2022-07-09 1299 瀏覽
今日中午約了在荔枝角上班的朋友吃飯,上網又見到INN在荔枝角開了分店,之前在元朗和觀塘都覺得質素不錯,所以來支持。其實一打開門,已經見到很多上班人士在此吃飯,幸好還有位置,不用排隊。位置:大廈有兩邊門口,上2樓就見到。環境:面積沒有觀塘分店大,亦少了打卡位,沿用宮廷風格,也是雲石枱和木椅,靠窗台擺有少許植物,右手邊是小吧台和自成一角的大木枱。服務:枱下有置物籃可放袋,亦有免費送水,收加一。午市:提供套餐,送餐湯和餐飲。是日餐湯是忌廉粟米湯🥣,質感綿滑有粟米粒,味道甜香。🍽紅酒燴牛肋條意大利飯 $108有三大塊無骨的牛肋條,煮得軟韌,夠入味,有嚼勁,而意大利飯較大粒,很有嚼口,而且份量多,完全是吃不完,下次我應該點少飯!🍽香草鯛魚柳配熱熔芝士醬 $118兩大塊煎香脆的魚柳,表面淋有芝士醬,底層是紅菜頭薯蓉和蕃茄粒,好特別!這份主食較少澱粉質,魚肉的火侯拿捏得很好,表面香脆,中間是雪白色,有魚油香,這份比意大利飯更好吃😋Flat White☕️ $19朋友點叫的咖啡,心形拉花,朋友滿意!🍋維他命C健康水果茶🍵 $24每次都點喝奶昔,感覺有點膩,所以今次追求健康,選擇這款熱水果茶,帶點酸酸甜甜

位置:大廈有兩邊門口,上2樓就見到。

右手邊是小吧台和自成一角的大木枱。

服務:枱下有置物籃可放袋,亦有免費送水,收加一。

午市:提供套餐,送餐湯和餐飲。

是日餐湯是忌廉粟米湯🥣,質感綿滑有粟米粒,味道甜香。

🍽紅酒燴牛肋條意大利飯 $108
有三大塊無骨的牛肋條,
煮得軟韌,夠入味,有嚼勁,

🍽香草鯛魚柳配熱熔芝士醬 $118

Flat White☕️ $19
朋友點叫的咖啡,心形拉花,朋友滿意!

🍋維他命C健康水果茶🍵 $24
每次都點喝奶昔,感覺有點膩,所以今次追求健康,選擇這款熱水果茶,帶點酸酸甜甜的味道,很清新!

2022-07-07
  • 是日餐湯
2022-07-09 80 瀏覽
荔枝角除左有大樹先生親子餐廳之外,附近亦有好多工廈餐廳,上網搵到一間幾精緻嘅cafe又唔貴,以歐陸風裝修,好適合情侶或幾個朋友嚟食飯。晚餐時段最低消費$120一位,佢哋嘅餐牌好可愛,有肥版白雪公主👸即刻比個公主吸引住😂香煎北海道刺身帶子墨汁意大利粉$148 呢個意大利飯好吸睛啊!有兩粒好大嘅北海道刺身帶子配上蟹籽好鮮甜,啲墨汁意大利飯軟硬適中好正又有咬口,配上食用花裝飾好似一件藝術品咁! 但就有啲尷尬就係佢食會到成口都黑晒🤣芝士煙肉焗大啡菇伴草飼肉眼扒(8安士)$208 肉眼扒份量十足,我哋叫咗5成熟,生熟程度啱啱好!夠厚身同好有肉味,加埋芝士煙肉配大啡菇味道好夾,大啡菇好juicy同香,配上薯條熱辣辣好正👍🏻

