2021-11-12 70 瀏覽
好姊妹話book mark jor呢度好耐,所以呢晚我地收工就一齊去開餐呢度既氣氛環境都幾好,店員個個都好有禮貌我哋各自都有心水主菜想食,所以就每人點咗一份,另外加咗個湯同埋前菜一齊share我地要左一客“黑松露野菌忌廉湯”HKd$68+10%足料既野菌忌廉湯有粒粒什菌,仲會配上熱烘烘嘅餐包前菜就要左一份“意大利巴馬火腿伴蜜瓜”HKd$118+10%好姊妹點左店內既招牌主菜:“德國火焰咸豬手配酸椰菜”HKd$298+10%店員會為我地即場點燃豬手,隨即就會貼心幫我哋分設豬手德國豬手烤得皮脆肉嫩,份量超多伴碟嘅係天然紫薯蓉同味道酸maymay嘅酸椰菜,平衡,返較膩既烤豬手我所點既“美國頂級牛小排”HKd$228+10%都相當不俗牛小排色澤粉嫩,切下去卻不帶血水,生熟度拿捏得啱啱好店內既特飲仲好岩打卡添

呢度既氣氛環境都幾好,店員個個都好有禮貌

我地要左一客“黑松露野菌忌廉湯”HKd$68+10%

足料既野菌忌廉湯有粒粒什菌,仲會配上熱烘烘嘅餐包

店員會為我地即場點燃豬手,隨即就會貼心幫我哋分設豬手

德國豬手烤得皮脆肉嫩,份量超多

我所點既“美國頂級牛小排”HKd$228+10%都相當不俗

牛小排色澤粉嫩,切下去卻不帶血水,生熟度拿捏得啱啱好

店內既特飲仲好岩打卡添
2021-11-11 73 瀏覽
觀塘真係好多好餐廳,呢間絕對係其中一間,閒日晚上仍座無虛席,見到食客同店員有不少交流,睇得出食客對呢度幾滿意先來兩杯好fresh既飲品,分別係February & Triple Berry Yogurt,兩杯飲品都好靚,忍唔住要影多幾張相,兩者都好清甜,似係落足重本既生果打成,推介另外點了兩個湯,龍蝦湯同黑松露野菌忌廉湯,前者有龍蝦既咸香,幾鮮味,後者我個人更鐘意,因為成碗湯都好濃黑松露味,仲有大量雜菌增加口感,味道好豐富主菜點左黑毛豬鞍同法式寶雲酥羊架,兩者都係水準以上😍個人覺得豬鞍係比較難控制既菜式,外面好多餐廳都整到好鞋口,呢度既火喉控制得好好,個豬入面仲有淡粉紅色,仲係嫩口既,不錯👍🏻至於羊架更加令我喜出望外,唔知呢款羊架係咪呢間餐廳既招牌菜呢,食得出廚師既功架,煮到個羊好鎖汁,肉質嫩口又juicy , 而且調味好惹味,成餐最愛最後仲有黑松露薯條作結,成餐飯好滿足,而且餐廳環境真係好chill,加上美美的土耳其燈,成餐飯食到好滿足

慶祝紀念
紀念日
  • February
  • 芝士黑松露薯條
  • 松露野菌忌廉湯
  • 法式寶雲酥羊架
2021-11-07 106 瀏覽
平時同朋友慶祝生日 來來去去都是自助餐坐埋桌又逼又唔舒服 上網推介這間餐廳是慶祝生日推薦 提前預約用餐時間及預訂生日蛋糕服務 入到餐廳坐位寛鬆 上餐時間快 推介安格絲牛排 同心太軟 服務員耐心聆聽需要 下次會再去
平時同朋友慶祝生日 來來去去都是自助餐
  • 心太軟
  • 美國安格斯肉眼扒
  • 香蒜辣椒大蜆意大利粉
2021-10-16 112 瀏覽
只怪自己選錯餐廳食晚餐。一個意粉等45mins. 一杯紅酒等到要求取消才倒給你。 待應'建議' 食哂枱面的食物才上餐飲及甜品。 擔心等太耐堅持照上,結果被黑面, 兩者送到坐位對面的枱角給您。 如果想感受一下待應態度, 或有時間等上菜,願意跟從待應建議上食品,不介意黑面, 可以試試這餐廳。 食品質素ok 的, 但性價比一般。 應該不難book 位,地點,服務, 食物質素,都反映需求。 值得欣賞的是環境,相對茶餐廳寬敞。 不會再來了。
只怪自己選錯餐廳食晚餐。

