2023-10-22 1005 瀏覽
友人帶我來到跟地鐵站有點距離的坑口村,那邊有家隱世小型西餐廳Fika。它在瑞典語的意思為 a moment to slow down and appreciate the good things in life,所以我們來到要慢慢享受才對。食物種類不少,兩人的話有點選擇困難。黑松露蘑菇忌廉湯 $38整碗湯的材料打得非常均勻,濃稠度十足,每口除了忌廉的奶滑也吃到粒粒蘑菇蓉,加上黑松露獨有的香味,啖啖濃厚的味道。牛油果蟹肉餡餅 $44適合慢慢品味的餐前小食,絲絲清甜蟹肉混進柔滑的牛油果蓉及忌廉、洋蔥等配料中,加上三文魚籽更能提升鮮味。底部是如烘法包般香脆的多士,整體質地層次分明。FIKA炭燒西班牙黑毛豬梅頭烤日本甜薯 $298是餐廳其中一款主打菜式,七成熟的炭燒西班牙黑毛豬梅頭顏色啡中帶粉嫩,尤如慢煮再烤的感覺。肉質柔軟,味道酥香,中間帶一點脂肪更顯甘香,無論單吃或配自家調製燒汁味道都好夾。配菜也不輸蝕,有滿滿芝士焗多汁大啡菇、讓我驚訝的香甜清爽的大蔥、帶蜜味的日本小甘薯,可以整盤清掉。招牌Fika焦糖蘋果金寶配意大利雪糕 $88見到招牌就毫不猶豫要吃,基本上每枱都會要一盤,份量驚人的焦糖

食物種類不少,兩人的話有點選擇困難。

黑松露蘑菇忌廉湯 $38
黑松露蘑菇忌廉湯

牛油果蟹肉餡餅 $44
牛油果蟹肉餡餅

FIKA炭燒西班牙黑毛豬梅頭烤日本甜薯 $298
FIKA炭燒西班牙黑毛豬梅頭烤日本甜薯

招牌Fika焦糖蘋果金寶配意大利雪糕 $88
見到招牌就毫不猶豫要吃,基本上每枱都會要一盤,份量驚人的焦糖蘋果金寶。香草意大利雪糕舖在頂層,奶滑味濃,半融狀態跟溫熱、香脆的金寶吃實在太夾。底層有大量蘋果塊,加上大量肉桂,味道香甜,吃得好滿足。
招牌Fika焦糖蘋果金寶配意大利雪糕

他們還有黑松露薄餅及意粉等主食,只來一次一定不夠!
2023-10-16
黑松露蘑菇忌廉湯
牛油果蟹肉餡餅
FIKA炭燒西班牙黑毛豬梅頭烤日本甜薯
招牌Fika焦糖蘋果金寶配意大利雪糕
2023-10-13 43 瀏覽
Fika (將軍澳)💰246.4(堂食連加一)這家隱世餐廳以瑞典語「Fika」命名,意思是一起慢下來,喝杯咖啡,吃些甜點,聊下天,享受一下當刻☺️雖然這家小店座位不多,但是座位舒適,環境以木系設計為主,應有盡有👍🏼這家西式餐廳主打意粉,薄餅和牛扒,也有各種小食可供食客選擇😋香濃日本明太子扁意粉配酥炸虎蝦🍤 $118整個扁意粉都充滿了明太子,令意粉很香很入味🤤配上表面的紫菜一起吃,口感更佳,味道一流❤️大大隻的酥炸虎蝦十分飽滿的同時也做到外脆內軟😋喜歡吃意粉的一定不能錯過!推薦🙌🏻隨餐奉送是日餐湯當天的餐湯是南瓜忌廉湯,南瓜味很濃😍整個湯的質感軟滑,味道十分不錯❤️凍摩卡咖啡(隨餐奉送飲品+$18)奶和咖啡的比例剛好,甜度適中👍🏼賣相也很漂亮,讓食客可以慢慢享受「Fika」的生活方式🥹牛油果多士配沙律🥑 $88 非常有特色的一道菜👍🏼土司上面佈滿一片又一片的牛油果,賣相精緻😍土司配上牛油果一起吃,味道很契合😋沙律很清新,酸酸的沙律醬,令人食慾大增,口水直流🤤熱蘋果茶(隨餐奉送飲品)淡淡的果香☺️解渴但不太甜的水果茶🥹
Fika (將軍澳)
💰246.4(堂食連加一)