香煎北海道刺身帶子墨汁意大利粉$148

芝士煙肉焗大啡菇伴草飼肉眼扒(8安士)$208
2022-07-07 50 瀏覽
收工後仲要做運動,當然要book番間餐廳嘆下,搵搵下就比INN嘅餐牌吸引咗,肥版嘅迪士尼公主好切合又想靚又想食嘢嘅女生🤣🤣餐廳好細心預先打嚟confirme booking ,到餐廳後亦迅速安排入座同落單。餐廳環境較昏暗,有情調嘅同時都有睡意,建議可以調番光啲,影相都靚啲。今次叫咗兩個主食,一個豬鞍架,一個係蜆肉意粉。原先蜆肉意粉係全蛋闊麵,可惜當日冇,轉咗扁意粉。蜆肉大隻鮮甜,而意粉軟硬適中又夠香。豬鞍架亦都十分推介,豬鞍要煮得熟而冧物,一啲都唔容易,仲冇好特別嘅紅菜頭薯蓉,好值得試。經openrice 訂座消費消$200會送餐廳招牌甜品法式班戟,我哋揀咗蘋果肉桂味,一邊影相已經聞到好香嘅肉桂味,食落蘋果蓉甜而不膩,好適合做飯後甜品。
2022-07-07 49 瀏覽
是日餐湯:忌廉粟米湯在粟米湯表面有漂亮的拉花圖案和香草作為裝飾。有一陣淡淡的粟米香味,質感粗鞋有些一片片的東西,跟一般的西湯有點不一樣,但感覺新穎。加拿大豬肉眼野菌洋蔥芝士漢堡配薯條 $ 108.00這一個套餐有漢堡包、薯條和黑醋沙律。加拿大豬肉眼扒非常有厚度,口感軟熟,咬下去毫不費力。薯條每條都外脆內軟,熱辣辣上桌,十分好評。香蕉朱古力奶昔(跟餐價$24.00)香蕉味太假了!還有朱古力味不夠突出,身為朱古力的愛好者,完全大感失望。
是日餐湯:忌廉粟米湯

加拿大豬肉眼野菌洋蔥芝士漢堡配薯條 $ 108.00

香蕉朱古力奶昔(跟餐價$24.00)
2022-07-07 40 瀏覽
又係All day breakfast😊 返工去開荔枝角呢頭,周圍搵下有咩好食先,之前元朗已食過INN,可以encore☺️一於試埋荔枝角。餐牌寫到all day breakfast 好多野食咁🍳🥓🥖試下先。午餐每個餐都有餐湯~All day breakfast 賣相好好~擺盤好吸引,成個早餐有咸有甜,有層次😊食完好飽,本身想減肥,少食碳水化合物野。呢間就算食好少包,都仲有大大片炒蛋、牛油果、煙肉等等,唔會變左無乜野食,好豐富☺️☺️🤭 仲有兩件大大件哈密瓜,所以成個全日早餐都唔覺得好肥!加拿大豬肉眼野菌洋蔥芝士漢堡配薯條分量係好驚人🤣豬扒真係非常厚,入面有蕃茄生菜芝士,配上牛肝菌汁,都幾香口。漢堡感覺唔錯,烘到脆脆地,感覺幾正。薯條比較粗身,炸得通透,好滋味。我同朋友仔最後都要flat white~ 拉花靚

All day breakfast

加拿大豬肉眼野菌洋蔥芝士漢堡配薯條

2022-07-06 45 瀏覽
大家出左地鐵站向後面行,見到斑馬綫就啱,斜對面就係億利工業中心,INN嘅地點。1)香煎北海道刺身帶子墨汁意大利飯$148送上的第一眼,見到食用花做裝飾已覺得好靚,嗅到好香,原來墨魚汁做出嚟嘅飯係好香,食落口每一啖飯都好好食(帶子真係配角)平時我第一時間就食帶子,呢次就唔係,食飯先😂。2)香煎虎蝦比目魚配刁草忌廉汁$208比目魚好大件,煎到魚皮好脆,但魚肉唔會乾,虎蝦大大隻,牛油蒜蓉香草溶入蝦中,正👍,底部有薯蓉。3)朱古力布朗尼、馬卡龍配雪糕🍦 $68朱古力蛋糕好軟,有幾粒莓做襯托,雪糕球上就係馬卡龍(好甜),咁就唔諗減肥住。。。
1)香煎北海道刺身帶子墨汁意大利飯$148
2)香煎虎蝦比目魚配刁草忌廉汁$208
3)朱古力布朗尼、馬卡龍配雪糕🍦
2022-07-06 29 瀏覽
呢間cafe最近人氣相當高,相繼開左好幾間分店,今次就同朋友嚟試佢位於荔枝角嘅分店。店鋪嘅裝修優雅別緻,打卡位亦唔少。英式炸魚柳配薯條 ($68)見到炸魚薯條呢個價錢諗住都係細細份,就先叫嚟做前菜,點知$68可以有咁大碟,炸魚柳長過手掌,炸粉脆而薄身,薯條亦粗切食到啖啖薯蓉,非常超值!青檸蜜糖雞翼($78)呢款炸雞翼蜜糖味濃郁,甜脆嘅外皮輕輕帶點青檸酸,做法新穎而好味香蒜辣味鮮蜆全蛋寬麵 ($128)平時蜆肉意粉就食得多,呢款叫全蛋寬麵果然食到係有分別,麵條比一般闊,所以更能夠鎖住蜆肉鮮味,而且食落有咬口香烤焗日式味噌澳洲豬鞍架 ($188)呢碟豬鞍架都製作得別具心思,底下嘅薯蓉係混合紅菜頭造成,除左變成紅色之外,食落亦比普通薯蓉多了一份清新甜味,配搭意外不錯。另外豬鞍架上鋪了味噌醬及木魚片,比西式醬汁少了一份油膩

