2022-08-05 1421 瀏覽
全港唯一一間香港入榜「2020年全球最佳漢堡」既漢堡店✨ 點都要去試下啦餐廳環境係好美國式個種design 有類似bar枱既位置 但位置就唔多 如果weekend 去可能就要等一等位HONBO主打牛肉漢堡 但都有炸雞 炸蠔 素肉選擇 唔怕唔岩食🍽 今次我就揀左HONBO 套餐配薯寶同埋汽水 漢堡包住2塊2oz牛肉 酸瓜 洋蔥 生菜 芝士 同埋 自家醬汁🍔 中意食生菜既朋友都可以要求多生菜~ HONBO2.0 有4塊2oz牛肉 岩哂中意食肉既朋友仔🍗個餐一嚟到 好香既牛肉味就傳過嚟🤤 麵包烘到香脆又鬆軟 有陣陣牛油香 牛肉煎到7-8成熟 唔un 得嚟又爆哂肉汁 再配埋熱溶芝士真係冇得輸值得一讚就係 成日食漢堡包都好驚食到好狼狽 但HONBO就冇依個情況 唔會食一啖 啲配料係隔離跌出嚟咁🤞🏻醬汁都冇令到個包淋左薯寶就不過不失啦 係細粒版既薯餅咁 有薯寶選擇都算特別 嚟到都可以一試🫶🏻 依個價錢食個漢堡餐都唔平 但性價比嚟講我又覺得唔差喎 食完都好有滿足感🫶🏻Honbo set meal $128Honbo (荃灣)📍荃灣白田壩街45號南豐紗廠3樓303號舖

Honbo set meal $128

Honbo (荃灣)
📍荃灣白田壩街45號南豐紗廠3樓303號舖
2022-08-04 779 瀏覽
在荃灣愉景新城放工又唔想食愉景新城入面嘅連鎖店,上OpenRice搜尋見到愉景新城斜對面嘅南豐紗廠似乎有好西,結果揀咗呢一間位於3樓嘅burger店。我揀咗招牌漢堡,因為見佢有兩塊肉,而我朋友就揀咗芝士漢堡,因為OpenRice啲食評話芝士漢堡都唔錯。side dish一份就揀咗普通嘅炸薯條,另一款就加$30揀咗炸雞球。飲品都係可樂啦,食漢堡包唔飲汽水好似唔得圓滿嘅。漢堡包嘅size比想像中細,女仔食還可以,男仔食就估計唔夠食。個招牌漢堡話就話有兩塊肉,不過塊肉就好似麥當勞嗰啲漢堡包咁樣比較薄身,另外佢入面啲配菜都比較少,所以整體感覺麻麻地,幸好佢個麵包處理得幾好,因為通常好多漢堡包店對麵包嘅要求都比較求其。Cheese Burger雖然我就無試到,不過聽我朋友講就覺得芝士味都合格嘅,不過入面嘅配料同漢堡扒嘅狀態就同我個招牌漢堡差唔多,所以一個$128嘅餐來講味道還可以但係份量真係比較少。薯條就正常啦冇乜特別嘢講,反而個炸雞球有驚喜,雞皮揸得趣雞肉都夠嫩滑,雖然要加$30 ,但係真心推介,值得一試!

