2021-07-20 147 瀏覽
餐廳環境舒適,周圍仲佈滿土耳其吊燈,幾有特色!德國火焰咸豬手配酸椰菜 $298一上枱,店員首先會為隻豬手淋上酒精後點火🔥再幫隻豬手切細細件#好細心 唔使我哋自己切😜豬手外皮脆卜卜,肉質嫩滑,而且唔會過咸,配菜有酸椰菜同紫薯沙律,一酸一甜味道唔錯!✿.。.:sᴇᴛ ᴅɪɴɴᴇʀ :。.✿ $208sᴏᴜᴘ松露野菌忌廉湯 好香松露味,勁多蘑菇粒粒,正💕ᴀᴘᴘᴇᴛɪzER芝心蟹肉配芥末沙律醬外層好香脆,一切開入面全部都係芝士同蟹肉,好足料,配埋芥末沙律醬食,好夾好好味😋ᴍᴀɪɴ香煎帶子配黑松露野菌忌廉扁意粉帶子大大粒,新鮮又彈牙,每條意粉都掛滿汁,唔太多,啱啱好,完全唔會有‘漏’嘅感覺🍹叫咗兩杯mocktail Lychee 同Peach Boom Boom💥 兩杯飲品都好靚!好吸睛😎味道幾fresh💕
餐廳環境舒適,周圍仲佈滿土耳其吊燈,幾有特色!

德國火焰咸豬手配酸椰菜 $298

✿.。.:sᴇᴛ ᴅɪɴɴᴇʀ :。.✿ $208

sᴏᴜᴘ
松露野菌忌廉湯
好香松露味,勁多蘑菇粒粒,正💕

ᴀᴘᴘᴇᴛɪzER

Lychee 同Peach Boom Boom💥
兩杯飲品都好靚!好吸睛😎
味道幾fresh💕
2021-07-16 126 瀏覽
難得早收工同事就話帶我去觀塘中海日升中心食好嘢。呢間餐廳係一間酒吧餐廳主打德國菜,我哋今次就叫咗個湯,前菜,同埋兩個主食。首先講下個松露野菌忌廉湯飲落真係食到一粒粒嘅蘑菇碎,非常濃郁口感豐富。前菜方面我哋就叫咗一個芝心蟹肉配芥末沙律醬,成個菜色嘅設計擺盆設計得好靚,切開中間真係見到有拉絲嘅芝士效果蟹肉味鮮甜,配上芥末沙律非常絕配。主菜方面同事就介紹一定要食佢哋嘅火焰德國鹹豬手配酸椰菜,一上台估唔到隻豬手咁大隻之後個侍應會到啲酒係面再點上火,效果真係令人好有驚喜,絕對會嗱嗱聲拎起手機來拍攝!等大家影完相侍應就會幫我哋拎入廚房切到一件件方便大家食用非常貼心,隻豬手一上台已經聞到好香,表皮烤到脆卜卜入邊啲肉一啲都唔係鞋口,仲非常嫩滑Tim 食完感覺補充左滿滿嘅骨膠原。另一款主菜個同事就推介我哋食法式寶雲酥羊架,呢個主菜份量都唔少一共有三件羊架面頭啲羊假鋪滿左啲麵包糠同唔同嘅香草嚟醃製,羊架烹調時間煮得啱啱好唔會太生或者太熟,食落肉質嫩口而且肥瘦適中非常好食。估唔到呢間餐廳真係幾有水準下次絕對會再同朋友黎試吓唔同款式!