香濃日本明太子扁意粉配酥炸虎蝦🍤 $118

隨餐奉送是日餐湯

凍摩卡咖啡(隨餐奉送飲品+$18)

牛油果多士配沙律🥑 $88

熱蘋果茶(隨餐奉送飲品)
淡淡的果香☺️解渴但不太甜的水果茶🥹

坑口村西餐廳Fika店舖細細卻充滿溫馨同埋浪漫嘅感覺!店員仲好健談有善😁南瓜粟米湯,用新鮮南瓜同埋粟米打成茸,原汁原味!佢唔健康又好味!🌽炭燒加拿大豬胺配溏濆蕃茄沙律🍅有桂花糖蕃茄,超級有驚喜!本身就好喜歡桂花香味!估唔到同蕃茄會咁夾!加拿大豬鞍厚厚切!啖啖肉!豬肉味香濃!加埋白豆蓉,味道level up!芝士焗波士頓龍蝦配蝦汁扁意粉🦞Significanture 中的significanture 一食就知是心機菜!醬汁不是用預製的意粉醬,而是用大量鮮蝦打成!誠意滿滿!龍蝦起肉,然後加芝士,鮮蘑菇火炙!絕對係酒店級數的龍蝦意粉,sorry 係仲好食過酒店級!十分impressed!食出是餐廳大廚是充滿passion !支持小店!香港地好難搵到食店大廚會咁有心機!大推!👍
坑口村西餐廳Fika

店舖細細卻充滿溫馨同埋浪漫嘅感覺!店員仲好健談有善😁

炭燒加拿大豬胺配溏濆蕃茄沙律🍅
加拿大豬鞍厚厚切!啖啖肉!豬肉味香濃!
加埋白豆蓉,味道level up!

芝士焗波士頓龍蝦配蝦汁扁意粉🦞
龍蝦起肉,然後加芝士,鮮蘑菇火炙!

2023-10-11 37 瀏覽
住近將軍澳坑口的朋友們今次真係有口福,沒有想到附近竟然有一家咁有格調的西餐廳——Fika, 雖然位置不屬於好方便,但真係超級Full, 好多人都特登三五成群來聚餐,餐廳有佢的吸引力啊。餐廳具有外國風格,獨特的西式環境,不禁唸起國外西餐廳的fusion 菜式,點左幾款dish, 有賣相又美味。1. Deep fried calamari $78 小食炸魷魚,新鮮炸出超級香脆。2. 黑松露牛肝菌義大利飯 $168 呢個義大利飯超香噴噴,口感正宗,一定要試。3. 牛油果蟹肉脆餅 $88 呢個亦是特色小食之一,勁大pat 牛油果蟹肉係脆餅面,一口食曬舊最過癮,輕食得來又夠特色。
2023-09-07
5 分鐘 (堂食)
2023-10-10 44 瀏覽
住喺將軍澳咁耐都好少入去坑口村,原來呢度好多正嘢食🤭呢一間平日都full house,所以建議大家一定要book位!咁啱今日有其中一位食客生日,全場一齊同佢唱生日歌,佢紅都面曬,呢度好鬼有氣氛!推介大家一定要食「炭燒西班牙黑毛豬梅頭烤日本甜薯」,佢呢個煮法keep到啲肉汁,外皮焦香之餘一啲都唔膩,我自己可以食晒一碟😂側邊仲有個芝士焗大啡菇,食落去仲好juicy,加埋甜甜地嘅日本甜,好滿足!下次要試埋佢嘅Pizza🤤

• 炭燒西班牙黑毛豬梅頭烤日本甜薯
2023-10-07 25 瀏覽
🍽️是日餐湯 $38今日嘅餐湯係鮮茄湯,蕃茄味道好濃郁,湯入邊有好多蕃茄蓉同肉碎,味道酸酸甜甜,幾好飲👍🏻🍽️吞拿魚他他配法式多士 $138吞拿魚他他嘅擺盤係吞拿魚蓉喺頂,青瓜蕃茄等配菜喺底,再壓成一個圓餅咁😌吞拿魚幾鮮甜,加上清新嘅配菜同脆身法式多士,食完幾開胃😋🍽️香濃黑松露野菌薄餅 $188Pizza嘅外皮脆身,舖上大量菌類、芝士同黑松露蓉,聞落超級香🤩另外,佢份量都幾大,我哋兩個食完已經食唔落甜品🙈味道😋 7/10性價比💰 7/10環境🔎 7/10服務🫶🏻 7/10打卡指數📸 6.5/10٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و 推薦指數🥰 7/10
🍽️是日餐湯 $38