一個意粉等45mins.
一杯紅酒等到要求取消才倒給你。

食品質素ok 的, 但性價比一般。

應該不難book 位,地點,服務, 食物質素,都反映需求。

值得欣賞的是環境,相對茶餐廳寬敞。

不會再來了。

2021-10-16
180 分鐘 (堂食)
2021-10-16 204 瀏覽
This is by far the worst dining experience I have had in Hong Kong. Do not recommend the restaurant for anyone who wants food properly served. We arrived early around 5 pm and were the only customers. We ordered two main courses and it took a ridiculous 80 mins for the food to be served!!!The service was horrible and very unprofessional.the two waitress were just wandering around, whenever you ask them to check the order status, they just pretentiously go to the kitchen and does not even give yo

The service was horrible and very unprofessional.the two waitress were just wandering around, whenever you ask them to check the order status, they just pretentiously go to the kitchen and does not even give you a response!

The taste of food is average and does not worth the wait at all. I have no idea how can they manage the orders if there were more customers. They seem to struggle a lot serving just one table…
If you don’t want to waste one and half hour on waiting, do yourself a favor and don’t come!!!
2021-09-25 144 瀏覽
私心分享時間♥️~係觀塘真係無咩酒吧啱心水,呢間”February”已經去過好多次,唔係年青人去玩嘅Bar🍺,而係可以舒舒服服坐低慢慢傾偈嘅Chill Bar~最抵係任飲package,叫多兩款小食送酒已經可以飲足一晚,希望分享完之後唔好爆場😩————————————————👅3小時任飲(女士$150,男士$240)👍🏻 包咗所有啤酒、三款紅酒同一款白酒🍷,啤酒有Hoegaarder、Stella Artois、Asahi同1664 Blanc,紅白酒就係指定House wine👍🏻 細節位係叫邊款啤酒牌子會用返同款酒杯上,酒杯都有雪凍到🧊。飲足三個鐘呢個價真係好抵,平時出街叫一杯都差唔多$100,所以飲返三杯都值回票價,建議嚟之前打電話問一問有冇呢個package👅 水牛城雞翼($88)👍🏻 一份8隻大雞翼,炸皮裹汁會稍為變軟,酸酸地鮮茄醬味🍅,比正宗水牛城雞翼無咁辣,配酒一流👅白酒忌廉煮藍青口($88)👍🏻青口肉細細粒好滑嫩 ,紅紅哋都幾肥美,隻隻都開曬口無壞🐚。Creamy忌廉汁表面浮住一層橄欖油,配料有青紅椒同蒜片,感覺汁撈飯會好正👅特濃朱古力心太軟配雲呢拿雪糕 ($68)👍🏻

————————————————
👅3小時任飲(女士$150,男士$240)

👅 水牛城雞翼($88)

👅白酒忌廉煮藍青口($88)

👅特濃朱古力心太軟配雲呢拿雪糕 ($68)
👍🏻 朱古力心太軟好流心,濃厚又有啲啲苦嘅黑朱古力味🍫。因為無雪糕用Soft cake代替,朱古力味比較淡。畫咗隻熊仔幾有心機🐻,好似可以預早Book定同要求畫咩公仔

🚩總結:係觀塘飲酒會揀呢間
🌟注意:另收加一服務費,營業時間至12時
📍 February
地址:觀塘駿業街56號中海日升中心2樓A號舖
🗺地區:#bem觀塘
📥分類:#bem酒吧
💰人均消費:#bem_201至400蚊
2021-09-14 130 瀏覽
Farewell 同事請佢食午餐,選擇食西餐。點了牛肉漢堡(吾記得影),因為點了全熟,但太生要番叮前菜沙津好食好靚,質數吾錯重有南瓜湯,同餐包(吾熱冇牛油)最後餐茶點了熱咖啡,好有驚喜有拉花之後冇架,請左個出色水吧給餐廳建議吾好不停播k歌陳,out晒啦人,重開到鬼咁大聲。
Farewell 同事請佢食午餐,選擇食西餐。
點了牛肉漢堡(吾記得影),因為點了全熟,但太生要番叮

