2017-12-31 96 瀏覽
放工時間決定食埋晚飯先番屋企Give me 5就係鴻圖道附近好方便呢度有4 courses dinner 食前菜係西班牙火腿配蜜瓜不得不讚呢個火腿雖然薄但火腿味香濃配上甜既蜜瓜係好得意既配搭湯係周打魚忌廉湯可以見到好足料而且配上紅椒青椒令到成個湯既感覺無咁膩仲有蒜蓉飽配烤得好脆主菜就叫左牛扒配虎蝦牛扒有兩塊煎到7成熟牛味香濃但稍嫌有少少韌而個蝦煎到金黃色鮮味十足帶子黑松露意大利飯黑松露味香飯軟硬適中帶子好新鮮 微微煎到金黃色甜品係芝士蛋糕配雪糕睇個賣相已經勁靚餐飲就叫左咖啡個咖啡又幾香呢個4 course份量非常多食完前菜同湯已經有飽既感覺而且侍應服務態度好好好有耐心介紹餐牌
放工時間

而且侍應服務態度好好
好有耐心介紹餐牌
2017-12-29
2017-12-29 80 瀏覽
又去觀塘搵食,今次來了這間超大活動空間既餐廳,難以置信這裡像放大左既cafe咁,仲有掟標,又有桌球枱,食下玩下又開心左一晚。食物都唔算貴,賣相都好吸引。超抵食愛爾蘭生蠔只係$10一隻,都好新鮮。辣肉醬薯條~芝士同肉醬再加薯條混埋一齊,好邪惡既小食,又唔太辣,好食到忍唔住一條一條咁食晒。黑松露帶子意大利飯,這個飯比出面的意大利飯希同淋,帶子勁鮮味又大粒,黑松露味道香滲入整個飯好好食!芒果沙冰~顏色鮮豔,芒果味濃,冰凍既沙冰飲落去好爽,透心涼!見到枱上有推廣「女神推薦最強美顏瘦身飲品」,剩係見到呢句就即刻要叫返杯啦,Like facebook專頁仲可以免費送一杯添,呢杯就係檸檬碟豆花茶~紫色既飲品睇落好甜,實質係有小小果香咁既花茶。

超抵食愛爾蘭生蠔只係$10一隻,都好新鮮。

2017-12-28 1990 瀏覽
早前朋友推介話位於觀塘工廈內既give me 5 非常不錯,岩岩個周末有時間就特登過去試下。雖然位於工廈樓上,但工廈大門口有好大個標誌,同埋擺左幾個易拉架係度,都幾易搵。上到去發現餐廳嘅環境同裝修令人眼前一亮,寬敞舒適,完全唔覺得身處工廈。場內仲有桌球同飛鏢機,成班朋友上去食同玩都非常適合👍🏻近窗有舒服既梳化卡位,仲可以睇到海景,情侶慶祝紀念日都唔差👍🏻黑松露蘑菇忌廉湯($48)蘑菇切成碎粒,每一口都有大量蘑菇碎,配以黑松露既香味,口感獨特周打魚忌廉湯($48)不過不失,如果有蜆肉會更佳。黑松露北海道帶子意大利飯($118)帶子煎得剛好,肉質鮮美,意大利飯夠creamy, 加上黑松露淡淡的香味,三樣野配搭完美安格斯牛小排伴虎蝦配香辣燒烤汁($188)由擺盤已睇得出係心機菜👍🏻虎蝦同牛小排都有鎖住肉汁,肉質剛好,但牛小排有啲生,怕食生肉嘅人可能要提早同侍應講聲,煮熟少少。個香辣燒烤汁係亮點,令虎蝦同牛肉食落生色不少。整體嚟講值得一試。Mango smoothies ($45)個芒果沙冰味道不俗埋單一人$250左右,以咁既環境同食物質素嚟講算抵食。

黑松露蘑菇忌廉湯($48)

周打魚忌廉湯($48)
不過不失,如果有蜆肉會更佳。

黑松露北海道帶子意大利飯($118)

