2022-10-02 2022 瀏覽
同男朋友去做下港女,最怕係野食細份又唔飽。好彩今日大家食得飽,最重要我影得開心。D燈光夠打落食物到都好靚!叫咗兩個set lunch,是日餐湯係粟米湯。湯底幾幼滑烤雞扒菠菜忌廉意大利飯:意大利飯粒粒分明,個汁有滿滿菠菜蓉+芝士忌廉味,雞扒調咗味煎得幾香脆!因為驚男人唔飽,叫咗Fish and Chips.薯條係粗身直薯,份量都幾大,如果兩個女仔share都好夠!脆漿令炸魚肉皮無分離,點堆他他醬、茄汁,真係好好味!男人點咗香蕉🍌朱古力milkshake,朱古力同蕉味都好出,蕉味唔係香精而係原蕉個種,自然同埋突出到香蕉原味,同埋朱古力🍫無想像中甜膩。Matcha Latte:幾有奶香+抹茶味🍵如果抹茶味可以多d就更好!其實最後已經好飽:但女人第三個胃都係想要甜野。點咗份香蕉士多啤梨榛子pancake.Pancake係法式個種,唔係得空氣,餅皮有彈性,夾層仲有好多香蕉塊,配埋cream+牛奶雪糕一齊食!睇黎可以😌帶男人下次再黎打卡,佢食野我打卡都好!🥹
同男朋友去做下港女,
最怕係野食細份又唔飽。
好彩今日大家食得飽,最重要我影得開心。

D燈光夠打落食物到都好靚!

叫咗兩個set lunch,是日餐湯係粟米湯。湯底幾幼滑

睇黎可以😌帶男人下次再黎打卡,佢食野我打卡都好!🥹
  • 英式炸魚薯條
  • 香蕉朱古力奶昔
2022-10-01 35 瀏覽
📍#老屎忽係荔枝角#oldszefood #老屎忽 #老屎忽食飯 #老屎忽搵食 #老屎忽都要OT #荔枝角🍟黑松露醬薯條 ($68)有追post嘅都會知道老屎忽係好鐘意食薯條🍟好簡單就分到好唔好食,即炸, 調味同醬缺一不可,呢間嘅新鮮程度同埋調味都唔錯,而個黑松露醬亦都夠惹味😋😋🍚美國蘆筍黑松露野菌飯 ($138)香濃嘅黑松露醬整成嘅意大利飯,相信係大多數西餐都會有嘅一道主食,野菌同蘆荀提供左唔錯嘅咬感,而飯嘅質地亦煮得適中🥰確係唔錯🎉🥩虎蝦牛柳配紅酒燒汁 ($258)虎蝦肉質同味道香口,五成熟牛柳配上獨家秘製嘅醬汁,完美無瑕嘅配搭,啖啖肉嘅牛柳,好易唔覺唔覺就成舊食曬😝😝INN - I’m Not Nothing (荔枝角)📍荔枝角長沙灣道883號億利工業中心2樓203號舖
📍#老屎忽係荔枝角

🍟黑松露醬薯條 ($68)

🍚美國蘆筍黑松露野菌飯 ($138)

🥩虎蝦牛柳配紅酒燒汁 ($258)

INN - I’m Not Nothing (荔枝角)
📍荔枝角長沙灣道883號億利工業中心2樓203號舖
2022-09-30 40 瀏覽
I’m not nothing cafe 聽就聽咗好耐,今日終於去試下~店舖設喺工廈,比較早關門,8:45 last order,所以最好早少少上去~講返餐廳嘅環境,都算好寬敞位置鬆動,佈置都有花過心思,牆上都有唔少靚畫裝飾整個環境。食物方面,小編試咗以下兩道菜色:1️⃣虎蝦青口墨汁意大利飯⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️珍寶虎蝦果然好大隻!兩種海鮮都好新鮮~同墨汁嘅味道都好襯,吊一吊味個飯又唔會太乾,意大利飯嘅火候剛剛好,唔會太韌得黎又有咬口😋2️⃣虎蝦配燒汁牛柳⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️虎蝦頭先講過唔重複~個澳洲牛柳燒焗到五成熟真係剛剛好😍有啲餐廳五成都煮到七成咁,要拿咁捏好火路係好考功架~牛柳好大塊,足足有八安士,配襯住紅酒燒汁,可以話係無懈可擊!荔枝角地點亦都好方便,鄰近地鐵站,住喺邊度都好快可以去到,推介大家今晚大家未諗到食咩好不妨一試😄

