2019-12-28
-------📍西環無麩質生酮素食cafe -- Infiniti C by October小編bookmark咗呢間cafe都有一段時間 不過一直未試🙈呢排得閒少少就約咗朋友去呢到食個飯傾下計😍呢間小店主打無麩質 生酮菜式同素食 有唔同飲食需要嘅朋友仔都有選擇🙈-------⭐Smoked Salmon Cream Cheese Omelette ($98)呢個奄列好大份 建議兩個人一齊share食🙈蛋炒得嫩滑 亦都好有蛋香 奄列內餡包住煙三文魚粒同忌廉芝士 咸香十足!😍伴碟嘅沙律菜同車厘茄可以refresh一下 減低油膩嘅感覺👍整體都幾好食😍------⭐Truffle Mushroom Spaghetti ($118)黑松露味係幾出幾香 菇嘅調味亦都幾出色 好香💕意粉方面煮至al dante嘅口感👍不過略嫌油咗少少 整體都還可以的--------⭐Blood Orange Chocolate ($58)賣相好靚 打卡一流😍飲落係有橙味嘅熱朱古力 正常味道--------⭐Jupiter Berries ($52)呢杯嘅賣相同樣非常出色😍呢杯係紅莓同藍莓調嘅莓茶 味道清新!👍---
-------
------
--------
⭐Blood Orange Chocolate ($58)
賣相好靚 打卡一流😍飲落係有橙味嘅熱朱古力 正常味道
--------
⭐Jupiter Berries ($52)
--------
⭐ Lavender Earl Grey Keto Cake ($88)
黎到呢到當然要試埋佢嘅signature keto cake啦😍😍因為食咗正餐所以我同朋友share一件都好夠~
忌廉食落口感都幾幼滑 但個人覺得甜咗少少😆反而蛋糕體幾驚喜 好濕潤 伯爵茶味仲會慢慢滲出黎😍超正👍呢款都可以一試!
--------
整體黎講食物有水準 亦都顧及到有唔同進食需要嘅朋友仔 環境都好舒適 除咗晚餐 下午茶時段黎食件cake 飲杯野都唔錯架👍不過食物定價都略高 小編暫時未必會encore啦😆
--------
評分(10分滿分)
賣相:8
味道:8