今日嚟到上水探索下有啲咩好味嘅餐廳😋,有朋友介紹一間餐廳週末會邀請唔同嘅busker嚟表演🤩,可以聽住歌食飯都唔錯,上網見到食物都幾正👍🏻,今次嚟到一於試吓先🥳🍀是日餐湯配蒜蓉包南瓜🎃湯味道都幾濃郁,飲到南瓜嘅甜味🤤,蒜蓉包蒜蓉味十足,外面烘到脆卜卜,點埋湯食味道更加好🥰🍀玫瑰花蜜脆炸雞翼🐥雞翼表面包住滿滿嘅玫瑰糖漿🌹,味道甜甜地帶有花香味,雞翼脆卜卜,入面都幾多肉汁💦,味道都幾正🍀炸拉絲芝士條配他他醬芝士條🧀表面炸到金黃色,咬落去脆卜卜,入面質地軟軟地,熱辣辣既時候仲拉到絲🤤,芝士香味十足,點埋他他醬味道更正🫶🏻🍀炭烤澳洲草飼西冷牛扒配時令蔬菜及燒🐮 $238平時都幾鍾意食五成熟嘅牛扒😍,切落去肉汁都多💦,牛肉味夠晒濃郁,咬落去質地都比較易咬開,加埋焗蒜頭增加咗蒜頭香味🧄,但味道香口又少左辣味,味道一流👍🏻🍀香煎慢煮西班牙栗飼豬鞍配時令蔬菜及燒汁🐷 $188慢煮豬鞍肉質都比較淋身😋,但表面再次煎香,增加左焦香既風味,豬肉味重又夠多汁💦,燒汁味道啱啱好,點少少更好味🫶🏻🍀是日甜品今次甜品係朱古力蛋糕🍫,朱古力味香濃,質感鬆軟又唔會太甜🍀凍咖啡凍咖啡味香濃,直接飲味道唔錯👍🏻,亦都可以加

🍀是日餐湯配蒜蓉包

🍀玫瑰花蜜脆炸雞翼🐥

🍀炸拉絲芝士條配他他醬

🍀炭烤澳洲草飼西冷牛扒配時令蔬菜及燒🐮 $238

🍀香煎慢煮西班牙栗飼豬鞍配時令蔬菜及燒汁🐷 $188

🍀是日甜品
今次甜品係朱古力蛋糕🍫,朱古力味香濃,質感鬆軟又唔會太甜

🍀凍咖啡
凍咖啡味香濃,直接飲味道唔錯👍🏻,亦都可以加少少奶,令味道更加香

🍀抹茶朱古力 +$21
呢一杯飲品打卡一流😍,抹茶味香味都幾重,中間奶夠哂滑,朱古力🍫味道又唔會太甜,搞拌後味道啱啱好,值得一試

整體來講食物嘅質素都好高😍,仲可以聽住歌食飯,感覺都幾正,都幾推薦大家嚟上水嘅時候試吓㗎🥳

好食:❤️❤️❤️❤️🖤
抵食: ❤️❤️❤️❤️🖤

📍Holiday Cafe (上水)
2023-06-26 17 瀏覽
平時都幾鍾意去唔同嘅地方,試吓新嘅餐廳😋,今日同朋友嚟到上水,揾到呢一間西餐廳氣氛幾正😍,週末仲會請唔同既busker表演🎤,等大家邊食邊聽,今次嚟到試一試先🥳🧊是日餐湯配蒜蓉包南瓜湯質地都比較幼滑,南瓜甜味都幾突出🤤,加入少少表面忌廉,飲落去味道更加香🥰,蒜蓉包搽上蒜蓉牛油,烘到脆卜卜,配湯質感一流😍🧊玫瑰花蜜脆炸雞翼🐥雞翼外皮唔會太厚,咬落去脆卜卜🫶🏻,入面都幾多肉汁,玫瑰花蜜甜甜地😋,帶少少花香味,配合雞翼更加香甜惹味👍🏻🧊脆炸洋蔥圈配蜜糖芥茉醬洋蔥圈外面脆卜卜,入面充滿洋蔥嘅香甜味😍,蜜糖芥茉醬唔會好辣,辣辣地帶少少香甜嘅味道😋,餐前小食都唔錯🧊炭烤澳洲草飼西冷牛扒配時令蔬菜及燒🐮 $238西冷牛扒今次叫咗五成熟,切落去入面都幾多肉汁💦,而且牛味十足嫁,咬落去肉質又夠哂淋,烤蒜頭蒜香味突出,少左原本蒜頭嘅辣味🥰,配合牛扒更加正,增加蒜香嘅風味🧊香煎帶子龍蝦忌廉汁扁意大利粉🍝 $178每一條意大利粉都比龍蝦忌廉汁包住🫣,每一啖都感受到龍蝦嘅風味,香煎帶子又唔會靭👍🏻,食到表面焦香味之餘,入面充滿海鮮嘅鮮甜味,值得一試🤤🧊是日甜品今次甜品係朱古力蛋糕🍫,朱古力味香濃,但又唔會太甜,

