2016-10-13 123 瀏覽
好耐都冇黎過觀塘哩個工業地方,由以前工廠林立,到而家周圍都係outlet,食肆餐廳位置係正地鐵鐵道隔離,亦有戶外既地方,方便不同客人需要餐前麵包好脆皮,細細件,容易食薯仔湯略為淡味比較稀,冇乜口感主菜:西班牙黑毛豬鞍豬鞍是限定的,每天20份左右,所以要食要早點來!豬鞍好厚肉,外層煎香,內層好爽,食落口好有肉感,好滿足,由於豬鞍已經擁有好強烈的豬香味,所以廚師都沒有放太多香料,以食到鮮味為主
餐廳位置係正地鐵鐵道隔離,
亦有戶外既地方,方便不同客人需要
餐前麵包
好脆皮,細細件,容易食
薯仔湯
略為淡味比較稀,冇乜口感
主菜:西班牙黑毛豬鞍
豬鞍是限定的,每天20份左右,所以要食要早點來!

2016-10-13 263 瀏覽
其實觀塘好多穩世餐廳, 要你左搵搵右搵搵先可以搵到佢地出黎....今次就上左黎試試呢間西餐廳...環境都頗大同位與位之間坐得好舒服。傾計食飯就一流而每枱客人都會送上熱辣辣的餐包俾我地品嚐, 好窩心~~而佢地有單點及餐, 而我地就叫左個二人套餐~餐送上蒜蓉法包, 好香牛油及香蒜呆, 而且外皮脆口但內裡軟軟的~另外餐湯係好香甜, 因為佢加左蕃薯蓉, 好CREAMY, 但又唔膩, 好健康呢~我點左個巴馬火腿蜜瓜沙律無花果黑醋,呢隻的黑醋係清甜而唔會搶左巴馬火腿同蜜瓜的味道, 再加埋D沙律菜一齊食, 作為前菜係一流之後戲肉黎啦~燒巨型美國斧頭扒外型真係成枝斧頭咁大, 而且淨肉有32安士...再加埋薯格同煮左的蔬菜, 兩人食都好飽。另外我地叫左五成熟, 燒得岩岩好, 肉質鬆軟, 好易入口, 好鮮甜, 不錯不錯最後上埋甜品, 我地叫左焦糖燉蛋同DUM酒提子布丁焦糖燒得岩岩好, 不會太燶, 所以不會食到苦味, 而且佢做得不太甜, 做飯後甜品就好好啦~

今次就上左黎試試呢間西餐廳...
環境都頗大同位與位之間坐得好舒服。傾計食飯就一流
餐包
而每枱客人都會送上熱辣辣的餐包俾我地品嚐, 好窩心~~
而佢地有單點及餐, 而我地就叫左個二人套餐~
蒜蓉法包
餐湯
巴馬火腿蜜瓜沙律無花果黑醋
我點左個巴馬火腿蜜瓜沙律無花果黑醋,

燒巨型美國斧頭扒
之後戲肉黎啦~燒巨型美國斧頭扒

外型真係成枝斧頭咁大, 而且淨肉有32安士...

再加埋薯格同煮左的蔬菜, 兩人食都好飽。

焦糖燉蛋同DUM酒提子布丁
最後上埋甜品, 我地叫左焦糖燉蛋同DUM酒提子布丁

2016-10-12
巴馬火腿蜜瓜沙律無花果黑醋
燒巨型美國斧頭扒
2016-10-13 105 瀏覽
又被人約去觀塘食飯, 最近好像真開了好多工廈餐廳, 無他, 租平嘛!食個餐包先! 原來是蒜蓉包來, 好脆皮, 蒜蓉味濃, 不過只烘了一邊無負超薄帶子沙律之名, 真的好薄, 帶子量比沙律多, 沙律菜雖爽, 但只有幾片 今晚的重頭戲就是它! 32安戰斧牛排, 這實在好厲害! 用手拿著骨頭也覺得好重肥瘦比例大約是7比3, 但不切少少肥油實在有點失色, 牛肉無論油香還是脂肪都非常香不過有點韌, 實在幾難切, 可能因為太大件, 實在幾難燒調味亦沒令人失望, 鹽的比例剛好, 很不錯吃完大舊肉, 叫杯柚子茶消消滯吧!

