2022-09-09
今日放工之後同朋友去咗近牛頭角海濱附近食西餐。距離地鐵站🚇都有啲遠,但依架入秋🍂開始有啲風🌬都幾舒服☺️依間西餐係喺商場入面,商場都有唔同餐廳可以食,但依間Flames特別係有露天位可以坐⛱不過今次就坐番入面先😂芝士肉醬焗玉米片🌮 $98鍾意食nachos嘅一定會鍾意🤩超多芝士🧀同salsa🍅係面,個醬就有少少辣(應該係hot sauce啲friend?🧐) 但唔食辣嘅人都會接受到嘅程度👍🏻如果加埋個guacamole🥑一定會更正🤤不過佢冇🤣但如果佢加咗嘅話就會好飽😂因為佢份量都算大份🫡12安士美國安格斯西冷扒配忌廉薯蓉🥩 $298我哋本身叫咗4成但岀到嚟就比較偏向5成熟,都okay嘅但個西冷扒就比較多筋啲🥶所以有啲難切同嚼...但個薯蓉好好食🤩好綿同奶油味好重🤣所以食完都好飽🫣蟹肉巴馬臣芝士脆脆蕃茄忌廉汁長通粉🍝 $138相對其他個兩樣,依個就比較淡味啲,但都食得岀陣蟹味嘅,個長通粉都煮得啱啱好,煙韌嘅👍🏻個人都幾鍾意😆整體都唔錯,係好食嘅同埋份量都大份,所以食得好飽🫢不過就同平時個啲西餐晚市價位差唔多,偏貴嘅🤑佢有2人同4人套餐,不過今次經Openrice訂位就有單叫主菜(meat,
芝士肉醬焗玉米片🌮 $98
12安士美國安格斯西冷扒配忌廉薯蓉🥩 $298
蟹肉巴馬臣芝士脆脆蕃茄忌廉汁長通粉🍝 $138
整體都唔錯,係好食嘅同埋份量都大份,所以食得好飽🫢不過就同平時個啲西餐晚市價位差唔多,偏貴嘅🤑佢有2人同4人套餐,不過今次經Openrice訂位就有單叫主菜(meat,pasta,seafood)8折,咁我哋就散叫咗相對平啲啲🤏🏻