叫咗一個濃縮咖啡加雪糕,小小一杯濃縮咖啡倒落啲雪糕嗰度!食到濃濃嘅咖啡味雪糕!好滿足!

門口純白裝修,幾好,有歐陸feel!

座位同我喺網上見到嘅一樣,都幾舒服,算係闊落。

連個餐牌都好有藝術感。

叫咗嘢食冇耐,陸續送來啦,送餐嘅速度都幾快👍🏿👍🏿

食飽飯少不免要填下另一個胃

2021-09-30
  • 香烤焗日式味噌澳洲豬鞍架
INN🖤 I'm Not Nothing🖤 Cozy Cafe☕️..呢日黎到荔枝角,聽人講工廈一向多隱世餐廳🍽,知道INN 有數間分店,以白色為主🤍,食物亦算精緻,以區內來說真的是打卡一流喔!ll $108Pork ribeye, onion, mushroom, cheese burger with french fries厚豬肉眼帶煎炸香而juicy。ll $148Grilled lamb rock pork sausage with handmade gravy帶焦香具應有羶味。配是日餐湯 (南瓜忌廉湯) 及餐飲 (+$28 特飲)🔸西柚檸檬梳打 $46🔸香蕉朱味力奶昔 $48南瓜湯🎃 香甜順滑有忌廉香,我喜歡呢! 而奶昔濃郁朱古力味🍫 又有蕉香🍌,加上面層鮮忌廉,味道邪惡又誘人!..×××××ש荔枝角長沙灣道883號億利工業中心2樓203號舖..

l[加拿大豬肉眼野菌洋蔥芝士漢堡配薯條]l $108

厚豬肉眼帶煎炸香而juicy。

l[烤焗香草羊架, 牛仔腸配燒汁]l $148
帶焦香具應有羶味。

配是日餐湯 (南瓜忌廉湯) 及餐飲 (+$28 特飲)
🔸西柚檸檬梳打 $46
🔸香蕉朱味力奶昔 $48