2022-07-25 591 瀏覽
呢間係南豐紗廠嘅漢堡店 行完街 可以即刻上樓上食 超方便又好食 !餐廳雖然細,但都有幾個打卡位,影相都唔錯,有少少美式復古感。我就點左招牌漢堡,可以跟小食 有薯波、薯條、酸瓜 漢堡好juicy,牛好有肉汁,煎得好香配埋芝士 同其他配菜,食到爆曬出黎,好滿足!薯條食得厭啦?~ 咁就食薯波啦!不過炸得5夠脆,酸瓜都好好食,好開胃&解膩會再去👍🏻
我就點左招牌漢堡,可以跟小食 有薯波、薯條、酸瓜
會再去👍🏻
2022-07-22 465 瀏覽
講到係全港最好食咁誇張 嗰日就去咗食個最豐富嘅Gold Standard漢堡包🍔真係唔係講笑 超正!有兩塊四安士嘅漢堡扒🥩牛味濃郁 仲爆曬肉汁🐮煙肉好香脆🥓再加埋芝士🧀青瓜🥒生菜🥬秘製醬汁 一啖食晒 口感豐富 仲好惹味🤤
2022-06-22 664 瀏覽
嚟到荃灣嘅南豐紗廠,歎完杯高質咖啡就去咗上層睇有咩好食,就見到呢間美式漢堡店,睇睇餐牌見到有唔同口味嘅經典美式漢堡包同小食,仲有3個套餐選擇,可選漢堡配薯條、薯寶、拉絲芝士條、沙律或者脆脆雞粒等,滿足你唔同口味!經典漢堡配薯條經典漢堡餡料有4oz牛肉、酸瓜、洋蔥、生菜同自家醬汁,自家醬汁同漢堡好夾,牛肉Juicy又多汁,配埋漢堡唔怕乾,而嚟到美式漢堡店當然要配埋薯條加汽水套餐,薯條量多又香脆,細食啲都食唔晒~

經典漢堡配薯條
2022-06-13 508 瀏覽
見話好好食,去到午餐時段又唔使等位點左漢堡餐入面一邊熟一熟唔熟配料分佈又唔平均唔值比呢個價錢咁既質素唔會有下次失望😒😒😒😒😒😒😒😒😒😒😒😒😒😒😒
見話好好食,去到午餐時段又唔使等位
點左漢堡餐
入面一邊熟一熟唔熟
配料分佈又唔平均
唔值比呢個價錢咁既質素
唔會有下次
失望
😒😒😒😒😒😒😒😒😒😒😒😒😒😒😒
2022-06-12
𝐇𝐨𝐧𝐛𝐨🐮 $𝟗𝟖試左佢地嘅招牌𝐇𝐨𝐧𝐛𝐨,聽聞漢堡扒特別混合多種牛肉部位製成,如本地牛腩及美國牛肩🥩 牛味濃郁,招牌 𝐇𝐨𝐧𝐛𝐨 有 𝟐 塊 𝟐𝐨𝐳 既牛,另外仲有款 𝐇𝐨𝐧𝐛𝐨𝟐.𝟎 有成 𝟒 塊 𝟐𝐨𝐳 牛😨 岩哂食肉獸啊🤣 聞落好濃好香牛肉味,牛肉唔係煎到全熟,唔 𝐮𝐧 仲好 𝐣𝐮𝐢𝐜𝐲🤤 而且唔會調味太重太鹹,芝士仲熔哂係漢堡扒面真係超正🧀🧀 .𝐂𝐡𝐞𝐞𝐬𝐞 𝐁𝐮𝐫𝐠𝐞𝐫🐮 $𝟗𝟖 𝐂𝐡𝐞𝐞𝐬𝐞 𝐁𝐮𝐫𝐠𝐞𝐫 配料其實同 𝐇𝐨𝐧𝐛𝐨 差唔多,除左 𝐩𝐢𝐜𝐤𝐥𝐞𝐬, 𝐨𝐧𝐢𝐨𝐧,但仲多左生菜,中和到濃香既牛肉肉汁,感覺清新啲仲無咁膩,想食牛味濃既可以揀 𝐇𝐨𝐧𝐛𝐨,但唔想咁 𝐝𝐫𝐲 既可以試試𝐂𝐡𝐞𝐞𝐬𝐞 𝐁𝐮𝐫𝐠𝐞𝐫☺️ .𝐒𝐰𝐞𝐞𝐭 𝐏𝐨𝐭𝐚𝐭𝐨 𝐅𝐫𝐢𝐞𝐬🍠 $𝟑𝟖 蕃薯條係超厚切,可以稱之為蕃薯塊,第一啖食落個味道好天然唔會過份甜🤤😋 炸到表面金黃香脆,內裡綿糯香甜,上菜仲係熱辣辣。不過個人都係中意炸薯條切到幼條一條條多啲,下次黎試埋個𝐂𝐡𝐞𝐞𝐬𝐞 𝐟𝐫𝐢𝐞𝐬先😝🍟 .最後呢到環境真係超正,霓虹燈打落黎令成間鋪頭都會有紅色色調,好似置身於電影畫面🎞 味道:𝟖.𝟓/𝟏𝟎

