2023-10-12 8 瀏覽
Exotica Gelatea係一個專門做漢堡同Gelato既餐廳,佢嘅漢堡真係一流!每款漢堡都有分Combo (正常Size + 薯條)、original同tasting (mini size + 薯條)。如果你鍾意食牛,真係要試下佢地嘅和牛漢堡!和牛肉鮮嫩多汁,絕對係肉食愛好者嘅最愛!如果你唔食牛肉,冇問題,仲有豬肉漢堡可以揀,豬肉碎配上煙肉,每一口都令你回味無窮!食完漢堡,梗係要試下甜品啦。我地揀左蜜糖多士配Gelato,蜜糖多士本身已經好好食,配上一球香滑濃郁既Gelato,再淋上黑糖醬,絕對係一個天堂般嘅美食體驗!好甜好脆嘅多士同冰凍嘅冰淇淋結合,一啖一啖都係驚喜!所以,如果你鍾意漢堡同冰淇淋,下次去銅鑼灣記得要去試下!

所以,如果你鍾意漢堡同冰淇淋,下次去銅鑼灣記得要去試下!
  • Wagyu Burger 和牛漢堡
2023-10-11 8 瀏覽
經常經過公司後面呢間漢堡店,終於揾到日收工約埋朋友一齊黎試下。吸引我眼球👀既原因係佢門面落地玻璃上大大隻字寫住”World’s Best Wagyu Burger”,入面少少神秘古典歐式風格嘅裝潢🎭,同埋特別嘅店名~Exotica Gelatea~漢堡即叫即製,可以揀original和combo, combo會配我最鍾意嘅幼身薯條🍟咁梗係叫combo啦🤣和牛漢堡 Wagyu Burger Combo漢堡包外皮軟熟,我想像大個,張大口都咬唔哂🤣和牛漢堡扒又厚又juicy,肉質好軟熟, 充滿牛肉油香🥰 配料有芝士🧀 蕃茄🍅同生菜🥬咬落去肉汁流哂出來,每一淡都超豐富😋 勁正👍🏻古代漢堡 Cauldron Burger Combo朋友叫呢個漢堡個名幾特別,材料上同我嗰個差不多,不過就多左個青色醬汁。朋友話醬汁咸咸地酸酸地幾得意,同漢堡都幾夾👌🏻Combo加$35可以叫mocktail,我試左Blackcurrant Mango Drink,酸酸甜甜冰凍清新解膩👍🏻呢度有Gelato🍨食,不過太飽,咁就腳就留返下次再試啦😜

和牛漢堡 Wagyu Burger Combo

古代漢堡 Cauldron Burger Combo

• 和牛漢堡
餐廳環境幾有特色 裝飾同擺設都幾有exotic風格~有啲搞笑係整咗個一人位 可以對住幅牆食😆主打食物係burger同gelato 另外都有其他牛扒 意粉 海鮮之類嘅西餐Idiot今次就試咗combo set嘅burger 即係有埋跟餐薯條🍟其他選項就係original 即係齋包 同埋tasting 即係mini sizegelato嘅味道選擇都算多 有幾款喺出面冇咁常見嘅特別味~-👩🏻‍🍳Idiots翻兜之選❤️‍🔥古代漢堡 Combo $139漢堡嘅包皮非常鬆軟 同時都好脆口👅配料有安格斯牛肉 蕃茄 生菜等等半溶雙層芝士上面加咗青醬 味道好夾~❤️‍🔥豬肉漢堡 $87豬肉整成嘅漢堡扒 幾厚身 又好juicy~芝士上面有堆洋蔥 加埋生蕃茄同生菜 夠晒fresh!塊包皮同樣好軟 而且甜甜哋 夠晒大塊 唔會跌到啲料周圍都係😆❤️‍🔥跟餐薯條 (+$15加大份量)係炸到金黃色嘅幼薯~上碟夠晒熱辣辣🔥味道唔會太鹹~❤️‍🔥Gelato $106/3球Idiot揀咗Yogurt、Valrhona dark chocolate同Rose mulberry味三款都係standard款 另外有啲premium
餐廳環境幾有特色 裝飾同擺設都幾有exotic風格~
有啲搞笑係整咗個一人位 可以對住幅牆食😆
👩🏻‍🍳Idiots翻兜之選

❤️‍🔥古代漢堡 Combo $139
漢堡嘅包皮非常鬆軟 同時都好脆口👅
配料有安格斯牛肉 蕃茄 生菜等等
半溶雙層芝士上面加咗青醬 味道好夾~
❤️‍🔥豬肉漢堡 $87
豬肉整成嘅漢堡扒 幾厚身 又好juicy~
芝士上面有堆洋蔥 加埋生蕃茄同生菜 夠晒fresh!

