2016-10-03 595 瀏覽
從網上看到其風格是本人喜歡的,所以專程入觀塘試一試。那裡真的很大!比想像中大,很寬敞,很舒適。他們的工作室自然光,感覺很舒服選了lunch set 溫泉蛋卡邦尼 $88好足料!甜腍洋蔥起左畫龍點睛既作用,好好食!😋 份量都好大,值得一試👍🏼南瓜忌廉餐湯,好好飲😋日式燒汁烤黑毛豬肉絲包 $88好多黑毛豬肉絲!非常多肉汁!😍 配埋滑蛋,好好食呀!仲有埋少少薯角同沙菜,有驚喜😋Latte 味道吾錯,同埋喜歡呢個咖啡杯,好靚!雖然呢間cafe食物同飲品選擇吾多,但勝在質素高,味道好,環境舒適,店主服務態度良好,會推介比朋友。☺️
從網上看到其風格是本人喜歡的,所以專程入觀塘試一試。
那裡真的很大!比想像中大,很寬敞,很舒適。
他們的工作室
自然光,感覺很舒服
選了lunch set
溫泉蛋卡邦尼 $88
南瓜忌廉餐湯,好好飲😋
日式燒汁烤黑毛豬肉絲包 $88
Latte 味道吾錯,同埋喜歡呢個咖啡杯,好靚!

2016-09-26 1206 瀏覽
因為星期日觀塘好多工廈餐廳都唔開, 諗起之前在一個BLOG 上面見到介紹呢間餐廳. 就試O下. 一出電梯就見到好大個門口, 望入去好開揚有一排窗, 簡約的裝修. 好大個AREA 但枱唔多,入到去感覺好舒服. LUNCH SET 由$88 - $138. 本來覺得幾貴. 但原來包一杯飲品, 有好多咖啡揀, 平時其他餐廳要加錢的. 即刻開心O左. 叫O左2個SET, 甜酸蝦飯和煎鱸魚意粉, 一個SALAD 一個湯. 個湯係粟米湯, 平時我自己整時會隔渣, 佢呢個冇隔, 但原來有D咬口幾好, 個湯好香好濃郁. 甜酸蝦個味啱啱好, 唔會好似中餐咁有好多汁, 賣相靚. 鱸魚意粉個忌廉汁有D淡, 但魚好滑而皮又煎到crispy. 份量剛好. 飲品揀O左 Flat White and Hot Chocolate. Flat White 幾滑, 只是奶泡有點太厚. hot chocolate 好正, 不像一般茶餐廳的, 好濃郁好滑.

2067 瀏覽
2016-09-23 834 瀏覽
一入去見到成個環塘都好好,地方又大。點知...食物好失望...叫咗個薯角,都OK。飲品都好飲,但到飯同意粉就出事了。炒意粉沒有炒過的感覺,份量又少,海鮮是急凍的,整個意粉唔夠味。甜酸蝦球海鮮珍珠飯,叫咗好耐都無上菜,其他人都已經食完都未上,見到個飯就不停送去另一台比我地遲到的客人。追了多次都未到,起初亦無人向我交待發生什麼事,然後無啦啦一個待應問我介唔介意轉做意粉.......當然唔得啦,我叫飯架嘛,成件事都唔襯...我地見廚房應該係煲唔切飯....過咗好耐終於個飯到喇,一食入口,個飯硬到飯焦咁,而且唔係珍珠米黎嘅...應該係趕住煲個飯就落少啲水,我只可以咁諗...啲蝦又係急凍的,等咗咁耐,等嘅係失望的。

叫咗個薯角,都OK。

飲品都好飲,但到飯同意粉就出事了。

我地見廚房應該係煲唔切飯....

啲蝦又係急凍的,等咗咁耐,等嘅係失望的。
題外話/補充資料: 希望run耐啲佢地會好啲,同埋待應亦要向客人交待好啲,其中有一個男仔有做到,最後有同我講要我等等...其他會部都無向我地解釋發生咩事...究究係漏單定整唔切...
2016-09-23
2016-09-20 933 瀏覽
叫左海膽意粉,蝦意大利飯,豬肉包So far 食物都可以,全部熱辣辣,咖啡反而超好飲!意粉海膽小腥,但overall可以接受豬肉包脆身好食多d汁仲好意大利飯好香!介得推介!
2016-09-10 953 瀏覽
難得在觀塘區,不用在人多嘅apm去排隊等叫飛,又可以寧寧靜靜去食個西餐,relax ~~。Order咗兩個dinner set,紐西蘭羊架同西班牙黑毛豬扒,價錢不貴,但質素極高。是日餐湯係磨菇忌廉湯,連平日吾食磨菇嘅呀囝都飲曬整碗湯。黑毛豬扒用Apple source沒有肥糕但好鬆軟。羊架生熟剛好,非常juice。值得推介~最後來個Auto Drip~ 完美的一餐

沒有肥糕但好鬆軟。羊架生熟剛好,非常juice。值得推介~

最後來個Auto Drip~
完美的一餐
紐西蘭羊架
西班牙黑毛豬扒
前菜
2016-08-31 692 瀏覽
Super hip lifestyle cafe! The serenity of the place contrasts extremely well with the industrial exterior. Food was on point 👌🏻👌🏻 the mocha's divine! Best i ever had!!!Price was super reasonable too!!!