✨Slow Cooked Beef Cheek $268呢款紅酒汁燴牛面肉整得好淋好入味!牛味突出之餘,有啲位食落仲入口即化~另外薯蓉同烤蔬菜都好好味!薯蓉好香好creamy好smooth!薯蓉份量再多啲就更加正🥹✨Crab Meat Penne $158見到呢款「蟹肉巴馬臣芝士蕃茄忌廉汁長通粉」好似幾乎每枱必點~原來真係好好食!芝士同蕃茄味balance,而且好creamy,味道好好!蟹肉份量多,一啲都唔吝嗇!🔹Truffle Fries $58薯條炸得香脆香口,惟松露份量略嫌少啲~🔹Grilled Corn $58香甜多汁,面頭灑咗少少芝士粉~✨Passion Fruit Tea $38好飲啊!!好鍾意呢杯!百香果帶點酸甜,幫助解膩~*✨為私心推介!整體嚟講餐廳環境靚,好鍾意呢度暗暗哋嘅氛圍!呢度好似有得free parking添㗎!好適合拍拖/朋友聚會、傾計、慶祝等等~另外成為餐廳會員,Menu散叫有8折!嘢食高質、環境正、仲有優惠,真心推薦!!
✨Slow Cooked Beef Cheek $268
Slow  Cooked  Beef  Cheek
呢款紅酒汁燴牛面肉整得好淋好入味!
牛味突出之餘,有啲位食落仲入口即化~
另外薯蓉同烤蔬菜都好好味!
薯蓉好香好creamy好smooth!
薯蓉份量再多啲就更加正🥹

✨Crab Meat Penne $158
Crab  Meat  Penne
原來真係好好食!
芝士同蕃茄味balance,而且好creamy,味道好好!
蟹肉份量多,一啲都唔吝嗇!

🔹Truffle Fries $58
Truffle  Fries
薯條炸得香脆香口,惟松露份量略嫌少啲~

🔹Grilled Corn $58
Grilled  Corn
香甜多汁,面頭灑咗少少芝士粉~

✨Passion Fruit Tea $38
好飲啊!!好鍾意呢杯!
百香果帶點酸甜,幫助解膩~

*✨為私心推介!

整體嚟講餐廳環境靚,好鍾意呢度暗暗哋嘅氛圍!
呢度好似有得free parking添㗎!
好適合拍拖/朋友聚會、傾計、慶祝等等~
另外成為餐廳會員,Menu散叫有8折!
嘢食高質、環境正、仲有優惠,真心推薦!!
Slow  Cooked  Beef  Cheek
Crab  Meat  Penne
Truffle  Fries
Grilled  Corn
  • 蟹肉巴馬臣芝士蕃茄忌廉汁通粉
  • Crab Meat Penne
Definitely recommend you all to go for a chill weekend brunch at the Flames empty stomach. From the starter (mushroom soup/ salad at your choice) to the house made desserts, the whole brunch experience was so relaxing and fulfilling. Weekend Brunch🍽️Average per head: $150🕰️Time: weekend afternoon (reservation is highly recommended)SMOKED SALMON EGGS BENEDICT $118💯sourdough toast, mixed leaves salad, and hollandaise sauce. Light but enough as a first meal👍🏻BEEF BURGER $158black truffle was rich, wi

Weekend Brunch
🍽️Average per head: $150

BEEF BURGER $158
black truffle was rich, with mushrooms, and side fries. Delicious👍🏻

MUSHROOM SOUP (+$15)
Soup was tasty with the slides of dough in it

House Made Desserts of the day (+$35)
The house made desserts that day were mango coconut moose cake and Earl grey short cake. Both were the highlight of the brunch I’d say😋