服務🫶🏻 7/10
打卡指數📸 6.5/10
٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و 推薦指數🥰 7/10

2023-10-06 25 瀏覽
在坑口村搵食,總會遇上驚喜。午巿套餐,價錢相宜,食物質素、用餐體驗,更遠超所值。所有午餐都送餐湯或沙律。今天選餐湯,蕃茄煙肉湯。端上來熱騰騰的紅湯,更有芝士拉花作點綴,讓眼睛比味蕾早享受。接著上枱的是,炭燒美國豬肉眼,配香滑薯蓉和炒雜菜。烹調火喉控制得剛剛好,鎖住了肉汁,又保留了肉質的軟綿綿。薯蓉的牛油比例適中,沒有過量的油膩感覺;雜菜是用心煮熟調味,另外上碟,不是預早煮熟的伴碟。最後一杯熱蜜桃茶,香甜解膩有助消化。總括而言,Fika 是不錯的午餐選擇。
在坑口村搵食,
總會遇上驚喜。

午巿套餐,
價錢相宜,
食物質素、
用餐體驗,
更遠超所值。

所有午餐都送餐湯或沙律。
今天選餐湯,
蕃茄煙肉湯。

端上來熱騰騰的紅湯,
更有芝士拉花作點綴,
讓眼睛比味蕾早享受。

接著上枱的是,
炭燒美國豬肉眼,
配香滑薯蓉和炒雜菜。

烹調火喉控制得剛剛好,
鎖住了肉汁,
又保留了肉質的軟綿綿。

薯蓉的牛油比例適中,
沒有過量的油膩感覺;
雜菜是用心煮熟調味,
另外上碟,
不是預早煮熟的伴碟。

最後一杯熱蜜桃茶,
香甜解膩有助消化。

總括而言,Fika 是不錯的午餐選擇。
炭燒美國豬肉眼配薯蓉雜菜
2023-10-06
5 分鐘 (堂食)
炭燒美國豬肉眼配薯蓉雜菜
  • 是日餐湯
  • 炭燒美國豬肉眼
2023-10-05 34 瀏覽
久違的朋友聚會,今次到你坑口村的一間隱世餐廳xCafe。 環境以木系係為主,舒適,座位闊落。 雖店內空間細小,但五藏佢全。晚餐的menu 選擇多,且提供dinner Set 。但由於我地唔算太餓,只散叫。我們叫了以下食物1.香橙八爪魚冰菜海葡萄沙律( $148)這一個沙律才第一次食。以爽口的冰菜配上西式嘅沙律菜,配上鮮甜的香橙及有咬口嘅八爪魚片,非常新鮮。2.吞拿魚他他配法式多士( $138)吞拿魚他配上脆口的多士片,口感豐富,味道濃郁。3.香濃牛肝菌黑松露意大利飯( $168)最愛這一道意大利飯,意大利飯煮得剛剛好,不會太淋,不會太硬,岩岩好。配上惹味香濃的黑松露醬汁,以及大量的牛肝菌,非常惹味。 下次有機會可以午餐來坐吧枱嘆一杯咖啡,Chill 一個下午。
久違的朋友聚會,今次到你坑口村的一間隱世餐廳xCafe。

環境以木系係為主,舒適,座位闊落。
雖店內空間細小,但五藏佢全。

晚餐的menu 選擇多,
且提供dinner Set 。
但由於我地唔算太餓,只散叫。

我們叫了以下食物

1.香橙八爪魚冰菜海葡萄沙律( $148)