安格斯牛小排伴虎蝦配香辣燒烤汁($188)

Mango smoothies ($45)
個芒果沙冰味道不俗

埋單一人$250左右,以咁既環境同食物質素嚟講算抵食。
2017-12-28 1546 瀏覽
平日總覺得每間餐廳都有其優劣之處,通常意粉飯好食,前菜又會差少少,或者甜品出色,就會忽略了餐湯。今次來到觀塘這間Give Me 5,雖然跟地鐵站有少許距離,但這晚所食的每樣食物都出乎意料地好~ Give Me 5 環境比想像中要大,一列卡座配上大玻璃可以遠望街外景色,如果不要求要到高級餐廳,我覺得這裡也挺適合慶祝紀念日或生日甚麼的。 現有$10隻生蠔優惠,不過每人限叫3隻,我跟男友不會放過機會,一於要半打試試是否圖片只供參考。 Menu選擇都頗多,主菜可以單點或加錢做Set,本想叫一個烤雞Set + 一個意粉及其他小食,但落order時侍應哥哥說會太多,所以就cancel了意粉。 生蠔都算大隻,其他餐廳都有用$10隻作招徠,而且不限隻數,不過試過發現又細又冇肉,反而這裡雖然限隻數,但質素超班才算真正值回票價。 周打魚忌麻湯 餐湯大碗到夠兩個人飲,所以叫一個餐的決定絕對正確,蒜蓉包有兩塊,溫度足夠而且外脆內軟。 蜜瓜西班牙火腿配黑醋汁沙律 跟Set的前菜賣相都幾討好,Parma ham份量不少而且鹹味得宜,配菜方面就以燈籠椒為主,男友天生不愛吃燈籠椒,我就覺得甜甜少少辣都幾得意~ 香

香辣單骨雞翼
香辣單骨雞翼 $48
睇樣都知炸得恰到好處,質素好食過連鎖炸雞店10倍左右,皮薄肉又juicy,不過辣味比較輕,我相信即使不好辣的朋友都會喜歡。

墨西哥薄餅配蕃茄沙沙及牛油果醬 $60
侍應哥哥推介的,食落似Pizza不過餅皮就又薄又香脆,中層的芝士與青椒及粟米等融合在一起,然後我發現蘸上冰凍的牛油果醬就更有層次~ 又凍又熱~

法式原隻黃油雞伴黑松露燒汁SET $158
一上檯已經聞到超級香噴噴,雞皮少少脆而肉質鮮嫩又有汁,加上個黑松露燒汁真係不得了,好味程度是我鍾意食個汁多過隻雞XD 薯角大舊厚肉,連皮炸食完很香脆,調味適中,食完真的非常飽肚。

芝士餅雪糕
跟Set甜品味道是高質的,不過賣相太平凡,如果可以加錢upgrade其他甜品就更好了。

抹茶朱古力心太軟
抹茶朱古力心太軟 $68
另加的甜品,在這一款跟鮮果拿破侖之間掙扎了很長時間,最終選擇了心太軟。上檯時間都算快,一切開中間便流出溫熱的抹茶漿,雖然杰身不過甜度實在適中。這道甜品真是又好睇又好食,下次可以試鮮果拿破侖了~

其他甜品都好靚的,有機會要相機食先。最後埋單五百蚊鬆啲,飽到要去散步先落到格,認真抵食~
紀念日
香辣單骨雞翼
抹茶朱古力心太軟
2017-12-27 106 瀏覽
最近係觀塘發現左一間超抵食嘅半自助午餐!!餐廳嘅食法係主菜分開叫,而沙律呀、甜品呀、湯等等就係任食。沙律同甜品選擇都非常豐富,我個人非常鍾意佢個黑松露沙律汁,食落有香濃嘅黑松露味,再選擇自己鍾意嘅配料,真係令人胃口大開。我同朋友分別選擇左火雞同肉眼排做我地嘅main course,整體黎講價錢合理質素亦唔錯!叫火雞係因為夠晒有聖誕氣氛,而味道亦相當唔錯,火雞有香濃嘅燒烤香,再配合埋酸酸甜甜嘅藍莓汁 ,非常好食。牛排我地叫左7成熟,廚師烹調得岩岩好,牛排唔會太硬亦唔會太血腥,肉眼排牛味十足,相當唔錯。最後當然唔少得大刷甜品喇,呢度嘅生品選擇非常豐富,賣相精緻之餘味道亦非常唔錯,值得推薦。

