2023-10-17 10 瀏覽
銅鑼灣地鐵站附近呢間餐廳主打泰式串燒,款式好多,口味都好正宗。✨雞中翼 $22雞翼厚肉多汁,雞皮燒得幾香。✨有機露荀 $22顏色翠綠,爽脆又清甜。✨菠蘿 $22清甜多汁,解膩一流。✨魷魚鬚 $25魷魚鬚口感彈牙,有少少焦脆幾好食。配泰式辣醬味道好夾。✨白鱔 $68鱔肉肥美嫩滑,充滿魚油香味。✨冬蔭功湯 $40有濃厚嘅香料味道,酸酸地少少辣好開胃。✨龍眼冰 $25清甜消暑,有少少解辣作用。✨焦糖燉蛋 $36 口感綿密幼滑,香甜又有蛋香。✨杯裝酸辣鳳爪 $36鳳爪口感爽脆彈牙,酸酸辣辣好開胃。

✨雞中翼 $22
雞翼厚肉多汁,雞皮燒得幾香。

✨有機露荀 $22
顏色翠綠,爽脆又清甜。

✨菠蘿 $22
清甜多汁,解膩一流。

✨魷魚鬚 $25
魷魚鬚口感彈牙,有少少焦脆幾好食。配泰式辣醬味道好夾。

✨白鱔 $68
鱔肉肥美嫩滑,充滿魚油香味。

✨冬蔭功湯 $40
有濃厚嘅香料味道,酸酸地少少辣好開胃。

✨龍眼冰 $25
清甜消暑,有少少解辣作用。

✨焦糖燉蛋 $36
口感綿密幼滑,香甜又有蛋香。

✨杯裝酸辣鳳爪 $36
鳳爪口感爽脆彈牙,酸酸辣辣好開胃。

2023-10-13 16 瀏覽
係銅鑼灣放lunch 周圍都有好野食今日我同事帶左我去駱克道呢間Grill到食泰國野 見門面黑包風格 幾時尚型格一入到門口店員好有禮貌打招呼店內都就快坐滿人我地拿拿林搵到位就去落單🥢Lunch set 泰式串燒雞肉配炒飯及雜菜炒飯望落已經覺得好吸引 有啲香葉同豆角炒埋一齊 好惹味個雞肉串燒熱辣辣好香口 肉質軟腍 正呀!🥢泰式酸辣鳳爪沙律沙律同鳳爪份量好多 清新爽口個酸辣汁好開胃 🥢串燒類性價比高所以都叫左好幾串 我叫左辣 上面有啲蒜蓉辣醬架😍好有風味呢!^_^串燒食落好夠味 唔會乾 仲juicy 推薦💯🥢龍眼冰龍眼冰好大杯 滿滿龍眼肉 飲到龍眼味架!
係銅鑼灣放lunch 周圍都有好野食
一入到門口店員好有禮貌打招呼
店內都就快坐滿人
我地拿拿林搵到位就去落單

🥢Lunch set 泰式串燒雞肉配炒飯及雜菜
炒飯望落已經覺得好吸引 有啲香葉同豆角炒埋一齊 好惹味
個雞肉串燒熱辣辣好香口 肉質軟腍 正呀!

