2005-05-08 8 瀏覽
呢間開正係冰場隔離, 有時都幾多人等,但味道普通, 又冇d抵既set俾人叫,通常都係在menu中散叫,味道都係好普通,strawberry forever 好食過佢!~
呢間開正係冰場隔離, 有時都幾多人等,
但味道普通, 又冇d抵既set俾人叫,
通常都係在menu中散叫,
味道都係好普通,
strawberry forever 好食過佢!~
2005-05-04 13 瀏覽
兩個女仔唔係好肚餓去左share一個pizza~第一次食哩度既pizza,好薄脆,係我喜歡既類型,每件pizza上面都係一塊菠菜,最上面係一d雞絲,係茄汁底的~都幾好食
兩個女仔唔係好肚餓去左share一個pizza~
第一次食哩度既pizza,
好薄脆,係我喜歡既類型,
每件pizza上面都係一塊菠菜,
最上面係一d雞絲,
係茄汁底的~
都幾好食
2005-05-02 11 瀏覽
今日行過又一城, 見呢間餐廳多人去食, 又乾淨於是入去食個晚餐啦!!兩個人叫左3樣野.......1) 忌廉西蘭花闊麵....2)E X P pizza 一個3)蔗蝦.....忌廉西蘭花闊麵--非常之好味, 如果喜歡忌廉個仲CREAMY的話, 你一定會喜歡呢個闊麵....味道好香推介之選!E X P pizza-- 類似招牌PIZZA, 不過無乜特別....材料鋪得唔係好平均....要試應該試下有蝦果個, 每件都有大蝦一隻....賣相好good蔗蝦--不試也罷, 得兩件, 無乜蝦味$25實在有點呃錢今晚total $140 都幾滿意
蔗蝦--不試也罷, 得兩件, 無乜蝦味$25實在有點呃錢
今晚total $140 都幾滿意
2005-04-22 6 瀏覽
果日同個fd去又一城~冇咩野好食又多人~咪試下exp lor~叫左個tea set係牛柳絲炒飯~嘩!唔得~冇味冇料又乾憎憎~$45真係一d都唔值!果杯水果茶(其實貫係士多啤梨茶)一d味都冇~好淡~唔得
2005-04-04 20 瀏覽
EXP change new tea set again, but there are only 6 choices, and all of them are very expensive. i think it is not good and the taste is so ok only............ i think i will go there less then before la.....
2005-03-29 2 瀏覽
很久沒有到又一城了, 相約同朋友來一個午餐, 隨意的走進蹓冰場旁的餐廳一試; 餐牌似乎是混合了東南亞和西式元素; 時間緊迫和朋友胡亂的點了三四道菜; 先來的是海鮮喇沙玻璃粉, 海鮮用料不錯亦新鮮, 玻璃粉質感有點和瀨粉相近, 喇沙湯底味道微辣; 再來的是紅咖哩蝦飯, 紅咖哩汁味道和喇沙湯底相近, 蝦肉爽口而飯質偏硬, 感覺一般; 另加了兩個小食, 蜜蜜雞翼和芝麻骨, 兩者偏於重味而且表現一般, 而芝麻骨肉質偏韌. 朋友點了一杯星星果料, 相信以楊桃為主, 表現一般.整個午餐由點菜至上菜約在十分鐘之間, 很有效率, 侍應亦很有禮貌"歡迎, 唔該, 多謝, 客氣" 等等字眼都聽了不少. 結帳時約200元略為偏貴.

2005-03-11 10 瀏覽
又食tea喇,真係幾好,如果可以再平小小就好喇~~~~
又食tea喇,真係幾好,如果可以再平小小就好喇~~~~
2005-02-15 5 瀏覽
星期六約左人響又一城食lunch, 唔想食得heavy, 行左個round都係得呢間岩心水, 就算要排隊等位都無計. 好彩turnover幾快, 唔駛十分鐘已經可以入座.兩個人叫左蝦醬湯麵同炸雞胸配香草飯, 前者湯底有蝦醬既咸香, 配以爽口既油麵, 幾岩我口味; 後者既炸雞胸唔會乾爭爭, 配個類似salsa既醬汁, 食落唔會太漏, 但個所謂香草飯就無特別味道. 另加道小食海鮮米紙卷, 一碟五件, 簡單清新.雖然係美心集團, 但個人認為呢度既食物水準唔錯, 尤其適合鍾意口味清淡既人, 價錢其實唔算平, 但響又一城黎講已經算相宜, 難怪經常要等位. 最唔得既係毗連冰場, 都幾嘈, 唔太適宜傾計.