2017-12-27 119 瀏覽
遠離塵囂的工廈大餐,友人介紹下來到Give Me 5,一改以往工廈印象,這裡環境超級舒適,地方超大,仲要有桌球、飛鏢等娛樂,空間十足,帶埋小朋友黎聚餐一流!!食物方面:Main Course 選擇唔算多,不過snacks 好多,飲品選擇都好多~香辣單骨雞亦 $48,炸得超香脆,不會太辣,很滋味👍🏻必點!黑松露北海道帶子意大利飯$118,帶子煎得金黃香口,超大隻好鮮味!黑松露意大利飯味道不錯,醬汁很creamy ,飯較硬身口感~比較傳統意大利飯口感~美國安格斯肉眼扒,5成熟,嫩滑多汁很Juicy,唔會韌,好好味~最驚喜係旁邊配菜,係炸薯球,名副其實外脆內軟,超級好味!甜品: 72% Dark Chocolate 心太軟,朱古力味道超濃,好好味~值得一提自家製雪糕~提子冧酒口味,很特別,酒味都幾濃~打卡送飲品:很漂亮的飲品~蝶豆花對身體好,不過沒什麼味道~餐廳地點離地鐵站大約10分鐘,但勝在食物、服務、環境正,絕對適合聚餐來~❤️

食物方面:
飲品選擇都好多~

最驚喜係旁邊配菜,係炸薯球,名副其實外脆內軟,超級好味!

提子冧酒口味,很特別,酒味都幾濃~

打卡送飲品:很漂亮的飲品~蝶豆花對身體好,不過沒什麼味道~

生日
  • 北海道帶子黑松露意大利飯
有在觀塘上班的朋友今晚即興約食晚飯, 既然是觀塘之友冇理由去apm排長龍同人爭位。 朋友推介行遠少少近觀塘碼頭工廈樓上有間幾抵食西餐廳。行遠少少當然冇問題,最緊要有好嘢食。 從觀塘B2出口睇定地圖,經過馬會轉入,其實只是行5分鐘左右, 喺apm嗰幾間食肆等位都唔止呢個時間啦。 到達門口,有大大個宣傳牌原來還有到會可供選擇。入到店內果然別有洞天, 餐廳裝修得雅緻舒適, 已開始貼上聖誕佈置裝飾加上柔和燈光和聖誕歌曲播放着, 充滿著濃厚的節日氣氛。餐廳內空間感十足,並有開揚景緻,座位寬闊舒適, 並有掟飛鏢和美式桌球提供。 掟飛鏢就入硬幣,美式桌球免費使用。餐牌有不少小食和main course選擇。 生蠔每隻十蚊(每位頭三隻可有此優惠, 其後每隻15蚊), 絕對抵食, 向店員查問是來自法國的生蠔, 因為和海藻同時養殖,所以每隻都帶墨綠色。 蠔種唔算肥美,但仍充滿海水味,唔腥, 絕對吃得過!叫咗一個four courses set dinner。餐湯係週周打魚忌廉湯 ,滑溜香甜唔會過鹹。蜜瓜配西班牙火腿黑醋汁沙律。 蜜瓜切粒上,西班牙火腿ok夠鹹香。Main course 選擇了 "香辣辣椒白

