2020-07-27
無得去日本,就唯有搵間日式鐵板燒黎滿足一下先呢間肚餓馬騮暫時只有午市套餐,價錢相當有驚喜$68-$98就已經食到鐵板燒喇呢個價錢仲有沙律、漬物、湯、炒飯真係抵食到喊,仲要好高質「一夜干雞扒」唔好睇佢好似一塊好普通嘅雞扒咁,食落雞味超級突出,肉質好軟滑,又有肉汁,無錯,雞扒有肉汁的雞皮仲好香脆,好肯定係用日本鳥就算放得耐左,都唔會乾淨淨配埋個炒飯食就最完美「豬肉御好燒」即係大板燒,我一直都對大板燒無咩好感,每次食親都好粉團,真係唔明點解啲人咁鍾意食朋友堅持話要食,咁就幫襯下!點知呢度既大板燒令我好大驚喜爆多料,每一啖都有好多椰菜,好有口感,唔會好粉漿,令我開始對大板燒改觀了原來大板燒可以咁好食再加埋紫菜&日本薑,味道更昇華蕃茄蒜子沙律蕃茄剝哂皮的,好多汁有啲日本醬油&蒜子,可以提鮮,唔會有菜腥味味道好refreshing芥辣八爪魚Lemon High Ball呢杯whisky 既比例好好,會飲到whisky既香味飲落有啲梅味,唔似檸檬味,不過好好飲
「一夜干雞扒」
「豬肉御好燒」