𝐇𝐨𝐧𝐛𝐨🐮 $𝟗𝟖

Cheese  burger
Sweet  potato  fries
Cheese  burger
2022-05-14 597 瀏覽
2020年全港唯一一間入選全球最佳漢堡嘅小店,仲攞過唔少國際獎項🥇 ✅推薦✅Honbo套餐💰128首先要讚下個麵包!非常鬆軟仲幾有彈性,口感好似去懷舊西餐廳食嗰啲小餐包👅 漢堡扒有2安士,仲煎到有少少燶邊,食落幾香口🤤 不過比較薄身,牛味亦唔算濃,如果想有多啲肉感就建議揀Honbo 1.5或者 2.0 💭薯寶係必食之選✨ 簡直係bb版嘅薯餅🫶🏻 細細粒炸到脆卜卜,食到停唔到口😂🪄 Honbo 荃灣白田壩街45號南豐紗廠3樓303號舖🗺地區:#porkbelly_foodie_荃灣🍽菜式:#porkbelly_foodie_burger#porkbelly_foodie #hkfood #hkfoodie #香港美食 #香港好去處 #荃灣 #荃灣好去處 #荃灣美食推介 #荃灣美食 #漢堡 #漢堡包 #burger #薯餅 #南豐紗廠 #honbo #meat #fries #薯條

✅推薦✅
Honbo套餐💰128

🪄 Honbo
荃灣白田壩街45號南豐紗廠3樓303號舖

🗺地區:#porkbelly_foodie_荃灣
🍽菜式:#porkbelly_foodie_burger

2022-05-09 506 瀏覽
又嚟到肥西最愛的burger🤡人地有名你叫honbo,係香港唯一入選過2020最佳漢堡嘅餐廳😗年幾前肥西係佢得一間分店個時食過灣仔個間,個時真心驚為天人覺得好好食🥺但不嬲好少翻兜同一間餐廳嘅肥西最近同屋企去食南豐紗廠個間,唔知係分店問題定期望越大失望越大,只好慨歎一句:果然人生的一切美好只應留在回憶中🧘🏻👅Honbo ($128) 8.1/10單叫就$98,但食burger冇理由唔加side and drink🤓以餐廳名命名嘅honbo其係係兩塊2oz嘅肉夾埋啲cheese pickles lettuce 同秘制source(同千島醬有九成相似)如果問薄扒同厚扒比有咩好,我會話舊肉係keep到口感嘅同時個邊會做到微脆嘅效果,同埋中間冇咁生,適合啲唔食生牛肉嘅人/小朋友。就咁聽落好似好正,個問題出咗係個包到,鬆軟同少少濕潤,有少少牛油香,但真係呢兩塊包凍到,好心你啦啲料唔多(一睇就知個burger唔厚)就煎耐少少烘耐少少個包🥺中間啲醬同漢堡扒幾好食都冇用嗚🥲👅Cheese burger ($128) 7.8/10問題同上,啲餡都一樣㗎啦,唯一唔同就係換咗舊4oz嘅手打漢堡,食落鬆散過2o

👅Honbo ($128) 8.1/10

👅Cheese burger ($128) 7.8/10
問題同上,啲餡都一樣㗎啦,唯一唔同就係換咗舊4oz嘅手打漢堡,食落鬆散過2oz個舊,但肉汁都夠同埋好食嘅。不過冇咩特別囉真係🤡