⭐️觀塘市中心~環境清靜情調西餐廳⭐️要在觀塘平日上班Lunch找一個安靜的西餐廳,又可以傾下計又坐得舒服,價錢不算太貴,食物要有一定水準的地方真的不容易🤔。February位置雖然屬於不太顯眼的位置,但今次試了3款肉類(豬、牛、羊)的質素卻出奇地有水平🤩!相比起我們試了一款大蝦意粉,意粉明顯地比了下來,感覺普通。Lunch Set前菜可以選擇湯或沙律,配一杯飲品。總括價錢,食物質數等各方面,屬於可以再去吃的西餐廳😍。但希望餐廳可以改善溫水有點怪味的問題😳。🐏法式寶雲酥羊架 $148 (Lunch Set)我自己很喜歡吃羊架,所以非常欣賞用法式寶雲酥這特別烹調。羊架外層脆脆的口感但肉質嫩滑,羊架有點肥膏又不會吃到整個口都是油脂,而且火候恰當,一上檯已經聞到好香羊味,但入口又不是很濃的羊羶味。🐂澳洲頂級肉眼扒$138 (Lunch Set)肉眼夠厚身有嚼勁,口感紮實而軟,因為油脂較少,所以肉味不重,感覺夠健康,加上醬汁味道剛剛好。🐖香煎西班牙黑毛豬$138 (Lunch Set)下單時,有叮嚀不要煮得太過熟,所以黑毛豬煎到火喉鮮嫩不乾身,黑毛豬非常厚身,但很容易就可以切開,脂肪滲透肉內,味清
⭐️觀塘市中心~環境清靜情調西餐廳⭐️

🐏法式寶雲酥羊架 $148 (Lunch Set)

🐂澳洲頂級肉眼扒$138 (Lunch Set)

🐖香煎西班牙黑毛豬$138 (Lunch Set)

下單時,有叮嚀不要煮得太過熟,所以黑毛豬煎到火喉鮮嫩不乾身,黑毛豬非常厚身,但很容易就可以切開,脂肪滲透肉內,味清不燥。

🦐香草柏士圖蟹籽大蝦意粉$108 (Lunch Set)

意粉沾上香草柏士圖碎碎,有粒粒蟹籽,弄混後一起吃會吃到蟹籽一粒粒的口感,意粉味不濃味,大蝦正常口感味道。

📍February
🇭🇰九龍觀塘駿業街56號中海日升中心2樓A號舖
Shop A, 2/F, COS Centre, 56 Tsun Yip Street, Kwun Tong, Kowloon, Hong Kong
2021-06-13
2021-07-15 134 瀏覽
味道:⭐⭐⭐⭐今次又去左觀塘一帶發掘小店☕完全無諗過呢間看似平平無奇既餐廳竟然充滿驚喜🖖🏻❶德國火焰咸豬手配酸椰菜 $298上枱嘅時候 店員會淋上酒同點火🔥「點火儀式」除左令到呢個菜或更加打卡able之外📸仲令豬手既外皮更加香脆🐷而且旁邊仲配上紫薯蓉同酸椰菜🥒紫薯蓉可以增添飽腹感😋而酸椰菜就酸香味醇 仲令人更加開胃🍴❷水牛城雞翼 $88雞翼味道酸酸辣辣🐤不會好似炸雞咁酥脆 但又比一般烤焗雞翼更香口🐥雞翼肉汁封存得相當好 保留到原有既雞汁鮮味🍗❸芝士黑松露薯條 $78炸到香脆可口既薯條淋上金黃半溶既芝士🧀罪惡感真係即刻提升📣食既時候再沾上旁邊香氣十足既黑松露🫕簡直係令人食到停唔到口😀❹香蒜辣茄汁大蝦扁意粉 $158意粉既辣度恰到好處🍝大蝦就相當彈牙🦐而且店員仲好細心咁預早將大蝦剝殼🍤食既時候又可以避免左啲狼狽既情況👍🏻
味道:⭐⭐⭐⭐

大蝦就相當彈牙🦐
而且店員仲好細心咁預早將大蝦剝殼🍤
食既時候又可以避免左啲狼狽既情況👍🏻
2021-07-15 97 瀏覽
同事話#F e b r u a r y,呢間餐廳酒吧野食唔錯,今晚經過就擇日不如撞日,上去幫襯下先。餐廳燈微暗的,被安排坐梳化椅很舒服,而且夠晒闊落,裝修又幾別緻, 蠻有情調喎。🧀車打芝士煙三文魚春卷春卷炸得很香脆,煙三文魚味鹹香,芝士被熱辣辣的春卷溶化了,點埋黑松露醬,很有層次感。🍝香蒜辣椒大蜆意粉蒜片、辣椒配上白酒一齊煮,蜆肉新鮮甜美,條條意大利粉都很入味感覺健康清新!🔥德國火焰豬手,店員在點火之前同比我地影相打卡,之後便拿入廚房切好,給我們食用。豬手擺放得好靚,皮跟肉己分開,方便食用,豬皮超級香脆煙韌,咸香味十足的肉質很滑,不過邊位因燒過關係,就硬了小許。配菜有紫薯、酸菜各一球,平衡番豬手嘅油膩感。叫了2杯都靚到不得了的打卡飲品,🍹Peach Boom!Boom! 爆炸糖特飲,很香桃味,飲落酸酸甜甜非常開胃。🧉Triple Berry yogurt Berry同yogurt 打得好creamy同好杰身,但我個人認為甜左少少🤏。

🧀車打芝士煙三文魚春卷

🍝香蒜辣椒大蜆意粉
感覺健康清新!