Bible rating: 9/10

📍Location: Shop 1, G/F, Two Sky Parc, 51 Hung To Road, Kwun Tong, Kowloon
House  Made  Dessert  of  the  day
Beef  Burger
Beef  burger
Smoked  Salmon  Eggs  Benedict
Mushroom  Soup
Mushroom  soup
$150 (早餐)
Beef  Burger
Beef  burger
Mushroom  Soup
Mushroom  soup
2023-07-25 2601 瀏覽
之前食過牛頭角海濱匯嘅Flames,今次試觀塘鴻圖道呢間分店,原來啲食物款式幾唔同,我星期日lunch去食,weekend menu都有好多樣野可以揀,包埋一杯汽水/餐茶,仲可以額外加餐湯、沙律、咖啡、甜品🌟Flames特盛早餐有蒜蓉炒雜菌、煎香咗嘅蕃茄、煙肉、香腸、炒蛋、酸種麵包,特別一讚係煙肉,唔多肥肉,而且煎得一啲都唔乾,食落仲充滿煙燻既味道,我諗呢款煙肉都係貴嘅食材🌟半隻葡式香辣燒春雞配薯條春雞外皮燒得微脆,食落辣辣地幾惹味,雞肉仲好嫩滑,唔駛額外點個辣醬都好夠味,而薯條連皮炸到金黃色,食落外脆內軟🌟蘑菇湯加咗$15試個湯,呢個磨菇湯好creamy,有微微嘅忌廉味,飲落唔膩,湯入面有勁多磨菇碎,多到好似食麥皮咁,所以啖啖都好香磨菇味🌟伯爵茶梨批🌟芒果椰子慕絲蛋糕同朋友每人加$35試埋當日嘅蛋糕,兩款都好味,而芒果椰子cake真係有椰子肉喺入面,所以特別正,真心推介大家試呢間Flames整體啲野食都好好,而叫brunch set原來仲會free kid meal,幾啱一家大細黎
🌟Flames特盛早餐
芒果椰子慕絲蛋糕
Flat White
  • FlatWhite
2023-07-22 89 瀏覽
《Flames》 🥩8oz 紐西蘭牛肉扒燒大蝦配薯條我地叫左medium rare,出到黎都係3成👍🏻加少少調味已經好正😍不過最可惜呢塊扒根位比較多 大蝦都唔錯 肉質鮮嫩薯條炸得酥脆 加左好多調味粉 所以好惹味 🍕海鮮香草茄醬薄餅高性價比好高每塊pizza都有隻又大又彈肉既蝦,魷魚,同1-2塊大煙三文魚每啖都好滿足豐富 🍰自家製甜品- 芒果椰子蛋糕估唔到又幾好食喎!入口芒果味好濃,有啲似芒果mousse慢慢會食到少少椰子絲中間白層果層有啲粒粒,雖然我食唔出係乜😂但我中意佢帶出既口感 .__. .__. .__.🐥🐥🐥.__. .__. .__. 總結: 二訪都一樣高質,呢間環境都一樣好有格調,服務一樣好好 環境:🐥🐥🐥🐥🐥/5服務態度:🐥🐥🐥🐥🐥/5 食物質素:🐥🐥🐥🐥🐣/5性價比:🐥🐥🐥🐥/5 回頭率:🐥🐥🐥🐥🐥/5
《Flames》