不過有點韌, 實在幾難切, 可能因為太大件, 實在幾難燒

調味亦沒令人失望, 鹽的比例剛好, 很不錯
吃完大舊肉, 叫杯柚子茶消消滯吧!
2016-10-12 898 瀏覽
近年,觀塘區的確變化唔少,唔少人放假都去行既好地方,一直都有聽聞觀塘工廈有好多隱世餐廳,而且種類繁多, 呢日終於下定決心同朋友一齊黎食晚餐,是晚落腳點-Go Inside Kitchen。一入店內,感覺環境寬敞及乾淨整潔,裝修簡約, 光線唔太猛都唔太暗,與同類型餐廳比較絕對屬於中上,及後,一位男店員非常友善及禮貌地安排座位比我地,還好我地6點半上去,所以仲唔算太多人,立即有位。一坐低,店員已送上蒜茸麵包,肚餓既我地唔客氣啦, 邊食邊點菜,感覺十分香囗,蒜茸味都充足,而且軟硬適中, 口感唔錯。打開餐牌,款式算多,價錢都合理。 我先叫左墨魚汁海膽意大利飯,朋友就叫香草檸檬烤美國野食春雞,小食方面, 分別選擇一客黑松露蜜糖烤雞翼同一客加勒比海海鮮球。少少題外話,係等候美食期間, 一開始領位既男店員介紹岩岩幫我地點菜既女同事係一名聽障人士 ,我地都完全唔擦覺,印像中只記得她既親切笑容。等左一陣,先上左一客墨魚汁海膽意大利飯, 當上菜時感到陣陣香味,海膽十分新鮮足料, 飯粒上被陣陣墨魚汁包著,融合得恰到好處。份量不多也不少, 絕對適合我地2位小女子享用。墨汁將我們既牙齒整到黑黑的, 非常好笑。再

再上係一客香草檸檬烤美國野食春雞,睇見黃金色既外皮, 上枱時候香氣撲鼻,一咬下去香脆嫩滑,烤雞雞肉滑順脆嫩, 肉質口感唔太軟亦唔太實,雞身唔會過乾唔會粗糙,檸檬味濃郁。
薯菜配料份量適中,而且也很新鮮,值得推介。
小食方面叫左一客黑松露蜜糖烤雞翼,六隻大小適中,上枱時聞到最鐘意黑松露既香味,濃濃既黑松露香氣比我加分唔少。
從外觀上睇,雞翼外皮與一層黑松露醬一齊焗,十分入味, 煎香撲鼻,肉質口感俱佳。
另一客小食選擇一客加勒比海海鮮球, 三個小海鮮球被一層小脆皮包圍,配合甜甜酸酸既甜酸醬, 配合得宜,入口軟滑,異常開胃。
飲料方面選擇凍鮮奶咖啡, 同一般Cafe既Latte都差唔多,奶同咖啡調配水準之內, 不過不失。
都介紹一下朋友選擇Aranciata Rossa,飲左一啖,呢個血橙梳打,感覺清新,十分解渴。

食物整體水準之上,服務親切有禮,環境都適合與友人共聚, 算係一個滿意既飯聚。
之前已經有睇過呢間Go Inside Kitchen既食評不錯 見最近仲榮升埋Open rice餐廳排行榜既第1位就急不及待要黎驗明正身餐廳位於Apm附近既舊式工業大廈內說實話 由於工廈實在較舊 等時都有擔心餐廳環境會唔會唔合格好彩入到去係另一個世界 地方企理 木製長枱配埋open kitchen做背景 幾有格調講返食物 雖然係工廈 但食材並非廉價貨色 黑松露,煙三文魚,斧頭扒等食材都有供選擇而吃貨小妹就同小胖男友點左一個set dinner 再另外單點一碟黑松露帶子闊條麵set dinner包括法式多士,餐湯,前菜/小食,主菜,甜品,同餐飲一杯牛扒質量不錯 有牛膏既位置入口即溶 配菜亦食得出有用蒜蓉炒過Set dinner既小食我地揀左黑松露蜜糖雞翼味道同賣相都不俗單點既黑松露帶子闊條麵好大碟 有三大粒帶子 所有帶子都將表面煎香左 賣相吸引雖然係set dinner for one, 但甜品焦糖燉蛋一set有兩杯 岩岩好可以一人一碟好重蛋味
就急不及待要黎驗明正身
餐廳位於Apm附近既舊式工業大廈內

