2023-11-28 44 瀏覽
以前返學成日搭小巴會經過坑口村,都無乜機會入村,今日就同老公黎食個tea😚村內都幾寧靜,如果住村屋都幾悠閑,日日坐喺度飲下咖啡hea下都幾正😌Fika- a moment to slow down and appreciate the good things in life真係好,可以俾我靜下,欣賞同感受下身邊嘅人同事,平靜下心靈。🔸 帕爾馬火腿、芝士無花果多士配沙律(💰88)(8/10)賣相幾靚,佢塊多士幾香牛油味,而且非常鬆軟。Parma ham配芝士無花果估唔到又幾襯,無花果嘅甜同清新,可以中和ham同cheese嘅鹹香。🔸 芝士肉醬蕃茄意粉(💰88)(7.5/10)自家手打嘅肉醬,芝士味好濃,意粉軟硬恰到好處,好有家嘅感覺。套餐仲配茶/咖啡,店入面嘅畫係店主自己畫架,又畫得幾靚喎!咁樣又靜靜地渡過了我的假期😌Overall評分: 7.5/10

🔸 帕爾馬火腿、芝士無花果多士配沙律(💰88)(8/10)

🔸 芝士肉醬蕃茄意粉(💰88)(7.5/10)

Overall評分: 7.5/10

友人之前說將軍澳醫院旁邊有一間西餐廳,之前食set lunch都覺得不錯,所以約小編收工後去試試。位置有點偏僻,不過環境寧靜,餐廳裝潢簡潔舒適,幾適合飲咖啡聊天。餐廳負責人都很健談,會細心介紹當日美食及分享煮法。新鮮紐西蘭活青口白酒汁煮忌廉汁新鮮青口與急凍青口很容易食得出分別!新鮮青口完全爆汁,肉質軟彈,海水味及鮮味好突出。白酒及忌廉balance海水鹹味,外加洋蔥的微微刺激味道。這是一道很開胃的前菜。FIKA四重芝士薄餅餐廳負責人提前告知意大利藍芝士(Gorgonzola)的比例比較多,不過小編與友人都是藍紋芝士愛好者,極愛那種特別的“臭”味及濃烈鹹味。薄餅薄身香脆,芝士分量無比的慷概,兼職且流心。薄餅不但有藍芝士的鹹香味,還有brie及mozzarella芝士的奶味。小編友人每人食2塊都已經開始飽了,好滿足。是日餐湯餐湯每日都不同,是日餐湯是芝士椰菜花忌廉湯。湯底偏濃稠似蓉的質感,口感頗細滑,調味適中,還食到椰菜花的味道。餐廳負責人表示椰菜花湯是自家打磨,上面還曬上薏米增加口感。Fika將軍澳坑口坑口村24號地舖#坑口美食 #坑口村 #坑口村美食 #隱世美食 #意大利菜 #fika

新鮮紐西蘭活青口白酒汁煮忌廉汁

FIKA四重芝士薄餅

Fika
將軍澳坑口坑口村24號地舖
#坑口美食 #坑口村 #坑口村美食 #隱世美食 #意大利菜 #fika #自家製 #活青口 #白酒煮青口 #藍芝士 #芝士 #芝士控 #foodie #hkfoodie #foodiehk
2023-11-27 169 瀏覽
第二次去食呢間位於坑口嘅隱世西餐廳,平日夜晚都幾full,證明多咗人知呢間好食,我今次試咗同上次唔同嘅野,都係好高質🌟是日餐湯 - 蕃茄煙肉湯個湯勁多蕃茄肉,飲落好似意粉醬汁咁濃郁,味道酸酸甜甜,而入面仲有好多煙肉碎🌟FIKA炸雞配青檸乳酪醬炸雞面頭啲調味粉好惹味,而雞肉好嫩滑,仲好juicy,食落唔似雪藏雞,點下個青檸乳酪醬食,酸酸地,食落冇咁油膩🌟牛油果蟹肉脆餅呢款小食可以逐件叫,所以我兩個人淨係叫兩件,方便試多啲野蟹肉味道非常鮮甜,食到海水嘅鹹味,而牛油果碎就混入其中,食落特別fresh至於個脆餅即係烤過嘅多士,烤到外面微脆,入面仲好軟,好少可食到控制得咁好火喉嘅多士🌟FIKA炭燒西班牙黑毛豬梅頭烤日本甜薯職員話呢款豬可以7成熟咁食,所以啲肉仲係少少粉紅色,其實我第一次食唔係全熟嘅豬,不過事後都冇肚痛嘅隻豬烤得恰到好處,外皮有少少焦香味,肉身冇血水,好嫩,入口唔韌,而日本甜薯似係用密糖浸過再烤,食落又香又甜🌟招牌FIKA焦糖蘋果金寶配意大利雪糕叫呢款甜品時,職員已經提醒呢款係少糖甜品,果然食落主要食到蘋果本身嘅甜味,仲比較酸,而入面有好多肉桂粉,香味十足面頭嘅餅又熱又脆,一啖連埋