🍕海鮮香草茄醬薄餅
高性價比好高
每啖都好滿足豐富

🍰自家製甜品- 芒果椰子蛋糕
估唔到又幾好食喎!
入口芒果味好濃,有啲似芒果mousse
慢慢會食到少少椰子絲

環境:🐥🐥🐥🐥🐥/5
服務態度:🐥🐥🐥🐥🐥/5
食物質素:🐥🐥🐥🐥🐣/5
性價比:🐥🐥🐥🐥/5
回頭率:🐥🐥🐥🐥🐥/5
2023-07-21 77 瀏覽
上星期日同屋企人去左觀塘「Flames」食午餐🍱,餐廳裝修清新精𡟹,令食客有輕鬆愉快既感覺,而Brunch有多款選擇,包括沙律🥗、意粉、薄餅等等,Brunch仲包埋餐飲,食物質素好,性價比十分高。我哋揀咗巴馬火腿班尼迪蛋、炸魚薯條配他他醬同埋燒豬腩配燒薯仔紅椰菜沙律,仲加配咗餐湯,蘑菇忌廉湯好香濃又好味㗎!巴馬火腿班尼迪蛋夠曬流心,麵包🥯鬆軟又香。炸魚薯條香脆好味,魚肉厚薄適中,配上特製嘅他他醬更加美味!燒豬腩好滑好嫩,肥瘦適中,燒得啱啱好,皮脆肉嫩,同埋紅椰菜沙律清新爽口,好開胃㗎!另外加$15有餐湯,蘑菇忌廉湯好濃郁,好香,令我好有食慾。總括而言,呢個「Flames」真係值得一試㗎,好適合同朋友、同家人嚟享受一個愉快嘅Brunch時光!👍

2023-07-21 70 瀏覽
《Tofu Cheesecake》🍽️ $78蛋糕🍰軟綿綿嘅質感,賣相幾靚,豆腐味濃🤤甜度適中,再配上朱古力絲作點綴,仲有其他生果粒😋《紅酒燴牛面肉草菇扁意粉》🍷🍝 $138好多牛面粒,好容易就咬到,紅酒味濃。紅酒香菇香草醬濃郁,汁多。配彈牙嘅扁意粉,軟硬度適中,推介👍🏻 《新鮮黑松露蘑菇Pizza》🧂🍕 $168拿坡里手工 Pizza 🙌🏻 成個Pizza好足料,特別係每一細塊pizza 都有黑松露塊、大片蘑菇!上面嘅芝士、香草都好夠味。
《Tofu Cheesecake》🍽️ $78

《紅酒燴牛面肉草菇扁意粉》🍷🍝 $138

《新鮮黑松露蘑菇Pizza》🧂🍕 $168
  • 紅酒燴牛面肉草菇扁意粉
  • 新鮮黑松露蘑菇薄餅
觀塘雖然係工業區,但有一條海傍長路,都有佢chill嘅一面,今次去呢間餐廳就展現到呢種風情~餐廳樓底好高,裝修好舒服,座位之間距離好足夠,店員都幾熱情同好態度。💡 燒大蝦三文魚籽龍蝦汁扁意粉 $158大蝦煮得好嫩,鮮甜有嚼口,上面仲有三文魚籽,一咬開就爆發出鹹香味,配上大蝦嘅彈牙口感,係雙重享受!龍蝦汁夠濃郁,質地比較味少湯,配扁意粉熱住食好惹味。溫馨提示,呢道菜上咗就盡快食喇~三文魚籽熱太耐會變硬就唔爆汁㗎啦~💡 10安士肉眼扒配忌廉薯蓉 $268肉眼扒煎得剛好5成熟,邊位係有炭燒嘅香味,肉質好嫩,內裏仲保持到夠juicy,有咬口但又唔會太硬。薯蓉好綿滑,忌廉提升咗香味同口感,質地剛好,唔係太濕。相對地薯蓉冇咁重,正正襯托咗扒嘅肉味。💡 黑松露薯條 $58薯條金黃酥脆,上面灑咗黑松露碎片,黑松露香氣令人垂涎三尺。薯條係原隻薯仔整,所以唔係食到成口粉,放耐咗都唔會變軟同出油。