❤️‍🔥跟餐薯條 (+$15加大份量)
係炸到金黃色嘅幼薯~上碟夠晒熱辣辣🔥
味道唔會太鹹~
❤️‍🔥Gelato $106/3球
三款都係standard款 另外有啲premium款嘅味價錢會貴少少~
本身idiot係揀咗passion fruit味 不過冇晒 之後轉咗yoghurt
yogurt味食落有啲類似益力多嘅乳酸味 係三隻味入面最甜
黑朱古力味口感綿密 味道好濃 但唔會好甜🥰
mulberrry就酸酸哋 仲食到有一粒粒嘅籽😋
2023-09-10
2023-10-08 38 瀏覽
近排喺銅鑼灣行過見到有間舖頭門口寫住‘ᴡᴏʀʟᴅ’ꜱ ʙᴇꜱᴛ ᴡᴀɢʏᴜ ʙᴜʀɢᴇʀ’ 雖然本人唔係話對ʙᴜʀɢᴇʀ好有研究但見佢講到咁犀利 都好想試吓係咪真係咁好味於是就入咗去呢間主打傳統漢堡嘅ᴇxᴏᴛɪᴄᴀ ɢᴇʟᴀᴛᴇᴀ啦𓈒𓂃 𓈒𓌉◯𓇋𓂃 𓈒❀ ᴄᴀᴜʟᴅʀᴏɴ ʙᴜʀɢᴇʀ ᴄᴏᴍʙᴏ ꜱᴇᴛ 古代漢堡 ‣ $𝟙𝟛𝟡呢個古代漢堡個名非常特別 原來係呢度嘅招牌( *˙0˙*)漢堡扒煎得好香又唔會過熟最特別嘅地方就係加咗特制青醬佢哋嘅青醬唔酸但係好重青草味所以個ʙᴜʀɢᴇʀ食落會多種清新嘅味道同時中和咗平時食ʙᴜʀɢᴇʀ嘅油膩感❀ ᴡᴀɢʏᴜ ʙᴜʀɢᴇʀ ᴄᴏᴍʙᴏ ꜱᴇᴛ 和牛漢堡 ‣ $𝟙𝟛𝟡呢個就係聲稱ʙᴇꜱᴛ ᴡᴀɢʏᴜ ʙᴜʀɢᴇʀ嘅和牛漢堡漢堡扒一咬落去啲肉汁係爆哂出黎非常ᴊᴜɪᴄʏ(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)調味啱啱好又好香和牛味雖然比起古代漢堡係冇咁特別但呢個價錢食到和牛嘅漢堡ᴄᴘ值都幾高.ᐟ.ᐟ❀ ʙʟᴀᴄᴋᴄᴜʀʀᴀɴᴛ ᴍᴀɴɢᴏ ᴅʀɪɴᴋ / ʙʟᴀᴄᴋᴄᴜʀʀᴀɴᴛ ᴘᴀꜱꜱɪᴏɴꜰʀᴜɪᴛ ᴛᴇᴀᴄᴏᴍʙᴏ ꜱᴇᴛ仲會配有幼薯條同一杯飲品飲品我地揀咗以上兩

雖然本人唔係話對ʙᴜʀɢᴇʀ好有研究
但見佢講到咁犀利 都好想試吓係咪真係咁好味

𓈒𓂃 𓈒𓌉◯𓇋𓂃 𓈒
古代漢堡

呢個古代漢堡個名非常特別 原來係呢度嘅招牌( *˙0˙*)
漢堡扒煎得好香又唔會過熟

唔怕甜嘅朋友都可以一試
古代漢堡
和牛漢堡
2023-10-07 10 瀏覽
一開頭見到個餐廳名估唔到佢係食Burger🍔 小店嘅location容易搵 就喺time square隔離條街😉 佢嘅Burger好好食 非常推薦大家嚟食😄 餐廳嘅裝修好特別 牆上掛滿哂面具 西洋畫 吊燈 好有古典味🎭-🔸Wagyu Burger🍔 ($139)和牛漢堡真係好好食🤩 漢堡扒非常juicy 一咬落去啲肉汁biu哂出嚟 牛味非常濃😁 而且份量好多 漢堡扒非常厚 感覺脂肪比較多 所以好香☺️ 再配上生菜🥬 蕃茄🍅 同半融嘅芝士🧀 一咬落去 咬唔哂所有嘢😂 真係超滿足😋 我叫咗combo餐 所以包埋薯條🍟 薯條好幼身 炸得好脆 熱辣辣😎評分: 🌟🌟🌟🌟🌟🔸Cauldron Burger🍔 ($139)我朋友食咗呢個burger😃 呢個同Wagyu Burger嘅材料差不多 只不過佢嘅漢堡扒係用安格斯牛 扒上面有啲青醬😀 味道好特別 好香香草味 半融嘅芝士香濃🧀 份量都係好多😂 Burger嘅麵包好鬆軟 仲有陣陣牛油香🥞🧈評分: 🌟🌟🌟🌟🌟🔸Cherry Swirl Exoticapeach🍑🍦 ($99)Cherry Swirl Gelato topped on Peach mi