英式炸魚柳配薯條 ($68)

青檸蜜糖雞翼($78)

香蒜辣味鮮蜆全蛋寬麵 ($128)

香烤焗日式味噌澳洲豬鞍架 ($188)

2022-07-06 24 瀏覽
工廈入面嘅餐廳,歐陸風格,有唔少花草植物,打卡啱哂!一坐低,店員話主動拎一個籃比我地,可以放隨身物品,都幾細心!點左2個set lunch👉🏻粟米湯不會太稀,拉花靚!👉🏻加拿大豬肉眼野菌洋蔥芝士漢堡配薯條 $108真係好厚切,唔乾唔鞋,而且好多料,兩個人食都好夠!薯條炸得金黃,熱辣辣好香脆!👉🏻烤焗香草羊架·牛仔腸配燒汁 $148叫左7成熟,肉質嫩!想讚下個伴碟幾靚,都幾有心思,個配菜好colorful!👉🏻士多啤梨藍莓奶昔 $24賣相靚,酸酸甜甜,夏天飲一流!👉🏻香蕉朱古力奶昔 $24香蕉味重,朱古力不會太甜!Menu係崩壞公主系列,好搞笑!
工廈入面嘅餐廳,歐陸風格,有唔少花草植物,打卡啱哂!

點左2個set lunch

👉🏻粟米湯
不會太稀,拉花靚!

👉🏻加拿大豬肉眼野菌洋蔥芝士漢堡配薯條 $108

👉🏻烤焗香草羊架·牛仔腸配燒汁 $148

👉🏻士多啤梨藍莓奶昔 $24
賣相靚,酸酸甜甜,夏天飲一流!

👉🏻香蕉朱古力奶昔 $24
香蕉味重,朱古力不會太甜!

Menu係崩壞公主系列,好搞笑!

2022-07-03 66 瀏覽
記得上年生日嘅時候,跟朋友在這裡慶祝,精緻、法式的裝修,令我再一次回頭😻今次點的食物比上次更加有驚喜~荔枝角分店打卡位多多!(發現Menu跟 漫畫家hungjeruncle 合作,相當有心思同埋有趣😻是我喜歡的風格!)🌫🌫🌫🌫🌫🌫🌫🌫🌫🌫🌫🌫🌫🌫🌫◻️香烤焗日式味噌澳洲豬鞍架 $188豬鞍熱辣辣!即叫即做,分量不算少,肥瘦適中,肉質軟硬剛好!稱得上是「靚豬」。豬鞍架下配有紅菜頭蓉,好特別!亦有焗薯仔增加飽腹感,味道佳!難怪很多人推介。◻️ 法式低溫慢煮鴨脾配香橙黑醋汁 $178最滿意的item‼️賣相令人垂涎欲滴,這道經典法式料理以低温慢煮而成,肉比較嫩滑,配搭香橙黑醋汁簡直是絕配,完全不油膩。而橙汁亦都滲進鴨脾,充滿果香。◻️士多啤梨藍莓奶昔- $48士多啤梨味道幾出,加上藍莓肉點綴,果味滿滿。奶昔入口順溜,甜度適中,味道天然。◻️ 朱古力香蕉奶昔$48如果喜歡喝濃味的奶昔,這一款就最適合不過。香蕉朱古力簡直是絕配,朱古力頗濃,配上熟成的香蕉,整杯散發出天然的果糖味!滿足~
記得上年生日嘅時候,
跟朋友在這裡慶祝,精緻、法式的裝修,
令我再一次回頭😻
今次點的食物比上次更加有驚喜~
荔枝角分店打卡位多多!