👅Tater Tots 7.2/10
如果話啲burger係無驚喜但好食嘅話,啲sides就真係有改善空間。全部都大大份新鮮炸起,不過薯寶咬外脆中空,又未至於完全冇嘢咁誇張,但prefer加返啲大粒啲嘅薯粒增加口感,全部用晒啲超幼身嘅薯蓉真係唔知自己食咗啲乜xd

👅Fries 7.4/10
Erm 新鮮炸起嘅m記薯條,長度粗度都一樣㗎啦,要讚嘅就係份量多啲同埋熱啲???😂😂仲有呢到啲茄汁偏甜,想dip酸啲🥺

👅Crispy chicken pops (+$30) 7.4/10
呢個要加錢轉,大概有七八舊雞,炸粉唔太厚,有啲似金沙骨個層衣,雞肉都嫩嘅,唔會好乾身,不過肉汁都冇乜㗎啦。個調味肥西個人唔太鍾意,唔夠惹味,但我阿妹就好鍾意食啦haha所以應該啱細路仔口味多啲😌
____________________________

嗱其實係唔難食可以一戰嘅,esp 佢係海港城都開咗分店,seems幾好view🤪只係冇回憶中咁好食所以失望咗一陣,因為成日都心掛掛想食多次😞屋企人都覺得係正常好食冇咩surprise。個包唔夠熱冇咗食burger 嘅滿足感,同埋佢個size都冇burger 應有嘅個種一啖咬唔晒/望到都飽嘅衝擊🤨不過算啦定價都唔高嘅😂

味道:7.8/10
環境:7/10
服務:8/10
性價比:7.5/10
2022-04-20 622 瀏覽
聽到朋友仔介紹哩間漢堡,去到南豐紗廠就嚟試吓!Lunch time 嘅南豐紗廠人唔算好多,但漢堡店較細,位置唔多,想食嘅朋友都要早啲去喇😆漢堡包款選擇唔算多,主要都係牛肉漢堡為主🥩🍔 主打食物當然要試吓啦!✨雙層芝士漢堡套餐 $188足足4oz厚嘅漢堡,一咬落去啲肉汁滴哂出嚟,真係夠哂juicy🤤 平日唔愛食洋蔥嘅我竟然接受咗佢嘅存在,完全食唔出我怕嘅洋蔥味,香濃牛肉味好突出,配埋秘製自家醬汁,味道一流👍🏻 略嫌所謂嘅雙層芝士唔夠多,味道唔夠香濃🧀 因為薯條缺貨,所以今次揀咗薯寶🥔,食落嘅感覺就係一粒粒嘅炸薯粒。即叫即炸薯寶每粒都脆卜卜,真係正宗嘅少少鹹多多脆😋✨炸蠔漢堡 $108總數三大粒日式炸蠔,一樣係新鮮即叫即炸,新鮮又香脆,咬落啖啖都係帶住海水香嘅蠔,真係蠔蠔味🤤 配埋明太子他他醬好夾,炸物配沙律醬夠哂正😋🔍整體感覺:總結今日試嘅兩款漢堡都出色,味道就雙層芝士漢堡更勝一籌👏🏻 炸蠔同炸薯寶香脆情度夠哂有誠意👍🏻 一個套餐加一個單叫漢堡盛惠$296,味道的確唔錯,但性價比略低,不過哩間絕對值得我間中奢侈吓😏

雙層芝士漢堡
✨雙層芝士漢堡套餐 $188

炸蠔漢堡
✨炸蠔漢堡 $108

雙層芝士漢堡
炸蠔漢堡
2022-04-19 382 瀏覽
上到南豐紗廠3樓聞到有炸薯條味,所以就嚟咗。對於一個唔食牛嘅人來講就只有雞肉漢堡同埋Impossible burger(素肉)。Impossible burger: 唔睇返有咩材料都唔知原來有酸瓜,快酸瓜細同埋薄到食咗都唔知,自家製醬料太少,有啲乾,所以食落好似剩係得麵包同埋塊素肉(好彩夠大),感覺唔夠豐富,亦冇其他食評所講嘅”juicy” 。幸好薯條係即炸。以$148嚟講荃灣有更好嘅選擇。
上到南豐紗廠3樓聞到有炸薯條味,所以就嚟咗。

