2021-09-26
嚟過南豐紗廠幾次,呢間次次排長龍,今次條隊好似短啲就試下嗌咗招牌漢堡+薯條+可樂芝士漢堡+薯寶+柚子梳打要加$10兩種漢堡嘅分別只在於芝士漢堡多塊生菜,同埋牛肉兩塊變一塊,但重量一樣🤷🏼♀️包有啲甜甜地幾好食,自家醬汁味道普通,唔會令人留下深刻印象。多啲醬會好食啲🌝洋蔥未焦糖化,係稍為煮熟少少放上去,不過唔鐘意食洋蔥嘅我都食到。酸瓜再酸啲/脆啲會更惹味🌝牛肉因為無咩肥肉/雜肉喺裡面,亦無乜油,所以感覺健康啲👍🏻但就冇咗嗰種多油、甚至夾雜內臟嘅牛肉漢堡嗰種稔滑😔有肉汁但唔算澎湃薯條好脆,薯寶幾特別,概念係切到變細圓粒嘅薯餅,平時薯餅中間會有薯絲粒/條裝,呢度嘅薯寶中間就好軟糯,有啲似麻糬,如果炸皮做得脆就好出色,而家嘅話都係薯條好食啲😅柚子梳打,嗌嗰刻純粹見到個樽好靚,飲落有驚喜!一打開已經聞到柚子香,見到啲柚子蓉喺入面飄浮,值得試!😍總結,冇試過南豐紗廠其他嘅餐廳,以為呢邊啲餐廳都係打咭居多,呢一間算係中上水平,行過又咁啱想食burger會回頭
嗌咗招牌漢堡+薯條+可樂
芝士漢堡+薯寶+柚子梳打要加$10