荔枝角工廈多國菜餐廳。必試法式班戟~INN - I'm Not Nothing ______________________________小編你到荔枝角億利工業大廈試午餐,叫了法式班戟火箭菜班尼迪蛋巴馬火腿以及炒雞扒菠菜忌廉意大利飯兩個午餐,套餐包括一杯28蚊以下飲品以及餐湯~法式班戟火箭菜班尼迪蛋巴馬火腿 ($88):味道非常特別,是法式可麗餅製作方法,煙煙靭靭配上流心班尼迪蛋和火腿,每一口都滿滿的滿足感~ (十分推介)炒雞扒菠菜忌廉意大利飯($108):意大利飯味道濃郁,炒雞扒外脆內軟,而且口感嫩滑,直得一試
荔枝角工廈多國菜餐廳。必試法式班戟~
INN - I'm Not Nothing

2022-10-20 52 瀏覽
經典法式龍蝦湯:真係有龍蝦肉,湯底味道濃郁,口感細滑,非常好飲,而家廚師擺碟精緻,睇得出對每道菜式都有心思香蒜辣椒伏特加煮馬拉蜆:馬拉蜆大大隻就不在話下,蜆肉味道鮮甜,連埋辣汁吸入口夠曬惹味,中意佢辣勁啱啱好,完全唔嗆鼻香煎北海道刺身帶子羅勒意粉:青醬意粉高質,刺身帶子微微煎香,半熟狀態所以質感較滑嫩美國豬鞍架蜜桃芥末籽:豬鞍粉嫩,肉質軟稔,唔中意食筋肉既客人一定要叫呢個,蜜桃汁較清甜,而加芥末籽加點刺激味道,又唔肥膩,讚讚!芒果熱情果班戟:芒果班戟即叫即整,甜度適中,同熱情果做配搭酸酸的,更加好味,係個好fresh既甜品,為晚餐畫上完美句號!食曬咁多野埋單都只係六百幾蚊,性價比極高呀,大推!仲要裝潢精美,打卡一流~
2022-10-18 63 瀏覽
🍽 INN - I’m Not Nothing📍地址: 荔枝角長沙灣道883號億利工業中心2樓203號舖💰只供參考💰人均$100-$200😋👉🏻香煎煙肉和牛芝士漢堡配薯條 $118爆汁爆芝!必食!塊扒厚度十足,同時肉嫩多汁,餡料豐富同時醬汁開胃,牛味非常濃郁,食落會有驚喜!薯條炸得相當好,表面呈金黃色,外表脆而不焦加上內鬆軟。另外薯仔味濃而唔鹹,加上炸得好唔吸油,配上蕃茄醬反而有清爽感覺。👉🏻全日早餐 $128性價比相當高嘅All Day Breakfast,份量適中。牛油果有淡香,食落香甜綿密,蒜蓉牛油多士相當鬆脆味濃,滑蛋香滑帶蛋汁而唔油,煙肉同牛仔腸鹹度岩岩好,配上甜茄汁豆,完美中和鹹甜味覺。哈密瓜鮮甜爽脆多汁,最後先食可以解膩止渴!👉🏻餐湯 $0 跟餐粟米忌廉湯整體味道較濃,當中粟米味道較岀,但亦唔會蓋過忌廉嘅甜,入口層次分明,可以輕易飲到2種味道!👉🏻士多啤梨藍莓奶昔 $24賣相極佳,口感細緻香滑,奶昔密度適中,甜度適中,🍓籽粒亦較多!👉🏻香蕉朱古力奶昔 $24香蕉味甘甜,混合濃烈微苦朱古力,甜苦味道濃郁而難忘!好味指數: 3.8/5 性價比: 3.8/5 有加一環境: 4/
🍽 INN - I’m Not Nothing

👉🏻餐湯 $0 跟餐
粟米忌廉湯

👉🏻士多啤梨藍莓奶昔 $24

👉🏻香蕉朱古力奶昔 $24
香蕉味甘甜,混合濃烈微苦朱古力,甜苦味道濃郁而難忘!