🔸Wagyu Burger🍔 ($139)
評分: 🌟🌟🌟🌟🌟

🔸Cauldron Burger🍔 ($139)
評分: 🌟🌟🌟🌟🌟

Cherry Swirl Gelato topped on Peach milk Beverage
呢杯蜜桃牛奶特飲其實就係蜜桃沙冰🍑 口感
上面仲有一球車厘子gelato🍒 雖然我平時唔太鍾意車厘子嘅產品 但呢個gelato嘅味唔會太假😀 而且質地細滑 同牛奶特飲混埋一齊超夾😄
評分: 🌟🌟🌟🌟
2023-09-26
  • 古代漢堡
🍔銅鑼灣意大利古典風burger店 位於銅鑼灣霎東街、時代廣場附近的 Exotica Gelatea,裝修和擺設非常特別,好似意大利古典歌劇環境一樣,場上掛滿面具和掛畫,餐廳装修充滿歐陸氣息,牆上的各種歐洲古典藝術掛畫、歌劇面具、吊燈等裝飾,營造出歐式典雅的氛圍,餐牌係主打特色漢堡、意大Gelatos等食物。🍔和牛漢堡 Wagyu Burger($139)漢堡超大個,麵包好軟熟,和牛漢堡扒好厚,熟度煎得啱啱好,肉質鬆軟,芝士呈半熟狀態,醬汁係自家製,仲夾住蕃茄同沙律菜🍔古代漢堡 Cauldron Burger($119)同和牛漢堡好似,但係變左用安格斯牛,但係醬汁上就有少少唔同,面頭有一層阿根廷青醬(Chimichurri),醬汁味道微酸🍟叫Combo套餐係會配上炸薯條,即叫即炸,炸到好金黃香脆,食落去熱辣辣,係我最鍾意嘅幼薯條😍另外點左Gelato:D24榴槤味 D24 Premium Durian($69)一上碟已經聞到好濃郁的榴槤香氣🤤食落去囗感綿密,而且仲食到啲榴槤蓉,榴槤味好重!
🍔銅鑼灣意大利古典風burger店

🍔和牛漢堡 Wagyu Burger($139)

🍔古代漢堡 Cauldron Burger($119)

另外點左Gelato:
2023-10-06 6 瀏覽
位於銅鑼灣嘅古典風情漢堡包餐廳,Exotica Gelatea呢度嘅鋪面設計係充滿復古藝術氣息,主調以深色木系為主,好有特色!佢哋嘅招牌菜係各類型漢堡同其他西式美食Exotica Cauldron Burger 💰1️⃣1️⃣9️⃣招牌嘅古代漢堡用上特製嘅青醬好特別,食落可以中和漢堡嘅油膩感,漢堡扒煎得香香嘅,唔會過熟,一咬落去真係好滿足!Gelato Toast 💰9️⃣9️⃣佢哋將香氣四溢嘅Gelato融入松軟嘅honey toast之中,麵包體好鬆軟,每一口都有一絲絲嘅絲絲入扣,外皮又烤得酥脆,雪糕選擇了Rose Mullberry,甜度適中Iced Coconut Black 💰5️⃣5️⃣Iced Coconut White 💰5️⃣5️⃣

