2020-01-22
上次嚟登打士廣場已經係大學讀書嘅時候。咁岩就有間餐廳係朋友介紹,所以就嚟試下。望落去餐廳格局都幾舒服有少少浪漫添,如果大家鍾意可以係呢度玩埋桌上遊戲。因為已經好肚餓所以我地都急住叫野食。首先就係叫左兩個飲品分別就係芋頭味mocha同 薄荷朱古力。 兩杯飲品味道唔錯易入口,唔會好淡味。前菜方面,我地叫左個吉列炸蠔。一碟有6件,兩個人食都唔覺細份。 咬落去好有鮮味,唔好炸到好老好韌。今次我哋無叫到飯或者意粉。 但叫咗隻燒春雞同德國咸豬手。 不過都要提返大家如果食燒春雞要預番大概半個鐘,因為係即叫即製。 隻雞火候控制得幾好,雞皮做到好脆又唔油膩。咬開雞皮後雞肉又嫩口,溫度適中確係唔錯。而咸豬手對係今晚嘅大獎。出面食嘅豬手好多時都好咸但呢度嘅豬手絕對唔會。而且咬落去嘅時候仲有啲肉汁/少量油份流出來。重點呢度嘅豬手唔會好肥膩,所以我自己都比平時食多左😉最後我地叫左2個甜品 分別係榛子朱古力窩夫同曲奇芝士蛋糕。擺碟幾令,鐘意的朋友可以打下卡。食落唔會太甜,算係為今晚劃上完美的句號。如果大家想有個舒服嘅空間食西餐,又唔去出面嘅普通扒房。大家可以試下呢間Cafe。