好味指數: 3.8/5
性價比: 3.8/5 有加一
環境: 4/5 有獨立廁所🚽

2022-10-17 54 瀏覽
🔸時日餐湯天氣開始轉涼🥶🥶一開始飲碗暖笠笠嘅湯真係好舒服,好正😌😌🔸香燒加拿大豬肉眼配金巴利汁($128)份量超大,成隻手板咁大✋🏻✋🏻賣相好豐富,肉質一啲都唔鞋,好Juice🤤🤤女仔食依個set就偏多,不過男仔方面就啱啱好☺️☺️🔸士多啤梨藍莓奶昔(+$24)真材實料,即叫即整,賣相一流,啱晒我呢啲影相呃like 👍🏻👍🏻味道方面都好sweet,入口好滑🤤🤤📍荔枝角長沙灣道883號億利工業中心2樓203室

🔸時日餐湯
天氣開始轉涼🥶🥶一開始飲碗暖笠笠嘅湯真係好舒服,好正😌😌

🔸香燒加拿大豬肉眼配金巴利汁($128)

🔸士多啤梨藍莓奶昔(+$24)

📍荔枝角長沙灣道883號億利工業中心2樓203室
2022-10-11
5 分鐘 (堂食)
  • 士多啤梨藍莓奶昔
2022-10-16 59 瀏覽
今日同frd黎左個袐密花園環境好靚,有精緻圓枱同碎花裝飾,令人覺得舒服,同岩晒打卡野食選擇都好多美國保濕豬鞍架配蜜糖芥末籽醬賣相好靚!份量都好充足,最重要係豬鞍食落一啲都唔鞋!口感鮮嫩多汁, 又香豬味又濃郁,配蜜糖芥末籽醬好惹味😋英式炸魚配薯條有驚喜既小食!魚肉香嫩,炸粉唔厚,加啲檸檬汁仲fresh,配埋薯條正😍火箭菜巴馬火腿牛肝菌意大利飯牛肝菌汁勁濃郁😙😙一定要試吓,個飯口感煙韌,配埋巴馬臣火腿同火箭菜味道相當豐富玉桂蘋果杏仁片焦糖忌廉班戟最後仲有甜品😍杏仁片好香好好味
今日同frd黎左個袐密花園

環境好靚,有精緻圓枱同碎花裝飾,令人覺得舒服,同岩晒打卡
野食選擇都好多

美國保濕豬鞍架配蜜糖芥末籽醬

英式炸魚配薯條

火箭菜巴馬火腿牛肝菌意大利飯

玉桂蘋果杏仁片焦糖忌廉班戟

最後仲有甜品😍杏仁片好香好好味
📍 INN - I’m Not Nothing荔枝角長沙灣道883號億利工業中心2樓203號舖 🦔⸒⸒全日早餐 $128有牛油果、牛仔腸(豬肉)、煙肉、忌廉炒蛋、茄汁豆、蒜蓉牛油多士、鮮果沙律🥗密瓜食落好香甜 牛仔腸彈牙 煙肉都脆口😋蛋好滑 多士都好香蒜蓉味👍🏻香燒加拿大豬肉眼配金巴利汁 $128豬肉眼扒好大塊 食落去唔會好鞋~上面仲有啲果醬 酸酸甜甜咁 下面仲有薯蓉、粟米同埋甘筍😳 食完成個餐都好飽Set lunch 仲會配粟米餐湯 飲落去好香甜😋香蕉朱古力奶昔 $48飲落去好香香蕉味 仲有甜甜地嘅朱古力 呢個配搭唔錯👍🏻士多啤梨藍莓奶昔 $48飲落去士多啤梨同藍莓味都香 成杯都係粉紅色 好啱打卡😆
📍 INN - I’m Not Nothing
荔枝角長沙灣道883號億利工業中心2樓203號舖 🦔⸒⸒