🧊是日餐湯配蒜蓉包

🧊玫瑰花蜜脆炸雞翼🐥

🧊脆炸洋蔥圈配蜜糖芥茉醬

🧊炭烤澳洲草飼西冷牛扒配時令蔬菜及燒🐮 $238

🧊香煎帶子龍蝦忌廉汁扁意大利粉🍝 $178

🧊是日甜品
今次甜品係朱古力蛋糕🍫,朱古力味香濃,但又唔會太甜,飯後甜品來講味道唔錯🫶🏻

🧊凍咖啡
凍咖啡味香濃,但唔會太苦🤤,加入少少奶,令味道更加香甜飲落去更加順口👍🏻

整體嚟講呢一間餐廳嘅食物味道幾好🫶🏻,仲有音樂可以聽添,聽住表演仲可以減下壓,都幾推薦大家嚟上水試吓㗎🥳

人均消費💵: $200-250
性價比: 9/10
好食程度😋:9/10
回頭指數💓:8.5/10

📍Holiday Cafe (上水)
2023-06-25 22 瀏覽
好耐無做文青既我終於有時間去cafe chill🥹今日比我發現性價比超高既cafe👐🏻👐🏻一個all day breakfast只係$98 超足料 雞蛋好嫩滑目測用咗4隻雞蛋先有咁厚實既蛋😳跟餐叫coffee 半價❗️香辣蕃茄雞肉意粉都好好味!辣度剛好,意粉不會太淋雞肉係搣碎咗的 所以每一口都食到雞肉同意粉🍝我好想問佢攞個食譜黎整🙈🙈我哋食咗好多野 埋單都係$200幾性價比極高抵過平時旺區既cafe🙈🙈👻今日落住大雨🌧一路坐係cafe到一路望出窗感覺好舒服 坐到唔捨得走😴

一個all day breakfast只係$98
超足料 雞蛋好嫩滑
目測用咗4隻雞蛋先有咁厚實既蛋😳
跟餐叫coffee 半價❗️

香辣蕃茄雞肉意粉都好好味!
辣度剛好,意粉不會太淋
雞肉係搣碎咗的 所以每一口都食到雞肉同意粉🍝

今日落住大雨🌧
一路坐係cafe到一路望出窗
感覺好舒服 坐到唔捨得走😴
2023-06-25 18 瀏覽
今日晏畫去咗上水嘅Holiday Cafe食咗下午茶,真係好正呀!我地兩人都叫佐brunch set,餐湯就係野菜忌廉湯,好開胃!第一份係香辣煙肉蕃茄雞柳扁意大利粉,雞柳好juicy唔乾身,番味都好香辣好開胃,配埋條意粉就啱啱好,唔會太膩。第二份係炭烤澳洲草飼肉眼牛扒配脆炸薯條伴燒汁,個牛扒炭燒得啱啱好,肉汁都係juicy嘅,脆炸薯條都夠脆身,再蘸埋燒汁,真係好好味!我地仲追加咗脆炸雞翼,佢啲皮好薄身好酥脆,肉質都係juicy嘅,好多汁。飲品我地升級咗凍意大利泡沫咖啡,咖啡味夠濃郁,加埋凍凍嘅泡沫,好清涼好好味。聽聞晚上嚟到呢度仲會有駐場樂隊表演,真係好期待呀!有機會夜晚會再來。總括黎講,呢度嘅食物好好味,環境又舒服,下次一定會再嚟!