🥢泰式酸辣鳳爪沙律
沙律同鳳爪份量好多 清新爽口
個酸辣汁好開胃

🥢串燒類
性價比高所以都叫左好幾串 我叫左辣
上面有啲蒜蓉辣醬架😍好有風味呢!^_^
串燒食落好夠味 唔會乾 仲juicy 推薦💯

🥢龍眼冰
龍眼冰好大杯 滿滿龍眼肉 飲到龍眼味架!
  • 串燒
  • 龍眼冰
2023-10-12 14 瀏覽
-Grill ขนทอง🍽️-每次經過Sogo後面條街都會聞到勁香既串燒味😌佢陣味香到街尾都聞到😍有時唔想食太飽又可以買串燒外賣或者坐底食泰式炒飯又得😉-柚子海鮮沙律 $75串燒食得太重口味可以叫個柚子沙律清下油膩感好fresh又夠冰涼😉海鮮有蝦/魷魚/蜆肉粒😋-泰式串燒雞肉炒飯 $68串燒雞有成3串淋上沙嗲醬勁惹味😋炒飯就比較重口味同都偏辣唔食得辣既朋友建議叫其他🤣但係會愈食愈上癮😂-串燒豬頸肉/豬肉/雞翼/牛肉/泰式魚餅/菠蘿叫得Grill佢既串燒當然係重點!所有串燒即叫即燒完全係有泰國街頭feel🤣串燒會問你辣定唔辣然後餐廳就會幫你沾好醬汁😋推介豬頸肉/豬肉/菠蘿燒到頸香之餘入面仲係勁juicy😍👍-🌟評分:🏅🏅🏅🏅🏅📍地址: 銅鑼灣駱克道487-489號駱克駅地舖-#foodieluveat#foodieluveat_hk#foodieluveat_銅鑼灣#foodieluveat_泰國菜#hkfoodie #foodiehk #foodiehkig #hkfoodblogger #hkfoods #hkfoodlover #foodiegraphy #hkfoodblog #h
Grill ขนทอง🍽️

#foodieluveat
#foodieluveat_hk
#foodieluveat_銅鑼灣
#foodieluveat_泰國菜
#hkfoodie #foodiehk #foodiehkig #hkfoodblogger #hkfoods #hkfoodlover #foodiegraphy #hkfoodblog #hkfoodbloggers #香港美食 #食在香港 #相機食先 #吃貨 #食好西 #泰國菜 #泰式串燒 #泰式炒飯 #串燒快餐店 #銅鑼灣泰國菜 #泰式小食 #銅鑼灣 #泰式外賣店
2023-10-12 12 瀏覽
如果在港島想食泰式串燒就會第一時間想起Grill ขนทอง ,中環及銅鑼灣各有一間分店,位置方便價錢公道,而且還是即叫即燒,鋪面大玻璃可以看到師傅燒烤狀況。四款午市套餐,更附送飲品免加一,相當實惠 。泰式串燒配炒飯及雜菜 $75雞牛豬各一串,再加上乾爽帶香料的炒飯,均勻沾上黑醬油,酸酸辣辣超惹味,再加上雜菜炒得爽脆少油,均衡飲食 。泰式柚子海鮮沙律 $75泰式沙律開胃,不少柚子、大蝦及魷魚,加上紅蘿蔔青木瓜刨絲,用料十足泰式酸辣鳳爪 $36酸辣鳳爪以杯裝盛著,酸辣得來份量剛好〔 串燒 〕雞中翼 $22 / 牛肉 $22 / 魷魚鬚 $25 / 豬頸肉 $25串燒帶着炭香,肉汁充足,炆豬頸肉燶邊帶點焦脆,加上特別調製的泰式辣醬十分開胃,辣到要飲杯泰式檸茶中和一下。〔 甜品 〕焦糖燉蛋 $36想不到泰式餐廳也有法式焦糖燉蛋,食完甜品更加滿足—————————————————Grill ขนทอง (駱克駅) (銅鑼灣)銅鑼灣駱克道487-489號駱克駅地舖—————————————————⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀#hkfoodie #hkfood #hkfoodblogger #hkfoodp

泰式串燒配炒飯及雜菜 $75

泰式柚子海鮮沙律 $75

泰式酸辣鳳爪 $36
酸辣鳳爪以杯裝盛著,酸辣得來份量剛好

甜品 〕焦糖燉蛋 $36
想不到泰式餐廳也有法式焦糖燉蛋,食完甜品更加滿足

—————————————————

Grill ขนทอง (駱克駅) (銅鑼灣)
銅鑼灣駱克道487-489號駱克駅地舖

—————————————————
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#hkfoodie #hkfood #hkfoodblogger #hkfoodpic #hkfoodstagram #foodie #foodporn #foodphotography# #foodgasm #hkinfluencer #食好西 #香港美食 #hkiger #銅鑼灣美食
2023-09-25
  • 柚子海鮮沙律
有蒲過蘭桂芳嘅都唔會唔識呢間串燒店,飲酒前食串燒打定底又或者飲完酒去食宵夜😁嚟到銅鑼灣分店,招牌同樣搶眼,串燒都keep到一貫嘅水準,定價好合理,絕對係平靚正之選👍🏻雞肉 $18牛肉 $22豬頸肉 $25呢三款肉都揀咗少辣,燒到有少少燶邊,香口惹味,特別推介豬頸肉泰式魚餅 $25配甜酸醬食就最夾,魚餅都幾彈牙串燒雞肉配泰式炒飯 $75有三串雞肉串燒,呢度嘅雞肉串燒都幾嫩,泰式炒飯好香香料嘅味道,質感有啲似糯米飯有機露荀 $22配青咖哩汁又幾好味菠蘿 $22好甜又多汁龍眼冰 $25有好多粒龍眼,夠甜夠凍冬蔭功湯 $40個湯好濃,有蝦又有菇