(發現Menu跟 漫畫家hungjeruncle 合作,
相當有心思同埋有趣😻是我喜歡的風格!)

🌫🌫🌫🌫🌫🌫🌫🌫🌫🌫🌫🌫🌫🌫🌫

◻️香烤焗日式味噌澳洲豬鞍架 $188

◻️ 法式低溫慢煮鴨脾配香橙黑醋汁 $178

◻️士多啤梨藍莓奶昔- $48

◻️ 朱古力香蕉奶昔$48
2022-07-02 70 瀏覽
法式焗波士頓龍蝦米多配露筍龍蝦汁意大利飯🦞半隻龍蝦🤩啖啖肉好大隻呀⋯⋯連個蟹鉗都多肉可以食埋,仲有芝士係面,超滿足,意大利飯大大粒軟硬適中口感好好,用左龍蝦汁煮好好味😋加埋露筍超正👍🏻香烤焗日式味噌澳洲豬鞍架🍖厚切豬鞍架連骨,煮到好林身之餘仲好有肉汁,一d都唔乾身,啖啖肉大大塊,一d都唔油膩,最正表面加上木魚絲更加帶出到味噌嘅味道出黎,薯蓉粉紅色望見靚之餘原來加左紅菜頭去煮,健康又好味😋

2022-06-30
2022-07-01 62 瀏覽
此間餐廳交通便利,一出地鐵站就係,啱晒路痴的我,餐廳裝修有少少歐式風格食物價錢中等,但份量超多,啱女仔胃餐廳有一位男侍應生唔知係咪老闆,親力親為,服務超級好,素質比得上五星級酒店的服務抹茶藍莓pancake 可以用超值優惠三文魚菠菜扁意粉清淡健康忌廉粟米湯好濃味All day breakfast 份量足,腸仔大,炒蛋有水準,不會干柴,蜜瓜好甜,煙肉好味,係牛油角應該唔係進口,唔夠creamy 我最驚見到爛菜,呢間沙律菜都好新鮮,一句講晒,價錢又合理,值得再去
食物價錢中等,但份量超多,啱女仔胃
抹茶藍莓pancake 可以用超值優惠
三文魚菠菜扁意粉清淡健康
忌廉粟米湯好濃味
2022-06-29 57 瀏覽
📍 📍 INN - I’m Not Nothing (荔枝角)荔枝角長沙灣道883號億利工業中心2樓203號舖荔枝角工廠區內有唔少餐廳,今次去既I’m not nothing 係其他區都有分店,餐廳鋪面寬敞,裝修精美,呈歐陸復古風,座位寬敞舒適,而且過左食飯時間包埋場😆😆有精美復古吊燈點綴!店員親切有禮,店細心為客人下單及不時收拾碗碟。用OpenRice book仲要有折扣,可享九折或者加18蚊換班戟😆😆。Lunch menu 跟餐湯及28以下飲品或飲品半價👉餐湯粟米忌廉湯😋😋😋😋/5呢個粟米忌廉湯好濃郁,仲有啲粟米粒😆👉豬肉眼野菌洋蔥芝士漢堡💰108+1😋😋😋😋/5個漢堡分量十足,好大個,入面個豬肉眼扒好大塊好厚,豬肉眼雖然勁厚但一D都唔鞋口,咬落去鮮嫩多汁,有陣陣油脂香,個包烤到金黃色,薯條仲要新鮮即炸,外脆內軟😋👉澳洲草飼西冷扒8安士配薯菜,燒汁💰158+1😋😋😋.5/5我叫左5成熟,黎到似7成🤣🤣不過牛扒嘅肉質本身都優質,好少餐廳會俾草飼牛,而且食得出係有心機煎,配埋紫紅菜頭泥同埋其他side dish,份量真係好多,非常滿足。👉香蕉朱古力Crepe💰18經open rice

荔枝角長沙灣道883號億利工業中心2樓203號舖

Lunch menu 跟餐湯及28以下飲品或飲品半價
👉餐湯粟米忌廉湯
😋😋😋😋/5
呢個粟米忌廉湯好濃郁,仲有啲粟米粒😆

👉豬肉眼野菌洋蔥芝士漢堡
💰108+1

👉澳洲草飼西冷扒8安士配薯菜,燒汁
💰158+1
😋😋😋.5/5

👉香蕉朱古力Crepe
💰18經open rice 訂座優惠😋
😋😋😋.8/5
切個陣就feel到個皮好煙韌,餅皮偏軟所以同香蕉忌廉嘅口感好夾,配埋朱古力醬同餅皮雙重朱古力味😋😋香蕉、士多啤梨+忌廉擺得幾靚,同朋友慶生仲有生日快樂字樣💕💕💕

