2022-11-16 59 瀏覽
之前已經嚟過一次呢間餐廳今次係第二次再嚟~同朋友仔叫咗一個主食一個小食同埋兩個甜品🍮•❤️豬鞍架配蜜桃芥未籽醬豬鞍成日都係我既選擇之一,豬鞍燒得啱啱好(因為我本身好怕太靭)~呢度嘅煮法配左蜜桃芥末醬幾特別,點少少甜甜地嘅味道好開胃~•❤️青檸蜜糖雞翼呢個係第二次食,真係好好食!唔知點樣整到啲蜜糖脆皮好加分🥹🥹•❤️最後再上多兩個甜品,肉桂蘋果杏仁片焦糖忌廉班戟、FRENCH MACARONS~Pancake上面有啲杏仁片幾好食,加上有我好鍾意食嘅肉桂甜品❤️
之前已經嚟過一次呢間餐廳
今次係第二次再嚟~
同朋友仔叫咗一個主食一個小食同埋兩個甜品🍮

❤️豬鞍架配蜜桃芥未籽醬

❤️青檸蜜糖雞翼

2022-11-14 67 瀏覽
平日下午,約左👨🏻食午飯位於荔枝角嘅INN雖然係工廈但係裝修行小清新打卡風舖面乾淨企理,十分舒適❤️我點左女生至愛嘅All Day Breakfast 份量十足,應有盡有尤其兩件厚切蒜蓉多司,爭啲食唔曬炒蛋啱啱好,夠滑身食完煙肉腸仔嫌咸嘅可以裝哈密瓜放最後食即刻fresh 返👨🏻點左燒菠蘿配加拿大豬肉眼加拿大豬肉眼大大件, 肉質軟滑, 配上清新菠蘿,清新解膩,口感層次再提升。飲品點左士多啤梨藍莓奶昔可愛粉紅色上舖上厚厚嘅cream賣相吸引,打卡一流用上士多啤梨、藍莓果肉及鮮奶榨汁攪拌口味清新,而滿滿鮮果味❤️
平日下午,約左👨🏻食午飯
位於荔枝角嘅INN雖然係工廈
但係裝修行小清新打卡風
舖面乾淨企理,十分舒適❤️

我點左女生至愛嘅All Day Breakfast

份量十足,應有盡有
尤其兩件厚切蒜蓉多司,爭啲食唔曬
炒蛋啱啱好,夠滑身
食完煙肉腸仔嫌咸嘅可以裝哈密瓜放最後食
即刻fresh 返

👨🏻點左燒菠蘿配加拿大豬肉眼

飲品點左士多啤梨藍莓奶昔

可愛粉紅色上舖上厚厚嘅cream
賣相吸引,打卡一流
用上士多啤梨、藍莓果肉及鮮奶榨汁攪拌
口味清新,而滿滿鮮果味❤️

• 南瓜湯
  • 香燒加拿大豬肉眼配金巴利汁
2022-11-08 74 瀏覽
如果女士們你哋搵緊一間餐廳,又靚食物又好食又抵食 一定要來呢間 INN I’m Not Nothing 總共有四間分店 今次去荔枝角分店 去到門口以為去高級餐廳或者去飲 淨係門口都好豪華 入到去環境好 bling bling 🫧 呢間嘢唔單只係一間靚嘅coffee shop 但係一間好好嘅西餐廳 仲有 Crepe 😍 睇個餐牌幾款食物都幾吸引 我本人比較有驚喜就係呢一間餐廳有 Barramundi 盲鰽魚 點解?因為多數會喺 fine dining 餐廳先會有 👍🏼Barramundi with Butter Cream Sauce $168分量好多 煎到啱啱好 層皮好脆 魚肉好Juicy Spaghetti tossed in Pesto with Japanese Scallops $148意粉煮到 Al Dente 加上香草醬味道冇得頂 好多廚師煮出嚟好油 但係呢一間煮得啱啱好 仲有大大隻日本帶子Mango Passionfruit Cream Crepe $78食完咁豐富嘅主菜之後 叫咗開胃酸酸咪咪嘅班戟 啲生果新鮮 好好味Avocado Smoothie $48點都要叫一杯

