2022-08-07
嚟開D2 Place,呢頭有好多唔同Cafe,朋友最近介紹呢間人氣高企嘅餐廳,我當然要來打卡試試!一打開menu, 原來搵左 @hungjeruncle 畫插畫,我不嬲好鍾意睇佢個Ig page!喺menu見到佢啲圖好搞笑盞鬼,呢間餐廳喺不同細節位都有落心思去整,好impressive!英式炸魚柳配薯條呢碟菜式放喺前菜嘅分類,以為會好細份… 原來係一個main course嘅份量,加上$68呢個價錢,真係冇得輸。魚柳炸得香脆可口,一切開魚柳,肉質鮮嫩多汁,唔會乾爭爭,薯條以外仲有沙律伴碟,夫復何求。香蒜辣味鮮蜆全蛋闊麵出外食意粉,會特登揀一啲有手製或全蛋製的意粉。全蛋闊麵好多時會配creamy嘅汁,好少見到配香蒜辣味和蜆。呢個意粉做得出色,全蛋闊麵好易飽肚,配呢個辣汁⼀啲都唔覺得漏,蜆新鮮而且份量多!香烤焗日式味噌澳洲豬鞍架簡簡單單一個豬鞍架,睇得出廚師用了很多不同嘅醬汁去做配搭,好有心思。好多時餐廳會有蘋果蓉配豬鞍架,呢度用上味噌醬同木魚片,多了一份日式感覺,新奇而且配搭合襯。豬鞍厚切而有咬口,配上用紅菜頭混合嘅薯蓉,加上味噌醬汁,好好食!呢度食物既價錢相宜,質素上乘,可以encor
英式炸魚柳配薯條
香蒜辣味鮮蜆全蛋闊麵
香烤焗日式味噌澳洲豬鞍架
呢度食物既價錢相宜,質素上乘,可以encore !