2019-07-21
7月10日,暴雨。今日約左個好耐無見既跑友去睇球鞋、食飯同睇戲。去到旺角既Forest 度醫好肚先🥰作為素友既我,當然拉朋友去Green common度做入門既推介啦😉有Beyond meat 可以齋口唔齋心一野丫嘛🤘🏻😜同朋友一樣,都係叫左Lunch set:日式咖哩牛肉飯配香麥奶茶+一客like facebook就會送既新豬肉椰菜煎餃子😊講左個咖哩飯先😉日式咖哩微甜,沒有辣味,最岩小朋友食😉(即係我😅)白飯既米都香濃,粒粒分明,煮食時間剛好,最起碼係完整,唔係爛飯😜Beyond meat做既牛肉漢堡扒,像真度高,口感都似肉類,而唔係豆類做既素肉。而且切既時候會有點似剛煎好既肉,內有微紅感。香麥奶茶:茶膽用左捷榮既茶黎沖,香濃茶味,不錯!麥奶既味道係好香既麥味,配上茶味,就會有點似日式麥茶加奶,但又無飲奶既膩感,可以飲多幾杯都唔會覺得好濟😊新豬肉椰菜煎餃子:新豬肉既感覺都真係好似真既豬肉,加上調味,真係會有點分唔出食緊素定肉啊😊餃子皮算薄,煎香後亦不會有韌的感覺。評分先👍🏻日式咖哩漢堡排飯 4分香麥奶茶 3分新豬肉椰菜煎餃子 3分
今日約左個好耐無見既跑友去睇球鞋、食飯同睇戲。
去到旺角既Forest 度醫好肚先🥰
講左個咖哩飯先😉
日式咖哩微甜,沒有辣味,最岩小朋友食😉(即係我😅)
香麥奶茶:
茶膽用左捷榮既茶黎沖,香濃茶味,不錯!
新豬肉椰菜煎餃子:
餃子皮算薄,煎香後亦不會有韌的感覺。
評分先👍🏻
日式咖哩漢堡排飯 4分