分量好多 煎到啱啱好 層皮好脆 魚肉好Juicy

Avocado Smoothie $48
點都要叫一杯好邪惡的飲品 牛油果沙冰 好香好滑 牛油講咩好濃郁

除咗食物同環境好之外 員工態度10分好 個個都好有禮貌,好照顧客人 不停留意枱面唔需要客人,自己叫 👍🏼
2022-11-07
近排見好多朋友都到訪過呢間餐廳 激起我好奇心🤭 今日都決定去試一試!餐廳位放荔枝角D2 place 對面的一座工廈,位置雖然唔算太起眼,但絕對值得花少少時間查下Google map 點去,因為無論食物環境及待應服務態度都係一流!一上到億利工業大廈2樓,左轉就見到呢間裝修有歐式古典風格的餐廳,幾有風味,推開門就見到餐廳入面有唔少有藝術氣息的傢俬、擺設和掛畫,環境唔錯,私隱度亦都高,適合朋友閏蜜來談心!我地兩個人叫咗兩個午市套餐,套餐選擇都幾多元化,我地叫咗英式炸鯛魚柳拼薯條🍟和香燒加拿大豬肉眼配金巴利汁,飲香蕉朱古力奶昔和士多啤梨🍓藍莓🫐奶昔炸魚薯條🍟十分好吃!魚炸得好脆,仲好厚肉正!豬肉眼就稍為過熟咗少少,所以有少少鞋,不過薯蓉和沙律都好好味
近排見好多朋友都到訪過呢間餐廳
激起我好奇心🤭 今日都決定去試一試!

我地兩個人叫咗兩個午市套餐,套餐選擇都幾多元化
,我地叫咗英式炸鯛魚柳拼薯條🍟和香燒加拿大豬肉眼配金巴利汁
,飲香蕉朱古力奶昔和士多啤梨🍓藍莓🫐奶昔

炸魚薯條🍟十分好吃!魚炸得好脆,仲好厚肉
正!

2022-11-06
下午茶
  • 香燒加拿大豬肉眼配金巴利汁
  • 英式炸魚薯條
  • 士多啤梨藍莓奶昔
  • 香蕉朱古力奶昔
長沙灣廣場對面,荔枝角站附近工廈上樓隱世西餐廳。知道荔枝角有好多臥虎藏龍的美食,所以漫遊一番。從大門小玻璃窺看到這間餐廳內櫳裝修富歐陸情懷,又有植物佈置,陣陣清新氣息吸引了我。Set lunch 價格親民,基本價格由$88至$158,包西湯及$28或以下飲品。當日和朋友兩位點了兩份午餐大家share,其中油浸蕃茄蘆筍白酒扁意粉🍝好有驚喜,一啖便知龍與鳳,超級好味😋。我們並没有叫侍應另外提供額外碟子,不過男侍應一眼關七,自動遞上兩隻碟子,好貼心。這間隱世西餐廳絕對推介,地點方便,內櫳環境宜人,平常簡單宴請朋友慶祝喜事亦不失禮。

油浸蕃茄蘆筍香蒜白酒扁意粉
香煎煙肉黃牛芝士漢堡配薯條
甜品
2022-11-05
2 分鐘 (堂食)
油浸蕃茄蘆筍香蒜白酒扁意粉
甜品
  • 蕃茄蘆筍香蒜白酒扁意粉
  • 是日餐湯
2022-11-04 127 瀏覽
隱藏係工廈入面裝修得好靚嘅餐廳🤍,以純白色為主,環境乾淨又舒服,紅日晏晝去到人流唔算多,食物質素都唔錯😝。·All Day Breakfast ($128) ✨佢哋既all day breakfast 份量好足😍。炒蛋炒到滑捋捋😝,腸仔煙肉都幾好食,牛油果同沙律夠新鮮,仲配左蒜蓉包同哈密瓜🤤,超級豐富~唯一缺點係啲野食唔夠熱,個包唔脆😝。•加拿大豬眼肉 配金巴利汁 ($128)✨✨✨本身睇個樣以為佢會偏硬,點知食落有驚喜😍,口感嫩得黎又有咬口😝✨,一啲都唔會鞋~味道都好好食好夠味,配埋紅莓醬食好夾又好清爽無咁膩😝。好推薦大家嗌佢~·Mocha ( +$21 )Lunch set可以加錢飲佢地既特飲,好抵😝。Mocha好濃😍,可可味同咖啡味好超級夠,比例岩岩好~ 雖然好濃但都好順口,奶亦都打得滑。•士多啤梨藍莓奶昔( +$24 )賣相幾可愛😝,不過味道普普通通,水果味唔重~餐廳既整體質素都唔錯,環境思服食物巧味價錢又唔貴又可以打卡😙🤍。