叫了2杯都靚到不得了的打卡飲品,
🍹Peach Boom!Boom!
爆炸糖特飲,很香桃味,飲落酸酸甜甜非常開胃。
🧉Triple Berry yogurt
2021-07-13
2021-07-14 101 瀏覽
呢到慶祝一流,仲有有埋佈置俾你德國腸拼盤 $168有冇人好鍾意食腸?7條腸,咁又啱你心水,長短粗幼你又點簡😚水牛城雞翼 $88食得出去即叫即做,啲汁都幾多,幾入味,唔錯慢煮羊架配芝士蜜糖芥茉 $188足足有三件羊架,相對來講比起腸我覺得抵食。仲要有好多嘅蜜糖芥茉,好正。仲要配紫薯蓉,正呀。藍莓芝士餅 $58唔話你地聽邊個生日,不過佢甜品畫花係真係靚,如果想畫其他圖案一定要做三日book,包有驚喜Peach boom boom $62嘢飲都幾甜,糖水比較多February $62有人話呢間野個名梗係要試吓招牌野飲所以叫,普通一杯沙冰
呢到慶祝一流,仲有有埋佈置俾你

德國腸拼盤 $168
有冇人好鍾意食腸?7條腸,咁又啱你心水,長短粗幼你又點簡😚

水牛城雞翼 $88
食得出去即叫即做,啲汁都幾多,幾入味,唔錯

慢煮羊架配芝士蜜糖芥茉 $188

藍莓芝士餅 $58

Peach boom boom $62
嘢飲都幾甜,糖水比較多

February $62
有人話呢間野個名梗係要試吓招牌野飲所以叫,普通一杯沙冰
2021-07-14 1777 瀏覽
呢間餐廳真係超適合慶祝,真係好有驚喜❤️餐廳環境舒適,燈光暗暗地,加上播上英文情歌,浪漫氣氛即時提升不少,重有好多靚靚土耳其燈裝飾。.🔸芝士黑松露薯條薯條新鮮炸起,熱辣辣又香脆,配合大量的芝士溶化在薯條的表面,拿起薯條時係勁拉絲,再配合埋黑松露醬,令口感更豐富。.🔸德國火焰咸豬手配酸椰菜 呢個係必點!唔止份量十足,重好吸睛。職員將豬手上枱後,淋上酒精再點火,令到整隻豬手火光熊熊,好有型!欣賞完,店員會幫忙把豬手切細,方便進食。豬手外皮很香脆,肉質嫩滑,不會太過咸,再配上酸椰菜及紫薯蓉,正好中和咸豬手的油膩感。.🔸龍蝦汁海鮮意大利飯 有蜆、青口、帶子及大蝦的海鮮配搭意大利飯。蜆及青口都好有鮮味及肥美;帶子好大粒,十分嫩滑;大蝦爽口彈牙;而龍蝦汁滲透到每一粒意大利飯,每一啖都有濃郁的龍蝦汁。.飲品:🔸Lychee Boom Boom (Lychee、Lime juice、Popping candy)賣相一流,最適合打卡,而且荔枝味濃郁,飲落清新。🔸Pink Lady (Grapefruit、Pineapple、Strawberry、Honey)成杯都是粉紅色,飲落甜甜地,有點果香味。.🌟 甜
呢間餐廳真係超適合慶祝,真係好有驚喜❤️
🔸芝士黑松露薯條

