2005-06-27 18 瀏覽
20050627 1.30pm跟友人E小姐到又一城買o的o野.EXP lunch 很爆, 幸好吸煙區還有2人位. 無lunch set 得a la carte.2人吃-* 三文魚沙律- 上桌時竟是一兜綠色物體, wasabi 汁同埋一堆唔知咩生物, 好難食, 我最憎wasabi 的了!!!! 食了兩塊三文魚點到少去汁也攻鼻得要命.* 香蒜雞炒寬條麵- 無蒜味, 唔覺得炒過, 係一兜汁咁撈埋就成事. 但係so far 味道還可.* "正" pizza - 個pizza 名就叫"正", 又真係幾正, 薄批, 即叫即做, 香脆可口料又夠多, 很不俗.* 熱奶茶x 1* 熱檸茶x 1service 很好, 要打火機有打火機, 要調位有調位, 而且有禮貌, 唔錯.lunch 在又一城吃了$93, 好貴wor. 不過又一城真是一個no choice 的地方, 慘~
20050627 1.30pm

跟友人E小姐到又一城買o的o野.

2人吃-

* 熱奶茶x 1
* 熱檸茶x 1

2005-06-26 5 瀏覽
每次行過,都會入去食,並唔係因為好食,只係like 食食下可以望下個溜冰場,BUT 今次已經相信係last time l go there la..食物質素下降..
2005-06-25 15 瀏覽
我一直都好鍾意呢間野D野食,不過呢排真係退步左D。尤其係D魚,好鬼腥。。。美心集團D野就係咁....總守唔住佢既高質素...唔退步唔安樂咁...要講下佢個波菜汁海鮮意粉~真係唔錯~幾好味,加埋D松子仁,係D魚腥左D....同埋佢D果汁都幾好味,early lunch叫飯/意粉果D野有得送~唔錯~
2005-06-25 4 瀏覽
我想說雖然choice不多但都係一些比較新款的所以我都看了很久menu才決定點什麼菜不過味道卻一般...沒有留下什麼特別好或壞的印象不過我都會再試但是環境一般嘈吵程度還算可以接受但太多椅子是沒有凳"pat"無得"i"坐得幾辛苦而且即使不是坐近冰場的高凳其他椅子略嫌太矮
我想說雖然choice不多
但都係一些比較新款的
所以我都看了很久menu才決定點什麼菜
不過味道卻一般...沒有留下什麼特別好或壞的印象
不過我都會再試

但是環境一般
嘈吵程度還算可以接受
但太多椅子是沒有凳"pat"無得"i"
坐得幾辛苦
而且即使不是坐近冰場的高凳
其他椅子略嫌太矮
2005-06-14 2 瀏覽
上次食甜品,今次食正餐,兩次都好滿意~沙爹d肉好林,唔洗扯住咁食,pizza好香口,係d非罐頭磨菇有怪味,雞絲炒意粉就淡d.呢間d芝士粉唔係卡夫o個d,真係芝士碎,好味ar~唯一缺點係冰場多人,講野要嗌好煩ar
上次食甜品,今次食正餐,兩次都好滿意~
呢間d芝士粉唔係卡夫o個d,真係芝士碎,好味ar~

唯一缺點係冰場多人,講野要嗌好煩ar
2005-06-11 3 瀏覽
食過幾次呢間EXP...每次都幾滿意!三文魚PIZZA唔錯,有埋D WASABI俾你點,幾好...!試過果個尋找咖哩雞,都幾得意...不過味道只係普通咖哩味!喇沙玻璃面都OK...不過唔夠香~比較中意食果個泰式蝦炒面...d汁好香好開胃!有個白汁蜆煮意粉唔係好掂...水水地咁冇乜味...飲品方面唔錯...好新鮮既果汁...薑汁果隻仲幾特別...!
食過幾次呢間EXP...每次都幾滿意!
試過果個尋找咖哩雞,都幾得意...不過味道只係普通咖哩味!
喇沙玻璃面都OK...不過唔夠香~
比較中意食果個泰式蝦炒面...d汁好香好開胃!
有個白汁蜆煮意粉唔係好掂...水水地咁冇乜味...