All Day Breakfast

·All Day Breakfast ($128) ✨
佢哋既all day breakfast 份量好足😍。
唯一缺點係啲野食唔夠熱,個包唔脆😝。
加拿大豬眼肉 配金巴利汁

•加拿大豬眼肉 配金巴利汁 ($128)✨✨✨
味道都好好食好夠味,配埋紅莓醬食好夾又好清爽無咁膩😝。
好推薦大家嗌佢~
mocha

·Mocha ( +$21 )
Lunch set可以加錢飲佢地既特飲,好抵😝。

•士多啤梨藍莓奶昔( +$24 )
賣相幾可愛😝,不過味道普普通通,水果味唔重~

2022-10-30
All Day Breakfast
加拿大豬眼肉 配金巴利汁
mocha
2022-11-03 54 瀏覽
.荔枝角🏘INN❤️烤雞扒菠菜醬忌廉意大利飯 💰108勁濃郁嘅菠菜味,但個雞有啲乾身,無咩肉汁!🤩香燒加拿大豬肉眼配金巴利汁 💰128金巴利汁甜甜地,我都係第一次食,唔錯,配埋個豬肉眼食份外地夾!不過都係有啲乾!🫠🤩全日早餐 💰128個蛋煮得勁滑,讚👍🏼而個多士都好脆!牛油果亦好淋,唔會太生,整體個all day breakfast 都好好食!👍🏼五星⭐️為最高食物:⭐️⭐️⭐️抵食:⭐️⭐️⭐️環境:⭐️⭐️⭐️⭐️服務:⭐️⭐️⭐️#yummy_sumsin #alldaybreakfast #扒房 #菠菜 #工廈美食 #工廈cafe #工廈小店
荔枝角
🏘INN

❤️烤雞扒菠菜醬忌廉意大利飯 💰108
勁濃郁嘅菠菜味,但個雞有啲乾身,無咩肉汁!

🤩香燒加拿大豬肉眼配金巴利汁 💰128

🤩全日早餐 💰128

五星⭐️為最高
食物:⭐️⭐️⭐️
抵食:⭐️⭐️⭐️
環境:⭐️⭐️⭐️⭐️
服務:⭐️⭐️⭐️

之前去過裕民坊店質數唔錯今日嚟荔枝角,裝潢同樣以歐陸式佈置,加上綠葉襯托,坐得好舒適。✨粟米忌廉湯餐湯熱辣辣,面層加上忌廉拉花,好靚呀唔會太浠太水,好Creamy✨香燒加拿大豬肉眼配金巴利汁擺盆好靚,豬肉眼好有份量,好厚切啖啖肉。肉質唔太乾,亦唔會好油膩。加少少少果醬都幾好味。✨香煎煙肉和牛芝士漢堡 配 薯條即叫即製,漢堡外層好脆口,裡面夾著嘅和牛好厚,仲有芝士.蕃茄.生菜夠新鮮。食Burger點可以決少 熱辣辣嘅粗薯條 仲有爽脆沙律菜伴碟✨士多啤梨藍莓奶昔新鮮果肉打成,加咗忌廉喺上面,口感好幼滑,唔會太甜✨香蕉朱古力奶昔特別鍾意呢杯,朱古力同香蕉真係好夾,一啖又一啖,停唔到口原來新開咗尖沙咀都有分店以後出街到食西餐又可以再嚟喇
之前去過裕民坊店質數唔錯