Long black hot
💰跟餐送
Long block ice
💰跟餐半價+16
咖啡濃郁,唔錯

回頭:yes,抵食大份,而且環境舒服,員工友善。其他分店仲設有室外位,book枱時remark生日仲有寫生日字句,so nice 😆
#kermit食在荔枝角
2022-06-29 42 瀏覽
荔枝角億利 有不少餐廳,而這間INN的甜品朋友推介不錯就去試吓,價錢抵食之餘,地方都坐得幾舒服,這裡除了甜品外仲有不少西餐食物,選擇都不少。 榛子朱古力班戟 朱古力皮勁濃郁,一切入仲有朱古力醬同香蕉片,因感似用黑朱古力所以甜度合我口味,上面仲有忌簾和香蕉片,上面勁多朱古力醬和椰子碎片增加口感。另外再雲尼拿雪糕,配上薄身班戟一齊食整體好味而且價錢$78+$10抵食價錢。 另外叫了主食: 巴馬火腿 牛肝菌扁意粉 ,牛肝菌好香而且份量不少,偏意粉一人份一定夠食而且味道幾濃不太咸,口感幾彈牙,巴馬火腿有少少醋剛好。 今日因早收工18:00已來到,食到一半時都已經開始不少人來到,以平日來講都幾好生意,都有興趣下次和朋友一齊來吃飯,訂座會更好。

2022-06-28 26 瀏覽
之前喺其他地方都食過INN,感覺不錯,環境裝修得幾靚,好適合同朋友傾吓計食吓飯。餐湯粟米忌廉湯味道正常水準。加拿大豬肉眼野菌洋蔥芝士漢堡配薯條呢個漢堡幾特別,出邊平時比較少有豬扒漢堡,佢仲要好厚身,醬汁嘅味道比較出,所以漢堡嘅味道都幾豐富。烤焗香草羊架.牛仔腸配燒汁羊架都幾厚肉,肉質粉嫩多汁,以紅菜頭薯蓉同埋雜菜伴碟,仲好貼心係碟加上芥末。士多啤梨藍莓奶昔奶昔好fruity ,仲要好靚好啱打卡,少女心爆發。香蕉朱古力奶昔呢款奶昔就夠rich , 濃郁嘅味道,鍾意朱古力嘅朋友仔就啱晒。

餐湯
粟米忌廉湯味道正常水準。

加拿大豬肉眼野菌洋蔥芝士漢堡配薯條

烤焗香草羊架.牛仔腸配燒汁

士多啤梨藍莓奶昔
奶昔好fruity ,仲要好靚好啱打卡,少女心爆發。

香蕉朱古力奶昔

2022-06-26 31 瀏覽
之前同朋友食過荔枝角嘅工廈Cafe,覺得唔錯,今日又約咗朋友去再食dinner, 地點都幾近地鐵站,同埋荔枝角又方便我返屋企餐廳都算寬敞,可能平日嘅關係,餐廳又唔算多人裏面嘅裝潢幾華麗,仲有壁畫增添文藝氣息我同朋友叫咗兩個主食,我鍾意食海鮮,尤其龍蝦,叫咗個波士頓龍蝦米多配龍蝦汁意大利飯龍蝦賣相幾吸引,擺設幾靚,上面仲鋪滿芝士,幾新鮮,意大利飯好有龍蝦味第二個主食係芝士煙肉焗大啡菇伴澳洲肉眼扒八安士,肉眼扒幾大塊同厚身,叫咗五成熟,啱啱好唔會韌,好咬口,薯菜亦炸得好脆口,大啡菇鋪滿香濃芝士嘢飲就叫咗個水果茶,補充維他命C埋單total $510,每人大概$250,價錢唔算太貴,同埋兩個人都夠飽,環境都適合同朋友傾計,係唔錯嘅一個地方

餐廳都算寬敞,可能平日嘅關係,餐廳又唔算多人

裏面嘅裝潢幾華麗,仲有壁畫增添文藝氣息

嘢飲就叫咗個水果茶,補充維他命C