🌟是日餐湯 - 蕃茄煙肉湯

🌟FIKA炸雞配青檸乳酪醬
FIKA炸雞配青檸乳酪醬

🌟牛油果蟹肉脆餅
呢款小食可以逐件叫,所以我兩個人淨係叫兩件,方便試多啲野
牛油果蟹肉脆餅

🌟FIKA炭燒西班牙黑毛豬梅頭烤日本甜薯

🌟招牌FIKA焦糖蘋果金寶配意大利雪糕
面頭嘅餅又熱又脆,一啖連埋雲呢拿雪糕同蘋果蓉一齊食,口感同味道都好有層次,絕對值得一試
招牌FIKA焦糖蘋果金寶配意大利雪糕

西餐黎講,呢間絕對係我近年食過味道數一數二正嘅餐廳,而且價錢唔係特別貴,我遲下會再幫襯

2023-11-16
$321.2 (晚餐)
FIKA炸雞配青檸乳酪醬
牛油果蟹肉脆餅
招牌FIKA焦糖蘋果金寶配意大利雪糕
朋友推介既good list餐廳,搵左個星期六過嚟試。位置比較遠,距離坑口地鐵站要行10分鐘左右。Fika喺瑞典文嘅意思係珍惜美好的時光和事物,想搵個地方遠離都市煩囂chill一個晏就,呢度就理想不過啦~✦ 牛油果、帕爾馬火腿,芝士無花果多士 $88 🆙牛油果熟度剛剛好,好香好綿,無花果好清甜,加埋帕爾馬火腿,層次好豐富,一個簡單、健康又好食嘅下午茶。個人覺得加多少少黑醋會更出色😋 ✦ 野菌雞肉忌廉扁意粉 $88扁意粉有濃郁的黑松露味道,忌廉味好重。味道配合得剛好,唔會太heavy。意粉係扁身果種,煮得啱啱好,唔會太硬或太淋,有口感好彈牙!+$16 仲有杯好好飲嘅凍朱古力🍫

✦ 牛油果、帕爾馬火腿,芝士無花果多士 $88 🆙

✦ 野菌雞肉忌廉扁意粉 $88

2023-11-27 57 瀏覽
第一次嚟坑口村食飯,估唔到都搵到間高質嘅西餐廳😝《是日餐湯 $38》呢日既餐湯係南瓜粟米湯,好香粟米味,而且加左少少忌廉幾Creamy,配左舊麵包暖暖地幾好食,好適合點湯食😝《慢煮雞胸凱撒沙律 $128》慢煮雞胸肉好好食,完全唔鞋,肉質仲好鮮嫩,真係要打破返大家對雞胸肉嘅誤解😂沙律菜都好新鮮,食落好清爽,係一個令人好開胃嘅前菜😊《加拿大豬鞍 $268》慢煮加拿大豬鞍肉質幾有彈性,好好食,個蕃茄幾有特色,用左桂花糖去浸,蕃茄甜甜地仲帶有桂花香,唔錯幾有心思👍🏻伴菜有啲白豆蓉加煙肉,呢個配搭幾特別,個人比較鍾意咁樣多過配薯蓉🙈《招牌Fika焦糖蘋果金寶配意大利雪糕 $88》好推薦呢個蘋果金寶,即叫即焗,一上枱真係好夠熱,入面啲肉桂蘋果焗到好腍,有少少金寶脆脆既感覺但又唔會太甜,仲有球雪糕營造出冷熱交融既效果,雲呢拿雪糕仲有雲呢拿籽,成個甜品好出色🥰Fika將軍澳坑口坑口村24號地舖[⭐️5分為滿分]味道⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️環境⭐️⭐️⭐️⭐️服務⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️價錢⭐️⭐️⭐️推薦⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
第一次嚟坑口村食飯,估唔到都搵到間高質嘅西餐廳😝