Set dinner既小食我地揀左黑松露蜜糖雞翼
味道同賣相都不俗
好重蛋味

2016-10-07 294 瀏覽
觀塘區實在太多美食,數之不盡,夜晚放工約朋友dinner,諗去邊度食,或者選擇去邊間食都會好頭痛,因為太多選擇,由其而家咁多餐廳私房菜,中西美食,都上左工厦做生意,正因如此我經常會上工厦揾食,今晚就去左觀塘時運工厦5樓Go Inside kitchen,內裡環境舒適可以放鬆心情享受美食,香煎鵝肝,食物之中ge極品,估吾到糸呢間餐廳可以食到,水準吾錯,值得再試,牛肉他他,肉質够新鮮,入口好鮮味,吾怕食生肉ge朋友一定要試,香煎三文魚,配上@菜加醬汁,三文魚煎至金黃色,色香味齊全,@到香入口更加香,
可以放鬆心情享受美食,
牛肉他他,肉質够新鮮,入口好鮮味
,吾怕食生肉ge朋友一定要試,
外賣送餐
2016-10-06 368 瀏覽
呢輪 ot o 到人都癲,留咗喺地獄成個幾禮拜,今晚難得放早,梗係要返番去人間活動一下啦,對於喺人間既活動黎講最好莫過於食番餐好嘢啦。香煎鵝肝伴鳳梨,菠蘿烘得脆脆,底部既焦糖同菠蘿好似糖痴豆咁混為一體,酸酸甜甜嘅味道加埋油脂豐富嘅鵝肝就係最美妙嘅配搭啦。加勒比海水飛魚籽海鮮球,飛魚子喺口入面脆卜卜,海鮮球就有好重嘅香料味,當中胡椒粉味道比較突出。墨魚汁海膽意大利飯,意大利飯賣相精美,有勁多嘅海膽, 如果個飯再濃味少少相信會更加好。
1K
2016-10-03 379 瀏覽
食物質素定環境重要?對於不同人就有不同考慮,今次去了間工廈食飯,望外表可能你會選擇去其他地方,但吃過後這裡亦不錯!餐廳在工廈內,大堂直入左轉便看見升降機,一出望望便見到餐廳,一入內見到個開放廚房,旁邊有座位,再行入少少亦有座位,環境都寬敞,枱與枱之間都闊落,餐牌不算太多選擇,而套餐一般由300至到400多,另有二人餐$688,望完我就叫了一個飯同小吃,而朋友就叫了個套餐。我個小吃是最愛嘅黑松露蜜糖烤雞翼$58雞翼上撒了黑松露,入口前已嗅到黑松露嘅香味,而雞翼就烤得啱啱好,雞皮軟滑帶少少蜜糖漿,而肉質嫩滑,入口已經可以骨肉分離了!主食西班牙海鮮意大利飯$158材料十足,大大碟,大蝦,青口,一定有,蝦肉肉質彈牙,今次重有彈牙嘅帶子,而啲飯就較硬身,同係西班牙吃到嘅口感差不多!而個汁就用了大量蕃茄煮制,夠晒開胃!套餐有湯,前菜,同餐茶感覺較抵!而沒有飯,亦係咁又試了個散叫,二人份量如加多個set 就啱啱好!
另有二人餐$688,
望完我就叫了一個飯同小吃,而朋友就叫了個套餐。