1️⃣虎蝦青口墨汁意大利飯⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

2️⃣虎蝦配燒汁牛柳⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
估唔到喺工廠大廈入面 ,有間咁靚嘅餐廳 👀,裝修雅緻😘😘, 食物精美 😋😋,價錢一啲都唔貴, 服務仲好好添。👍👍午餐選擇有十幾個咁多, 無論幾奄尖都一定有嘢啱食 😛,我就揀咗香煎煙肉和牛🐮漢堡配薯條, 朋友仔就揀咗香煎加拿大豬肉眼🐷配金巴利汁。食飯前梗要飲杯靚茶, 培養好情緒, 慢慢享受美食 ,一杯蔓越莓玫瑰綠茶 ,一杯熱情果薄荷梳打, 精緻美味的一餐就開始。 餐茶一啲都唔馬虎,茶壺裡有大片嘅茶葉同埋玫瑰花瓣, 打開壺蓋, 香味四溢, 飲落齒頰留香, 醒腦怡神。🥰🥰主菜送到 ,我個煙肉和牛漢堡包 ,又大又厚 ,仲有新鮮嘅蕃茄同蔬菜 🥬,鮮炸薯條又粗又大條🍿, 配埋大碟沙律菜 ,上面有櫻桃蘿蔔🥕, 同好靚嘅黃色蝶豆花🌼, 食材同埋擺碟 ,都係一絲不苟 ,盡善盡美。😍😍

• 香煎煙肉和牛芝士漢堡配薯條
  • 香燒加拿大豬肉眼配金巴利汁
2022-09-27 33 瀏覽
平時星期六日都會去荔枝角D2 place 睇下有無咩市集行下,或者去睇戲🎬通常行完睇完都會係荔枝角食埋野,但平時多數係D2 place入面食,但今次就想上網搵新餐廳試下,點知近近地係對面有座工廠大廈-億利工業中心2樓,有間好似環境好好既餐廳,我就同朋友去試下,點知無論環境、食物、飲品都無失望一入去餐廳燈光好柔和好舒服,檯與檯有隔板分開,進食時都好放心當日下午2:30去到,見仲有Set Lunch(包餐湯、主菜、飲品)非常好,因為我地兩個已經好肚餓了點完餐好快就上時日餐湯,當日就係粟米忌廉湯,個湯好滑,同埋有濃濃粟米味🌽🌽🌽🌽主菜-手拆蟹肉烤南瓜醬意大利飯🦀🥘首先意大利飯軟硬度適中,粒粒都有烤南瓜醬包著,每一啖都好好味,而蟹肉都出奇地鮮甜,好味到兩個人5分鐘已經KO另一個就叫咗香燒加拿大豬肉眼配金巴利汁🍖食落加拿大豬肉眼唔硬,仲有少少肉汁添,豬肉眼上面仲有少少藍莓醬甜甜地好夾飲品方面就叫🍓🫐士多啤梨藍莓奶昔(凍),好香士多啤梨味,藍莓味就唔係好出,不過飲得出好新鮮,口味唔太甜,口味岩哂我❤️另外朋友叫咗白桃烏龍茶(熱),一放底見到套茶具好靚,即刻好似好高級,味道有陣陣白桃,好香🍑🍑