《是日餐湯 $38》

慢煮雞胸凱撒沙律
加拿大豬鞍
招牌Fika焦糖蘋果金寶配意大利雪糕
2023-11-26 39 瀏覽
fika位於將軍澳坑口村24號地下由坑口地鐵站B1出口先行去將軍澳醫院,係醫院同富寧花園中間有一條小路直行就到坑口村有個大型燈箱寫住fikafika係以白色牆入門口位有卡通貓畫,係日本精品之一畫像係自己畫再行入小小有個酒櫃酒櫃仲有名貴一點的酒係客人的存貨跟住係一個長長的坐位區坐位區的牆壁掛住fika 客人坐面門口的情境整間餐廳令人放鬆適合朋友聚會或放空今日下午5點黎仲有下午茶我叫左野菌忌廉扁意粉$88飲品叫左fika朱古力另加$18扁意粉好彈牙雞肉嫰滑野菌爽口朱古力唔似一般咁甜有一點甘越飲越香濃餐廳好細心提供的水係暖水呢度都算係好近地鐵的村屋
fika位於將軍澳坑口村24號地下

由坑口地鐵站B1出口
先行去將軍澳醫院,
係醫院同富寧花園中間有一條小路
直行就到坑口村

有個大型燈箱寫住fika
fika係以白色牆
入門口位有卡通貓畫,係日本精品之一
畫像係自己畫

提供的水係暖水

呢度都算係好近地鐵的村屋
2023-11-25
2023-11-21 36 瀏覽
在寧靜的坑口村裡,有一間隱世的西餐廳,好像是一班年青人主理,食物都讓人有驚喜!餐廳唔大,得20個位左右,但因為小小的,卻有一份親切的感覺,我覺得一定要再來!♦️是日餐湯今日餐湯係菠菜煙肉湯!香濃嘅奶油加上菠菜和碎煙肉,配合一塊脆脆的法包,作為正餐帶來一個好開始!♦️ 新鮮紐西蘭活青口白酒汁煮忌廉汁呢個青口煮嘅時間剛剛好,口感一流的同時,白酒忌廉汁真的又香濃又美味!差啲令我飲埋啲汁!♦️ FIKA炭燒西班牙黑毛豬梅頭烤日本甜薯呢個係餐廳其中一項signature 美食!七成熟炭燒嘅黑毛豬,香滑得來又鮮嫰多汁!再加上日本大蔥、甜薯同埋大啡菇!成個主菜都令人驚喜!美味程度:😋😋😋😋😋環境指數:🎇🎇🎇🎇番食機會:🦍🦍🦍🦍📍 #Fika (將軍澳)將軍澳坑口坑口村24號地舖

♦️是日餐湯

♦️ 新鮮紐西蘭活青口白酒汁煮忌廉汁

♦️ FIKA炭燒西班牙黑毛豬梅頭烤日本甜薯

美味程度:😋😋😋😋😋
環境指數:🎇🎇🎇🎇
番食機會:🦍🦍🦍🦍

📍 #Fika (將軍澳)
2023-11-21 25 瀏覽
「Fika」餐廳氛圍溫馨舒適,令人感到放鬆。佢嘅菜單提供多款西式料理,包括傳統的湯品、燒烤肉眼、咖啡等等。餐廳裝潢簡約時尚,帶有北歐風情,讓人感到舒適自在。服務員親切友善,提供專業的服務,令整個用餐體驗更加愉快。🍽️🥩☕️🌟😊我叫咗lunch set,煙肉薯仔湯,湯汁濃郁,煙肉的鹹香與薯仔的軟糯完美結合,令人回味無窮。燒紐西蘭肉眼配粗薯條係主菜,肉眼肉質鮮嫩多汁,燒烤的火候剛剛好,搭配香脆的粗薯條,味道絕佳。凍咖啡,冰涼的咖啡配上滑順的奶,解渴又提神。「Fika」真係一間令人愉悅餐廳!佢嘅菜式獨特美味,每一道菜都帶有北歐的風味。我一定會再去「Fika」品嚐更多精緻料理!🍲🥩☕️🌟😋