前菜沙津好食好靚,質數吾錯
重有南瓜湯,同餐包(吾熱冇牛油)

最後餐茶點了熱咖啡,好有驚喜有拉花
之後冇架,請左個出色水吧

給餐廳建議吾好不停播k歌陳,out晒啦人,重開到鬼咁大聲。
2021-08-29 203 瀏覽
見間餐廳幾靚,又有酒飲,所以就揀左哩間餐廳。今日叫左份松露薯條和龍蝦意大利麵,仲有一杯啤酒和雞尾酒。老實講味道真係唔錯。不過,可能因為我和朋友實在太肚餓。我19:30 入座,大約20:00叫餐,我架薯條竟然䪺到差唔多20:45先有得食!個意粉仲要等到21:30!我究竟係食晚餐,還是食宵夜?我俾左$418,但係只係一盤薯條,仲有碟得半邊龍蝦架意粉!我真心唔明間餐廳想點?已經只係得三四枱客!有咩原因可以煮咁耐? 真係極度憤怒
2021-08-15 163 瀏覽
今日嚟到觀塘工業區casting, 沿路經過一座 中海日昇中心,中心內全都係食肆 相當之吸引, 喺附近返工嘅人大部分都會係呢一個 商場食飯~今日去咗2/f 的 Fubruary restaurant 🍴小食叫左黑松露薯條每條薯條都好新鮮香脆 點埋松露醬汁 食到停唔到口😋德國火焰鹹豬手🇩🇪 待應首先會係豬手上面淋酒上去再點火比你打卡, 之後再返入廚房切細件畀客人非常之細心 ❤️豬手外皮 十分之香脆, 厚度適中。鹹香味道好 惹味。 最特別係出面嘅餐廳配薯菜以佢哋就選用紫薯 , 甜甜地好特別,解膩。Berry yogurt特別推介呢杯乳酪 用新鮮水果去做,飲落去有香濃嘅藍莓味好鍾意呀😍創意卡通甜品畫來呢度唔少得嘅梗係要畫番幅畫留念啦~唔少客人生日,慶祝節日都嚟到呢間餐廳 因為佢哋畫的畫非常之精美, 好有紀念性❤️

小食叫左黑松露薯條
每條薯條都好新鮮香脆 點埋松露醬汁 食到停唔到口😋

德國火焰鹹豬手🇩🇪

Berry yogurt

創意卡通甜品
來呢度唔少得嘅梗係要畫番幅畫留念啦~
2021-08-14 135 瀏覽
平日中午只要過左12點出發基本上觀塘間間餐廳都排晒長龍,去到最熟悉既日昇見到呢間難得有位,本身見人唔算多都無咩期望,但係見menu感覺上都幾岩食好多穩定之選就決定一試。午餐會有餐湯,主菜同飲品,同同行同事一樣覺得淨係意粉或者肉類會好寡,就好開心咁決定叫黎share大滿足。一點完單就即刻上餐湯,有我最愛既野菌湯,雖然唔算好濃但係淡淡都食到材料。主菜非常大份,基本上兩個人share完個carbonara就好飽。牛扒的話我地叫左5成熟,好得意地燒到一半比較熟一半比較生,我地將佢切開8份間隔咁食意外地感覺唔錯。餐廳既燈光係紫色所以成日見到黃色既影子就會以為係食物出既油,直到發現潑唔開先知係燈光效果如果人少少中午想舒適地傾計既話可以選擇呢到。
平日中午只要過左12點出發基本上觀塘間間餐廳都排晒長龍,
去到最熟悉既日昇見到呢間難得有位,

午餐會有餐湯,主菜同飲品,
同同行同事一樣覺得淨係意粉或者肉類會好寡,
就好開心咁決定叫黎share大滿足。
一點完單就即刻上餐湯,有我最愛既野菌湯,
雖然唔算好濃但係淡淡都食到材料。
牛扒的話我地叫左5成熟,好得意地燒到一半比較熟一半比較生,
我地將佢切開8份間隔咁食意外地感覺唔錯。