🔸德國火焰咸豬手配酸椰菜

🔸龍蝦汁海鮮意大利飯

飲品:
🔸Lychee Boom Boom
賣相一流,最適合打卡,而且荔枝味濃郁,飲落清新。
🔸Pink Lady
成杯都是粉紅色,飲落甜甜地,有點果香味。

🌟 甜品
一上枱真係超驚喜🥰個畫勁靚,餐廳真係好用心製作。的確係慶祝特別日子不錯的選擇,一定有驚喜。
  • 芝士黑松露薯條
  • 龍蝦汁海鮮意大利飯
2021-07-13 103 瀏覽
話說今日又同朋友去觀塘搵好野食啦🙈🙈今次我哋試左呢間叫February 嘅西餐廳🥳真心覺得質素幾唔錯法式龍蝦湯($2️⃣0️⃣)呢個龍蝦湯嘅質素真係幾好👍🏻龍蝦味夠重,湯嘅味道又啱啱好,真心幾正芝心蟹肉配芥末沙律醬($1️⃣0️⃣8️⃣)呢個係我嘅最愛❤️真心蟹肉味夠重,炸得又夠香口❤️❤️配埋芥末沙律醬好夾好好味。水牛城雞翼($8️⃣8️⃣)首先佢嘅份量真心都幾大👍🏻👍🏻有差唔多七八隻雞翼🙈🙈真心好夠食😂其次佢嘅味道都唔錯,醬汁夠多但又唔會太膩,加上雞肉都仲幾滑,食落都幾開胃。西班牙黑毛豬鞍配蘋果蓉($2️⃣5️⃣8️⃣)呢個真心有驚喜❤️豬鞍真心煎很好嫩滑,所以食落好juicy😍配搭埋胡椒鹽同蘋果蓉真心好香口龍蝦汁海鮮意大利飯($1️⃣6️⃣8️⃣)呢個飯真心係算質素唔錯嘅意大利飯👍🏻佢嘅龍蝦汁味道真心好濃郁,食落超級香,意大利飯又唔會煮得太硬,口感適中,真心值得試吓

法式龍蝦湯($2️⃣0️⃣)

芝心蟹肉配芥末沙律醬($1️⃣0️⃣8️⃣)

水牛城雞翼($8️⃣8️⃣)

西班牙黑毛豬鞍配蘋果蓉($2️⃣5️⃣8️⃣)

龍蝦汁海鮮意大利飯($1️⃣6️⃣8️⃣)
觀塘多隱世小店就係人都知㗎啦 今日肥Glor行行下嚟到駿業街海日升中心 先發現原來樓上係有好多野食㗎!最後就選擇左哩間February西餐廳~餐廳十分有格調 燈光瀰漫住浪漫氣氛 而且座位十分闊落 仲有唔少梳化位👍🏻·美國頂級牛小排 $228(餐廳係原件上碟 肥Glor為左比大家睇真啲所以切好先影🙌🏻)剛剛好5成 表面有少少蒜蓉黑椒汁 食落油花分布平均 肉質堅實~夾埋鮮甜紫薯蓉一齊食就更有層次👍🏻·法式白酒蒸煮藍青口 $88估唔到哩個價錢居然有大約20隻藍青口 食落冇雪味 肉質嫩滑冇渣兼有海水味同勁juicy!青口汁都充滿白酒同好忌廉 肥Glor用咗嚟點蒜蓉包食 正~·龍蝦占米多配龍蝦汁扁意粉 $178半邊焗龍蝦鮮甜多汁 餐廳仲好細心咁將龍蝦鉗拆肉一齊焗 食落更方便~龍蝦汁夠惹味 扁意粉軟硬度適中 三兩下手勢就食哂👍🏻·法式芝士蒜蓉包 $58五件蒜蓉包上碟時熱辣辣 麵包夠脆口 芝士同薯蓉嘅比例啱啱好 味道比一般蒜蓉包更容易接受🙌🏻·Fruity Tree $62(Pineapple Juice, Strawberry, Banana, Syrup)飲落好清新 飲品夠凍同夠甜 當甜品咁嘆真

·美國頂級牛小排 $228

龍蝦占米多配龍蝦汁扁意粉

·法式芝士蒜蓉包 $58
法式芝士蒜蓉包

·Fruity Tree $62
飲落好清新 飲品夠凍同夠甜 當甜品咁嘆真係一流~

·Triple Berry Yogurt $62
(Raspberry, Blueberry, Strawberry, Milk)
賣相好精緻 配搭又好特別 飲落又冇違和感 奶味唔會好重 好適合解渴!