凍咖啡,冰涼的咖啡配上滑順的奶,解渴又提神。

2023-11-21 56 瀏覽
#搞串個pantry今次嚟到一間位於 #將軍澳 坑口村🌌裏面嘅餐廳。呢度成個氣氛都畀人一種好放鬆嘅感覺🐾,無論係想放鬆下日常食餐飯🍴,或者係搵一個舒適靚靚地方慶祝下一啲特別日子🍾,都幾有feel。🍅番茄煙肉湯(是日餐湯)湯底鮮甜,番茄🥫嘅酸度同煙肉🥓嘅鹹香相融合,帶出一種獨特嘅風味😋。湯裡面仲加咗香料🪴,增添咗層次感,配埋麵包🥖幾夾。飲落去暖胃又開胃。🥗巴馬火腿無花果沙律呢個係一道清新又滿足嘅前菜💕。火腿嘅鹹香🐷同無花果嘅甜味🍬結合,配上蔬菜🥬同埋香口嘅粒粒🫦,口感鮮脆多汁。味道清新,令人回味😆。🇲🇽香濃墨西哥玉米片配三色一上菜見到佢色彩鮮豔🌈,好吸引。玉米片脆口👅,配埋三色醬汁,分別有蕃茄🍅、忌廉芝士🧀、同埋牛油果🥑,口味豐富,既有濃郁嘅感覺🤤,又有清新嘅感覺🎐,真係好邪惡!每一啖點到唔同比例嘅醬汁🥳,有唔同嘅口感同風味。🌊日本味噌配新鮮青口蟹肉意粉意粉彈牙🍝,質地煮得唔錯,每一啖都感受到佢吸收咗味噌🇯🇵同蟹肉🦀嘅風味。日本味噌味道香濃🎏,同青口蟹肉結合埋一齊,真係好夾✌🏻。每一根都能夠完美吸收味噌同蟹肉嘅風味😛。新鮮青口蟹肉嘅質感唔錯,同意粉一齊放入口👄,口感真係幾滿足。
#搞串個pantry

🍅番茄煙肉湯(是日餐湯)

🥗巴馬火腿無花果沙律

2023-11-15
巴馬火腿無花果沙律
香濃墨西哥玉米片配三色
日本味噌配新鮮青口蟹肉意粉
坑口村隱世高質咖啡店—Fika,係一間Pet friendly既餐廳,店內以悠閑、清新,大自然風為主題,配上植物、油畫,營造出溫馨舒適既感覺🌾 Lunch Menu大約每個月會更新一次,而lunch set包括飲品、餐湯或沙律,性價比高,食物味道亦相當有驚喜,特別推介紅酒燴牛舌配燒汁長通粉,牛舌肉質嫩口入味,配上惹味紅酒燒汁醬,提升左整個菜式既味道👅 整體食物質素高,係一間回頭率幾高既優質coffee shop☕️
2023-11-13 24 瀏覽
平時都食開Cafe今日特登來將軍澳試一試Book左7半見舖頭入面都差唔多full哂要來既book枱穩陣啲見有客人帶寵物入來 應該都係寵物友善既~黑松露野菌pizza中意食菇既一定要trytry佢芝士味ok重 菇味唔腥但熱辣辣上枱個陣盡快食因為擺太耐個批凍左硬左 啲菇出水就會咬到牙痛所以一定要襯熱食!!水牛城雞翼雞翼新鮮整 好juicy多汁肉質嫩口偏向焗既雞翼 唔係炸既個汁酸酸甜甜都幾好食如果去開將軍澳個頭想揾間cafe chill下既推薦來fika坐下 同朋友食野吹下水
平時都食開Cafe
今日特登來將軍澳試一試
Book左7半見舖頭入面都差唔多full哂
要來既book枱穩陣啲

見有客人帶寵物入來 應該都係寵物友善既~

黑松露野菌pizza
中意食菇既一定要trytry佢
芝士味ok重 菇味唔腥
但熱辣辣上枱個陣盡快食
因為擺太耐個批凍左硬左 啲菇出水
就會咬到牙痛

所以一定要襯熱食!!