雞肉 $18
牛肉 $22
豬頸肉 $25

泰式魚餅 $25
配甜酸醬食就最夾,魚餅都幾彈牙

串燒雞肉配泰式炒飯 $75

有機露荀 $22
配青咖哩汁又幾好味

菠蘿 $22
好甜又多汁

龍眼冰 $25
有好多粒龍眼,夠甜夠凍

冬蔭功湯 $40
個湯好濃,有蝦又有菇
  • 豬頸肉
  • 冬陰功湯
  • 串燒雞肉配泰式炒飯
2023-10-12 7 瀏覽
喺銅鑼灣呢間泰國餐廳,一出地鐵站就搵到,好方便,我覺得佢真係好抵食,因為份量夠大,一定夠飽,係打工仔嘅飯堂🧡泰式海南雞飯海南雞好嫩滑,而且雞味好粥,仲有2種調味料,食落去唔會覺得悶,加上飯嘅份量好大,一路食一路都覺得好滿足泰式木瓜柚子海鮮沙律有咗柚子已經覺得成個沙律好精神,沙律有唔同嘅海鮮,例如墨魚、蝦等等,配合大份木瓜絲,仲有腰果等等嘅配料,就咁食一個lunch都好飽泰式咖喱大魚蛋好特別嘅零食,有兩粒好似長洲咁大嘅魚蛋,嗰個泰式咖喱有少少辣,攞嚟撈飯好正泰式無骨雞腳份量不多不少,個人覺得都幾好食,而且無骨雞腳都幾滑冬陰功湯冬陰功湯邊有好多海鮮,例如蝦、蜆,又有菇、整體嚟講味道正宗,飲完好暖胃百香果手工啤酒台灣出品,算係幾平,有少少鮮果未,百香果本身有少少酸,但係呢個啤酒就唔會說,同埋唔會掩蓋左啤酒嘅味道

泰式海南雞飯

泰式木瓜柚子海鮮沙律

泰式咖喱大魚蛋

泰式無骨雞腳
份量不多不少,個人覺得都幾好食,而且無骨雞腳都幾滑

冬陰功湯

百香果手工啤酒
2K
2023-10-11 12 瀏覽
一出銅鑼灣站就見到呢間泰式串燒店火辣辣嘅門面好吸睛裡面坐滿唔少食客✨泰式串燒配炒飯好多人都揀呢個Set皆因 跟 3串串燒 同炒飯,仲有飲品確係好抵炒飯好惹味,而且唔會油淋淋有菜有肉,Lunch食呢個份量剛剛好✨泰式去骨海南雞飯海南雞起哂骨,啖啖都係肉肉質好幼嫩好肥美沾上醬汁,再喺飯上加少許甜豉油.超級正再追加唔同款式嘅✨串燒食唔到辣嘅話加上甜酸醬一樣好惹味▫️牛仔骨▫️菠蘿▫️魷魚鬚▫️白豬肉腸▫️豬頸肉▫️雞中翼每串都好惹味下次收工再嚟配埋啤酒一齊食,就最完美喇