✨粟米忌廉湯

餐湯熱辣辣,面層加上忌廉拉花,好靚呀
唔會太浠太水,好Creamy

✨香燒加拿大豬肉眼配金巴利汁
擺盆好靚,豬肉眼好有份量,好厚切啖啖肉。
肉質唔太乾,亦唔會好油膩。加少少少果醬都幾好味。

✨香煎煙肉和牛芝士漢堡 配 薯條

食Burger點可以決少 熱辣辣嘅粗薯條
仲有爽脆沙律菜伴碟

✨士多啤梨藍莓奶昔
新鮮果肉打成,加咗忌廉喺上面,口感好幼滑,唔會太甜

✨香蕉朱古力奶昔
特別鍾意呢杯,朱古力同香蕉真係好夾,
一啖又一啖,停唔到口

原來新開咗尖沙咀都有分店

• 士多啤梨藍莓奶昔
  • 煙肉芝士和牛漢堡配薯條
  • 香蕉朱古力奶昔
2022-10-28 54 瀏覽
最近胃口唔太好,但都係會忍唔住出街食下野🥸今次去到荔枝角搵野食~發現呢間靚靚西餐廳🤍.📍INN. I’m Not Nothing.🍝香蒜辣蜆扁意粉 ($128) - 蜆肉鮮甜,辣辣地幾惹味🌶意粉又煮得啱啱好呀~🍖美國豬鞍架蜜桃芥末籽 ($188) - 厚厚嘅豬鞍架食落好juicy又唔會韌,配埋酸酸甜甜嘅蜜桃芥末籽醬好match~🥞榛子朱古力班㦸 ($78) - 最期待嘅甜品啊😍好多朱古力,好正~🍹西柚檸檬梳打 ($46) - 勁fresh嘅西柚檸檬配梳打,酸酸地又解渴,唔錯喎👍🏻🍹士多啤梨藍莓奶昔 ($48) - 顏色好靚嘅milk shake,飲落濃濃嘅士多啤梨味🍓正喎
📍INN. I’m Not Nothing

2022-10-28 45 瀏覽
今日又到荔枝角附近番工,搵番間好近地鐵站既地方休息下食個晚餐。行行下見到依個門面我仲以為係酒店,埋去望下先知原來係間餐廳。今晚就食依間INN,INN stand for I’m Not Nothing,入到去燈光好柔和,枱凳同擺設好有格調,環境舒適。餐牌打開第一頁就係好吸引人既甜品,但因為要醫肚,所以先叫左一個美國保濕豬鞍存配蜜桃芥末籽醬。美國保濕豬鞍存配蜜桃芥末籽醬$188上枱十分有層次感,巨型豬鞍上面放左鮮甜既蜜桃,下面就有粟米粒,薯角同薯蓉,圍住隻碟既係芥末汁同籽醬。豬鞍又大塊又厚身,但係食落唔鞋,好好味又飽肚。好厚又好滑嫩法式紅酒梨配雪糕$68甜品最後決定試一試依個法式紅酒梨配雪糕,一睇就知道好味。紅酒梨清甜,入口即刻被紅酒既濃郁味道充滿,而雪糕就係雲哩拿味。好味到下次都要再黎食過。MENU仲有好多選擇 下次可試下其他。

美國保濕豬鞍存配蜜桃芥末籽醬$188

上枱十分有層次感,巨型豬鞍上面放左鮮甜既蜜桃,
下面就有粟米粒,薯角同薯蓉,圍住隻碟既係芥末汁同籽醬。
豬鞍又大塊又厚身,但係食落唔鞋,好好味又飽肚。

好厚又好滑嫩

法式紅酒梨配雪糕$68
甜品最後決定試一試依個法式紅酒梨配雪糕,一睇就知道好味。
好味到下次都要再黎食過。

MENU仲有好多選擇 下次可試下其他。
  • 法式紅酒梨配雪糕
  • 美國保濕豬鞍存配蜜桃芥末籽醬
2022-10-27 48 瀏覽
餐廳座位闊落,從吊燈、牆飾、地板、餐具到餐牌,無一不是巧思,處處透着講究。美國保濕豬鞍架配蜜桃芥末籽醬豬鞍架肥瘦適中,肉厚鬆軟,肉汁盈豐;伴碟的薯蓉口感幼滑,牛油味香濃,十分好吃。珍寶虎蝦青口墨汁意大利飯意大利飯顆粒分明,彈牙有嚼勁,忌廉味非常突出;燒珍寶虎蝦肉質紮實飽滿,鮮甜香口。芒果熱情果忌廉班戟卷(+雲尼拿雪糕)班戟皮薄嫩軟糯,韌性十足,帶有蛋香;雲尼拿雪糕甜度自然,奶味香濃,配搭清新酸甜的芒果和熱情果,香甜而不膩滯,為整份甜品錦上再添花總體來說,INN無論食物、環境乃至服務皆令人滿意,適合偕用情人好友到此飯聚
美國保濕豬鞍架配蜜桃芥末籽醬
珍寶虎蝦青口墨汁意大利飯
芒果熱情果忌廉班戟卷(+雲尼拿雪糕)