我個小吃是最愛嘅黑松露蜜糖烤雞翼$58
2016-10-02 392 瀏覽
忙裏偷閒的一天,又被女友要求放假一天!我們去新開的觀塘樓上餐廳吃lunch剛巧有一個2人餐,我們二人都特別喜歡烤雞,所以立刻要了這一個份量十足的午餐!首先來了一客熱辣辣的法式麵包,又香又脆又軟!特級蟹棍田園沙律加上麻醬,特別開胃又新鮮!香草檸檬烤雞香噴噴熱辣辣的送上,烤雞的皮很香很脆,雞很軟很鮮味!另外一款是二人份量的烤雞配忌廉意大利飯!我和女友都覺得烤春雞的份量很大,但真的烤得皮香軟滑,可以說外脆內軟,忌廉意大利飯很軟,真的很有水準!血橙梳打和檸檬梳打最解喝,加上又香又甜的焦糖燉蛋,我們覺得真的是一間性價比高的西餐廳!
首先來了一客熱辣辣的法式麵包,又香又脆又軟!
特級蟹棍田園沙律加上麻醬,特別開胃又新鮮!
2016-09-30
1 分鐘 (堂食)
2016-10-01 3935 瀏覽
今天來到觀塘工廈,想不到這裡也有一家西餐廳,一處讓我洗滌心靈的好地方。分享一下我吃過什麼吧。先來點餐包,另上橄欖油加黑醋。不要小看這裡的麵包,簡簡單單的麵包都可以弄得好好吃。熱烘烘的,包身厚度剛好,包的邊位脆,中央軟,真正做到外脆內軟。由於黑醋浸底,橄欖油加黑醋的味道雖不突出,但加一小點來吃,令包不會過於乾身。Pasta選了加勒比海飛魚籽煙三文魚白酒忌廉汁扁意粉 ($148)。光看餐牌已很吸引,名字長長的,每樣食材都是我的心頭好。賣相簡單而別出心裁,廚師把煙三文魚捲成玫瑰花,飛魚籽份量不少,拌勻於意粉中,粒粒爽口。白酒忌廉汁味道既creamy又juicy,扁意粉口感適中。整個意粉份量多,足夠二人吃。蕃薯餐湯加入Whipping Cream,蕃薯攪拌至極細碎,Whipping Cream令湯既香且滑。甜甜的蕃薯味確實不錯,不太稀也不太杰,整個湯味道一流。點了一份Set Dinner,Appertizer是三色蟹肉香檳杯。蟹肉作為三色中的第一色。鮮鮮甜甜,拆出來的蟹肉份量不少,肉質嫩得來有口感。牛油果是第二色,維他命,纖維素高,綠綠的顏色令玻璃酒杯增添色彩。第三色是攪拌過的蕃茄蓉,維他命C
點了一份Set Dinner,Appertizer是三色蟹肉香檳杯。蟹肉作為三色中的第一色。鮮鮮甜甜,拆出來的蟹肉份量不少,肉質嫩得來有口感。牛油果是第二色,維他命,纖維素高,綠綠的顏色令玻璃酒杯增添色彩。第三色是攪拌過的蕃茄蓉,維他命C和礦物質亦很豐富,倒入少量香檳作調味,苦中帶香醇。
主菜來了﹗新鮮空運美國安格斯肉眼配紅酒汁。肉眼扒大大塊,配菜新鮮,薯格入味。5成熟的肉眼,廚師控制得剛好。一塊「靚」扒絕對要配合廚師的功架,否則再嫩的牛扒都只會浪費收場。厚身的肉眼,咬下去很滿足,肉汁豐腴,鮮味十足。唯有一少量筋位難以切入,但整塊扒的其他部位都鮮嫩滿分。
Set附送的甜品有兩款,分別是士多啤梨泡芙和焦糖燉蛋,我選了後者。燉蛋吃下去比一般的實,燉蛋上方灑滿砂糖,用火鎗輕輕一燒,使焦糖凝固,達到焦脆的效果,猶如玻璃面,晶瑩剔透。
飲品點了Aranciata Rossa及Limonata,兩杯均是Soda,飲了倍感開胃。Aranciata Rossa是血橙味,味道偏甜;Limonata是檸檬味,較酸。
2016-10-01 463 瀏覽
位於觀塘嘅《Go inside kitchen》係一間社企餐廳提倡傷健共融 令聾人同埋健全人士融入同一空間工作「Go inside」嘅意思 係叫我哋唔好比人外在既因素影響 要深入心靈 了解人與人之間嘅秘密《Go Inside Kitchen》位置於觀塘市中心嘅工廈裏面地點方便 無論係午市 抑或晚飯 都係唔錯嘅選擇餐牌上有二人餐同埋dinner set, 價錢由$288~$668不等今次就選擇咗散叫頭盤 香煎鵝肝伴鳳梨$98 選用鳳梨伴鵝肝倒是第一次 菠蘿用焦糖煎香 非常香甜 菠蘿清甜 混和了鵝肝嘅騷香 異常匹配加勒比飛魚子海鮮球 $78 有點炸老少平安嘅fusion感覺 紅色醬汁嘅應該係燈籠椒打成嘅汁海鮮球入口軟滑 但胡椒粉味略為重了些許 屬於開胃嘅前菜墨魚汁海膽意大利飯$148賣相非常之精美海膽分量亦相當多 亦屬新鮮墨魚汁意大利飯加入咗杏鮑菇黎煮 增加口感澳洲西冷牛扒配紅酒汁$168 medium well牛扒製作得宜 砌完之後唔會成碟都係血水 肉質呈粉紅色 juicy配埋薯角同埋蒜蓉炒雜菜感覺非常豐富法式焦糖燉蛋$52一客焦糖燉蛋有兩小杯最適合二人分享上面嘅焦糖脆卜卜為今餐嘅晚餐
提倡傷健共融 令聾人同埋健全人士融入同一空間工作
上面嘅焦糖脆卜卜
為今餐嘅晚餐劃上完美句號
社企餐廳 另有缺憾嘅人士 都可以投入社會 自力更新
作為一個懂得感恩嘅人
又怎會不大力支持呢?
2016-09-29 3549 瀏覽
今晚帶晉豬去接晉爸放工,晉爸話附近有間餐廳好好食,咁近當然要去試下,黎到時運大廈既時候我都仲係好愕然,又話食晚飯點解上左工廈,黎到餐廳門口,感覺好似沙漠中的綠洲,真係估你唔到有間咁雅緻既餐廳,員工好Nice,主動同晉豬打招呼,環境唔錯幾舒服,一排大窗仲可以望到裕民坊,整體感覺餐廳幾特別叫晉豬係門口影相,即刻同晉爸講想食蛋糕,睇黎下次要試下呢到既「甜蜜下午茶」先款式算多,比我預期的便宜,因為試過去某d工廈內既西餐廳好貴,呢到價錢算中等乾淨整齊一坐低待廳哥哥已問晉豬要唔要食麵包,原來是送了法包,晉豬食完仲厚面皮問待應哥哥可唔可以比多塊佢,待應哥哥好好人,送多兩塊比佢,晉豬話好好食,一口氣食左三塊待廳哥哥專登走黎介紹呢個橄欖油+黑醋帖麵包一齊食,我睇Menu明明係要加錢,我見每位客人都提供呢個黑醋無另加收款,佢地真係好豪爽!黑醋味道帶少少酸小小苦,感覺幾特別加勒比海飛魚籽海鮮球,賣相好靚,有點似中式獅子球,將海鮮打蓉再炸的,口感好似豆腐咁軟,食到卡卡聲既飛魚籽,我唔太習慣個醬汁,唔知係唔係加勒比海風味,而晉爸話味道唔錯到晉爸既至愛,澳洲西冷伴紅酒汁。晉爸一路食一路贊,佢係牛扒痴,佢話呢個牛扒
乾淨整齊
到晉爸既至愛,澳洲西冷伴紅酒汁。晉爸一路食一路贊,佢係牛扒痴,佢話呢個牛扒煮得好好味,咬落煙韌,又大塊又無筋,紅酒汁好夾,薯格好脆口,重點係$168食到呢個質素超低,欣賞廚房用心製作,事實真係好味咖,我無誇大其詞,晉爸真係咁講
Menu寫牛扒係8oz ,但我覺得好大塊喎!晉爸一個大男人都夠食,下圖厚切牛扒五成熟岩岩好,咬落仲有濃濃既牛肉汁,睇色就知牛肉好新鮮,誠意推介
我比較簡單,鐘意食卡邦尼意粉,呢個仲要係溫泉蛋卡邦尼意粉,好味到爆!意粉既口感都好特別,煙煙韌韌好有質感,絕對唔係茶餐廳果種,晉爸都贊