主菜-手拆蟹肉烤南瓜醬意大利飯🦀🥘

另一個就叫咗香燒加拿大豬肉眼配金巴利汁🍖

INN-I’m Not Nothing💚美國露苟黑松露野菌飯 $138香煎北海道刺身帶子羅勒意粉 $148轉套餐: 飲品+餐湯 +$38西柚橘香茉莉花茶(補返差價) +$24榛子朱古力班戟 $78另收+1服務費人均消費: $234.5 (2人) -美國露苟黑松露野菌飯🍚食到佢啲飯 都有Risotto咁粒粒分明都夠汁去包住每一粒飯😚都幾重黑松露味另外仲有唔同嘅菇🍄 幾條切開咗嘅蘆筍仲有小蘿蔔radish 同車厘茄🍅即使係蘆筍嘅花位 定係根位食落去幾新鮮 都幾爽口🤤而小蘿蔔radish食落去冇乜味有啲似冇調味嘅醃蘿蔔少少refresh下個胃😝最頂仲有翡翠苗同埋花🌺做擺盤·香煎北海道刺身帶子羅勒意粉🍝意粉質感係屬於有咬口 爽口 煙韌嘅感覺好好味😋佢2粒帶子都幾新鮮有啲位可以食到一絲絲嘅感覺有啲位就係刺身帶子 冇一絲絲嘅感覺配料有菇同洋蔥🧅成個配搭好match😝啲羅勒醬唔會話食落去太青 令人反感都比較易入口😚另外 仲有翡翠苗 花花同小蘿蔔做裝飾🌺·餐湯:粟米忌廉湯🌽🥣個粟米忌廉湯好杰撻撻質感有啲似粟米羹多啲不過唔知係咪因為冷氣溫度問題🥺都重粟米味嘅🌽但係個口感搞到冇咁討好🥺·西柚橘香茉莉花茶🍵
INN-I’m Not Nothing💚

另外仲有水果 包括🍌片 🍓同🍊乾
成個夾埋好match 好好味😋
不過成個食落去甜咗少少 🥺
同埋最好 唔好獨食
(雖然獨食難肥🤭)
要同人share👯‍♀️
希望疫情快啲完結啦💛
大家都要身體健康💛
2022-09-15
2022-09-25 37 瀏覽
我係俾依間餐廳既‘’搞怪‘’公主王子設計所吸引,店舖用左小清新既風格,即有盆栽,環保舒服粟米忌廉湯湯上面用左忌廉拉花,賣相唔賣但略嫌唔夠粟米味烤雞扒菠菜醬忌廉意大利飯 $108最中意食意大利飯既粒粒分明,偏硬先係最正宗,黎個菠菜忌廉醬令每粒意大利飯都變成綠色,成個感覺健康左。烤雞扒嫩滑,而且份量好足檸檬百香果茶 $48玻璃茶壺賣相好難,提昇左整個視覺味道。有檸檬清香同埋百香果嘅酸甜,適合去油膩感😋整體食物質素:3 / 5💰性價比:3 / 5👍推薦指數:3 / 5

粟米忌廉湯
湯上面用左忌廉拉花,賣相唔賣但略嫌唔夠粟米味

烤雞扒菠菜醬忌廉意大利飯 $108

檸檬百香果茶 $48

😋整體食物質素:3 / 5
💰性價比:3 / 5
👍推薦指數:3 / 5

2022-09-23 39 瀏覽
之前去過觀塘分店食過呢間餐廳覺得幾好食,咁啱喺荔枝角睇完戲就去咗食晚餐。香蒜辣味馬拉蜆欖油扁意粉食落蜆肉非常鮮甜而且好厚肉,扁意粉軟硬度適中帶有微辣鍾意食辣嘅朋友一定要叫因為真係非常惹味。珍寶虎蝦伴燒澳洲牛柳八安士配紅酒燒汁牛柳我哋叫咗七成熟切開帶微微粉紅,咬落肉質軟淋配上紅酒燒汁非常之夾另外隻虎蝦超大隻,咬落非常彈牙鮮甜。香蕉士多啤梨榛子朱古力忌廉班戟香蕉同朱古力絕對係絕配,朱古力班戟入邊鋪滿咗香蕉片,甜度適中而且賣相一流。食物質素唔錯,而且價錢仲唔貴絕對值得再嚟。

