2023-08-14
今日經過觀塘工作,發現原來鴻圖道開左間好有格調既西餐廳,咁岩今晚約左客人食飯,而且仲有免費泊車,於是決定試一試。餐廳走北歐風格,灰色主調x木系裝修x雲石紋枱,而且仲有梳化位,成個感覺好舒服。是日餐湯餐湯每日都唔一樣,今日係黑松露蘑菇忌廉湯,用料十足,食到一粒粒蘑菇蓉,非常Creamy。紅酒燴牛面肉草菇扁意粉牛面肉味道濃郁,燴得好腍,好似食緊牛筋腩咁,而且帶有酒香。扁意粉軟硬度剛好,跟紅酒燴牛面肉非常搭配。慢煮雞胸車厘茄香草醬扁意粉一上枱嘅時候賣相就唔錯,香草醬意粉上面鋪咗一排慢煮雞胸肉,再上面就擺放咗香草,旁邊擺咗車厘茄,香草醬味道好清新,雞胸一啲都唔嚡,而且份量唔少,值得一試。避風塘雞翼雞翼揉合香蒜、黑胡椒及辣椒等重口味香料製成,神級還原避風塘風味❤️食得辣嘅人可以揀呢個味,非常香口👍🏻值得提一提,餐廳有會員系統,做咗餐廳嘅會員,主餐牌A la carte散叫有8折❤️
是日餐湯
紅酒燴牛面肉草菇扁意粉
跟紅酒燴牛面肉非常搭配。
慢煮雞胸車厘茄香草醬扁意粉
避風塘雞翼