水牛城雞翼

想揾間cafe chill下既
推薦來fika坐下 同朋友食野吹下水

2023-11-12
2023-11-09 106 瀏覽
前一排不斷見到社交平台🔎好多posts 介紹呢間餐廳,又隱世小店、又邪惡拉絲咁😂,想去咗好耐,今次終於有機會試到啦🎉。雖然話隱世,但其實冇想像中咁偏僻⛰️,只係距離地鐵站十幾分鐘路程🚇;不過小店係真,位置唔多,如果想去食建議book咗位先,因為嗰日平日夜晚去食都滿座🈵。🍴是日餐湯 $38 8/10嗰日嘅餐湯係栗米忌廉湯🌽,仲配咗塊焗脆咗嘅麵包🥖俾你用嚟點湯。而個湯一飲落去好驚喜吓,本身見到個價錢以為會係罐頭湯啦,但點知唔係❗️一飲落去就feel到好濃嘅栗米味,同埋碎碎嘅栗米粒,增加咗個湯口感,飲到一半仲發現有啲洋蔥碎🧅。🍴FIKA炭燒西班牙黑毛豬梅頭烤日本甜薯 $298 8.5/10本身一上到嚟,見到嘅肉係粉粉地,好似牛扒咁🥩,諗緊唔係豬肉嚟㗎咩🐖,點解會係粉紅色嘅?嗰店員好似見到我疑惑嘅眼神🧐,主動同我解釋,因為隻豬食嘅飼料比較靚,所以7成熟都okay。舊豬一咬落去,啲油脂喺口到散開👅,但唔會膩、同埋啲肉唔會柴或者韌。佢本身有配個醬俾你點🫙,但我覺得點咗醬反而失遜,塊豬扒本身已經灑上咗香料🧂,就咁食已經好夠味。😋🍴吞拿魚他他配法式多士 $138 6.5/10呢個就冇乜得別,味道正正常常

🍴是日餐湯 $38 8/10

🍴吞拿魚他他配法式多士 $138 6.5/10
呢個就冇乜得別,味道正正常常😗,但佢上面有幾粒三文魚子,豐富咗成個口感,但考慮埋個價錢,下次會想試牛油果蟹肉脆餅多啲。🙈

💰 翻兜指數: 8/10
整體嚟講,食物質素係唔差,同埋個環境幾有feel。
重點係個疑似店主嘅店員勁nice👍🏻,會同啲客吹吓水,一聽到隔離枱係喺醫院出嚟,就即刻問使唔使熱水;有客走咗,就即刻問坐bar枱嘅客人,使唔使坐落嚟舒服啲。喺啲細節位feel到係用心經營嘅小店❤️。

• 是日餐湯
  • FIKA炭燒西班牙黑毛豬梅頭烤日本甜薯
將軍澳坑口村有間隱世嘅西餐廳,前排都係咁啱經過呢頭先發現~見到環境都幾舒適,就入去試下💖❥香濃墨西哥玉米片配三色醬 $88墨西哥片啱啱焗好,熱辣辣🔥焗得好脆,帶有麥香味🌾三色講分別係牛油果、酸忌廉、辣肉醬 ~牛油果醬好濃郁,帶有少少堅果同草味味🥑酸忌廉呈奶油狀,奶香味中帶微微酸🧁辣肉醬酸酸甜甜辣辣,帶有肉粒🌶️三種醬都各有風味,整得好出色😋❥FIKA自家製雙重煙腩肉卡邦尼意粉 $168一上菜就已經聞到好香芝士味🧀️聽店員講原來係用咗意大利芝士,所以芝士味會特別突出😻而且煙腩肉炸過,所以好似油渣咁脆,鹹香味濃🫶🏻最上面仲有一隻生蛋黃,撈勻之後令意粉更加濃郁creamy🤤❥招牌FIKA焦糖蘋果金寶配意大利雪糕 $88最上面係自家製嘅牛油曲奇🍪焗得好鬆脆,而且牛油味超香濃🧈曲奇下面係蘋果粒🍎肉桂味好突出👅❥西班牙橙香卡達拉娜配意大利雪糕 $58卡達拉娜口感細膩順滑~第一啖食落去奶油味香🥰Aftertaste 會有淡淡橙香🍊

❥香濃墨西哥玉米片配三色醬 $88

墨西哥片啱啱焗好,熱辣辣🔥
焗得好脆,帶有麥香味🌾
三色講分別係牛油果、酸忌廉、辣肉醬 ~
牛油果醬好濃郁,帶有少少堅果同草味味🥑
酸忌廉呈奶油狀,奶香味中帶微微酸🧁
辣肉醬酸酸甜甜辣辣,帶有肉粒🌶️
三種醬都各有風味,整得好出色😋

❥FIKA自家製雙重煙腩肉卡邦尼意粉 $168

一上菜就已經聞到好香芝士味🧀️
聽店員講原來係用咗意大利芝士,所以芝士味會特別突出😻
而且煙腩肉炸過,所以好似油渣咁脆,鹹香味濃🫶🏻
最上面仲有一隻生蛋黃,撈勻之後令意粉更加濃郁creamy🤤