到達門口,有大大個宣傳牌原來還有到會可供選擇。

餐牌有不少小食和main course選擇。

叫咗一個four courses set dinner。
餐湯係週周打魚忌廉湯 ,滑溜香甜唔會過鹹。

香辣辣椒白酒煮蜆意大利粉

Main course 選擇了 "香辣辣椒白酒煮蜆意大利粉" 意粉煮得煙靭適中,最怕淋身意粉。 白酒煮蜆的精華也滲入意粉加上有少少蒜味, 做得唔錯兼惹味的一款主菜。

洋蔥圈分量不少,但脆漿太厚太硬 而洋蔥太薄皮, 洋蔥甜味未能突出。 反而多國風味腸唔錯, 有肉味唔太鹹, 佐酒一流。 同場送了兩片焗蒜蓉包,新鮮焗起,又脆又香!

追蹤此店的facebook , 送了一杯"檸檬蝶豆花茶", 顏色泛紫幾浪漫, 花茶的一種,少少酸, 幾特別。

香辣燒烤醬雞肉pizza $88
燒烤醬少少辣带甜, 配雞肉很惹味。 pizza餅底很鬆脆, 帶點牛油酥皮的質感, 口感豐富唔會好似淨係食硬餅底, 推介!

跟主菜甜品是芝士配雪糕, 芝士味香濃。

由頭盤到主菜,小食都絕不欺場。 場地也適合公司包場開party聯歡晚宴, 晚市酒水也價錢合理, 值得再來。
香辣辣椒白酒煮蜆意大利粉
2017-12-21 123 瀏覽
天氣這麼冷,自然睡得比較多,中午起床的時候也特別肚餓,趁陽光普照,吃個brunch是最好不過~ 選了這家在觀塘海旁附近的餐廳,風景開揚,玻璃窗多,內在環境光猛醒神。卡位很闊落,吃飯傾計一流。午餐是semi buffet,沙律吧、餐湯、甜品任吃,主菜任選一款,吃牛扒也只是$138!抵食!更抵的是餐酒紅酒/白酒任喝,白酒都是冰凍的,不馬夫!不喜歡喝酒的也可以喝咖啡latte、cuppucino、iced coffee or tea⋯⋯ 選擇很多。牛扒:5成熟,有點兒過熟,不過調味很好,不用汁醬也很好味,煎得很好,焦焦的!羊架:醃製過,很入味,肉嫩多汁!兩份主菜的薯角都很好吃,肉的份量也大,絕對不會像其他semi buffet,主菜減半。P.s. 餐廳無論價錢和環境都很適合大夥兒聚會,而且旁邊還有桌球和飛鏢可以給客人耍樂。保證各人都能吃到飽、盡興而歸。

羊架:醃製過,很入味,肉嫩多汁!

2017-12-16
聽朋友介紹話呢間餐廳有得玩桌球同掟飛鏢,所以就諗住帶屋企人嚟試下😄 去到之後真心覺得唔錯!!嘢食質素好👍👍 環境非常舒適同寬敞,食完仲有得玩陣遊戲先走,下次有機會一定會再嚟!好有聖誕氣氛呀!!我哋叫咗兩個set, 一個係德國燒豬手配黑椒汁, 另一個係香煎紐西蘭羊架配薄荷燒汁。首先係嚟咗蒜蓉麵包,幾香唔會太油😊前菜係蜜瓜西班牙火腿配黑醋汁沙律,我幾鍾意因為成個配搭,好清新,火腿唔會太鹹,薄薄一片配少少沙律,酸酸的好開胃。個沙律主要用青椒整的,甜甜的,好爽口,微鹹的火腿配酸酸甜甜的沙律,好夾😋😋跟住嚟咗個周打魚忌廉湯, 個湯幾滑, 有少少魚肉,淡淡的忌廉味,唔會太滯,唔錯!生蠔抵食,十蚊一隻,平時唔多食,所以叫咗一人一隻試下!size唔算好大,但幾新鮮,好爽口,十蚊真係好抵食😀終於到主菜了,第一個主菜 德國燒豬手配黑椒汁!上到嘅時候,侍應好好咁問我哋需唔需要幫手切件,我哋當然要啦😂 切咗之後方便好多😅 燒豬手真係唔錯,外面脆卜卜,入邊d肉好香,唔會好鹹,旁邊有紫色嘅酸菜(我唔清楚叫咩菜😂),酸may may 甘,配上野味嘅豬手肉同脆卜卜嘅外皮,剛剛好😁當你覺得燒豬手食得有啲濟嘅時候你又可以

好有聖誕氣氛呀!!