下午茶
2023-06-24 27 瀏覽
今日同朋友嚟到上水行街,跟住經過見到間Cafe好靚 價錢又似幾親民真決定去試下~入到去先知原來weekend有人彈吉他唱歌🥹首先黎左餐湯,蔬菜湯好濃嘅蕃茄味,入面又好多洋蔥🧅好好味 😋配埋個蒜蓉包係好正!跟住小食有buffalo wings同洋蔥圈同芝士條Buffalo wings既汁好香 少少辣好惹味~雞翼炸到好脆~推介洋蔥圈同朋友都覺得係最好食😍芝士條黎到好surprised 因為份量好多🤣🤣最好多d人一齊share 😋Main 係pari pari chicken 🍗 份量超大又好多薯條😚😚個雞一d都唔鞋 好香 薯條上面有少少辣粉 正👍另外就係魷魚意大利飯,係原條魷魚🤩個Risotto 好濃 飯就偏少硬身 有口感 最後仲有甜品同野飲 我好鐘意個紅絲絨蛋糕🥰唔太甜Overall 覺得呢間餐飯既野食好大份 仲要價錢一d都唔貴 推介😍
入到去先知原來weekend有人彈吉他唱歌🥹

跟住小食有buffalo wings同洋蔥圈同芝士條

Buffalo wings既汁好香 少少辣好惹味~
雞翼炸到好脆~推介

洋蔥圈同朋友都覺得係最好食😍

另外就係魷魚意大利飯,係原條魷魚🤩
個Risotto 好濃 飯就偏少硬身 有口感

最後仲有甜品同野飲
我好鐘意個紅絲絨蛋糕🥰唔太甜

2023-06-03
2023-06-23 12 瀏覽
聽聞上水有間cafe逢星期五、六、日都會有live band坐陣,所以就約埋朋友去湊下熱鬧。去到仲發現餐廳星期一至五嘅5-8點做緊Happy Hour,Cocktail 同Mocktail都只係四、五十蚊杯,真係超值,所以我地都叫咗兩杯,一邊飲、一邊聽歌仔,chill返一下。是日餐湯配香脆蒜蓉多士今日餐湯係蘑菇湯,菇味濃郁,且有蘑菇粒粒增加口感,多士香濃蒜香味,入口脆卜卜。香煎慢煮西班牙栗飼豬鞍配時令蔬菜及燒汁豬鞍經慢煮後,肉質非常軟腍,配菜有椰菜花、南瓜、紫薯等,配上燒汁非常惹味。香煎帶子龍蝦汁扁意粉 帶子表面煎至金黃色,內裡軟嫩,龍蝦汁味道濃郁,意粉軟硬適中,十分掛汁。脆炸雞翼 脆炸雞翼有三款醬汁選擇,包括有水牛城汁、燒烤醬同玫瑰花蜜,我地揀咗玫瑰花蜜,雞翼即叫即炸,非常熱辣辣,玫瑰花蜜係另上,可以隨自己喜好落幾多,味道甜甜地帶有淡淡玫瑰花香,可中和油膩感。凱撒沙律沙律菜新鮮爽脆,醬汁酸酸地幾開胃。

是日餐湯配香脆蒜蓉多士

香煎慢煮西班牙栗飼豬鞍配時令蔬菜及燒汁

香煎帶子龍蝦汁扁意粉

炸雞

凱撒沙律
沙律菜新鮮爽脆,醬汁酸酸地幾開胃。
2023-06-23 19 瀏覽
上水隱世舊式休閒咖啡店,店舖細細間,逢星期五&六晚市有Live MusicBrunch SetHoliday All Day Breakfast $98食物大份又足料,入面有炒蛋、黑松露炒野菌、扒蕃茄、薯餅、茄汁焗豆、法式奶油餐包,薯餅夠香脆,蔬菜夠新鮮,但炒蛋有小小炒得太老Homemade Tiramisu $58外型精緻,口感細膩飽滿,香醇深沉,值得食👍🏻Cappuccino $38咖啡味道偏酸,拉花用心好靚
上水隱世舊式休閒咖啡店,店舖細細間,
逢星期五&六晚市有Live Music