如果人少少中午想舒適地傾計既話可以選擇呢到。
2021-08-03 172 瀏覽
官塘返工💻📈,雖然算多餐廳食店🍽,但有時都想揾間坐得舒舒服服嘅餐廳🛋,忙裡偷閒,享受下。 今次第二次惠顧呢間餐廳,因為坐得都舒服,有點似酒吧的格調,加上,不用等位😊我和同事各自選擇Set lunch,包湯🥣及飲品☕️🍝🦀🧄香蒜蟹肉天使麵:蒜香🧄味濃,味道在口腔充斥整個下午,🧄就是這樣吧。蟹肉有咬口,不是切碎,天使麵份量算可以,整體來說,不錯👍🏻🐷美式燒豬肋骨🍖:慢煮豬肋骨,厚切,味道不太濃,但反而幾入味,配上薯條🍟,恰都好處☕️拉花咖啡☕️,雖然拉得不太完美,但起碼都有誠意拉出來(仲要不用額外收費)不是草草了事,求其包一杯普通咖啡☕️,這點真的要給一個讚👍🏻

我和同事各自選擇Set lunch,包湯🥣及飲品☕️

午餐
2021-08-01 794 瀏覽
食油尖旺食到悶啦,黎下觀塘區覓食先~~兩個人黎探下路睇下伏唔伏,正嘅話再叫朋友一齊食😬。呢間食落都唔錯喎,遺撼得兩個人所以無叫到火焰🔥豬手,下次叫多幾個朋友一齊去先!(張相係偷影隔離枱架🤫)🌖法式龍蝦湯龍蝦味濃,質感柔滑👍🏻,麵包質感較粗糙,但拎黎吸湯又唔錯😆。🌗松露野菌忌廉湯淡淡松露味,忌廉湯中有大量切碎左嘅菇菌,如果你係鍾意咬野嘅應該幾鍾意。🌖芝士流心心蟹餅配芥末沙律醬蟹餅外層香脆又唔油~內裡超足料,就咁睇都見到一絲絲蟹肉🤩,加埋流心芝士又多重口感芥末沙律醬醒神得黎又唔會攻鼻。🌖金槍魚配柚子芒果沙律芒果超❗️級❗️香❗️甜❗️配上清新嘅柚子真係特別開胃👍🏻。金槍魚粒完整而結實,外層佈滿芝麻,口感特別,如果金槍魚粒係半生熟會更加完美。🌖香煎西班牙黑毛豬鞍配蘋果蓉豬鞍厚得黎勁juicy,食落都好嫩口一啲都唔老😍😍!配上甜甜酸酸嘅鳳梨粒同蘋果蓉,真係食多幾件都唔會滯。最鍾意係近骨嘅部分,肉味真係會濃啲架~🌗法式寶雲酥羊架一碟有三件羊架,每件都幾大件幾厚。羊羶味唔重,外層香脆,不過羊架有丁點兒過熟。
法式寶雲酥羊架

🌖法式龍蝦湯
🌗松露野菌忌廉湯

🌖芝士流心心蟹餅配芥末沙律醬
芥末沙律醬醒神得黎又唔會攻鼻。

🌖金槍魚配柚子芒果沙律

🌖香煎西班牙黑毛豬鞍配蘋果蓉

法式寶雲酥羊架
🌗法式寶雲酥羊架

2021-07-26
2021-07-30 2152 瀏覽
今次同男朋友慶祝相識2周年,前一日request畫miffy couple🐰🐰 落甜品碟,可惜原來要提早2日預訂,👩‍🎨好好人,雖然冇時間畫miffy比我地,但都準備左一幅現成的甜品畫比我地開心下😆🔹德國火焰鹹豬手配酸椰菜 $298即場用火槍製造火焰🔥效果,比我地影完相即刻幫手切好晒,方便易食,鹹豬手外皮香脆挺身,肉質鮮嫩呈粉紅色,味道咸香,蘸上黃芥末更添滋味,份量多到夠4個人食🔹香蒜辣椒大蜆意大利粉 $158擺盤有心思,大蜆圍住碟邊放,意粉炒得夠乾身,香蒜🧄辣椒🌶️煮得幾惹味,辣度強勁,平時三哥食5小辣嘅我食一啖要抖一抖🔹芝士黑松露薯條 $78粗切薯條外脆內軟,最欣賞嘅係每條薯條表面蘸上適量芝士,配上黑松露醬,令芝士薯條味道更昇華🔹Naughty Monkey $62香蕉🍌加朱古力🍫係唔會出錯嘅配搭,raspberry milk令飲品多了份酸味,飲落冇咁膩🔹Lychee boom boom $62荔枝加青檸汁味道混和得好好,酸酸甜甜帶點荔枝香氣,最驚喜係加左爆炸糖,不斷「霹靂啪喇」🌟提提大家:餐廳為客人提供慶祝節日必備自訂甜品畫🖼,需每人消費滿$250,提早2日預訂,👩‍🎨會盡量滿足你
甜品畫