Gelato Toast 💰9️⃣9️⃣

Iced Coconut Black 💰5️⃣5️⃣
Iced Coconut White 💰5️⃣5️⃣

2023-10-06 24 瀏覽
#銅鑼灣#exoticagelatea早排去銅鑼灣行街 時代廣場附近見到餐廳裝潢既特別就入左去食個burger 🍔意外發現好高質素 要好好記錄一下❗️🤓同老公一人叫左一個burger🍔佢個包好即叫即整 好軟熟 先講我既豬肉漢堡漢堡包軟熟 咬落去有肉汁加上醬汁連洋蔥🧅芝士🧀煙肉🥓同厚底漢堡扒🐖令人回味無窮!比我想飲中既更正另外一個係和牛漢堡‼️🌟通常牛肉漢堡🍔有千暗餐廳供應但如果寫得和牛漢堡 牛肉既質素要求就會自然提高老公話和牛🐮漢堡肉質有啲似入口即溶 好juicy下次經開都想要黎食 juicy到薯條點茄汁🥫轉做點和牛包既醬汁🥰🥰另外我地要加左個甜品蜜糖吐司配gelato 🍨🍯Gelato有多款口味既如果叫premium版既吐司仲可以揀Durian 口味🤤🤤🤤整體餐廳環境好舒服 裝飾好用心🎍古典風 盞吊燈都好特別夜晚同另一半 或者朋友黎食個burger或者甜品都好有feel✨🌟🌟星級推介❗️#漢堡#銅鑼灣#時代附近#吃貨戈生#高質#和牛#和牛漢堡#waygu#burger#instafood#instadaily#foodporn#foodphotography#cwb#18區搵食#gelat
#銅鑼灣#exoticagelatea
早排去銅鑼灣行街 時代廣場附近見到餐廳裝潢既特別
就入左去食個burger 🍔
意外發現好高質素 要好好記錄一下❗️🤓

同老公一人叫左一個burger🍔
佢個包好即叫即整 好軟熟
先講我既豬肉漢堡

漢堡包軟熟 咬落去有肉汁加上醬汁
連洋蔥🧅芝士🧀煙肉🥓同厚底漢堡扒🐖令人回味無窮!
比我想飲中既更正

如果叫premium版既吐司
仲可以揀Durian 口味🤤🤤🤤

整體餐廳環境好舒服 裝飾好用心🎍
古典風 盞吊燈都好特別

#漢堡#銅鑼灣#時代附近#吃貨戈生#高質#和牛#和牛漢堡#waygu#burger#instafood#instadaily#foodporn#foodphotography#cwb#18區搵食#gelato#icecream
銅鑼灣歐陸古典風情漢堡包餐廳—Exotica Gelatea,鋪面設計充滿歐洲復古藝術氣息,整體以深色木系為主調🪵 餐廳主打各類型漢堡,以及其他西式食物,例如crepe、fish & chips等等;推介和牛漢堡,肉質煎得軟熟多汁,配上芝士、蕃茄、生菜等配料,口感豐富有層次;古代漢堡亦用左特製青醬,酸辣口味非常開胃,而且十分大份;薯條屬於幼身,炸得金黃香脆~ 整體而言,食物定價相對高一啲,但味道幾唔錯👍🏻
2023-10-05 12 瀏覽
文藝復興風格隱世小店,爆汁和牛漢堡&古代漢堡🍔🔻和牛漢堡 💰119 ➡️8/10漢堡有Original($119)和Combo($139)可選,Combo會附加薯條🍟和牛漢堡嘅層次感好豐富,有炒洋蔥、芝士、培根、和牛漢堡扒、番茄同生菜🥬和牛漢堡扒非常厚實,好有肉感同重牛肉味,juicy到一邊食一邊滴汁,因為多左幾塊培根令到和牛漢堡口味特別豐富,一啖咬落去好滿足😋麵包係即叫即烘,非常鬆軟,簡單嘅味道唔會搶左主角嘅風采👍🏻🔻古代漢堡 💰119 ➡️7.75/10 古代漢堡嘅牛肉冇和牛漢堡咁多脂肪,重點起醬料上,融化嘅芝士上有一層青醬,有淡淡嘅香草味,食落去唔會咁滯😋呢度嘅薯條係幼薯,即叫即炸,啱啱炸起熱辣辣脆卜卜,好味☺️🔻Blackcurrant Peach Tea +💰35 ➡️7.75/10跟餐加錢叫左個mocktail,有意想不到嘅驚喜🥰個茶底好香,好似係Earl Grey,搭配上蜜桃味,清新得黎又餘韻十足😋餐廳嘅裝修非常復古,有面具裝飾同油畫,加上復古嘅背景音樂,成個食漢堡嘅體驗都幾特別🙈👅味道:8/10💡性價:7/10📌環境:8/10
文藝復興風格隱世小店,爆汁和牛漢堡&古代漢堡🍔