2022-10-27 32 瀏覽
久仰INN嘅大名,難得出開荔枝角做嘢,梗係要去試吓。珍寶虎蝦青口墨汁意大利飯 $168珍寶虎蝦啲肉質都幾彈牙,蝦頭有好多鮮甜蝦膏;墨汁意大利飯好creamy,入面混入咗好多菇菇飯粒嘅軟硬度剛好,遷就返香港人嘅口味,唔會太硬。美國保濕豬鞍架配蜜桃芥末籽醬 $188豬鞍架好厚身啖啖肉,煎得啱啱好,肉質軟腍,一啲都唔鞋口;塊扒本身juicy,就噉點啲蜜桃芥末籽醬已經好好食。芒果熱情果忌廉班戟卷 $78 (+$10 雲尼拿雪糕)擺盤好靚好豐富,再飽都一定要點呢個班戟!班戟皮口感煙煙靭靭,非常香軟;伴碟嘅材料好豐富,芒果同熱情果酸酸甜甜,配埋啲雪糕、杏仁片同忌廉一齊食,好豐富好滿足
久仰INN嘅大名,難得出開荔枝角做嘢,梗係要去試吓。
珍寶虎蝦青口墨汁意大利飯 $168
飯粒嘅軟硬度剛好,遷就返香港人嘅口味,唔會太硬。
美國保濕豬鞍架配蜜桃芥末籽醬 $188
芒果熱情果忌廉班戟卷 $78 (+$10 雲尼拿雪糕)
2022-10-24 46 瀏覽
今日在荔枝角有點事要做,做了好久時間,才發現已經差不多到晚餐時間,便找姐姐一齊吃晚餐啦。姐姐曾經在INN吃過,說質素不錯,所以便帶我來了。 沒有想到,雖然在工廈內,但晚上時段有好多客人,看來知名度好高🤭。我們沒有叫套餐,單點了兩款主菜試試。 香蒜辣味馬拉蜆欖油扁意粉 $128 意粉好彈牙,帶有香蒜和辣味,好開胃。蜆肉量多,而且擺得好整齊,好漂亮。 火箭菜巴馬火腿牛肝菌意大利飯 $138 這個意大飯更加好吃,飯粒吸滿牛肝菌香,而且圓潤彈牙,煮得好好食。下次再嚟啦!

我們沒有叫套餐,單點了兩款主菜試試。

香蒜辣味馬拉蜆欖油扁意粉 $128

火箭菜巴馬火腿牛肝菌意大利飯 $138

2022-10-23
2022-10-24 40 瀏覽
很久沒去🇫🇷 𝕀ℕℕ - 𝕀'𝕞 ℕ𝕠𝕥 ℕ𝕠𝕥𝕙𝕚𝕟𝕘 吃飯啦~上網查查才知道,原來餐廳已經有好幾間分店,非常厲害呀!有一段時間沒光顧,裝潢沒變,依然是走法國宮廷風🥰。但餐牌有不少轉變,有點新菜式和新甜品呀!!! 「 青檸蜜糖雞翼🍗$78 」 超誇張的青檸蜜糖雞翼😳,也太大隻了吧🤣!!! 忍不住嘩了出聲!! 雞翼炸法有點像咕嚕骨,炸漿厚脆,裏滿蜜糖,甜蜜可口,肉汁鮮嫩,好好吃。 「 香蕉士多啤梨榛子朱古力班戟🍫$78 」 朱古力控一定不能錯過這個班戟呀!! 班戟有滿滿的朱古力香,濃而不過甜不過苦,配上香蕉和草莓更好吃🥰~

上網查查才知道,原來餐廳已經有好幾間分店,非常厲害呀!

有一段時間沒光顧,裝潢沒變,依然是走法國宮廷風🥰。

但餐牌有不少轉變,有點新菜式和新甜品呀!!!

「 青檸蜜糖雞翼🍗$78 」

「 香蕉士多啤梨榛子朱古力班戟🍫$78 」

2022-10-23
2022-10-24 41 瀏覽
INN位於荔枝角💕餐廳環境都好唔錯🪄適合朋友聚會🪄店員都好nice 服務態度好💓小編叫咗兩個lunch set🤍lunch set包咗飲品、主菜~~食品質素都唔錯❣️❣️份量都足夠💕香燒加拿大豬肉眼扒🥩賣相唔錯 打卡岩晒🤤🤤
INN位於荔枝角💕
餐廳環境都好唔錯🪄適合朋友聚會🪄
店員都好nice 服務態度好💓
小編叫咗兩個lunch set🤍
lunch set包咗飲品、主菜~~
食品質素都唔錯❣️❣️份量都足夠💕

香燒加拿大豬肉眼扒🥩