飲品方面唔錯...好新鮮既果汁...
薑汁果隻仲幾特別...!
2005-06-10 5 瀏覽
早陣子跟朋友在此吃了一個兩個鐘以上的lunch.... 食物價錢不算貴, 質素有驚喜, 冷麵水準不錯, 選擇都很多元化...我覺得呢度幾值得去....座位都算舒服, 只係有時嘈左d...但咁抵食..仲想點?
2005-06-02 3 瀏覽
27/05/2005 13:00今日要到城大一趟,離開時剛剛午飯時間,一場去到九龍塘又咁近又一城,無理由o係城大入面食掛?結果去了又一城o既EXP。呢間係美心集團旗下o既西餐廳,走健康清新路線,冇set lunch但一點前落柯打會送一杯果汁。呢度o既dining area算係半open,可以好近距離咁見到溜冰好手的英姿。打開餐牌,主食好多都係$45-$55一份,賣相都好精緻,最後揀左三文魚冷麵($49)。份量都不算少,男仔都應該夠食,三文魚以刺身形式舖在蕎麥麵上,麵下則放生菜墊底,再淋上調稀了的麻醬,各材料都好新鮮,食落感覺非常清新,炎夏不二之選擇。而奉送的果汁亦不欺場,新鮮即榨而且都幾大杯,散叫要$22的。埋單連加一$55,呢餐相當滿意!
27/05/2005 13:00

埋單連加一$55,呢餐相當滿意!
2005-05-31 16 瀏覽
exp開親都係溜冰場隔離, 地點都幾特別, 可以一邊睇住人地溜冰一邊食個日去到又一城分店, 去到發現原來都幾鬼嘈架, 打開menu, 價錢唔貴, 但無咩choice, 所以你都會見到呢度個d食評寫來寫去都係個幾味菜係點解啦叫左個紅咖哩大蝦意大利飯, 咖哩豬扒飯同埋燒牛脷, 燒牛脷好香好滑, 一d都唔un, 一客兩串廿零蚊, 幾抵食. 紅咖哩一d咖哩味都無, 其實似係椰汁多d, 蝦唔算大但新鮮, 意大利飯就係溝香米而成, 唔係100%意大利飯, 好失望的一客飯. 咖哩就ok, 係日本咖哩, 吉列豬扒炸得唔錯, 好香口好脆, 都唔錯service一般, 可能因為個溜冰場太嘈, waiter叫極都無人應, 見人地order個pizza都好似唔錯, 下次會一試

2005-05-30 64 瀏覽
今日慶祝出糧, 所以我地就去勁食..我地兩個人.. 叫左三個主菜:~~ 加州大蝦薄pizza-有大蝦啦.. 有牛油果啦.. 有蟹子啦.. 咦.. 重有冇其他"食送"呢.. 好似冇啦喎.. 差唔多啦.. 丫.. 重有o個個汁.. 係千島.. 千島汁.嘩.. 大蝦.. 都幾大..牛油果.. 好好味呀..蟹子呢.. 都係咁啦..加埋一齊呢.. 都幾正..個賣相都好靚.. 薄皮原來真係幾正..~~ 海鮮喇沙玻璃麵-有海鮮囉.. 冇啦.. 麵囉..材料都幾多呀..個湯都幾好飲..o的麵呢..幾特別o家..第一口食落去..丫..諗都諗唔到係咁..有咬感..~~ 蒜香雞x(sorry 唔記得左係雞乜)意式麵-............好似海南雞飯..就好似你本來叫左一碟海南雞飯.. 不過出左一碟意粉..係差在個waiter未同你講o的飯賣晒..食住先張就下..不過呢.. 整體都幾好味o既..係心理上有o的古怪..一點前主菜會送一個果汁.. 所以好抵o家~因為一個果汁都要$22..
今日慶祝出糧, 所以我地就去勁食..

我地兩個人.. 叫左三個主菜:

~~ 加州大蝦薄pizza-
嘩.. 大蝦.. 都幾大..
牛油果.. 好好味呀..
蟹子呢.. 都係咁啦..
加埋一齊呢.. 都幾正..
個賣相都好靚.. 薄皮原來真係幾正..

~~ 海鮮喇沙玻璃麵-

~~ 蒜香雞x(sorry 唔記得左係雞乜)意式麵-

............好似海南雞飯..
就好似你本來叫左一碟海南雞飯.. 不過出左一碟意粉..
係差在個waiter未同你講o的飯賣晒..食住先張就下..
不過呢.. 整體都幾好味o既..
係心理上有o的古怪..