終於到主菜了,第一個主菜 德國燒豬手配黑椒汁!

當你覺得燒豬手食得有啲濟嘅時候你又可以食番啲酸菜調和番😄

另外一個主菜就係香煎紐西蘭羊架配薄荷燒汁。我哋叫咗八成熟,幾好! 有羊味但又唔會太騷,配埋個薄荷燒汁咁食,味道好夾。

最後甜品我哋叫咗個朱古力心太軟,佢特別的地方系用72%朱古力,所以佢唔會太甜,切開嘅時候裏面嘅朱古力汁慢慢滲出嚟😋😋 yummy 😋再配埋雪糕,正!!

Like it!一定會再黎呀!
2017-12-19 97 瀏覽
餐廳在觀塘地鐵站附近, 只是八分鐘的路程, 在大街, 很容易找到。餐廳地方很寬敞, 有很多卡位, 坐得舒適, 望出窗外沿海的景觀也不錯。好有feel !除左食之外,餐廳內還有免費娛樂, 就是桌球和飛鏢,食完玩陣輕鬆下,正!有生蠔特貴,只需要$10就有一只,每人限三只,超抵!雖然不是很大隻, 但勝在味道鮮甜, 好新鮮。周打魚湯濃淡適中,好creamy!前菜蜜瓜西班牙火腿配黑醋汁沙律沙律甜甜酸酸, 很醒胃, 意大利火腿味道很鹹香, 一起吃, 配搭很好。主菜黑松露北海道帶子意大利飯成碟帶有香香的黑松露味, 意大利飯吸收了黑松露、芝士 和北海道帶子的味道, 所以特別好味,帶子也很鮮甜、爽口!香辣燒烤醬雞肉pizza小辣, 雞肉很多, 配上燒烤醬和芝士, 和薄薄的底, 好吃之餘, 又不會脹飽個肚。甜品是芝士餅配雪糕, 芝士餅口感很濃滑, 雪糕很有奶香味, 但不覺很heavy, 很好吃。餐飲喝了一杯熱咖啡,Americano coffee, 很香, 不太濃, 侍應送來的cream, 是加熱的, 真細心, 因為將熱cream加在咖啡裏, 不會降低咖啡的溫度。很喜歡呢間餐廳,一定會再黎!正!

周打魚湯
濃淡適中,好creamy!

前菜

主菜
黑松露北海道帶子意大利飯

香辣燒烤醬雞肉pizza

很喜歡呢間餐廳,一定會再黎!正!
2017-12-19 101 瀏覽
觀塘工廈不時發現新派美食,今午經友人介紹,來到Give me five,品嚐聖誕午市套餐。套餐由$65 至$128元,款式選擇多元化,加上可以任食沙津、甜品及任飲紅白酒,價格相宜。由於餐廳位於工廈,內在環境相比其他街舖或商場的食肆寬敞,更能體驗慢活的週未。西京燒銀雪魚拼三文魚$128:一條長身煎三文魚,拼上厚切銀雪魚,看上來似是平平無奇的一款主菜,碟邊又沒有醬汁點綴,但吃下去方知魚塊的滋味。三文魚及銀雪魚的醃料充分滲進魚肉內,一口吃下,已能感到其鮮甜味,確實令人刮目相看,尤其是銀雪魚,肉質嫩滑,令人回味。伴碟的蔬菜及薯仔亦清新可口。香煎紐西蘭洋架配香草燒汁$128:三件7成熟的羊架煎得剛剛好,肉質不會太腍或太硬身,雖然碟邊提供了香草燒汁,我個人卻比較喜歡以薄荷醬伴羊架食用。除了餐前的紅、白酒,餐後亦提供飲品,確是一頓非常豐富的中午飯。