💡 燒大蝦三文魚籽龍蝦汁扁意粉 $158

💡 10安士肉眼扒配忌廉薯蓉 $268

💡 黑松露薯條 $58
2023-07-15
2023-07-20 48 瀏覽
【𝐅𝐥𝐚𝐦𝐞𝐬】𝟏𝟎𝐨𝐫𝐳 𝐑𝐢𝐛 𝐄𝐲𝐞 & 𝐅𝐫𝐢𝐞𝐬💰$198叫咗medium rare 牛扒加咗少少香草黑椒提味,配上自家製蘸汁 不過有小小韌🤧𝐁𝐞𝐞𝐟 𝐁𝐮𝐫𝐠𝐞𝐫 & 𝐅𝐫𝐢𝐞𝐬💰$158充滿層次感既牛肉漢堡,肉餅夠厚 食落幾香另外包有煎香過,食落有小小脆口增加口感🍔薯條加咗啲辣粉,超好食!𝐓𝐨𝐟𝐮 𝐜𝐡𝐞𝐞𝐬𝐞𝐜𝐚𝐤𝐞🍰💰$35未上到檯已經聞到淡淡豆腐香~雖然佢係cheese cake但唔算漏 質感夠soft作為飯後甜品 light d幾好𝐌𝐨𝐜𝐡𝐚💰$18朱古力味重啲 同相對較甜🤣 但啡味較淡☕️𝐋𝐚𝐭𝐭𝐞💰$18奶味較重同淡 飲凍飲記得叫小冰 如果唔係啲冰溶咗更加淡
【𝐅𝐥𝐚𝐦𝐞𝐬】

𝟏𝟎𝐨𝐫𝐳 𝐑𝐢𝐛 𝐄𝐲𝐞 & 𝐅𝐫𝐢𝐞𝐬💰$198

𝐁𝐞𝐞𝐟 𝐁𝐮𝐫𝐠𝐞𝐫 & 𝐅𝐫𝐢𝐞𝐬💰$158

充滿層次感既牛肉漢堡,肉餅夠厚 食落幾香
另外包有煎香過,食落有小小脆口增加口感🍔
薯條加咗啲辣粉,超好食!

𝐓𝐨𝐟𝐮 𝐜𝐡𝐞𝐞𝐬𝐞𝐜𝐚𝐤𝐞🍰💰$35

未上到檯已經聞到淡淡豆腐香~
雖然佢係cheese cake但唔算漏 質感夠soft
作為飯後甜品 light d幾好

𝐌𝐨𝐜𝐡𝐚💰$18

朱古力味重啲 同相對較甜🤣
但啡味較淡☕️

𝐋𝐚𝐭𝐭𝐞💰$18
奶味較重同淡 飲凍飲記得叫小冰 如果唔係啲冰溶咗更加淡
2023-07-19 74 瀏覽
Great food with nice ambience. Set dinner portion is good with affordable price. It’s about 10-15 mins work from Kwun Tong Station to the restaurant. Their Truffle Mushroom soup is yum. I m impressed with their plating style. The service can be improved with more attentive manner. They close at 10pm which is a bit too earlier for dinner if it’s a gathering with your friends for chit chats.
2023-07-19
Black Truffle  Mushroom  Soup
Seared Salmon
Crabmeat  Penne
Aloha  pizza
Roast  chicken
2023-07-18 95 瀏覽
沒想到在官塘工業區地舖有這麼高質的西餐廳,簡潔的裝潢風格,環境很不錯呢!價錢方面也非常合理。我們坐高枱,射燈設計拍攝食物shot 非常適合黑松露薯條正常發揮,好吃蟹肉巴馬臣芝士蕃茄忌廉通粉,非常惹味但不膩,挺有新鮮感的味道。即烤夏威夷pizza,食材新鮮,份量足,味道很不錯咖啡、凍檸茶也是水準之作。好評!會再來的!
價錢方面也非常合理。

我們坐高枱,射燈設計拍攝食物shot 非常適合

黑松露薯條正常發揮,好吃

即烤夏威夷pizza,食材新鮮,份量足,味道很不錯

咖啡、凍檸茶也是水準之作。
好評!會再來的!
夏威夷Pizza
蟹肉巴馬臣芝士蕃茄忌廉通粉
黑松露薯條
Latte
夏威夷Pizza
蟹肉巴馬臣芝士蕃茄忌廉通粉
黑松露薯條
Latte
有多間分店的西餐廳Flames雖然週日在觀塘工廠區街道較靜但餐廳開門沒多久就坐滿室內裝修一流空間感與採光度十足薯條無限添加太好味狂食咗🙊❒ 蟹肉巴馬臣芝士蕃茄忌廉汁通粉非常creamy 蟹肉也很多,好野味❒ 10安士肉眼扒配無限添加澳式雞鹽薯條薯條非常多又好味,但牛扒肉質比較難切❒ 炸魚薯條配他他醬 炸魚炸得很脆,他他醬好好味❒ Dessert of the day午餐加$35 就有一件,好抵 👍🏻❒ VERY VANILA LATTE ❒ LATTE