2.吞拿魚他他配法式多士( $138)
吞拿魚他配上脆口的多士片,口感豐富,味道濃郁。

3.香濃牛肝菌黑松露意大利飯( $168)
配上惹味香濃的黑松露醬汁,以及大量的牛肝菌,非常惹味。

2023-10-04
店名FIKA,瑞典語中的意思是一起喝咖啡、吃甜點、聊天的休憩時刻~ 而FIKA的環境正正符合到那種悠閑舒適感🌿,白色主調並以貓貓作主題裝飾,平日周一晚上也全場滿座,不得不佩服它的超強人氣😆餐點主打薄餅、意粉和各款小食,今次吃3款招牌美食,每款都有心思位,現在經Openrice訂座可享正價95折單點餐牌優惠🤩▫️▫️▫️▫️▫️▫️牛油果蟹肉脆餅 ($88)招牌開胃菜之一!用上牛油果🥑、蟹肉絲和沙律醬配上薄脆餅,中間再夾雜洋蔥粒~ 上面再放上三文魚籽提鮮🤩 整體口感頗豐富!▫️香濃黑松露野菌薄餅 ($188) 黑松露 + Pizza控注意😎! 賣相一流,每小片薄餅都鋪滿野菌和黑松露醬~一拉開一件已經輕易做到芝士拉絲效果😂 價錢雖然偏貴,但薄餅做得薄身,配料菇和mozzarella cheese都加得好足🧀️!味道亦好有層次!除了黑松露口味之外,亦有5款經典口味:傳統美式辣肉腸、四重芝士、煙三文魚、巴馬火腿和瑪格麗塔可以試!▫️FIKA自家製雙重煙腩肉卡邦尼意粉 ($168)[推介🌟]餐廳依照傳統做法,用蛋汁替代忌廉汁🍳,令到意粉汁好濃郁!雙重煙肉方面用了本地和意大利的豬面肉🐷,再添上正宗意大利綿羊芝士🧀️

▫️▫️▫️▫️▫️

▫️牛油果蟹肉脆餅 ($88)

▫️香濃黑松露野菌薄餅 ($188)

▫️FIKA自家製雙重煙腩肉卡邦尼意粉 ($168)
[推介🌟]餐廳依照傳統做法,用蛋汁替代忌廉汁🍳,令到意粉汁好濃郁!雙重煙肉方面用了本地和意大利的豬面肉🐷,再添上正宗意大利綿羊芝士🧀️ 味道比一般卡邦尼重鹹香味,但非常creamy,值得再encore啊!🥹

▫️▫️▫️▫️▫️

📍 Fika
🗺️ 將軍澳坑口村24號地舖
2023-09-25 92 瀏覽
坑口村有好多小店,身為坑口居民有時諗唔到食咩,都會去嗰邊搵食!而Fika就係近半年幾有人氣嘅西餐小店~ 聽咗咁多次個名,終於去食咗個late lunch,食物都幾高質,睇得出係用心煮!🔸牛油果蟹肉脆餅 $88作為前菜,非常清新開胃!牛油果、蟹肉加埋沙律醬撈勻,非常滋味!同埋脆身嘅cracknel一齊食,口感豐富~ 面頭仲有少少三文魚籽,增加鮮味!🔸FIKA自家製雙重煙腩肉卡邦尼意粉 $168呢度嘅招牌菜~ 以傳統做法,選用意大利豬面肉同自家製煙腩肉,加入羊奶芝士同日本蛋,芝士味香濃,煙腩肉鹹香,味道比普通嘅卡邦尼更富鹹鮮味同濃郁,又唔會覺得膩,好味!扁意粉掛滿蛋汁好香滑,配埋煙豬腩肉一齊食好惹味!🔸炭燒紐西蘭肉眼(8oz)配粗薯條、炒雜菜 $158Set lunch包餐湯或沙律,仲有飲品。▫️日本秋葵、青蘋果沙律配檸檬油醋醬 & 野菌忌廉湯好清新嘅沙律,秋葵、青蘋果爽口清甜,沙律菜新鮮!野菌忌廉湯幾濃郁!紐西蘭肉眼扒要咗5成熟,掌握得幾好!肉質腍中帶咬口,肉味濃!燒肉汁係自家製,配肉食幾好味!粗薯份量多,薯味濃!呢間西餐食物都幾好味~ 店舖唔算大,有種溫馨嘅感覺,好似佢哋店名咁,喺度慢活

牛油果蟹肉脆餅
🔸牛油果蟹肉脆餅 $88

FIKA自家製雙重煙腩肉卡邦尼意粉
🔸FIKA自家製雙重煙腩肉卡邦尼意粉 $168

炭燒紐西蘭肉眼
🔸炭燒紐西蘭肉眼(8oz)配粗薯條、炒雜菜 $158
Set lunch包餐湯或沙律,仲有飲品。

▫️日本秋葵、青蘋果沙律配檸檬油醋醬 & 野菌忌廉湯

呢間西餐食物都幾好味~ 店舖唔算大,有種溫馨嘅感覺,好似佢哋店名咁,喺度慢活享受美食,好寫意!