2017-12-18 1303 瀏覽
觀塘重建進行得如火如荼,搵食唯有去工廠區。朋友介紹近麗港城有一間新店“Give Me 5”,環境舒適,食物質高,價格不高,有好嘢,又點可放過。餐廳的座位分隔比較廣闊,不用背貼背。仲有桌球、飛鏢任你玩。餐廳做緊特價,每人可享3隻10蚊的蠔,而且質量不差,有好嘢,Why NOT?香辣單骨雞翼(6隻 ),雞翼是小食的必須品,外皮炸得脆口,肉質很入口,為何不試?墨西哥薄餅配蕃茄沙沙及牛油果醬,薄餅香脆,而內裡的材料很搭配,再加上牛油果醬,就是一種享受。德國咸豬手伴黑椒汁 ,主角嚟喇,大大隻豬手燒得香脆,尤其豬牛皮,沒有不清掉的道理。豬手肉質還保持很嫩滑,廚師的功架絕對有份量。重點是七成以上的客人也點,你明㗎喇!!北海道帶子黑松露意大利飯,當香煎的帶子配上黑松露已能獨當一面,還要加上意大利飯,真的是大滿足。Mango Smoothies & Mocha Smoothies,沙冰除了味道外,就是冰要打成沙般細緻。玉桂蘋果比薩,餅底帶點微脆,配上半溶的雪糕,魔鬼的誘人。
餐廳的座位分隔比較廣闊,不用背貼背。
仲有桌球、飛鏢任你玩。
玉桂蘋果比薩,餅底帶點微脆,配上半溶的雪糕,魔鬼的誘人。
2017-11-30
2017-12-17 359 瀏覽
和好友提早過聖誕,友人提議Give me 5餐廳。 餐廳𥚃面布置有聖誕樹,雪人❄️☃️,很有聖誕氣氛。另餐廳裡面很大,吾會迫夾。每個set 有四個courses包沙律,湯,主菜和甜品。湯是周打魚忌廉湯,很細滑巴馬火腿沙律,巴馬火腿夠鹹香,旁邊有蜜瓜雜菜沙律。主菜德國豬手伴黑椒汁$238 ,4 courses德國豬手份量巨型,外皮香脆,內裡肉質嫩滑。我最喜歡豬手旁邊的紅色椰菜,酸酸地,很開胃,一解豬手的膩氣。煙三文魚凱撒沙律$88生菜沙律很爽脆,有三塊三文魚,配上沙律,配合得宜。如追蹤餐廳Facebook 或IG,餐廳送檸檬碟豆花茶是紫色的,明目,養神甜品是雲呢嗱雪糕,芝士蛋糕餐廳說聖誕節,送上朱古力慕絲