香蒜辣味馬拉蜆欖油扁意粉

珍寶虎蝦伴燒澳洲牛柳八安士配紅酒燒汁

香蕉士多啤梨榛子朱古力忌廉班戟

食物質素唔錯,而且價錢仲唔貴絕對值得再嚟。

2022-09-23 1066 瀏覽
其實見到呢個品牌嘅餐廳都已經開咗幾間分店本身抱住打卡心態去試吓點知我覺得有下次wo😂去到邊度西餐廳總之有豬鞍嘅餐我都會試吓美國豬鞍架蜜桃芥末籽醬連骨帶肉嘅豬鞍好厚肉👍🏻好怕豬鞍會好乾好「柴」口, 但係呢個恰到好處,而且中間仍然充滿肉汁 估計係慢煮 應該都幾花時間食得出心機 旁邊亦配上左唔同嘅醬汁同埋少量配菜仲有調咗味嘅薯蓉 擺盤同味道都合我心意虎蝦青口墨汁意大利飯比較少見有墨魚汁嘅意大利飯丫虎蝦大大隻😍 意大利飯入邊夾雜不少菇菌增加左意大利飯嘅口感之餘 飯嘅本身亦充滿鮮味所以一口有一口👍🏻食飯當日正值悶熱傍晚,熱情果薄荷梳打簡直透心涼嘅選擇🥳士多啤梨藍莓奶昔唔鍾意太甜嘅會啱啱好相比之下熱情果梳打比較好啱我心意🫶見到隔籬枱有人專登入嚟食甜品😂我又心思思跟機:p肉桂蘋果班戟+雲尼拿雪糕(個人對雲呢拿雪糕有雲呢拿籽係份外有好感)食得出係即叫即整👍🏻如果唔係呢個crepe塊皮一定係硬繃繃~~最鍾意食呢一種煙靭又帶點軟熟嘅口感,再加上酸酸甜甜嘅玉桂蘋果配埋雲呢拿雪糕完美結束🫶下次試吓Tea time先😊
其實見到呢個品牌嘅餐廳都已經開咗幾間分店

比較少見有墨魚汁嘅意大利飯丫
虎蝦大大隻😍 意大利飯入邊夾雜不少菇菌
增加左意大利飯嘅口感之餘 飯嘅本身亦充滿鮮味
所以一口有一口👍🏻

食飯當日正值悶熱傍晚,熱情果薄荷梳打
簡直透心涼嘅選擇🥳
士多啤梨藍莓奶昔
唔鍾意太甜嘅會啱啱好
相比之下熱情果梳打比較好啱我心意🫶
見到隔籬枱有人專登入嚟食甜品😂
我又心思思跟機:p

肉桂蘋果班戟+雲尼拿雪糕
(個人對雲呢拿雪糕有雲呢拿籽係份外有好感)
食得出係即叫即整👍🏻如果唔係呢個crepe塊皮

• 熱情果薄荷梳打
  • 肉桂蘋果班戟+雲尼拿雪糕
INN
2022-09-21 38 瀏覽
放假嘅行程真係緊密,晏晝來到荔枝角D2 place玩VR遊戲。經過一番激戰之後,來到INN,就在商場對面,之前都試過觀塘店,絕對適合打咭,女士門會好開心。香煎焗盲鰽魚配香草牛油忌廉汁魚肉份量不少,魚皮煎得香脆,魚肉滑嫩的,加埋牛油忌廉汁,味道更加豐富。BB露荀嫩嫩的又爽又脆,蕃茄也很鮮甜。香煎北海道刺身帶子羅勒醬意粉肥美厚肉的帶子,半熟狀態鮮甜彈牙,兩邊煎到金黃。羅勒醬味道清新,醬汁包裹著每一條意大利粉,很滿足的感覺,意粉也很彈牙。青芥末牛油果三文魚子蟹肉多士味雷的衝擊,牛油果後幼滑,加上青芥末的味道,很醒胃又刺激。蒜蓉多士考得很香脆,蒜蓉味道很香口,但又不會蓋過蟹肉的味道。肉桂蘋果杏仁片焦糖忌廉班戟甜品是每餐的完美句號,無論主菜吃了多小,甜品都是必須的。香甜的肉桂蘋果,味道不會過甜,滿滿的肉桂味道,令人心醉。