Brunch Set
Holiday All Day Breakfast $98

Homemade Tiramisu $58

外型精緻,口感細膩飽滿,香醇深沉,值得食👍🏻

Cappuccino $38

咖啡味道偏酸,拉花用心好靚
2023-06-20 35 瀏覽
之前新開嘅時候已經試過一次,印象都唔差,比我知道而家餐廳有Live Band,即刻帶阿仔再去食,因為阿仔平時都有busking,所以佢一定鍾意 餐廳逢星期五六日 19:00-22:00 都有Live band🎸🎤🎼,會有唔同嘅歌手駐場,我哋嗰日去係個男歌手,可以自由點歌,阿仔仲揀咗兩首比較難唱嘅歌,都完全冇問題,仲唱得好好聽添🙊嘢食我哋揀咗兩個Dinner Set,有餐湯配香脆蒜香多士,可以揀一款小食同是日甜品,仲有咖啡或茶迷你水牛芝士波波,好清新嘅開胃小食白酒忌廉汁煮青口,忌廉汁濃淡適中,青口新鮮彈牙澳洲草飼西冷牛扒,草飼不含激素比較健康,入口細嫩,肉味濃郁香煎帶子龍蝦忌廉汁扁意大利粉,帶子煎到好香,鮮甜爽口,意粉掛汁好味!什莓窩夫賣相好靚,熱辣辣,外脆內軟,配雪糕球一齊食,又凍又熱,口感好正✨星期一至五3pm-8pm✨都有Happy Hours🍻,我就揀咗杯Cocktail -Mojito,阿仔就揀咗杯Mocktail -Romantic Paris整體環境氣氛好正,食物質素唔錯,價錢親民,值得推薦!

迷你水牛芝士波波,好清新嘅開胃小食

白酒忌廉汁煮青口,忌廉汁濃淡適中,青口新鮮彈牙

澳洲草飼西冷牛扒,草飼不含激素比較健康,入口細嫩,肉味濃郁

✨星期一至五3pm-8pm✨

整體環境氣氛好正,食物質素唔錯,價錢親民,值得推薦!
2023-06-16
  • 香煎帶子龍蝦忌廉汁扁意大利粉
  • 迷你水牛芝士波波
2023-06-20 10 瀏覽
Live show之《Holiday Cafe》上水穩世Live show之《Holiday Cafe》,餐廳環境唔錯,燈光暗暗地,有浪漫feel,weekend有駐場歌手唱live,當日歌手亦唱得好好,現場客人跟住一齊唱,氣氛好好,晚餐有Set Dinner跟一款小食,脆炸雞翼(水牛城汁):好香口,味道少少香辣,惹味,墨西哥脆片配自家製肉醬:墨西哥脆片咬落脆卜卜,配上自家製肉醬一齊食,特有一番風味,炭烤澳洲草飼西冷牛扒配時令蔬菜及燒汁:西冷扒好厚好大件,肉質嫩滑,有牛味,伴碟薯角好好食,香煎紅菜頭漬三文魚配奶油薯蓉,時令蔬菜及時蘿忌廉汁:三文魚煎得好香唔會過火,配菜秋葵口感好爽,薯蓉好幼滑同creamy,甜品黑森蛋糕:味道唔算好甜,好食。
Live show之《Holiday Cafe》

炸雞翼(水牛城汁):好香口,味道少少香辣,惹味,

甜品黑森蛋糕:味道唔算好甜,好食。
2023-06-17
2023-06-17 9 瀏覽
雖然間唔時都會黎但好少何特登入上水揾食今日入黎就揾下先見到依間好似唔錯就試一試睇得太多日式木系風依到格局有啲輕復古歐美風感覺幾好本身以為系飲下咖啡既cafe點知原來有酒飲重咁岩有happy hours一於放棄咖啡飲下酒Cocktail 調得好好但要一讚既系杯黑啤-guinness stout佢既泡沫系用超聲波打出黎完美咁釋放啤酒裡面既氣體成杯啤同泡泡滑到不得了之後試左個-炭燒澳洲草飼西冷配巴黎牛油雖然牛味唔算好濃,但燒得好香五成岩岩好,再加埋個兩塊牛油提升左成個味道而且啲配菜都煮得好用心,一啲都唔hea