牛油果蟹肉脆餅
FIKA自家製雙重煙腩肉卡邦尼意粉
炭燒紐西蘭肉眼
  • Fika自家製雙重煙腩肉卡邦尼意粉
很少很少吃到這麼糟糕的西餐 人均300真的完全不便宜 甚至在中環或者鲗魚涌那面吃到好吃一萬倍的西餐了 真的很難想像這麼多好評是靠怎麼刷單刷出來的😅當天點了Pepperoni Pizza,好難吃 甚至我在超市買速凍披薩回家做都比這個好吃 讓我感覺我和評論裡其他人吃的不是同一家😂黑松露薯條也很離譜 那個黑松露醬沒有味道的…不止是說黑松露給的少 它醬完全吃不到任何味道 希望看到這篇筆記的你不要再被這些好評騙過去了😮‍💨
希望看到這篇筆記的你不要再被這些好評騙過去了😮‍💨
2023-09-21 30 瀏覽
店舖有好多好得意好靚既油畫😚菜色都好新穎好喜歡💕店員又好有禮貌好好親切👍🏻坑口村有質素餐廳👍🏻咖啡卡布奇諾☕️佢哋嘅咖啡好香😊泡好綿滑好厚😍凍朱古力佢哋嘅朱古力沖得啱啱好唔會太甜😊同埋佢都唔係Hea 㗎,佢有用朱古力醬掛邊😍望落即刻感覺靚靚好多👍🏻牛油果🥑或帕爾馬火腿🥓(芝士🧀無花果多士)配薯條🍟沙律🥗好有新意好味既菜色👍🏻估唔到無花果同牛油果咁夾喎🤪佢地既多士好特別好新鮮,一啲都唔悶👍🏻加埋芝士同胡椒粉味道更出😋好喜歡💕野菌雞肉忌廉扁意粉🍝醬汁好香濃野菌好入味👍🏻上面加埋碎芝士好惹味🤤最驚喜係佢地既扁意粉掛到汁😍平時出面食扁意粉係掛唔到😆要用匙羹食😆但佢地整到個醬汁濃稠剛剛好🤤好快暴風式吸入晒落我個肚到🤣簡簡單單既菜式都做到好好睇得出好用心👍🏻

咖啡卡布奇諾☕️
佢哋嘅咖啡好香😊泡好綿滑好厚😍
牛油果🥑或帕爾馬火腿🥓
(芝士🧀無花果多士)配薯條🍟沙律🥗
牛油果🥑或帕爾馬火腿🥓 (芝士🧀無花果多士)配薯條🍟沙律🥗
簡簡單單既菜式都做到好好睇得出好用心👍🏻
牛油果🥑或帕爾馬火腿🥓 (芝士🧀無花果多士)配薯條🍟沙律🥗
2023-09-21 30 瀏覽
Fika係瑞典人的新活文化,簡單啲講係要WorkLife balance,在生活騰出時間慢慢享受美好一起喝喝咖啡,食件Cake.坑口村的一家人年輕90後情侶👫(目測除非唔係)開檔的西餐廳 以Fika , 👍擬似90後情侶都非常友善隨和健談,給人一種親切感熟絡嘅感覺,眼見午飯時間都坐得滿滿,大部份都係熟客仔。可能因為喺村屋地舖,會更加有一種遠離繁囂嘅感覺,但係其實餐廳嘅位置非常方便,喺坑口站附近,東港城行步行大概5分鐘,唔想食東港城啲連鎖店的話,Fika係好好既選擇。選了兩個set lunch同大家介紹吓,又俾大家隔空感受吓呢種認真慢活態度。甘筍忌廉湯甘筍忌廉湯打到香、軟、滑,而待應靚女話湯的甜甜是甘筍清甜,所以不需要過多的調味。日本秋葵、青蘋果沙律配檸檬油醋醬非常健康清新的一個配搭,青蘋果配檸檬油醋,入口清爽醒胃。日式冷凍蕎麥麵配西式鰹魚汁• 烤美國牛肩肉配炒雜菇西式鰹魚汁有一種檸檬的清新感配上蕎麥麵上要有洋蔥、甜蛋及紫菜絲就是清爽清新而不膩。烤牛肩肉肉味更香濃,用烤的烹調方法兩容易銷住肉汁,一啖一口,絕🥰香煎美國豬肉眼配香炒薯蓉及炒雜菜豬肉眼跟豬排更加肉吹濃郁,而且不會太瘦,火候處理

