2023-11-21 25 瀏覽
#搞串個pantry今次嚟到一間位於 #將軍澳 坑口村🌌裏面嘅餐廳。呢度成個氣氛都畀人一種好放鬆嘅感覺🐾,無論係想放鬆下日常食餐飯🍴,或者係搵一個舒適靚靚地方慶祝下一啲特別日子🍾,都幾有feel。🍅番茄煙肉湯(是日餐湯)湯底鮮甜,番茄🥫嘅酸度同煙肉🥓嘅鹹香相融合,帶出一種獨特嘅風味😋。湯裡面仲加咗香料🪴,增添咗層次感,配埋麵包🥖幾夾。飲落去暖胃又開胃。🥗巴馬火腿無花果沙律呢個係一道清新又滿足嘅前菜💕。火腿嘅鹹香🐷同無花果嘅甜味🍬結合,配上蔬菜🥬同埋香口嘅粒粒🫦,口感鮮脆多汁。味道清新,令人回味😆。🇲🇽香濃墨西哥玉米片配三色一上菜見到佢色彩鮮豔🌈,好吸引。玉米片脆口👅,配埋三色醬汁,分別有蕃茄🍅、忌廉芝士🧀、同埋牛油果🥑,口味豐富,既有濃郁嘅感覺🤤,又有清新嘅感覺🎐,真係好邪惡!每一啖點到唔同比例嘅醬汁🥳,有唔同嘅口感同風味。🌊日本味噌配新鮮青口蟹肉意粉意粉彈牙🍝,質地煮得唔錯,每一啖都感受到佢吸收咗味噌🇯🇵同蟹肉🦀嘅風味。日本味噌味道香濃🎏,同青口蟹肉結合埋一齊,真係好夾✌🏻。每一根都能夠完美吸收味噌同蟹肉嘅風味😛。新鮮青口蟹肉嘅質感唔錯,同意粉一齊放入口👄,口感真係幾滿足。
#搞串個pantry

🍅番茄煙肉湯(是日餐湯)

🥗巴馬火腿無花果沙律

🇲🇽香濃墨西哥玉米片配三色