Naughty Monkey

🔹Lychee boom boom $62
Lychee boom boom

🌟提提大家:
餐廳為客人提供慶祝節日必備自訂甜品畫🖼,需每人消費滿$250,提早2日預訂,👩‍🎨會盡量滿足你嘅要求, 務求畫幅靚畫令你地有個難忘的餐飲體驗💕
2021-07-26
Lychee boom boom
  • 德國火焰咸豬手配酸椰菜
  • 生日甜品
2021-07-21 194 瀏覽
同女朋友慶祝周年梗係要搵返一間有噱頭嘅餐廳,如果唔係俾佢鬧死呢一間餐廳嘅火焰豬手係打卡之選,服務員態度非常好,又有時間俾我哋影相、錄片、最後仲會幫我哋切埋添!豬手皮趣卜卜,肉質唔會太過咸!另外提早兩日就可以預訂甜品畫,我梗係唔執輸!女朋友仲不知幾滿意,超級欣賞插畫師嘅心機同畫功(唔知有冇圖係佢畫唔到架呢)而且餐廳環境好靚,又夠闊落。雖然坐落起唔起眼嘅地方,所以更加需要我哋嘅力量,去令更加多人認識佢!問心,真係好味道!

.‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️.🥳 𝕽𝖊𝖘𝖙𝖆𝖚𝖗𝖆𝖓𝖙 𝖜𝖎𝖙𝖍 𝕷𝖎𝖌𝖍𝖙𝖍𝖊𝖆𝖗𝖙𝖊𝖉 𝖁𝖎𝖇𝖊 @ 🌟 February《👽食神大媽食西餐》.💁‍♀️ 圖片展示美食為:French Fries with Cheese n Truffle Mayonnaise HKD 78 🍟Pan-Fried Iberico Pork With Apple Puree & Pineapple & Asparagus HKD 188 🐖Spaghetti Alle Vongole HKD 158 🍝飲品 🥤- Rose Garden HKD 62 🌹- Peach Boom Boom HKD 62 🍑.👽 大媽比較少經過呢區,曾經都做過好多次試伏器架 🚁 而呢間係區內值得一嚐嘅西餐廳,不論係返工食晏定係夜晚同朋友歡聚都好適合。.🤩 開餐!先揀左超惹味嘅芝士黑松露薯條作為前菜,係大媽最鍾意嘅粗薯條呀!🤤 仲要炸得唔油膩又軟硬適中,再配上芝士黑松露醬不停點黎食,尤其用黎送嘢飲好好味呀!.🐖 主菜呢就叫左西班牙黑毛豬鞍配蘋果蓉,黑毛豬鞍果然比一般嘅豬香嫩,厚切,同埋又係大媽最重視嘅
‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️
💁‍♀️ 圖片展示美食為:
飲品 🥤
- Rose Garden HKD 62 🌹
- Peach Boom Boom HKD 62 🍑

🐖 主菜呢就叫左西班牙黑毛豬鞍配蘋果蓉,黑毛豬鞍果然比一般嘅豬香嫩,厚切,同埋又係大媽最重視嘅無雪藏味呀!😬 蘋果蓉就更加係將豬肉香味額外吊出。

🍝 再搭多個香蒜辣椒大蜆意大利粉,估佢唔到,好惹味但係唔係靠狂落辣椒,D蜆無腥味,好為彈牙。

Spaghetti Alle Vongole

🥤 必須要一提就係呢度嘅嘢飲,淨係賣相已經一百分,好有心思!味道都好好,絕不藥水味濃,茶底都幾濃。👍

Rose Garden & Peach Boom Boom
Peach Boom Boom
Rose Garden

😗 呢間餐廳坐得好舒服,空間夠闊落。同佢並無太多類似的競爭對手,再加上價錢相宜,實在諗唔到咩理由唔去試下 😆❤️

📍 觀塘駿業街56號中海日升中心2樓A號舖
📲 +(852)2237-1119