雖然間唔時都會黎

完美咁釋放啤酒裡面既氣體
成杯啤同泡泡滑到不得了

之後試左個
-炭燒澳洲草飼西冷配巴黎牛油
雖然牛味唔算好濃,但燒得好香
五成岩岩好,再加埋個兩塊牛油
提升左成個味道
而且啲配菜都煮得好用心,一啲都唔hea
  • guinness stout
有媽的孩子像個寶 陪我走遍了大西北這天媽媽陪我在上水辦事 完事後覓食想找個涼爽好hea的地方 好好休息搜到這間環境不錯 幾方便的cafe 假日兩點多仍坐無虛席 感覺應該安全挑高的樓底與闊落的佈局 舒服不侷促週末晚上好像會有live band午餐頗吸引 價格合理配餐飲湯或沙律兩母女慢慢吃著 就hea了一個下午-ღ 𝐒𝐨𝐮𝐩 (𝐒𝐞𝐭 𝐋𝐮𝐧𝐜𝐡)酸酸甜甜的雜菜湯裡頗多蔬菜 很開胃-ღ 煙三文魚班尼迪蛋配田園沙律 $𝟕𝟖英式鬆餅煎得甚為鬆軟 水波蛋夠流心荷蘭醬濃稠度剛好 微酸creamy與煙三文魚一向是絕配 配油醋沙律菜比較特別是裡面夾著炒洋蔥 更加惹味-ღ 香煎青衣魚柳馬賽魚忌廉汁意大利飯 $𝟖𝟖以馬賽魚湯來做的意大利飯 感覺特別青衣魚柳大大舊 煎到金黃色外脆內嫩飯裡很多芝士及菇 足料呀媽媽很喜歡-ღ 脆炸雞翼 $𝟐𝟖 / 𝟑𝐩𝐜.午餐加配的優惠 還要有三隻味可以選選了香濃且有辣度的水牛城 可以一試-ღ 𝐌𝐢𝐥𝐤 𝐂𝐡𝐨𝐜𝐨𝐥𝐚𝐭𝐞 +$𝟐𝟎穩陣之選 牛奶味與朱古力味都有掟企-ღ 𝐑𝐨𝐬𝐞 𝐋𝐚𝐭𝐭𝐞 +$𝟐𝟏有附基本餐飲茶啡類 轉特飲則是半價玫瑰鮮奶咖啡 絕對不是為了打卡而選淡淡玫
有媽的孩子像個寶 陪我走遍了大西北
挑高的樓底與闊落的佈局 舒服不侷促

