2020-06-25
一直都知道觀塘有好多西餐所以今次朋友生日就揀左呢間⭐️⭐️名為Factory 99嘅舖—————————我地4個人就嗌咗4碟餸,分別係美國黑安格斯牛肉眼扒 (12安士) ($209),99特式拼盤(炸魚手指、水牛城雞翼、洋蔥圈)($109),白酒煮青口($88)同埋卡邦尼忌廉意粉($98)首先,講下嗰牛扒先,如果無記錯嘅話我地好似嗌左七成熟,我就覺得呢個肉眼扒質素真心唔錯,無論係色澤或者口感,都完全感受到塊肉眼扒好fresh,而且牛肉好鮮嫩juicy,肥瘦比例亦都好均勻,啱曬所有牛魔王嘅人❤️❤️一定會食得好滿足之後係嗰個拼盤,同肉眼扒相比之下呢個就無咁大吸引力,不過係好食嘅,因為係新鮮滾熱辣嘅,脆得嚟又唔會太乾😍😍 再之後就係嗰個白酒煮青口,呢個反而真心有驚喜😱😱😱因為我無諗過有咁多青口,而且味道幾唔錯好鮮甜,真心幾抵食,如果好鍾意青口嘅人真心一定會食得好滿足最後就講下嗰個Carbonara,我覺得呢個Carbonara 好入味,因為佢嘅醬汁好濃😋😋而且我又係一個好鍾意食意粉嘅人,呢度嘅意粉軟硬度整得啱啱好,食每一啖意粉都可以食到好creamy嘅醬汁,而且亦有好多嘅蘑茹同埋煙肉😉😉所以質素真
所以今次朋友生日就揀左呢間⭐️⭐️
名為Factory 99嘅舖
—————————
最後就講下嗰個Carbonara,我覺得呢個Carbonara 好入味,因為佢嘅醬汁好濃😋😋而且我又係一個好鍾意食意粉嘅人,呢度嘅意粉軟硬度整得啱啱好,食每一啖意粉都可以食到好creamy嘅醬汁,而且亦有好多嘅蘑茹同埋煙肉😉😉所以質素真係幾唔錯