全日早餐 $128
密瓜食落好香甜 牛仔腸彈牙 煙肉都脆口😋
蛋好滑 多士都好香蒜蓉味👍🏻

香燒加拿大豬肉眼配金巴利汁 $128
豬肉眼扒好大塊 食落去唔會好鞋~
Set lunch 仲會配粟米餐湯 飲落去好香甜😋

香蕉朱古力奶昔 $48
飲落去好香香蕉味 仲有甜甜地嘅朱古力 呢個配搭唔錯👍🏻

士多啤梨藍莓奶昔 $48
飲落去士多啤梨同藍莓味都香 成杯都係粉紅色 好啱打卡😆
  • 士多啤梨藍莓奶昔
2022-10-14 2695 瀏覽
餐廳雖然在工廈裏面, 佈置優雅, 用上圓形的雲石餐枱、 水晶吊燈、黑白格仔的座椅, 環境相當舒適 !手拆蟹肉南瓜醬意大利飯/ 午餐 $118 粟米忌廉餐湯, 香稠順滑, 淡淡奶香。 意大利飯, 軟硬適中,口感濕潤, 還吃到一絲絲的手拆蟹肉,鮮味十足,咀嚼時, 米飯慢慢滲出南瓜的甜香,讓人喜歡。煎加拿大豬肉眼配金巴利汁 $128 大件的加拿大豬肉眼, 煎香至油光亮澤,輕輕力已經好容易切開, 肉質軟嫩,愈食愈滋味, 伴上金巴利醬汁, 令到豬肉滋味提升,清新解膩。 熱情果薄荷梳打、士多啤梨藍莓奶昔 / 跟餐半價優惠 $$23 熱情果薄荷梳打, 薄荷葉令到特飲相當清新和清爽 。 粉嫩的士多啤梨藍莓奶昔, 賣相吸引,用上士多啤梨、藍莓果肉及鮮奶榨汁攪拌, 啖啖清新果香,冰爽香甜。

手拆蟹肉南瓜醬意大利飯/ 午餐 $118

煎加拿大豬肉眼配金巴利汁 $128

2022-10-09 59 瀏覽
在香港有多間分店的INN - I’m Not Nothing,荔枝角店的餐廳位置在工業大廈裡面,不過裝潢有格調,還有一些反串童話故事的設計。而且價錢合理又有多款食物的選擇,非常適合附近上班族來吃個午飯~🔺黑松露醬薯條($68):黑松露醬的香氣明顯,薯條方面用粗薯,炸得黃金香脆。🔺火箭菜巴馬火腿牛肝菌意大利飯($138):濃郁香氣的牛肝菌配上口感結實彈牙的意大利飯,米飯吸滿牛肝菌的精華非常惹味。🔺美國保濕豬鞍架配蜜桃芥末籽醬($188):微酸的芥末籽醬配上新鮮蜜桃果肉,吃豬鞍架時點上醬汁可以令味道更加有層次。保濕豬鞍架煎得甘香,鎖住肉汁令肉質鬆軟和口感更嫩滑。🔺西柚檸檬梳打($46):清新涼快的梳打加上新鮮檸檬和西柚汁,不會太甜膩,而是清爽解渴。INN - I’m Not Nothing地址:荔枝角長沙灣道883號億利工業中心2樓203號舖電話:2488 0833#港好味 #港好味_荔枝角 #港好味_café #café #荔枝角美食

INN - I’m Not Nothing
地址:荔枝角長沙灣道883號億利工業中心2樓203號舖
電話:2488 0833
2022-10-07 138 瀏覽
諗住附近近近地,又見食評就唔錯,所以同屋企人試下,點知一試難忘,以後唔會再黎我地點左:水牛芝士沙律、青檸蜜糖雞翼、烤焗保雲酥羊鞍配薄荷醬、芝士乳酪醬法式原隻燒春雞、香蕉士多啤梨榛子朱古力忌廉班戟、matcha latte,餐湯食物味道令人大失所望1.水牛芝士:還可以2.青檸雞翼:還可以3.烤羊鞍:味道較騷,薄荷太杰,而且頗甜4.芝士乳酪燒春雞:睇樣係靚,不過肉比沙紙仲要“鞋”,而且味道怪怪地,春雞唔係應該滑啲?諗住點下汁,點知醬汁完全食唔到芝士同乳酪嘅味道,總之係我食過最難食嘅燒春雞5.班戟:皮厚,忌廉少不特止,連裏面嘅香蕉都唔新鮮,黑黑地(唔係朱古力汁)6. 抹茶latte:抹茶味淡,而且勁甜7. 餐湯:好甜嘅粟米水湯 除左食物啲滿意外,到叫食完叫餐飲,竟然話忘記仲有人未叫食物,所以洗左咖啡機,冇咖啡,檸茶又冇茶,個有45分鐘先收舖,使唔使咁早?焗住叫左壼花茶*張枱係靚㗎,不過好滑,一路切食物一路跣 埋單八百幾,我地食左啲咩???
食物味道令人大失所望
1.水牛芝士:還可以
2.青檸雞翼:還可以
3.烤羊鞍:味道較騷,薄荷太杰,而且頗甜
6. 抹茶latte:抹茶味淡,而且勁甜
7. 餐湯:好甜嘅粟米水湯