有多間分店的西餐廳Flames
雖然週日在觀塘工廠區街道較靜
但餐廳開門沒多久就坐滿
室內裝修一流
空間感與採光度十足
薯條無限添加太好味狂食咗🙊

❒ 蟹肉巴馬臣芝士蕃茄忌廉汁通粉
非常creamy 蟹肉也很多,好野味

❒ 10安士肉眼扒配無限添加澳式雞鹽薯條
薯條非常多又好味,但牛扒肉質比較難切

❒ 炸魚薯條配他他醬
炸魚炸得很脆,他他醬好好味

❒ Dessert of the day
午餐加$35 就有一件,好抵 👍🏻

❒ VERY VANILA LATTE
❒ LATTE
小篇👧🏻黎到觀塘食西餐,去左三訪澳式餐廳《Flames》,性價比高,而且好好食😋。餐廳環境寬闊開揚坐得舒服,有種澳洲的feeling,輕鬆寫意。我地簡左2個主食 +沙律+2杯飲品🅣🅞 🅢🅣🅐🅡🅣 ⭐新鮮雞胸肉沙律沙律菜跟套餐只需要加💰15,好抵食,而且份量亦好多入面有好多雞胸肉.配芝麻醬和新鮮沙律一齊食爽甜可口。🅜🅐🅘🅝 🅒🅞🅤🅡🅢🅔🍽⭐新鮮黑松露蘑菇扁意粉 💰158 新鮮黑松露和香氣十足的蘑菇作為主要配料,每食一啖都感受到黑松露的香氣,味雷的滿足感好豐富意粉煮得剛好,保持彈性的口感,係黑松露的愛好者必選🖤‼️⭐10安士肉眼扒配無限添加澳式雞鹽薯條 💰198肉眼扒叫咗五成熟,外層烤至微焦,充分保持左肉質的嫩滑和肉汁的豐富,牛肉味濃郁。薯條炸至酥脆並撒上口感十分特殊的雞鹽,澳式風味十足。🅓🅡🅘🅝🅚🌟ice latte☕️ 🌟ice lemon tea🍋 ——————————————————💕Encore指數:4.5/5 💕服務指數:4/5💕環境:4/5💕推介指數:4/5——————————————————📍 Flames (鴻圖道)觀塘鴻圖道51號Two Sky Parc地下1號舖