*February除咗食物高質 佢地仲會定期推出唔同嘅優惠 最近就有happy hour🍺買一送一優惠(3pm - 8pm)同埋三小時任飲優惠(任飲包括:三款紅酒、一款白酒同所有啤酒)😍放左工想同班friend吹下水chill下都係一個唔錯嘅選擇喔~
啤酒

#𝙛𝙚𝙞𝙜𝙡𝙤𝙧_𝙚𝙖𝙩

📍 February (觀塘)
觀塘駿業街56號中海日升中心2樓A號舖

@february_bar_restaurant
2021-07-08
美國頂級牛小排
法式白酒蒸煮藍青口
龍蝦占米多配龍蝦汁扁意粉
法式芝士蒜蓉包
啤酒
~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•🌺🌷任何月份都可以係二月🌹🌸 ~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•▪ Soup ▪▫️法式龍蝦湯 🇫🇷🦞龍蝦湯入口幼滑,龍蝦鮮味都幾重😚係熬出既橘紅色🧡❤️唔係落色素個種😝.👆🏻唔好睇少係塊麵包,輕輕烘過🔥暖暖地脆脆既,仲有好香既香草味 👇🏻 .▫️松露野菌忌廉湯 🍄🥣啖啖都係打碎既野菌菇粒💋勁濃厚既松露香味🖤同忌廉味,好Rich🤤 但飲完都冇覺漏🤪.▪ Appetizer ▪▫️金槍魚配芒果柚子沙律 🐟🥭🥗金槍魚🐟俾面頭芒果粒粒🥭同柚子遮住左🙈果然寶物沉歸底🎁芒果甜甜地🤏🏻柚子同黑醋汁🖤酸酸地,加埋好開胃😙.👆🏻沙律菜新鮮🥗食落爽脆✨好FᎡᎬᏚᎻ👇🏻.▫️挪威煙三文魚凱撒沙律🔥🐟🥗中間用煙三文魚🔥🐟捲左朵ᎡᎾᏚᎬ🌹用既係🇯🇵日式芝麻醬,依個比較多醬。.▪ Main ▪▫️香煎西班牙黑毛豬鞍 配蘋果蓉🇪🇸🖤🐷🍎擺碟超靚😍係用最頂級👍🏻既西班牙ᏆᏴᎬᎡᏆᏟᎾ黑毛豬鞍🇪🇸🍎🐷 ᏆᏴᎬᎡᏆᏟᎾ係可以🙅🏻‍♀️唔洗全熟都食得既豬肉😌黑毛豬鞍超級厚🤌🏻表面煎到金金黃黃⚜️夠香脆💥食落係有肉汁💦一d
🌺🌷任何月份都可以係二月🌹🌸
▪ Soup ▪
▫️法式龍蝦湯 🇫🇷🦞
龍蝦湯入口幼滑,龍蝦鮮味都幾重😚
係熬出既橘紅色🧡❤️唔係落色素個種😝
法式龍蝦湯 🇫🇷🦞

👆🏻唔好睇少係塊麵包,輕輕烘過🔥暖暖地
脆脆既,仲有好香既香草味 👇🏻
▫️松露野菌忌廉湯 🍄🥣
啖啖都係打碎既野菌菇粒💋勁濃厚既松露香味🖤
同忌廉味,好Rich🤤 但飲完都冇覺漏🤪
松露野菌忌廉湯 🍄🥣

🥗  Salad  &  🥣 Soup

▪ Appetizer ▪
▫️金槍魚配芒果柚子沙律 🐟🥭🥗
金槍魚🐟俾面頭芒果粒粒🥭同柚子遮住左🙈
果然寶物沉歸底🎁
芒果甜甜地🤏🏻柚子同黑醋汁🖤酸酸地,加埋好開胃😙
金槍魚配芒果柚子沙律 🐟🥭🥗

👆🏻沙律菜新鮮🥗食落爽脆✨好FᎡᎬᏚᎻ👇🏻
▫️挪威煙三文魚凱撒沙律🔥🐟🥗
中間用煙三文魚🔥🐟捲左朵ᎡᎾᏚᎬ🌹
用既係🇯🇵日式芝麻醬,依個比較多醬。
挪威煙三文魚凱撒沙律🔥🐟🥗