呢個卡邦尼意粉中哂我鍾意既口味!好濃芝士白汁,加埋流心蛋汁,推介推介
2016-09-27
5 分鐘 (堂食)
  • 澳洲西冷配紅酒汁
觀塘對於新界朋友來說有點遠,今天難得來到,去apm逛了一會。可是,無論是食肆還是商店,都是大品牌的集團式經營,沒新意呢。離開商場,走5分鐘,來到一棟工廈。工業大廈再不是貿易、批發的好地方。餐廳進駐,租金便宜之餘,環境寧靜。開放式Bar檯,設計時尚。看到「夢‧不只是想I’m a dreamer but I’m not the only one.」這句話,驅使我走上餐廳,一看究竟。老闆開了一家以夢為主題的餐廳,相信這裡就是他的Dreamland。走進去,環境寬敞,廚房及Bar檯所佔的位置比餐桌還要大,一看就知老闆對食物重質不重量,烹調出食物的質素可想而知。一坐下便先上麵包,配橄欖油加黑醋。熱熱的,麵包軟腍之餘,包的邊位脆口。飛魚籽煙三文魚白酒忌廉汁扁意粉($148)的賣相不錯,煙三文魚捲成玫瑰花,放入飛魚籽,白酒味道不算突出,但忌廉汁味道濃郁。是日餐湯是蕃薯忌廉湯,味道香滑,有些蕃薯口感,比一般忌廉湯有新意。Set Dinner以三色蟹肉香檳杯作為前菜。三色有蟹肉、牛油果、蕃茄,米黃、綠、紅,一層層顏色分明。香檳杯顯得高貴、有品味,但倘若伴入沙律醬上桌,味道更出色。空運美國安格斯肉眼配紅
空運美國安格斯肉眼配紅酒汁是主打菜。肉眼扒大大塊,選五成熟的原因是怕七成過熟,香嫩令減退。肉汁鮮,只有丁點兒血水,吃的時候絲毫不覺生。紅酒汁使我聯想起燴牛尾的味道,一個字: 香。
甜品二選一:士多啤梨泡芙或焦糖燉蛋,我選了焦糖燉蛋。甜度剛好,焦糖面稍微焦熱,砂糖焦脆。
點了Soda飲品:Aranciata Rossa和Limonata,前者血橙味甜甜的;後者檸檬味,酸酸的。
整體食物質素高,服務友善,亦講究餐桌禮儀。尊重食物,尊重客人。論刀刀叉叉,設備齊全。叉、匙等的餐具都有大小之分,吃前菜、喝湯、主菜、甜品,都用不同的大小的餐具。擺放位置恰當,由外到內,方便用餐的步驟。上菜時間跟客人享用時間調節,客人每吃完一道菜才上下一道。服務人更會因應客人的個人喜好而先上餐飲,頗貼心。

