2020-01-02
Green Common呢個名,聽就聽過好多次,但就從來未試過。意想不到嘅係原來自己經常與GC擦身而過而我竟然唔知有呢間素店嘅存在。GC位於旺角波鞋街入面最新果棟建築物Foreset,(Addias樓上果間商場入面)。一上扶手電梯向右邊直行就到。環境⭐️⭐️⭐️GC場地以簡約為主,木枱+硬凳。雖然個setting唔會坐得太耐但起碼燈光夠光猛,地方夠乾淨。價格⭐️⭐️⭐️⭐️一睇GC個Menu,以西方食物為主:沙律,薄餅,漢堡包。感覺好似以前Tripple-O既食物風格。但整體上價錢唔算太貴,每人大概$80-120應該夠飽。食物⭐️⭐️⭐️⭐️今次由店員推介咗試佢地最貴嘅「未來漢堡Plus」,未知推介有否受價錢影響。不過Menu張相係幾吸引嘅。因為我比較大食所以加多$15要埋薯條。共$123。未來漢堡Plus入面有未來漢堡扒(素)配半隻牛油果,素🧀,🍅,🥬。個配搭係Ok嘅,漢堡扒夠厚夠實,有口感👍🏻👍🏻👍🏻(試過一啲好失敗嘅素扒,又淋又鬆👎🏼👎🏼👎🏼)。Burger個size唔細,所以店已經好細心咁幫客人切開一半,方便進食。呢個burger好啱大胃嘅男仕,女仕就稍為over咗少少。而薯條都夠新鮮,脆口。Ove
環境⭐️⭐️⭐️
價格⭐️⭐️⭐️⭐️
食物⭐️⭐️⭐️⭐️
今次由店員推介咗試佢地最貴嘅「未來漢堡Plus」,未知推介有否受價錢影響。不過Menu張相係幾吸引嘅。因為我比較大食所以加多$15要埋薯條。共$123。未來漢堡Plus入面有未來漢堡扒(素)配半隻牛油果,素🧀,🍅,🥬。個配搭係Ok嘅,漢堡扒夠厚夠實,有口感👍🏻👍🏻👍🏻(試過一啲好失敗嘅素扒,又淋又鬆👎🏼👎🏼👎🏼)。Burger個size唔細,所以店已經好細心咁幫客人切開一半,方便進食。呢個burger好啱大胃嘅男仕,女仕就稍為over咗少少。而薯條都夠新鮮,脆口。Overall幾滿意呢一餐😋
順帶一提,GC入面亦有零售素食材料。有興趣可以買d素丸素扒返屋企配公仔麵😋
但I will be back😎