幸好薯條係即炸。

以$148嚟講荃灣有更好嘅選擇。

2022-04-15 332 瀏覽
四日長假期好想食漢堡包🍔😂見到之前有報道話呢一間舖頭⭐️由醬汁、漢堡扒至麵包都係自家製作⭐️漢堡扒混合多種牛肉部位製成所以決定今次來試一試😆🍔招牌漢堡雙層 2oz牛肉漢堡·芝士·酸瓜·洋蔥·自家醬汁 | 套餐 128🍔芝士漢堡 4oz牛肉漢堡·芝士·酸瓜·洋蔥·生菜·自家醬汁 |套餐 128我覺得佢個麵包真係比較煙靭~加埋溶咗嘅芝士係一絕嘅~所以揀Menu嘅時候記得要揀有芝士嘅款式😋個牛肉漢堡扒真係好Juicy, 唔會乾爭爭~份量方面,我就建議同朋友一齊食既話,可以叫一份跟套餐已經好足夠~因為個🍔雖然睇落好似好細,但係其實食落都相當足料,所以我份加錢點嘅芝士薯條食咗三份一就食唔落🫠傻仔左….
四日長假期好想食漢堡包🍔😂

見到之前有報道話呢一間舖頭
⭐️由醬汁、漢堡扒至麵包都係自家製作
⭐️漢堡扒混合多種牛肉部位製成

所以決定今次來試一試😆

🍔招牌漢堡

🍔芝士漢堡

個牛肉漢堡扒真係好Juicy, 唔會乾爭爭~

2022-04-15
午餐
2022-04-03 316 瀏覽
餐廳環境好得意 復古 座位唔多 去打卡都唔錯啊Burger好juicy 多汁 塊漢堡排煎啱啱好 食落口啖啖滿足總可以免費加生菜 小食叫左薯波同酸青瓜 好搭👍🏻去南豐行完街 食個burger都唔錯吖💓💓
餐廳環境好得意 復古 座位唔多 去打卡都唔錯啊
去南豐行完街 食個burger都唔錯吖💓💓
2022-03-25 336 瀏覽
本身唔係burger fan。但見好多人推介連女仔都講好食就要試吓先。因為疫情,所以我哋takeaway 去佢對出個平台食,好好環境,有枱有得坐又有太陽,好舒服。我ordered burger combo, 佢哋係即叫即整,cheese burger size 剛剛好,醬又唔會太多流晒出嚟,個burger 真心做得好好,連個包都好食。另外我哋叫咗tater tots 外脆內軟,食唔停口。值得推介,同埋真係好chill。
2022-02-27
2022-03-07 406 瀏覽
唯一入榜香港漢堡店⭐Double cheese burger $158⭐味道:8/10👧🏿👦🏻: 呢個burger 有2塊漢堡批,2片芝士, 萵苣,洋蔥,自家製醬汁。size 唔大但厚身,漢堡批結實多油脂,牛味濃,咬落去好多油爆出嚟🤩芝士少溶,醬汁味道唔出,自己再額外加茄汁仲正🤪⭐Honbo $98⭐味道:7/10👧🏿👦🏻: 呢個只係少塊扒,少片芝士同冇生菜,所以味道冇咩分別,份量細啲。⭐Cheese tots $58⭐味道:9/10👧🏿👦🏻: 薯波脆卡卡,入面啲薯蓉好軟綿,上面鋪滿半溶芝士,超滿足勁邪惡🥰
[2020年全球最佳漢堡] 唯一入榜香港漢堡店

⭐Double cheese burger $158⭐