一出銅鑼灣站就見到呢間泰式串燒店

火辣辣嘅門面好吸睛

裡面坐滿唔少食客

✨泰式串燒配炒飯
好多人都揀呢個Set
皆因 跟 3串串燒 同炒飯,仲有飲品
確係好抵
炒飯好惹味,而且唔會油淋淋
有菜有肉,Lunch食呢個份量剛剛好

✨泰式去骨海南雞飯
海南雞起哂骨,啖啖都係肉
肉質好幼嫩好肥美
沾上醬汁,再喺飯上加少許甜豉油.超級正

再追加唔同款式嘅
▫️豬頸肉
▫️雞中翼
每串都好惹味

下次收工再嚟
配埋啤酒一齊食,就最完美喇

2023-10-11
2023-10-03 30 瀏覽
喺中環已經食過。門口一大片火海嘅裝飾牆非常搶眼,以唔同特調醬汁配以唔同肉嘅串燒出名。除咗基本串燒,仲有大隻虎蝦同白鱔。 《串燒配泰式炒飯$72》分別有雞牛豬各一串。一上枱即刻聞到焦香,香氣撲鼻食慾大震。 串燒燒得好入味,配以沙嗲醬。炒飯後勁偏辣,朋友食得辣覺得好惹味。另外應該加入咗家鄉酸菜,酸酸辣辣的好開胃,又唔會太油。 《去骨海南雞飯$69》 非常嫩滑!雞味好濃鬱,配以甜醬油同海南雞醬 襯托,一個字:正!直頭想嗌多半隻~🤤🤤 賣飛佛《燒豬頸肉$25》同《燒白鱔$68》 燒得香脆,肉質彈牙新鮮。兩串都配咗唔同嘅醬汁去夾返主角,好惹味!《柚子海鮮沙律$75》 食完重口味嘅嘢,點返個小清新中和返~ 好足料,勁大舊柚子,仲有唔少魷魚,鮮蝦同蜆肉。

《串燒配泰式炒飯$72》

《去骨海南雞飯$69》

2023-09-28 27 瀏覽
同friend Happy Friday飲完happy hour,個胃開始頂唔順,去左銅鑼灣附近食少少野。呢間鋪頭過左dinner time開始少人,入面大把位。叫左幾款串燒同兩個飯,兩個人share。串燒有雞翼、豬頸肉、牛肉、菠蘿等等,上面鋪左少少泰式嘅香料,辣辣地都幾惹味。另外叫左個串燒雞肉炒飯同海南雞飯,個炒飯幾出色,加左泰式香料,有泰式風味。本身想試埋個泰式奶茶,但飲左酒費時溝奶無飲到。😎😎😎
呢間鋪頭過左dinner time開始少人,入面大把位。
叫左幾款串燒同兩個飯,兩個人share。
本身想試埋個泰式奶茶,但飲左酒費時溝奶無飲到。😎😎😎
2023-09-15
$150 (宵夜)
《泰式去骨海南雞》🐓叫左半隻 比想像中大份得多已經去哂骨 啖啖肉雞肉好嫩滑 雞皮又唔太肥 唔錯!!.《泰式串燒配炒飯雜菜》Lunch set 勁抵 有3串串燒 包括豬牛羊🐖🐂🐏味道非常惹味🍢外皮帶焦香 內裏肉質juicy 炒飯入面夾埋左雜菜 好香🍚🥬.《泰式酸辣鳳爪沙律》入面有勁多鳳爪 好似食極都食唔完咁已經去骨 好爽口少少辣 一路飲野一路食 越食越過癮🥢.《龍眼冰》海量龍眼 滿到瀉🫗size 大粒 味道清甜 透心涼🧊

《泰式去骨海南雞》🐓
叫左半隻 比想像中大份得多
已經去哂骨 啖啖肉
雞肉好嫩滑 雞皮又唔太肥 唔錯!!

《泰式串燒配炒飯雜菜》

《龍眼冰》
海量龍眼 滿到瀉🫗
size 大粒 味道清甜 透心涼🧊
2023-09-18 50 瀏覽
行開銅鑼灣想食串燒諗起之前喺中環食過一間串燒幾出色嘅餐廳搵一搵原來銅鑼灣都有分店就拉咗個朋友去試吓餐廳採用先落單付款後送餐既模式咁啱遇着係午飯時間有幾個飯餐有有杯檸茶送既泰式串燒配炒飯及雜菜 串燒有雞牛豬各一串都好入味 個雜菜炒飯好出色 特別惹味 炒得好香跟餐附送既一杯凍檸茶都好大杯1/4 隻泰式去骨海南雞 海南雞好滑 都好入味配埋個酸辣醋加埋特製醬油好正柚子海鮮沙律 好健康 有好多柚子肉加埋青木瓜紅蘿蔔絲仲有啲好爽既蝦球同蜆肉用料十足串燒係即叫即燒可以選擇辣度有機露筍 好鮮嫰魷魚鬚好有咬口朋友加$25叫左杯龍眼冰龍眼份量都幾多 甜度適中啲野食制作認真有水準唔錯😋
行開銅鑼灣想食串燒