🅣🅞 🅢🅣🅐🅡🅣
⭐新鮮雞胸肉沙律
配芝麻醬和新鮮沙律一齊食爽甜可口。

🅜🅐🅘🅝 🅒🅞🅤🅡🅢🅔🍽
⭐新鮮黑松露蘑菇扁意粉 💰158
意粉煮得剛好,保持彈性的口感,係黑松露的愛好者必選🖤‼️

⭐10安士肉眼扒配無限添加澳式雞鹽薯條 💰198
薯條炸至酥脆並撒上口感十分特殊的雞鹽,澳式風味十足。

🅓🅡🅘🅝🅚

💕服務指數:4/5
💕環境:4/5
💕推介指數:4/5
——————————————————

📍 Flames (鴻圖道)
觀塘鴻圖道51號Two Sky Parc地下1號舖
Flames 已經係我非常喜愛嘅餐廳❤️ 星期六上完堂來,亦會遇到好多小朋友今次點咗兩個Brunch Set +$15🥣 Mushroom Soup, 非常creamy🥗 Roasted pumpkin salad烤南瓜以香草調味,配上柚子醋沙律,非常清新燒大蝦三文魚子龍蝦汁扁意粉 $158龍蝦汁好濃郁👍🏻意粉Al Dente,大蝦燒到好香,蝦頭勁多膏,配埋三文魚子,好味😋新鮮黑松露蘑菇pizza $158一定要趁熱食❗️❗️❗️凍咗真係差好遠架🥲如果食唔切,我寧願分開嗌😂雖然配料簡單,只有蘑菇、新鮮黑松露片 、意大利奶酪芝士、同埋Mozzarella, 但呢個冇得輸嘅配搭,真係好好食!至於Pizza 批底做到非常鬆軟,成個Pizza整體都好好食😋😋餐飲可以選擇茶或者汽水我哋仲加$35 點個甜品今日係椰子芒果芝士蛋糕好大件啦😍淡淡的椰香,中間有一層芒果jam,配埋脆脆,唔算太甜,唔錯😌

今次點咗兩個Brunch Set

+$15
🥣 Mushroom Soup, 非常creamy

🥗 Roasted pumpkin salad
烤南瓜以香草調味,配上柚子醋沙律,非常清新

燒大蝦三文魚子龍蝦汁扁意粉 $158

新鮮黑松露蘑菇pizza $158
一定要趁熱食❗️❗️❗️
凍咗真係差好遠架🥲如果食唔切,我寧願分開嗌😂

餐飲可以選擇茶或者汽水

我哋仲加$35 點個甜品
今日係椰子芒果芝士蛋糕

• 新鮮黑松露蘑菇薄餅
  • 燒大蝦三文魚籽龍蝦汁扁意粉
返工放lunch黎試下,估唔到原來咁多人食,仲要排隊,12:45排到1:0x先入到,同阿哥一人一個餐,食雞同扒。PeriPeri 燒春雞 $85幾抵食,目測有半隻雞,都幾大隻,可以配黃姜飯/沙津/薯條,同埋燒得好入味,整體係值得推薦!👍🏻西冷牛扒配薯條 $188 少貴,塊扒唔算厚同大,薯條都唔多,同埋佢漏左單,所以呢個等左好耐,可能會唔夠食😕整體而言係正常好食,但有未到特別推介。環境:無特別留意,午市太多人,坐得唔算寬鬆,都有基本西餐格局的裝潢。午市加一 (1:30後入座9折)total:$300 已加一

PeriPeri 燒春雞 $85

西冷牛扒配薯條 $188

午市加一 (1:30後入座9折)
total:$300 已加一
2023-07-12
20 分鐘 (堂食)
🔆🔆🔆鴻圖道 flames🔆🔆🔆依間新開的flames 一直好想試😳😳😳👉🏻香草蒜蓉包有點意外係pizza狀嘅蒜蓉包😂香草味濃帶淡淡蒜香👉🏻香草蕃茄辣肉腸醬燴羊膝配烤蔬菜羊肉炆得軟淋 一啲羶味都冇😋蕃茄醬微酸 好開胃👉🏻香辣炸雞炸衣酥脆 雞肉嫩滑微辣 唔食得辣嘅人都輕鬆入口🥳👉🏻牛油烤蔬菜有西蘭花,椰菜花,甘荀,粟米仔,薯仔蔬菜新鮮 可惜牛油味淡左啲 唔夠邪惡😗店員好有禮貌又好貼心見我地一枱都係嘢食主動幫我哋將旁邊嘅二人枱拍埋嚟等我地可以有多啲位放開手腳食嘢🤭餐廳有室外座位 座位上有天花風扇如果天氣涼啲都可以坐下出面💕
🔆🔆🔆鴻圖道 flames🔆🔆🔆

👉🏻香辣炸雞
炸衣酥脆 雞肉嫩滑
微辣 唔食得辣嘅人都輕鬆入口🥳

👉🏻牛油烤蔬菜
有西蘭花,椰菜花,甘荀,粟米仔,薯仔
蔬菜新鮮 可惜牛油味淡左啲 唔夠邪惡😗

店員好有禮貌又好貼心見我地一枱都係嘢食