甘筍忌廉湯

日本秋葵、青蘋果沙律配檸檬油醋醬
非常健康清新的一個配搭,青蘋果配檸檬油醋,入口清爽醒胃。

日式冷凍蕎麥麵配西式鰹魚汁• 烤美國牛肩肉配炒雜菇

香煎美國豬肉眼配香炒薯蓉及炒雜菜
豬肉眼跟豬排更加肉吹濃郁,而且不會太瘦,火候處理恰到好處,不會過熟而令粗糙。另外,薯蓉是手壓不會壓至泥狀保留一件件的紅薯仔,好美

Fika’s Chocolate
朱古力係Signature,奶用咖啡機打過,是cappuccino 的造法,所以入口比較輕而軟,而且牛奶及朱古力比例不會太濃太苦,就是那種甜甜的朱古力味道,慢慢享受給人一種幸福感。

Fika選用食材、味道、服務都超高班,而且價錢貼地將軍澳區既朋友都可以去掃下店。
2023-09-17 58 瀏覽
💪🏻 砵酒燉牛面肉配薯餅 ($328)呢個燉牛面肉係大推!牛面肉煮得超淋,牛面肉嘅筋位同脂肪都煮到好融,入口即融🤤!而且牛面肉好香酒味!餐廳用咗咖啡酒去燉,令酒味好突出😋。而佢嘅薯餅係自家製,好厚身,但同時炸得好脆!內裏都好軟綿,薯仔粒粒分明,好有口感😋 雜菜都有用黑椒同鹽炒過,味道唔會單調!💪🏻 吞拿魚他他配法式多士 ($138)吞拿魚口感鮮美,再配上新鮮蕃茄、洋蔥同青瓜,口感爽脆清新😝!另外,佢都有一啲自家製嘅蕃茄伴碟!吞拿魚他他配上脆餅一齊食口感更好,吞拿魚質感與脆餅形成鮮明對比。而且呢道菜都非常健康,因為吞拿魚他他都有豐富蛋白質及omega-3!💪🏻 黑松露蘑菇湯 ($38)呢碗餐湯落咗大量黑松露去blend,好香濃嘅黑松露味,一上枱已經聞到好香菇菌味😋!而且蘑菇blend到好均勻,唔會咬到一粒粒,好Creamy!味道:8.5/10性價比:7/10 食住瘦指數:💪🏻💪🏻💪🏻💪🏻/5

💪🏻 砵酒燉牛面肉配薯餅 ($328)

💪🏻 吞拿魚他他配法式多士 ($138)

💪🏻 黑松露蘑菇湯 ($38)

味道:8.5/10
吞拿魚他他配法式多士
黑松露蘑菇湯
  • 吞拿魚他他配法士多士
2023-09-17 34 瀏覽
將軍澳慢慢洗底,洗甩美食沙漠之名。不過將軍澳咁大,好多地方都有待大家發掘尤其係坑口村,有間平民西餐好正咁通常西餐廳啲嘢怕佢唔飽肚,呢碟意粉極之足料,食極都好似仲有,除咗兩嚿青口喺面,仲有好多青口喺意粉裡面,大大嚿啖啖肉。醬汁自家調製,泰式茄醬辣辣地又好開胃,意粉好掛汁Risotto份量一定夠飽有突,南瓜蓉自己打,有啲南瓜肉粒,為risotto帶嚟層次,仲有啲蟹肉同蟹籽撈飯,好暖胃滿足嘅一碟飯Lunch set可以揀湯同沙律,沙律係日本秋葵、青蘋果沙律配檸檬油醋醬,秋葵同青蘋果都好爽脆,醋唔會好酸,但又提到味是日餐湯係菠菜忌廉湯,味道同傳統嘅菠菜湯好唔同,有種獨特嘅香味,忌廉比例適中,唔會膩同時令質感更綿跟餐加錢就可以有杯latte可以chill吓,咖啡飲落好香濃,拉花幾靚,奶又唔會太多,唔影響啡香同時香綿

尤其係坑口村,有間平民西餐好正咁

香煎青口肉配泰式蕃茄醬扁意粉

香濃日本南瓜配蟹肉意大利飯