凍檸茶/龍眼冰
  • 泰式去骨海南雞飯
  • 串燒
  • 龍眼冰
🎀銅鑼灣。第二分店惹味即燒泰式串燒 🎀🪄店名* #Grill #ขนทอง🔮地址*銅鑼灣駱克道487-489號駱克駅地舖 🔮🗾分店地區🗾 銅鑼灣,中環💰價錢$314 (2人)➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖想睇更多同區推介👉地區搜尋🔍🗾#pickyme_銅鑼灣剩系食呢一類👉食物類型搜尋🔍🍜#pickyme_泰國菜#pickyme_串燒➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖🎵餐廳環境🎵呢排成日都去銅鑼灣 次次一出地鐵站就見到對面有間裝修得好浮誇既泰式串燒店 餐廳環境就好似火焰甘 然後就有一面玻璃窗可以睇住廚房入面串燒即燒 見到都流曬口水😋入到去侍應服務態度十分熱情 好友善介紹各款食品 餐廳內部都幾寬敞 牆壁以各式色彩的壁畫做主題 色彩繽紛 整體環境不錯~🍽️食物質素🍽️食物選擇數量中等 如果食得辣既話就比較岩食拉 串燒總共有18款 普通雞,牛,豬,蔬菜,海鮮都有 醬汁方面就有好多選擇 例如有泰式紅雞醬,黃咖哩醬,芫茜酸辣醬等7種特色醬汁 另外仲有地道泰式湯品,沙律,串燒飯,海南雞飯 如果系附近放工既人都可以落黎chill下 有啤酒cocktail飲😃👀評分💖💖💖💖🪄雞肉 $18雞肉串燒系配沙嗲醬 所以就無咩
🎀銅鑼灣。第二分店惹味即燒泰式串燒 🎀

🪄店名* #Grill #ขนทอง
🔮地址*銅鑼灣駱克道487-489號駱克駅地舖 🔮
🗾分店地區🗾 銅鑼灣,中環
💰價錢$314 (2人)

➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖

➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
🎵餐廳環境🎵

🍽️食物質素🍽️

🪄雞肉 $18
雞肉串燒系配沙嗲醬 所以就無咩辣味 味道偏濃 雞肉份量大大舊 好正😜

🪄牛肉 $22
牛肉都係配沙嗲醬 牛肉比較嫩身少少 都係一樣大大舊 超飽腹😉

🪄豬肉 $20
豬肉配沙嗲醬 軟硬度適中 味道不錯😎

🪄雞中翼 $22
我覺得雞中翼味道唔錯 兩隻都係大隻肥美 又唔會太鞋身 好滋味😎

🪄 白豬肉腸 $26
尺寸都幾長 外邊夠脆皮 配埋醬汁食更加好食😋

🪄 豬頸肉 $25
餐廳豬頸肉系偏薄身同瘦 所以整體無甘肥膩感 幾香口🤓

🪄 牛仔骨 $48
牛仔骨都係兩大塊 絕對唔會骨多過肉 肉都夠淋 味道不錯哦✅

👀評分💖💖💖💖💖
🪄 去骨海南雞 $72
由於怕食唔曬飯 所以剩系叫左四分之一雞 又估唔到幾好食啵!雞肉好嫩滑 雞塊大件 外皮滑而不肥 雞味濃 值得一試😀

👀評分💖💖💖💖💖
🪄甜品-焦糖燉蛋 $36
呢款甜品系凍食的 上面焦糖卜卜脆 好過癮 內裡蛋味香濃 滑luplup 又唔會過甜 好味道😊

🪄飲品- 龍眼冰&泰式奶茶 $25 & $20
飲品好大杯 龍眼冰上面真係佈滿龍眼肉 好足料啊 偏甜 而奶茶就偏港式 唔會有泰式怪味🤣

(5個💖為最高)

✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️
🎈服務態度*💌💌💌💌💌

• 焦糖燉蛋
  • 泰式去骨海南雞飯
  • 雞中翼
好難得有地鋪係開到4am, 仲要唔係茶記係惹味串燒呀🔥之前食過1次串燒就返唔到轉頭,第2次試埋飯餐,今次再試埋佢啲小食同湯✌🏻真.menu大滿貫💯啲野實在太抵食又好食,親民貼地價唔加一份量充足,係銅灣鬧市地鋪7樣野加埋先300HKD,癲!❤️【大滿貫菜單】1️⃣串燒配泰式炒飯2️⃣柚子海鮮沙律3️⃣冬蔭功湯4️⃣青咖哩大魚蛋5️⃣杯装酸辣鳳爪6️⃣凍奶茶7️⃣Somersby Apple Cider