*張枱係靚㗎,不過好滑,一路切食物一路跣

埋單八百幾,我地食左啲咩???
2022-10-06
2022-10-06 59 瀏覽
閨蜜話我知,有間好靚嘅工廈cafe ,要帶我去食下好西,見下世面,我諗都唔諗就應承。聽到美食,又點可能抗拒呢?啱啱一出𨋢,我以為去咗婚宴場地,心諗咁grand嘅?似足啲club house,睇嚟今次真係冇呃我喎因為早咗到,啲人客都未嚟~可以用心欣賞呢到嘅裝潢設計。有啲懷舊優雅嘅感覺,聽住法式朦朧嘅音樂,又幾有feel意大利水牛芝士番茄沙律配羅勒香醋汁 $98兩個女仔想減肥,但又想食甜嘢,所以嗌咗個沙律當主菜!呢款沙律味道都幾豐富,番茄配水牛芝士,清新又creamy,面層灑咗啲黑椒粒,所以有少少辛辣感,簡簡單單已經食到多種味道!至於配菜主要落咗啲萵苣、菊苣之類較苦嘅菜,又加一啲似櫻桃蘿蔔酸甜辛辣嘅切片,配上開胃黑醋汁,fresh得嚟又好刺激味蕾!藍莓綠茶紅豆Pancake $78要推薦呢度嘅pancake!Pancake好薄,唔太甜,綠茶味同啲紅豆好夾,pat cream輕巧綿滑,加埋椰子片、藍莓(新鮮),配起嚟一流!食個陣忍唔住諗,咁出色嘅pancake都係$78,覺得抵到難以置信!所以一定要試!紅豆漿有少少濃稠㗎蔓越莓玫瑰綠茶 $48覺得呢款茶配pancake好正,佢其實係幾重玫瑰味

意大利水牛芝士番茄沙律配羅勒香醋汁 $98

藍莓綠茶紅豆Pancake $78

紅豆漿有少少濃稠㗎

蔓越莓玫瑰綠茶 $48
覺得呢款茶配pancake好正,佢其實係幾重玫瑰味,但有啲苦澀感,所以食完一啖甜pancake,再飲一啖綠茶,係可以中和到甜膩感,感覺好清新,好舒心!不過大約飲咗3分2後,陣苦澀感加重咗好多,可能要再加加水

2022-10-06
2022-10-06 47 瀏覽
雖然荔枝角好多餐廳,但係一般都係應付返工人士,所以星期六日通常開門或者好早收。 但係呢間餐廳星期六日都有開,雖然係位於工廠大廈,但係內部裝修嘅環境都幾靚,幾適合打卡用。🙈🙈嘢食方面,由於inn係連鎖餐廳,所以餐牌基本上都差唔多,但係好在星期六日都有set menu,埋單都係一百蚊左右一個,唔算太貴。我同我朋友每人叫做一個主食,另外加咗錢轉特飲。 和牛漢堡配薯條 7/10份量比想像中更多,除咗薯條之外,亦有唔少嘅沙律,漢堡包煎得好香脆,牛肉嘅味道幾重。豬肉眼配金巴利汁8/10🐷🐷邊個餐最重要係個汁,肉眼肉質香嫩,配埋個酸甜嘅汁,真係好開胃。我哋叫咗兩杯飲品,係西柚檸梳打,同埋士多啤梨奶昔味道都正常,另外我見到呢度都有花茶,下次可以試下😍😍
我同我朋友每人叫做一個主食,另外加咗錢轉特飲。
和牛漢堡配薯條 7/10
豬肉眼配金巴利汁8/10🐷🐷
2022-10-05 45 瀏覽
朋友話帶我去工廠區食野我仲心諗好似伏伏地😂但點知都幾好喎為大家介紹返💁🏻‍♀️💁🏻‍♀️店舖位置非常近D2 Place~幾方便入面坐位寬敞🙆🏻‍♀️🙆🏻‍♀️個menu幾有趣🤭😂⭐️黑松露醬薯條💲6️⃣8️⃣成大碟勁抵 而且炸得岩岩好🔥🔥食到停唔到口😋😋😋⭐️青檸蜜糖雞翼💲7️⃣8️⃣外皮炸到脆一脆再淋汁~青檸同蜜糖唔會太酸或者太甜雖然睇落好似唔係幾靚 但其實食落有少少停唔到口💯💯⭐️芝士乳酪燒春雞💲2️⃣0️⃣8️⃣比較特別係芝士乳酪汁🧀~其實幾fresh🙆🏻‍♀️燒春雞都熟度啱啱好 啲肉夠晒滑🤭⭐️芒果熱情果班戟💲7️⃣8️⃣+雪糕球💲1️⃣0️⃣食飽梗係要來一個甜品🫔🍨🥭係新鮮生果加班戟💕完美句點!
朋友話帶我去工廠區食野