香煎焗盲鰽魚配香草牛油忌廉汁

香煎北海道刺身帶子羅勒醬意粉

青芥末牛油果三文魚子蟹肉多士

肉桂蘋果杏仁片焦糖忌廉班戟

2022-09-19 48 瀏覽
去完D2 place睇戲,夠鐘去揾食啦🤩朋友帶左我黎間靚靚餐廳♥️我相信我地係店舖開門後五分鐘既客人,可以俾我chill左陣♥️我地嗌左兩嗰扒餐,美國保濕豬鞍架配蜜糖芥末籽醬,肉質鬆軟嘅煎豬鞍蘸上酸酸蜜糖芥末籽醬一齊食,真係好夾,酸甜胃口大開,厚切的豬鞍架,外層焗到焦香脆感,肉質鮮嫩,帶點juicy😜香燒紐西蘭肉眼扒,喜歡肉眼扒原因,肉眼牛扒屬於肋脊部位,脂肪比例較高,油花豐富,味道甘香,口感十足,今次嗌左七成熟,上抬剛剛好,牛肉軟腍,牛味濃濃的😜

放假同朋友約左胖胖白雪公主一齊影相唔係迪迪尼講緊既係INN - I’m nothing裡面既胖胖白雪公主餐廳小歐洲風格 可以好好咁影下靚相♡ 粟米湯還能吃到粟米蓉 · 幾香濃粟米味♡ 全日早餐($128)份量十足的ADB滑蛋非常高質 蒜蓉包烘得酥脆仲有半個牛油果 如果可以將茄汁豆換掉就完美♡ 香煎煙肉和牛芝士漢堡配薯條($118)脹卜卜的漢堡包香脆煙肉是口感擔當半溶芝士依附著和牛扒很有食慾和牛稍稍煎得太乾 還好油脂感十足 剛好填補濕潤感♡ 熱情果薄荷梳打($23)熱情果香甜撞上清爽的薄荷很refreshing 的飲料♡ 香蕉朱古力奶昔($24)很順滑的口感香蕉同朱古力味都很明顯༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞(๑•́‧̫•̀๑)ఌ小小總結:很適合跟朋友來拍照打卡但下午人流都蠻多記得要訂位
放假同朋友約左胖胖白雪公主一齊影相
唔係迪迪尼
講緊既係INN - I’m nothing
裡面既胖胖白雪公主