週末晚上好像會有live band
午餐頗吸引 價格合理配餐飲湯或沙律
兩母女慢慢吃著 就hea了一個下午

ღ 𝐒𝐨𝐮𝐩 (𝐒𝐞𝐭 𝐋𝐮𝐧𝐜𝐡)
酸酸甜甜的雜菜湯裡頗多蔬菜 很開胃

ღ 香煎青衣魚柳馬賽魚忌廉汁意大利飯 $𝟖𝟖
以馬賽魚湯來做的意大利飯 感覺特別
青衣魚柳大大舊 煎到金黃色外脆內嫩
飯裡很多芝士及菇 足料呀媽媽很喜歡

ღ 脆炸雞翼 $𝟐𝟖 / 𝟑𝐩𝐜.
午餐加配的優惠 還要有三隻味可以選

有附基本餐飲茶啡類 轉特飲則是半價
玫瑰鮮奶咖啡 絕對不是為了打卡而選
淡淡玫瑰香甜 花味與咖啡味各不搶戲

店內設有書架 有不少書可以隨意借閱
很適合有書卷味的文青 例如我(大誤)
2023-06-04
2023-06-14 22 瀏覽
約咗朋友去上水嘅Holiday Cafe食飯,早到咗去餐廳拎位先,原來呢度都有happy hour! 叫咗杯Honey Berry Garden,莓味幾突出,酸酸甜甜好醒胃!🔸晚餐包括餐湯、小食、主菜、甜品同飲品 ▪️是日餐湯 椰菜花忌廉湯味道幾濃郁,飲落有口感,點埋香脆蒜香多士增添口感▪️脆炸雞翼 燒烤醬汁味道濃郁,雞翼大大隻,啖啖肉好正▪️炸拉絲芝士條配他他醬外層香脆麵包糠,咬開有軟滑水牛芝士條,點他他醬味道好夾▪️炭烤澳洲草飼西冷牛扒配時令蔬菜 $238西冷牛扒肉質有彈性,肉味香濃,輕輕用黑椒調味已經好好味!伴碟嘅蔬菜都相當豐富,有薯仔、南瓜、蒜頭、椰菜花、西蘭花、紫薯,好有誠意,唔係就唔白灼,全部已經調好味!▪️香煎慢煮西班牙栗飼豬鞍配時令蔬菜 $188豬鞍油脂含量較低,肉質細嫩得嚟有口感,而且充滿肉汁,完全唔會乾柴柴,店家仲好細心地預先切好,可以大啖放入口!呢個伴碟同樣有豐富蔬菜!食到最尾仲有芝士蛋糕作結

🔸晚餐包括餐湯、小食、主菜、甜品同飲品

▪️是日餐湯 椰菜花忌廉湯
味道幾濃郁,飲落有口感,點埋香脆蒜香多士增添口感

▪️脆炸雞
燒烤醬汁味道濃郁,雞翼大大隻,啖啖肉好正

▪️炸拉絲芝士條配他他醬
外層香脆麵包糠,咬開有軟滑水牛芝士條,點他他醬味道好夾

▪️炭烤澳洲草飼西冷牛扒配時令蔬菜 $238

▪️香煎慢煮西班牙栗飼豬鞍配時令蔬菜 $188

食到最尾仲有芝士蛋糕作結
假期入咗上水去咗一間夜晚好正,有live唱歌🎤嘅——🌟Holiday Cafe🌟一到夜晚會有女歌手自彈自唱,仲可以現場點歌,成個氣氛都令我好Enjoy,唔止有歌聽,佢哋嘅野食都唔錯架😋._./ Dinner set /🦞|香煎帶子龍蝦忌廉汁扁意大利粉|🦞龍蝦汁佈滿每塊意粉,意粉掛滿汁好正,而且意蝦汁結身又濃味,帶子大大粒,前後輕煎完增加香味💕·🐥|南非辣醬烤法國春雞配脆炸薯條及田園沙律|🐥呢個法國春雞好大份,兩個人食好滿足,外表嘅南非辣醬勁濃勁惹味,仲係辣辣哋夠曬刺激,法國春雞肉質保留到腍身唔鞋口👍🏻薯條又脆又厚砌勁好食💖·🐥|脆炸雞翼(玫瑰花蜜)|🌹雞翼外皮炸到好香脆,肉質同樣保留到嫩滑,配埋帶有玫瑰花香味嘅蜜糖,甜甜地好好食💕·🥗|迷你水牛芝士波波沙律|🥗沙律菜份量都算多,新鮮而且配埋芝士波波,醬汁唔會太濃太酸,味道啱啱好啱我心水👍🏻·🦑|香脆魷魚仔配自家製蒜香蛋黃醬|🦑蛋黃醬轉咗做泰式醬,辣辣地好刺激,魷魚仔數量都多,炸到外表好香脆,作為餸酒小食更正·🍋|凍檸茶|🍋._.
._.
🦑|香脆魷魚仔配自家製蒜香蛋黃醬|🦑
🍋|凍檸茶|🍋
._.
2023-06-14 25 瀏覽
.Holiday Cafe@hkholidaycafe 山長水遠去到上水😆就係為左去Holiday ☕️ Cafe😆比較似係做街坊生意嘅小店,但質素又真係好好,set lunch係好抵食又大份😍最重要係好食😍店員又好好……….我地叫左Egg Benedict, 中間蛋液流出來嘅畫面真係好療癒😂,Benedict 嘅醬汁做得好好👍🏻可以一試……….意大利飯又係另一道菜每一次黎都一定要叫嘅😍,加入左香草🌿、芝士🧀️,好香濃🤤……….加配左2款小食玫瑰🌹雞翼及洋蔥🧅圈玫瑰蜜糖雞翼我地食極都唔會厭,估唔到玫瑰加上蜜糖係可以咁夾!!……….地址:Holiday Cafe (上水)上水新祥街21號地舖………..
Holiday Cafe
@hkholidaycafe
加配左2款小食玫瑰🌹雞翼及洋蔥🧅圈
地址:

