2020-04-28
Fûhn - 越式湯河大推👍🏻原來fûhn 除左銅鑼灣哩間flagship shop 之外,係九龍區都仲另外兩間分店。以後掛住哩到既濃郁牛肉湯頭味道就唔一定要過海先食到啦😆1)生牛肉牛筋片湯粉 - L- 哩有成3種size 既湯粉選擇,啱哂大胃王或者情侶💑可以開心share 啦。今次我地兩個人就揀左Large size 一齊食,嘩... 一上台就俾佢個碗嚇親😂份量足夠兩個人分享。另外要讚既係個湯頭真係好清甜,牛味濃郁👍🏻2)特上小食拼盤- 兩個人食但又想試好多款越式小食既話,就一定要揀哩個小食拼盤。哩個拼盤有齊哂六款小食,一次過滿足哂你既願望。大推既係手打蝦餅同炸牛油雞翼😋前者超級彈牙仲啖啖蝦肉粒添,牛油雞翼亦炸得香脆可口,每一啖都充滿濃濃牛油香氣,好不邪惡🤩3)牛油果🥑奶昔 + 新鮮椰青- 牛油果奶昔係哩到既皇牌飲品,奶昔好rich 好creamy ,淡淡既牛油果香味同奶香。椰青水清甜,啱哂啱啱食左咁多煎炸小食既小妹降下火🤣
1)生牛肉牛筋片湯粉 - L
2)特上小食拼盤