▪ Main ▪
▫️香煎西班牙黑毛豬鞍 配蘋果蓉🇪🇸🖤🐷🍎
 ᏆᏴᎬᎡᏆᏟᎾ係可以🙅🏻‍♀️唔洗全熟都食得既豬肉😌
黑毛豬鞍超級厚🤌🏻表面煎到金金黃黃⚜️夠香脆💥
食落係有肉汁💦一d都唔乾,肉質柔軟,夠淋😋
一開始我以為💭旁邊方形一粒粒係烤芝士🔥🧀
原來係烤菠蘿🔥🍍,加埋蘋果蓉。🍎
加少少落豬鞍食好ᎷᎪᎢᏟᎻ🤗
香煎西班牙黑毛豬鞍 配蘋果蓉🇪🇸🖤🐷🍎
香煎西班牙黑毛豬鞍 配蘋果蓉🇪🇸🖤🐷🍎

👆🏻2個主菜伴碟係粒粒紫薯蓉 💜🍠 • 西蘭花 🥦 • 幼蘆筍
伴碟係粒粒紫薯蓉 💜🍠 • 西蘭花 🥦 • 幼蘆筍

肉就香脆,用紫薯蓉取代平時既炸薯角 / 條🍟,減低油膩感😏幾好👇🏻
▫️法式寶雲酥羊架 🇫🇷🐏
3件超厚肉🤌🏻既羊架,寶雲酥係一種法式煮法🇫🇷👨🏻‍🍳
表面用左麵包糠🍞同雜香草🌱煮,羊肉好嫰🧏🏻‍♀️冇過熟,
易切🔪易咬🤓可接受既羊羶味,面頭既寶雲酥脆脆💥肉質夠淋💫
2️⃣種唔同既口感加埋,好好味😋
法式寶雲酥羊架 🇫🇷🐏
法式寶雲酥羊架 🇫🇷🐏

▪ Drinks ▪
▫️February (ᏚᏆᏩNᎪᎢᏌᎡᎬ)
(Peach🍑 • Orange Juice🍊 • Cream • Popping Candy💥🍬)
叫得2️⃣月,果然夠春天既FᎬᎬᏞ🌸,粉嫩既顏色,
清楚分明上紫👆🏻💜下黃👇🏻💛,感覺好FᎡᎬᏚᎻ🌱好清新,
沙冰飲落真係有齊桃味🍑及同橙味🍊,
桃味🍑先出,之後回出橙味🍊
大家都冇搶大家風頭🤝
February (ᏚᏆᏩNᎪᎢᏌᎡᎬ)  •  Triple Berry Yogurt

▫️Triple Berry Yogurt
(Raspberry • Blueberry 🫐 • Strawberry 🍓 • Milk 🥛)
依杯加左YᎾᏩᏌᎡᎢ會比較稠身dd 🤏🏻
淺紫色💜,面頭仲有幾粒藍莓🫐,飲落酸酸甜甜。
不過對我就覺得太甜🥴 但朋友話超好飲😂
🔺餐廳用彩繪玻璃燈🔅燈光暗暗地,幾好FEEL🥂
🔺野飲同部份野食都放左蝴蝶🦋裝飾,影相一流📸
🔺座位坐得好舒服💺💺
🔺隔離枱慶祝生日🎂客人臨走時,店員再一次同客人講多句生日快樂🎉依個舉動真係超甜🥰
🔺溫馨提示❣️餐廳係<中海>日升中心⚠️千祈唔好去錯日昇中心⚠️
觀塘多好嘢食就不嬲都知今次嚟到呢間出面睇落正正常常坐落食嘢估唔到又幾高質素喎衰鬼🤪唔單止食物好食 原來仲有特別服務😍客人只要早兩日通知 餐廳就會係甜品碟上面幫你畫畫厭左就咁寫"Happy Birthday"嘅朋友可以去試下呢個服務😂問過店員佢哋有啲話要畫成個鐘😱真係超有心機重點係呢個服務仲要免費添㗎🤑😋👉🏻意大利巴馬火腿伴蜜瓜🍈💰HKD 1️⃣1️⃣8️⃣巴馬火腿好有鹹香重點係個蜜瓜真係超甜又多汁🤤食落更加突出火腿嘅香味而且餐廳仲好好心機咁將蜜瓜切片再砌返做原條蜜瓜👍🏻見到個擺盤都即刻開晒胃🤪👉🏻意式辣香腸PIZZA🍕💰HKD 1️⃣3️⃣8️⃣PIZZA 烤焗嘅時間岩岩好芝士焗到燶燶哋但又做到拉絲效果加埋辣肉腸 邪惡指數爆燈💥👉🏻德國火焰咸豬手配酸椰菜🍖💰HKD 2️⃣9️⃣8️⃣上碟時店員會連埋一杯烈酒淋落去再點火真係名乎其實既火焰咸豬手🔥店員等我哋影完相打左卡之後仲好細心咁幫我地切件😜可能因為再燒過既關係外皮比出面食過嘅咸豬手更加脆而且仲有淡淡酒香🤤份量仲好多😂兩個人真心食唔晒下次再嚟一定要試埋佢地嘅甜品😝👉🏻PINK LADY🍓🍸 (Grapefruit, pineapples, strawberry,honey

