2020-06-03
📌 Infinity C By October~西營盤今次嚟到呢間顏值好高嘅cafe,一心想試佢地嘅Vegan Cake,餐廳主打純素、無麩質同生酮食品😍西營盤呢間分店主要以深藍色為主調,店內環境夢幻精緻✨打卡一流💕閒日嚟到都冇乜人排隊,一入到去就見到好多款蛋糕可以選擇🤩如果鍾意唔太甜嘅甜品都應該會鍾意食,唔太適合重口味嘅朋友仔!1️⃣Royal Blue Rose Cake $72 (7/10)蛋糕送到上嚟嘅時候就好似一件藝術品,真係好吸睛🤩寶藍色嘅忌廉好滑,而且落左天然藍螺旋藻,咁就唔驚食到人工色素!蛋糕帶有淡淡的玫瑰香氣,味道唔會太假,味道不錯🤤2️⃣ Keto Earl Grey Cakes $88 (8/10)平時見到蛋糕上層會用碟豆花製成藍色嘅忌廉,但係今次嘅忌廉係純白色,覺得冇咁靚😂伯爵茶味蛋糕好鬆軟,濕潤度適中😋茶味突出,芬香細膩!對於我嚟講甜度剛剛好,又唔會太膩🥰3️⃣ Blue Earl Grey Latte $52 (6/10)賣相一樣精緻,但係有藍色花瓣係咖啡上面💙覺得咖啡味道普通,完全飲唔出有Earl Grey味🤔💡總括而言,鍾意呢間Cafe輕甜
💡總括而言,鍾意呢間Cafe輕甜又冇負擔感嘅甜品,啱晒一眾港女打卡😂唯蛋糕定價稍高,不過用心製作都係值呢個價錢😗
#hkhungryfoodie西營盤#hkhungryfoodie西式
#hkhungryfoodiecafe
推薦指數👍🏻:7/10
—————————————————————
🍴: Infinity C By October
📍: 西環西邊街38號明德山地下A店
🔍: 08:00-21:00 (Mon-Sun)