每個set 有四個courses包沙律,湯,主菜和甜品

湯是周打魚忌廉湯,很細滑

巴馬火腿沙律,巴馬火腿夠鹹香,旁邊有蜜瓜雜菜沙律。

主菜德國豬手伴黑椒汁$238 ,4 courses

德國豬手份量巨型,外皮香脆,內裡肉質嫩滑。

煙三文魚凱撒沙律$88

生菜沙律很爽脆,有三塊三文魚,配上沙律,配合得宜。

如追蹤餐廳Facebook 或IG,餐廳送檸檬碟豆花茶

是紫色的,明目,養神

甜品是雲呢嗱雪糕,芝士蛋糕

餐廳說聖誕節,送上朱古力慕絲

2017-12-16 85 瀏覽
推拿破崙蛋糕🍰好好味!朱古力心太軟配雪糕🍦冧酒提子味雪糕🍇最好吃了大洋蔥圈好足料,成大舊洋蔥係入面,炸得岩岩好!我平時唔食炸野都覺得好好食係我甘耐以黎食過最夠份量最好味既洋蔥圈!芒果沙冰都幾解渴,如果個味再濃濃郁就perfect。環境寬敞舒適,座椅💺舒適闊落,好多梳化卡位,係一個好好既聚餐好去處。大部份播韓國歌,有桌球🎱和飛鏢靶,好有韓國人開既美式餐廳feel,氣氛輕鬆有活力,覺得自在。店員親切有禮,好想試下D豬仔骨。聖誕大餐帶一班人黎聚餐應該不錯
推拿破崙蛋糕🍰好好味!
朱古力心太軟配雪糕🍦冧酒提子味雪糕🍇最好吃了

大洋蔥圈好足料,成大舊洋蔥係入面,炸得岩岩好!

我平時唔食炸野都覺得好好食

係我甘耐以黎食過最夠份量最好味既洋蔥圈!

芒果沙冰都幾解渴,如果個味再濃濃郁就perfect。

店員親切有禮,好想試下D豬仔骨。

聖誕大餐帶一班人黎聚餐應該不錯
2017-12-16
15 分鐘 (堂食)
$100 (宵夜)
生日
  • 拿破崙蛋糕
  • 洋蔥圈
聽朋友之前去過這裡一直都想去食,終於夾好大家時間去聚聚,這個觀塘區工廈雖然比較少有半自助任飲食沙律吧+紅,白酒及餐湯。 樓下大大水牌就見得到GIVE ME 5 剛剛走進店內已經約十二點,陸陸續續店員安排入坐 最入的更有飛標及桌球比食客享用 今天太多人沒有安排梳化位給我們,因Christmas 快到很多OL 都8個10個BOOK 一張枱,又確是不錯,第一環境舒適多張卡位梳化大約可以坐夠6個人。近窗邊的可望到遠處海景,工廈中少有。 午餐由A-K 有多達11個餐選擇,每個套餐包一個主菜沙律吧及飲品一杯。任食沙律吧當中有沙律、餐湯、甜品及紅、白餐酒。還有加一服費務 有蒜蓉包不斷的供應 甜品也有朱古力cake 及jelly 杯 沙律吧中的沙律菜新鮮還有多種不同款式選擇 雖然每款都想吃只好夾少少去品嚐,再等待主菜食用後再拼過 是日餐湯是蘑菇湯,湯中有一粒粒細少的碎蘑菇,非常熱辣辣餐湯飲落味道可口又幼滑 主菜點了德國燒豬手伴黑椒汁 豬手最面的表皮呈金黃色而且更散發陣陣烤肉香味,其中這個豬手在一般工廈比較少吃到,近近的不用走到德國餐廳已經吃到,味道也不輸蝕。 豬手肉質嫩滑

樓下大大水牌就見得到GIVE ME 5

剛剛走進店內已經約十二點,陸陸續續店員安排入坐
最入的更有飛標及桌球比食客享用

任食沙律吧當中有沙律、餐湯、甜品及紅、白餐酒。
還有加一服費務

有蒜蓉包不斷的供應

甜品也有朱古力cake 及jelly 杯

沙律吧中的沙律菜新鮮還有多種不同款式選擇

雖然每款都想吃只好夾少少去品嚐,再等待主菜食用後再拼過

主菜點了德國燒豬手伴黑椒汁

豬手肉質嫩滑更燒得脆身,咸味剛好不油膩。

食豬手就配上白酒飲用就最岩feel

西京燒銀雪魚拼三文魚
燒銀鱈烤食時魚東邊位焦脆肉質細嫩,吃到了少少魚油味道。
三文魚就比較沒有那麼出色,魚質比較硬身有結實口感。

半自助我覺得好抵吃,最重要是每一道菜都是熱騰騰的,價錢合理環境絕對是冇得頂,一大班朋友來個聚會午餐、晚餐真的值的去吃吧,店內地方大但是店員都快手快腳的去服務值的一讚。
2017-12-15