2005-02-11 2 瀏覽
果日同朋友叫咗一大碟小食拼盤, 仲有串燒, 仲有個焗雜菌, 同埋菠蘿炒飯。其中拼盤入面既豆腐幾好味!反而個軟殼蟹唔好食!早知係咁, 唔叫拼盤, 就咁叫個豆腐啦!串燒就一般啦(串燒好難整得唔好食架啫), 個焗雜菌真係唔錯!好鮮甜。另外個菠蘿飯炒得幾好味, 口感幾FRESH, 唔滯。個豆腐同個焗雜菌係推介!
另外個菠蘿飯炒得幾好味, 口感幾FRESH, 唔滯。

個豆腐同個焗雜菌係推介!

2005-01-21 10 瀏覽
前晚上法文堂前黎左呢度食dinner兩個人食左兩樣野1.煎鱸魚炒意大利飯--d魚幾有味,煎(定炸)得好好食~個飯都ok~2.菠菜海鮮意大利粉--我好鍾意食~仍然都係綠油油既意粉~海鮮仲好似多左添呀service...果個女仔...冇進步過...仍然都係黑面地帶位...
前晚上法文堂前黎左呢度食dinner
兩個人食左兩樣野
值得推介的原因:1。食物及飲品款頗多,人多可以叫多0的款試2。坐位都算舒適3。小食款式設計不俗食物質素:1。辣椒膏炒聖子:咖喱汁充滿椰汁味,醒胃!聖子殼多過肉、份量不多,不過尚算預料之中。2。椒鹽蝦:連殼炸蝦,調味OK,不會太鹹;但點埋上面個咖喱汁原來仲冶味3。軟殼蟹米卷:用越南春卷皮包住炸過0既軟殼蟹同配菜;味道麻麻、春卷皮一夾就散開、每件軟殼蟹米卷只有1/3不到1/2隻蟹,故不大化算。4。紅咖喱蝦意大利飯:配菜有蝦、炸過0既茄子、青瓜粒粒等。意大利飯立沒有用湯燴過,應該只用蒸的,但效果在咖哩汁配襯下都可以、份量亦夠。咖哩汁很可口,應該是此餐廳0既強項吧?5。Strawberry C :士多啤梨汁+蘋果汁+橙汁,可口又醒胃6。Red red juice:西瓜汁+紅莓汁,略甜
值得推介的原因:
1。食物及飲品款頗多,人多可以叫多0的款試
2。坐位都算舒適
3。小食款式設計不俗
食物質素:
6。Red red juice:西瓜汁+紅莓汁,略甜
2005-01-11 17 瀏覽
good tea........ exp is the best for tea~~~~ 但個waiter有點...... 唉~~~~~~~ waiter 都好重要架.....
2005-01-05 11 瀏覽
尋晚兩個人去左EXP食飯冇set menu,有d唔滿意...叫左1.煙鴨胸伴蟹肉炒飯估唔到都幾好食~煙鴨胸好有味,個抄飯都做得唔錯2.菠菜海鮮意大利粉我好鍾意呢個,都係估唔到個汁係菠菜汁,綠食既一大碟,賣相話比我知應該唔多好食,點知係相反,個汁有芝士味~海鮮都唔少,好正個waitress推介左個蘆薈柚子蜜,不過好難飲...埋單$166,都ok貴
尋晚兩個人去左EXP食飯

冇set menu,有d唔滿意...叫左
1.煙鴨胸伴蟹肉炒飯
估唔到都幾好食~煙鴨胸好有味,個抄飯都做得唔錯
2.菠菜海鮮意大利粉

waitress推介左個蘆薈柚子蜜,不過好難飲...

埋單$166,都ok貴
2005-01-04 6 瀏覽
以前係九龍塘返學,有時都會同d同學去EXP食lunch,其實EXP既食物水準都唔錯,賣相都幾靚,但係對Budget細既學生黎講就真係幾貴。每次我地都會一大班人叫幾碟意粉/飯一齊食,原本以為咁樣食會平d,但係佢既食物份量唔夠大,有男仔去食就覺得唔多夠。最近食左佢一款雞肉意粉,味道好似有d怪怪地,賣相十分西化,但係味道就好似嫩雞煨麵+一d芝士味...都係比較喜歡佢既泰式咖喱飯,香料味十足,正!不過我建議帶多幾個人去食,可以試多幾款意粉麻!!
2005-01-03 8 瀏覽
今晚剛剛食完. 食左2樣好好味既野, 可以一試:1. 鹽燒牛舌-- 好厚身, 又燒得夠味, 好正2. 三文魚沙律-- 有4片幾厚既三文魚, 都只係$25, 幾抵食
今晚剛剛食完. 食左2樣好好味既野, 可以一試:

1. 鹽燒牛舌-- 好厚身, 又燒得夠味, 好正