【大滿貫菜單】
5️⃣杯装酸辣鳳爪
6️⃣凍奶茶
7️⃣Somersby Apple Cider
2023-09-11 17 瀏覽
平價抵食串燒之前中環嗰間已經好鍾意依家銅鑼灣都有分店啊冬蔭功湯$40嘅價錢大大碗入面仲要有料 味道好香濃唔係沖出嚟嗰啲去骨海南雞(1/4)食海南雞一定要食無骨啱晒我呢啲懶人雞味好出重好嫩,一啲都唔鞋口焦糖燉蛋鍾意食甜品嘅都可以過吓口癮焦糖皮好香脆好薄唔會黐牙豬頸肉燒得好脆上面有幾種spices 白鱔香口好味到以為食緊燒牛肉,但係咬落去中間又係濃烈嘅白鱔香肉質仲好彈牙有機露荀食串燒唔想唔記得食蔬菜可以叫呢個有少少椰香汁好好味龍眼冰上面十幾粒龍眼肉超啱打卡飲落去真係好消暑
平價抵食串燒
之前中環嗰間已經好鍾意
依家銅鑼灣都有分店啊

冬蔭功湯
$40嘅價錢大大碗
入面仲要有料
味道好香濃唔係沖出嚟嗰啲

去骨海南雞(1/4)
食海南雞一定要食無骨
啱晒我呢啲懶人
雞味好出
重好嫩,一啲都唔鞋口

焦糖燉蛋
鍾意食甜品嘅都可以過吓口癮
焦糖皮好香脆好薄
唔會黐牙

豬頸肉
燒得好脆
上面有幾種spices

白鱔
香口好味到以為食緊燒牛肉,
但係咬落去中間又係濃烈嘅白鱔香

龍眼冰
上面十幾粒龍眼肉超啱打卡
飲落去真係好消暑
2023-09-07 1822 瀏覽
這間人氣泰國餐廳於中環及銅鑼灣皆有分店,同樣主打泰式串燒。銅鑼灣分店環境寬敞舒適,門外的大玻璃能觀賞到串燒的製作過程。食物及飲品均即叫即製,連串燒亦都即叫即燒,充滿泰式風味~設有四款午市套餐,附送飲品,更免加一服務費。供應時間更由11:30am至6pm。泰式串燒配炒飯及雜菜 - $75分別有牛、豬及雞三款肉串燒,鮮嫩而不乾柴,帶陣陣炭烤香氣,蘸上濃稠的沙嗲醬很香口;乾爽分明的泰式炒飯,均勻染上鹹香的醬油,更有多款香料,微酸微辣好惹味;白烚椰菜爽脆清新平衡膩感。泰式去骨海南雞飯 - $72一件件肥美飽滿的去骨海南雞啖啖肉,皮薄爽滑,有一層薄薄的啫喱狀雞油,雞味濃郁且嫩滑多汁,可蘸上黑醬油或泰式酸辣醬,雞油飯香口而不油,同樣有少少蔬菜。魷魚鬚 - $25/1份量十足的魷魚鬚,邊位燒得略帶焦脆,肉身嫩脆有嚼勁。豬頸肉 - $25/1肉味濃郁且油份重,入口爽脆有彈性。有機露筍 - $22/1爽脆很清甜。龍眼冰 - $25十數粒香甜的龍眼肉很爽口,每口都是龍眼的清香。Lime Soda - $22清爽清新的青檸氣味怡人。

食物及飲品均即叫即製,連串燒亦都即叫即燒,充滿泰式風味~

泰式串燒配炒飯及雜菜 - $75
泰式去骨海南雞飯
泰式去骨海南雞飯

泰式去骨海南雞飯 - $72
魷魚鬚 & 豬頸肉

魷魚鬚 - $25/1
份量十足的魷魚鬚,邊位燒得略帶焦脆,肉身嫩脆有嚼勁。
豬頸肉 - $25/1

肉味濃郁且油份重,入口爽脆有彈性。

有機露筍 - $22/1
爽脆很清甜。
Lime Soda & 龍眼冰
Lime Soda & 龍眼冰

龍眼冰 - $25
十數粒香甜的龍眼肉很爽口,每口都是龍眼的清香。
Lime Soda - $22
清爽清新的青檸氣味怡人。
2023-09-07