追夢向來不是易事,吃了一頓豐富的晚餐,深深感受到老闆對夢的熱誠,欣賞他向夢想進發的決心。無論他日餐廳經營下去,成功與否,相信都不會是終點,而是會繼續用食物及服務感動客人,推動更多人去追夢。
2016-09-28 832 瀏覽
與好友數月不見,今天終於有時間聚舊~買了心儀的物品很開心!觀塘樓上食店近年越開越多,讓人有一種新鮮的感覺。好友是晚帶我去離apm不遠的工廈吃晚飯。環境頗舒適闊落,侍應很細心地介紹菜單及套餐上的食物~先送上一客四件蒜茸包,蒜茸味道適中,而且質地外脆內軟,即使保持著微溫亦無損其味道!有套餐及不同食物的選擇~看見鄰座的食客點了套餐的斧頭扒份量實在太巨型,而且與好友亦不算極度肚餓,還是散點幾份食物!黑松露蜜糖雞翼 - 外皮煎得金黃,食落彌漫著一股蜜糖味,甜甜的不黏口~滲上的黑松露香味甚廣,而雞翼肉質嫩滑,整體味道均不錯!墨魚汁海膽意大利飯 - 飯濕潤度拿捏得不錯,不會煮得過爛過散。墨魚汁味道尚算濃郁~海膽頗新鮮食落口也不腥!而且份量也不少,與好友share食每人都分到三次!香草檸檬烤美國野生春雞 - 雞很大隻軟稔,切開時亦不太困難。外皮香脆,肉質厚身外亦不會過乾,食落帶點肉汁及微微的檸檬味!點上燒烤汁更添一份惹味,薯塊炸得略為油膩,個人覺得換上薯角會較為適合。血橙梳打果汁 - 飲落頗爽不太甜,而且可以消除滯感,一洗悶氣!
與好友數月不見,今天終於有時間聚舊~買了心儀的物品很開心!

環境頗舒適闊落,侍應很細心地介紹菜單及套餐上的食物~
2016-09-28 275 瀏覽
陪女朋友時間,第一次來,環境都幾舒服。西班牙黑毛豬豬鞍,從未試吃過黑毛豬豬鞍的我初會擔心豬鞍肉質比較粗糙,但GO INSIDE KITCHEN的黑毛豬豬鞍肉質彈牙、也有濃郁肥豬肉味道,食落口外脆而內面仍然保留肉汁,配上薯菜,感覺不會太膩,食過之後更會令人回味無窮, 還知道西班牙黑毛豬營養價值高而且健康!所以值的推介。甜品-有超過10款選擇,甜品控一定不可錯過,GO INSIDE KITCHEN 還有甜品下午茶,價錢合理,還有10多款供大家選擇,總有一款合你心意!飲品方面-除了我們平常喝的飲品, 還有特別推介的花茶類和咖啡類特飲,花茶類有 有機茉莉花茶,英式紅茶,而咖啡類有特濃咖啡,鮮奶咖啡和泡沫咖啡供大家選擇。
陪女朋友時間,第一次來,環境都幾舒服。