Holiday Cafe (上水)
………..
2023-06-14 19 瀏覽
去上水踩完單車,喺附近搵野食,之後去咗呢間幾有情調嘅西餐廳,呢度星期六日仲有live music band show呢間嘅Set dinner幾抵食,除咗主菜之外,仲有餐包、餐湯、小食、甜品同餐飲,我同朋友每人叫咗一個set,已經好夠食🌟蒜蓉法包🌟椰菜花忌廉湯法包烤得外脆內軟,好香蒜蓉牛油味,而個餐湯將椰菜花打碎哂融入喺忌廉湯,仲有少少煙肉碎提升香味🌟脆炸雞翼(水牛城汁)雞翼沾滿水牛城汁,酸得惹味,辣得過癮,伴碟嘅沙律菜都特別好食,而雞翼雖然充滿醬汁,但依然好脆🌟墨西哥脆片配自家製肉醬肉醬有唔少豬肉粒,放上脆片度食有啲似薄餅感覺🌟炭烤澳洲草飼西冷牛扒配時令蔬菜及燒汁西冷牛扒揀咗5成熟,廚師真係煎到啱啱好,外邊熟而內裏肉質仲係紅紅地同冇乜血水,牛扒仲keep到入面好juicy,肉嫩味濃,點少少燒汁黎食更加吊出到個牛味配菜有薯角、南瓜、西蘭花、原粒蒜頭,薯角外面炸到金黃色,食入口少少脆同爽口,幾好味🌟香煎紅菜頭漬三文魚配奶油薯蓉、時令蔬菜及時蘿忌廉汁朋友俾咗少少三文魚我試,雖然望落紅色,但其實紅菜頭汁味道唔大,所以應該人人都啱食,加上三文魚煎得好香,完全冇腥味,我平時唔點食魚都幾欣賞呢碟🌟

🌟蒜蓉法包
🌟椰菜花忌廉湯
蒜蓉法包,椰菜花忌廉湯

🌟脆炸雞翼(水牛城汁)
脆炸雞翼(水牛城汁)

🌟墨西哥脆片配自家製肉醬
肉醬有唔少豬肉粒,放上脆片度食有啲似薄餅感覺
墨西哥脆片配自家製肉醬

🌟炭烤澳洲草飼西冷牛扒配時令蔬菜及燒汁

炭烤澳洲草飼西冷牛扒配時令蔬菜及燒汁

🌟香煎紅菜頭漬三文魚配奶油薯蓉、時令蔬菜及時蘿忌廉汁

🌟甘筍蛋糕
Carrot cake唔會話好甜,入面幾多nuts,細細件,份量啱啱好
甘筍蛋糕

Set dinner本身包咗餐飲,但我見星期一至五3pm-8pm做緊happy hour,所以叫咗cocktail, mocktail黎飲,而餐飲轉mocktail 仲可以減$20

🌟 Sangria
呢杯西班牙cocktail都幾大杯,入面好多蘋果同青蘋果粒,飲落好fresh,我少飲酒但呢個酒精濃度都可以接受

🌟蜜莓果園
呢杯成份有蜂蜜、紅莓汁、青檸汁、湯力水,酸酸地兼有汽,可以解油膩感
Sangria,蜜莓果園

整體黎講,呢間啲野整得幾好食,cocktail同mocktail都調得好飲,唔怪得網上都唔少人讚
2023-06-12
蒜蓉法包,椰菜花忌廉湯
脆炸雞翼(水牛城汁)
墨西哥脆片配自家製肉醬
甘筍蛋糕