一點前主菜會送一個果汁.. 所以好抵o家~
因為一個果汁都要$22..
2005-05-28 1 瀏覽
It's reasonable price in Festival Walk restaurant. Overally speaking, the taste is ok, and I recommend seafood pizza and fried snack, 好香同有咬口.另外它特別在侍應落單鍾意寫在gei
2005-05-23 4 瀏覽
要0係又一城食夜晚,EXP已經算平靚正係近住個冰場嘈左小小兩個人唔算大食,叫左三樣野咋分別係尋找咖哩雞, 紅咖哩蝦意大利飯同蒜味牛肉粒講下個小食先~個牛肉粒雖然得小小,覺得上唔係好抵,不過個味真係唔錯!唔會林PATPAT~~有咬口, 我地最鍾意依個紅咖哩蝦意大利飯味道都幾好~我地清哂!好鍾意食佢D配菜! 估唔到都幾多蝦, 但係完全唔覺佢個飯同意大利有咩關係??尋找咖哩雞已經係第二次食, 上薄下厚個感覺真係幾得意~~食左一半已經飽哂~~都幾飽肚架!下次想試煙三文魚PIZZA有大學學生證有八五折, 小左個加一~~
要0係又一城食夜晚,EXP已經算平靚正
係近住個冰場嘈左小小
兩個人唔算大食,叫左三樣野咋
分別係尋找咖哩雞, 紅咖哩蝦意大利飯同蒜味牛肉粒
有大學學生證有八五折, 小左個加一~~
2005-05-20 28 瀏覽
我們於又一城找地方食午飯, 行到EXP 見都冇餐, 好像唔抵, 但看了其他又不吸引, 便進去試試啦, 叫了一個pizza 菠菜雞果隻, 要薄, 都幾好味, 脆雞香草飯, 唔算太濃味, 但個飯凍咗點, 小食拼盤, 香茅味勁咗, 又叫了一杯mix fruit juice, 都係二百有找, 有DBS 咭仲有甜品送, Rose ice-cream and mint 奶凍, 好香下次會食第二D !!
下次會食第二D !!
尋晚嚟呢度食晚飯, 食物質素及環境比想像中好, 以前經過這間餐廳, 總以為係溜冰場附設的餐廳, 食物唔慌好食得去邊啦。但尋晚我位朋友推介, 所以故且一試。門口都有幾個人排隊, 入到去坐門口張二人枱(係紅色梳化椅), 打開餐牌一看, 食物款式很多, 包括意大利菜, 東南亞菜及日本菜, 價錢又唔貴, 仲有waiter services。我地order左蒜蓉炒西蘭花、肉醬意大利粉、半打沙嗲串燒、一杯凍Mocha、同埋一杯Mint + apple + carrot mix cool fruit drink。餐廳內有位幾靚仔既待應幫我地落order, 正當我同個朋友諗緊order沙嗲雞串定係沙嗲牛串之祭, 靚仔待應即建議可以叫雙併串燒, 即時替我地兩個三心兩意既儍婆解決疑難。蒜蓉炒西蘭花略為硬左D, 如果炒淋些少會好味D。肉醬意大利粉幾好味又夠大碟(約五十幾蚊), 沙嗲串燒幾抵食($28), 牛肉幾嫩滑, 雞肉都幾好味, 如果另上一碟沙嗲醬就更perfect啦。飲品方面, 朋友杯凍Mocha好大杯, 面頭有一大pat忌廉($24), 大杯夾抵飲, 我order杯mix fruit drink($22), 落左Mint所以一飲即覺透心涼, 但朋友先前已忠告我, 呢杯飲品飲到咁上下會由橙色變為泥黃色, 結果真係會變色, 但無所謂只要好飲就得啦!

其他食物由小食、日式拉麵、pizza、pasta、意大利飯等等各式其式, 價錢合理, 一般年青人都afford得起。

我地見到鄰座order個pizza賣相幾好, 好吸引, 無奈我倆怕肥又怕食唔晒, 個胃容量有限所以無叫到。

值得一提既係, 靚仔待應工作勤快又目不斜視, 唔會持著自己靚仔, 幾兼厚, 而且不時替我倆收碟換碟, 當我倆食完晒所有食物, 又會遞上牙簽, 服務好週到, 值得一讚!! 靚仔待應束少少長髮, 眼大大, 眼捷毛長長, 真係幾靚仔架!

2005-05-15 29 瀏覽
菠菜海鮮意粉, 賣相唔太好, 但好好味, 個汁so good~ 煙鴨胸蟹肉炒飯都好好味, 好抵食~ 叫左個尋找咖喱雞pizza $59 好大個, 食唔曬, 最後要拎返屋企, 不過都係好味!! 下次要試下佢個地紅咖喱飯呢=]