❥招牌FIKA焦糖蘋果金寶配意大利雪糕 $88

最上面係自家製嘅牛油曲奇🍪
焗得好鬆脆,而且牛油味超香濃🧈
曲奇下面係蘋果粒🍎
肉桂味好突出👅

❥西班牙橙香卡達拉娜配意大利雪糕 $58

卡達拉娜口感細膩順滑~
第一啖食落去奶油味香🥰
Aftertaste 會有淡淡橙香🍊
餐廳:Fika (將軍澳)地址:將軍澳坑口坑口村24號地舖最近去咗將軍澳醫院附近坑口村嘅一間意大利Bar and Restaurant—— @fika.hanghau 食嘢,Fika喺瑞典文嘅意思喺享受同珍惜當下慢活嘅時光同美好嘅事🇸🇪,有時能夠抽空同親朋好友食餐飯、坐低傾吓偈飲杯咖啡☕️,食個甜品、下午茶,都喺一種幾Chill幾Relax嘅生活,對比起醫院入面忙碌又高壓嘅工作節奏真喺差天共地🏥Fika主打意大利Fusion菜式,同時提供各種扒類🥩、酒類🍺、Cafe美食🍽,佢哋午市大概一個月轉一次Menu,希望客人就算再次嚟食嘢都有新嘅驚喜同有新嘅嘢食可以試🤩,當中包括用咗時令食材去提供最新鮮嘅食物,務求將最好嘅嘢食帶比大家👍餐廳喺Pet friendly嘅,食嗰日見到有客人帶埋隻超可愛布偶貓貓過嚟食嘢🐱,餐廳唔算大但坐得都算舒服,播住啲流行曲加上Friendly嘅店員,凝造咗個幾輕鬆舒適嘅環境🥰✝️香煎羊架配新薯角炒雜菜 $138叫咗佢哋午市套餐新推出嘅煎羊架,除咗包是日餐湯或者沙律之外🥗,仲有六選一飲品,我就揀咗用茶包沖調嘅蜜桃茶。沙律除咗沙律菜同車厘茄,仲加咗啲Seasonal嘅香甜
餐廳:Fika (將軍澳)
地址:將軍澳坑口坑口村24號地舖

✝️香煎羊架配新薯角炒雜菜 $138
仲有六選一飲品,我就揀咗用茶包沖調嘅蜜桃茶。
沙律除咗沙律菜同車厘茄,
仲加咗啲Seasonal嘅香甜蜜桃🍑,配埋青檸油醋醬酸酸甜甜幾開胃。
羊架有3-4件🐑,視乎肥瘦厚薄而決定有幾多件,份量比我想像中多,火候控制得幾好🔥,
外層焦香而切開裡面粉嫩多汁又唔嚡💦,痴住少少脂肪帶有輕輕羊羶香,
加埋香草食落就更香🌿。配菜有鹹香連皮嘅薯角同炒雜菜:西蘭花🥦、椰菜花、翠玉瓜、粟米芯,食完都幾飽肚😋,就算唔夠飽都可以加$28要埋是日甜品㗎🍰

PS喺將軍澳醫院做嘢嘅人過嚟食嘢仲有95折優惠架😍
2023-11-04
10 分鐘 (堂食)
2023-11-02 44 瀏覽
朋友推薦坑口村一間意大利餐廳,之前食過令佢印象深刻。係坑口站行過來大約15分鐘,門口有個大燈箱,十分搶眼,店舖唔大但座位闊落,店員健談有禮,上每道菜都會介紹,又會問下意見,希望客人食得開心😁是日餐湯 | $38今日餐湯係南瓜湯,用新鮮南瓜打成茸,原汁原味,加埋已烘過嘅包一齊食,健康又好味👍FIKA皇牌炸雞配青檸乳酪醬 | $ 78剛炸起熱辣辣,外脆內嫩,雞肉保持飽滿肉汁,外面灑上孜然粉同少量辣粉,非常香口,配上乳酪醬,中和返炸雞嘅油膩感👍立鱗燒甘鯛魚配香烤意大利青瓜 | $348魚身上嘅鱗片炸到金黃酥脆,魚肉保持原汁原味,同時表面形成一層微脆焦糖色外皮。配上香烤義大利青瓜,散發出淡淡香氣。 與立鱗燒甘鯛魚好夾,青瓜嘅清新口感為整道菜增添層次感。另外個大蘿蔔好淋,配埋青口忌廉汁,十個讚👍這道菜工序繁多,看得出廚師嘅passion
是日餐湯 | $38
FIKA皇牌炸雞配青檸乳酪醬 | $ 78