觀塘多好嘢食就不嬲都知

外皮比出面食過嘅咸豬手更加脆
而且仲有淡淡酒香🤤
份量仲好多😂兩個人真心食唔晒
下次再嚟一定要試埋佢地嘅甜品😝

👉🏻PINK LADY🍓🍸 (Grapefruit, pineapples, strawberry,honey)
💰HKD 6️⃣3️⃣
甜甜地幾好飲

👉🏻TRIPLE BERRY YOGURT🍇🍷(Raspberry ,blueberry ,strawberry ,milk)
💰HKD 6️⃣3️⃣
我想講呢杯嘢飲一定要飲😝😝😝
超好味!
飲完想再encore🤩🤩🤩
但最後太飽
都係冇叫到😂

加一服務費⭕️

整體評分(滿分❤️x5)
服務❤️❤️❤️❤️❤️
推薦度🧡🧡🧡🧡🧡
回訪度💛💛💛💛💛
抵食度💜💜💜💜
環境💚💚💚💚
2021-07-06
2021-07-08 47 瀏覽
好耐無食德國豬手喇見呢間西餐有得食就黎試下呀點左~德國火焰咸豬手黎到會落酒再點火打卡一流呀之後STAFF幫手切開拎出黎食落個皮好脆唔會UN肉食落有少少筋幾有咬口而且有酸菜伴碟唔算好酸我覺得好消滯呢個豬手好讚呀~水牛城雞翼滿滿既汁包滿雞翼好惹味的少少辣但個汁好開胃而份量幾多下兩個人食有點多
好耐無食德國豬手喇

兩個人食有點多
2021-06-28
  • 德國火焰咸豬手
2021-07-07 447 瀏覽
#大食小公主觀塘區出動👸🤪[觀塘 有情調餐廳 February]餐廳環境氣氛好好😋餐廳主打德國菜 又可以食晚餐又可以飲啤酒🍻我推介火焰豬手😎👍🚩水牛城雞翼 $88呢個有八隻嘅雞翼😍而且每隻雞翼都大大隻個醬汁有少少酸甜 非常開胃😜😜😜🚩 德國腸拼盤 $168一次過滿足晒鍾意食香腸嘅我👏👏有法蘭克福 香草白肉 芝士腸等等香腸配啤酒一流👏😜😜🚩德國火焰鹹豬手 $298呢個係餐廳嘅招牌菜上枱嘅時候職員會到啲白酒係豬手皮跟住點火😎😜當燒完嘅時候就會好細心咁幫客人拆肉👍第一啖已經覺得豬手嘅皮非常非常之脆❤️❤️食鹹豬手最緊要係夠鹹😜呢個鹹豬手絕對係高質😋配菜都好豐富有鹹酸菜 紫薯蓉等等🚩Peach Boom! Boom! $62淡淡嘅🍑味😜 同青檸味成杯mocktail 顏色打卡一流🚩Rose Garden $62有玫瑰 藍苺 伯爵茶味😜😜呢杯會酸少少🤏不過份量就多啲😜總結時間🥰成間餐廳好有氣氛好有feel😎而且座位都坐得好舒服嘢食水平中上😋😋餐廳服務都唔錯👏👏👏推介俾大家如果大家想搵個地方同朋友食下飯飲下酒吹吓水可以揀呢間餐廳👍
#大食小公主觀塘區出動👸🤪