餐廳小歐洲風格
可以好好咁影下靚相

♡ 粟米湯
還能吃到粟米蓉 · 幾香濃粟米味

♡ 全日早餐($128)
份量十足的ADB
滑蛋非常高質 蒜蓉包烘得酥脆
仲有半個牛油果
如果可以將茄汁豆換掉就完美

♡ 香煎煙肉和牛芝士漢堡配薯條($118)
脹卜卜的漢堡包
香脆煙肉是口感擔當
半溶芝士依附著和牛扒很有食慾
和牛稍稍煎得太乾
還好油脂感十足 剛好填補濕潤感

♡ 熱情果薄荷梳打($23)
熱情果香甜撞上清爽的薄荷
很refreshing 的飲料

♡ 香蕉朱古力奶昔($24)
很順滑的口感
香蕉同朱古力味都很明顯

小小總結:
很適合跟朋友來拍照打卡
但下午人流都蠻多
記得要訂位
2022-09-18 68 瀏覽
同朋友食晚飯,睇食評以為不錯,上到去氣氛ok ,坐低叫個五成熟肉眼扒,牛肝菌意大利飯,薯條和野飲。等咗陣肉眼扒到但變咗七成熟,又奀又有筋..表頭仲燶咗。其他野正常發揮..冇特別,唔值個價坐坐吓多人上黎,講嘢聲非常嘈吵,人手又好似唔太足夠,落order同埋煮嘢食似乎兼顧唔到,地面有垃圾和痴立立..
2022-09-17 126 瀏覽
見到呢間店係五月份好評十強佢觀塘店又最近上榜就約朋友一齊去試下用Openrice訂座單純係因為方便我地當晚早左到入場時話我地知限時90分鐘因為每個朋友都有忌口既食物所以我地選擇起黎都有顧慮到點菜時我地叫兩份炸魚薯條服務員阿姐就話份量多 叫我地叫一份好了可以叫多其他款share但我地最後無聽佢講 叫左兩份炸魚 兩個main既豬鞍加湯同飲品諗住大不了就加單再叫其他阿姐聽完我地點單就好激動咁「提」我地:「你地用Openrice優惠要每人消費夠$200先有pancake送」問題就黎啦 由入座到落單我地無人問起過pancake 同埋你唔提 連book枱既我都無為意有呢個優惠你咁激動算係咩態度呢?消費唔夠可以唔上 客人問起時你咪答番人「係呀 消費唔夠無呢個優惠」但我地無問過喎 我嬲到睇緊個本menu都即時俾番佢佢入完單 轉個頭又態度好啲啲黎「提」我地:「你地仲差幾多十蚊就夠⋯⋯」我都唔想理佢咩心情都無哂拋開阿姐既服務 (你自己黎感受下)環境係普通工廠大廈食物無食評講既豬有咬落幾多汁 好普通 服務上 全場得兩台客 三個樓面 就算我落單慢都唔係呢個態度呀 重點係上菜好慢 兩台客 但個豬就等左勁耐先黎就
見到呢間店係五月份好評十強

到點菜時我地叫兩份炸魚薯條
服務員阿姐就話份量多 叫我地叫一份好了
可以叫多其他款share
諗住大不了就加單再叫其他
你咁激動算係咩態度呢?
但我地無問過喎
我嬲到睇緊個本menu都即時俾番佢
我都唔想理佢
咩心情都無哂

拋開阿姐既服務 (你自己黎感受下)
環境係普通工廠大廈
食物無食評講既豬有咬落幾多汁 好普通
重點係上菜好慢 兩台客 但個豬就等左勁耐先黎
就算你想再叫野食都要考慮清楚
你得90分鐘
叫完 菜到了 可能無時間食就俾阿姐「提」你要離場
俾錢買難受呢啲野一次就夠
2022-09-16 41 瀏覽
INN - I’m Not Nothing荔枝角長沙灣道883號億利工業中心2樓203號舖今晚過左黎荔枝角接朋友收工順便一齊食飯,原來呢頭既工廈入面都有好多好嘢食,朋友就帶我黎呢一間,入到黎感覺好舒服,餐廳入面既裝修好有格調,最岩收工後約埋朋友黎開餐巴馬火腿牛肝菌飯食落好Creamy比較重忌廉味,覺得好似意大利燴飯咁,入面仲混埋各種唔同既菇菌類,感覺唔錯,而面層既火腿充滿油香,唔會太咸,非常好燒肉眼扒肉眼扒我地揀左5成熟,感覺就岩岩好,可以保持到肉質嘅鮮嫩,食落唔會太韌,配埋醬汁食就一流啦,而伴碟就有大量即炸既薯條,熱辣辣好吸引呀榛子朱古力班戟當然要食埋甜品先走啦,呢個真係好驚喜,擺得好靚用黎打咭一流,最欣賞就係班戟嘅皮都係用朱古力醬製成,入口有鬆軟香濃既朱古力味道,大力推介呢款甜品朱古力香蕉奶昔/熱情果梳打飲品方面都無得輸,除左造型靚之外,兩款都真心好味,特別係熱情果梳打,好Fresh好清新,岩岩而家夏天飲
INN - I’m Not Nothing
荔枝角長沙灣道883號億利工業中心2樓203號舖