⭐️黑松露醬薯條💲6️⃣8️⃣
成大碟勁抵 而且炸得岩岩好🔥🔥
食到停唔到口😋😋😋

⭐️青檸蜜糖雞翼💲7️⃣8️⃣
外皮炸到脆一脆再淋汁~
青檸同蜜糖唔會太酸或者太甜
雖然睇落好似唔係幾靚 但其實食落有少少停唔到口💯💯

⭐️芝士乳酪燒春雞💲2️⃣0️⃣8️⃣
比較特別係芝士乳酪汁🧀~其實幾fresh🙆🏻‍♀️
燒春雞都熟度啱啱好 啲肉夠晒滑🤭

⭐️芒果熱情果班戟💲7️⃣8️⃣+雪糕球💲1️⃣0️⃣
食飽梗係要來一個甜品🫔🍨🥭
係新鮮生果加班戟💕完美句點!

2022-10-05 53 瀏覽
Small restaurant in an old industrial building is not exactly appetizing. But they delivered great quality cooking with reasonable prices. Interior is well designed and decorated so you don't feel much cramp. The only recommendation is try to improve in noise control as it gets quite noisy during busy hours in a confined environment.
2022-10-04
Roasted port rib-eye with cranberry sauce
Spinach cream risotto with chicken
Pumpkin risotto with crab meat
French crepe with apples and cinamom
Crepe egg benedict with parma ham and rocket
2022-10-04 46 瀏覽
忙裡偷閒星期四☺️中午可以搵老公食個午餐有時照顧小朋友之餘都要有啲二人世界食個lunch都好呀😁炸魚薯條、手拆蟹肉烤南瓜醬意大利,價錢都合理!兩個人一人一份午餐set lunch,我最鍾意試吓吾同餐廳嘅炸魚薯條,最難整系炸漿,可以令炸魚外脆內軟又juicy,魚柳大大份薯條熱辣辣老公食手拆蟹肉烤南瓜醬意大利飯,飯煮得吾錯,蟹肉味香濃,有酒店級水準,估唔到咁好食👍🏻工廈都有好多超水準小店,下次要再試其他嘢食!

忙裡偷閒星期四☺️
中午可以搵老公食個午餐

有時照顧小朋友之餘都要有啲二人世界

兩個人一人一份午餐set lunch,

• 蟹肉南瓜意大利飯
  • 英式炸魚薯條
2022-10-04 65 瀏覽
Open rice 預約食lunch set 有9折優惠同朋友一人一叫左一個餐首先餐湯,粟米湯整體係ok既,但唔太似西湯,似粟米魚肚羹個個味道同質地🤣好多人叫既7號餐,蟹肉南瓜燉飯燉飯超好味,好香南瓜,口感粒粒分明又濕潤👍🏻👍🏻朋友點既豬鞍,賣相唔錯豬肉好 juicy, 上面有d莓jam,旁邊有芥末,配埋食幾開胃。另外要讚下收埋系底既小配菜👉🏻👉🏻薯蓉,小甘筍,粟米。薯蓉好滑好棉❤️最後我點既凍朱古力🍫好濃朱古力味,唔會過甜,上面既cream亦系厚實好味既cream🤭整體都唔錯,唯一係怕熱既朋友就要留意,店內既冷氣唔太夠❄️
Open rice 預約食lunch set 有9折優惠

同朋友一人一叫左一個餐

首先餐湯,粟米湯
整體係ok既,但唔太似西湯,似粟米魚肚羹個個味道同質地🤣
餐湯

好多人叫既7號餐,蟹肉南瓜燉飯
燉飯超好味,好香南瓜,口感粒粒分明又濕潤👍🏻👍🏻

朋友點既豬鞍,賣相唔錯

最後我點既凍朱古力🍫
凍朱古力

整體都唔錯,唯一係怕熱既朋友就要留意,店內既冷氣唔太夠❄️
餐湯
凍朱古力