餐廳服務都唔錯👏👏👏
推介俾大家
如果大家想搵個地方同朋友食下飯飲下酒吹吓水可以揀呢間餐廳👍

2021-07-07 107 瀏覽
餐廳環境充滿異國風情,燈光有情調昏暗浪漫,座位寬闊舒適,很適合拍拖約會/聚會,好像可以包場~另收+1 服務費Set dinner 最抵食,有湯+沙律+主食#法式龍蝦湯 +$20濃郁海鮮湯龍蝦味,不會結撻撻。脆脆的蒜蓉多士好吸湯。#松露野菌忌廉湯濃郁的黑松露香味,而且啖啖都有菇碎。#芝士蟹肉 沙律熱騰騰脆卜卜的吉列蟹餅蟹味濃郁,蟹肉碎加厚實拉絲芝士味道很夾,不會太咸,配甜甜的芥末沙律醬~好吃#煙三文魚沙律 🥗有蝴蝶🦋伴碟很少女心,黃金芝麻醬配煙三文魚和生菜🥬#香煎帶子配松露野菌忌廉扁意粉 #🍝 $208三粒大大粒鮮甜肉嫩彈牙的帶子,啖啖足料菇菌,軟硬適中的意粉,整體味道偏向清淡~#美國頂級西冷 $2688-9成熟西冷牛味濃肉質厚實有咬口,有薯蓉、蕃茄、黑醋沙律等伴碟服務質素:7/10環境舒適度:8/10ᶘ ᵒᴥᵒᶅ個人口味評分:7/10

餐廳環境充滿異國風情,燈光有情調昏暗浪漫,座位寬闊舒適,
很適合拍拖約會/聚會,好像可以包場~另收+1 服務費

Set dinner 最抵食,有湯+沙律+主食

#法式龍蝦湯 +$20
法式龍蝦湯

濃郁海鮮湯龍蝦味,不會結撻撻。脆脆的蒜蓉多士好吸湯。

#松露野菌忌廉湯
松露野菌忌廉湯

濃郁的黑松露香味,而且啖啖都有菇碎。

#芝士蟹肉 沙律
芝士蟹肉沙律醬

YouTube  :kuronekovo
不會太咸,配甜甜的芥末沙律醬~好吃

#煙三文魚沙律 🥗
挪威煙三文魚沙律

有蝴蝶🦋伴碟很少女心,黃金芝麻醬配煙三文魚和生菜🥬

#香煎帶子配松露野菌忌廉扁意粉 #🍝 $208
香煎帶子配松露野菌忌廉扁意粉

Ig: hkfoodie _blackcat

#美國頂級西冷 $268
美國頂級西冷

8-9成熟西冷牛味濃肉質厚實有咬口,
美國頂級西冷
有薯蓉、蕃茄、黑醋沙律等伴碟

服務質素:7/10
芝士蟹肉沙律醬
YouTube  :kuronekovo
Ig: hkfoodie _blackcat
2021-06-03 185 瀏覽
同朋友慶祝生日當然要特別有氣氛既餐廳啦 我就訂左呢間位於觀塘高質餐廳食物又抵食又有氣氛餐廳招牌菜🐷德國火焰豬手配酸菜 讚讚讚係一定要點 因為佢都算係重頭戲酒後火焰一燒 真係相機食先🤩🤩欣賞店員會幫助切件🐥水牛城雞翼都好好味佢既秘製醬汁!小小辣小小酸一流有點似蕃茄汁醬 幾特別。另外叫左蜆肉意粉 炸魷魚圈 配酒一流夏威夷pizza係好足料又香又脆👍🏻👍🏻最重要當然係佢個甜品 真係畫得好靚好有心思(不過記得提早預訂唷)
同朋友慶祝生日

酒後火焰一燒 真係相機食先🤩🤩
欣賞店員會幫助切件

🐥水牛城雞翼都好好味

佢既秘製醬汁!小小辣小小酸一流
有點似蕃茄汁醬 幾特別。

另外叫左蜆肉意粉
炸魷魚圈 配酒一流
夏威夷pizza係好足料又香又脆👍🏻👍🏻

最重要當然係佢個甜品 真係畫得好靚

好有心思(不過記得提早預訂唷)

• 水牛城雞翼