🔻和牛漢堡 💰119 ➡️8/10

🔻古代漢堡 💰119 ➡️7.75/10
呢度嘅薯條係幼薯,即叫即炸,啱啱炸起熱辣辣脆卜卜,好味☺️

👅味道:8/10
💡性價:7/10
📌環境:8/10
  • 古代漢堡
與時代廣場一街之隔, 亦隔走了人來人往的人潮, 迎來了寧靜的街道。餐廳的裝修擺設有別於其他漢堡店, 店內充滿意大利情懷, 場上掛了不同的意大利面具和掛晝, 也充滿了歌劇的格調。店內的漢堡有Original和Tasting兩種size, 可以遷就不同人的需求。因為漢堡是即叫即做, 所以需要時間等待, 可以先與朋友聊天和享受音樂。店內的休閒節奏與店外的繁忙節奏明顯有了個分明的差別。♡ 和牛漢堡 $139漢堡的皮外面香脆裡面軟熟, 和牛煎得焦香, 充滿濃郁的牛肉味和肉汁。配料還有燒得半溶的芝士、生菜和番茄, 蔬菜平衡了和牛和芝士的油膩感, 口感層次分明。吃漢堡一定要有薯條, 所以就點了Combo。薯條炸得香脆可口, 外脆內軟, 單吃不點醬也好吃。♡ 古代漢堡 $119漢堡用了安格斯牛肉, 脂肪比例較和牛低, 所以肉質會硬一點點, 但非常鬆軟, 肉汁也豐富。同樣配了芝士、生菜和番茄, 在芝士上面還加了青醬, 帶有一點香草味, 整體配搭很不錯, 值得一試。♡套餐加了$35叫了一杯Long Black, 和單點了一杯Ice Capuccino $55。兩杯咖啡味道也不錯, 大大杯的可以聽著音樂慢慢

♡ 和牛漢堡 $139

♡ 古代漢堡 $119

套餐加了$35叫了一杯Long Black, 和單點了一杯Ice Capuccino $55。兩杯咖啡味道也不錯, 大大杯的可以聽著音樂慢慢喝。
2023-10-04 14 瀏覽
🥚蛋美依家日日成腦都係包🥹銅鑼灣懷舊歐陸風情漢堡店🥸主打唔同size漢堡+Gelato🤍😛.呢間係位於銅鑼灣鬧市附近嘅漢堡專門餐店👍🏻今次就冇食到招牌Gelato🥹因為淨係漢堡嘢飲都勁飽偏膩😿呢間勝在有大set揀唔使驚唔啱胃口🥸🫣不過真心嘅值唔值得嚟都真係見人見智🤔.1️⃣煙肉芝士牛肉漢堡Combo Set - Blackcurrant Peace Tea (💰$125) 🤍呢個係欣賞嘅🫶🏻入面有生菜、蕃茄、牛肉漢堡、車打芝士配沙律醬😛漢堡包烘完微脆又大個🤍好厚肉抵讚🥰不過唔算juicy🤔佢有跟薯條🤭有carbs就開心🥸不過幼身薯條偏腍😮‍💨同埋都係得普通茄汁🥹呢個性價比對我嚟講係中下2️⃣豬肉漢堡(Tasting)(💰$55)🤍Tasting set嘅包幾細不過就對細胃嘅幾friendly唔會食唔曬✨大約m記豬柳蛋漢堡餐size不過細薯😹相對唔滿足🥲3️⃣Ice Matcha Latte(💰$55)🤍奶味偏重茶味唔算濃🥸不過講真我覺得可以飲其他😹.📍Exotica Gelatea (銅鑼灣)銅鑼灣霎東街49號地舖🤍.#蛋美在銅鑼灣 #蛋美吃快餐 #銅鑼灣#蛋美吃美國菜 #香港美食 #銅鑼灣美食
🥚蛋美依家日日成腦都係包🥹
銅鑼灣懷舊歐陸風情漢堡店🥸
主打唔同size漢堡+Gelato🤍😛

2️⃣豬肉漢堡(Tasting)(💰$55)

3️⃣Ice Matcha Latte(💰$55)
🤍奶味偏重茶味唔算濃🥸不過講真我覺得可以飲其他😹

📍Exotica Gelatea (銅鑼灣)
銅鑼灣霎東街49號地舖
🤍[6/10]
#蛋美在銅鑼灣 #蛋美吃快餐 #銅鑼灣
#蛋美吃美國菜 #香港美食 #銅鑼灣美食 #hkfoodie #美式 #美式快餐 #漢堡 #漢堡包 #拿鐵 #港島美食 #快餐店 #煎蛋 #蛋黃醬 #手工漢堡 #芝士 #豬肉漢堡 #薯條 #意粉 #牛肉漢堡 #沙律 #芝士控 #水牛芝士 #車打芝士 #雜菌 #野菌 #梳打
2023-09-30 37 瀏覽
ʙᴜʀɢᴇʀ真係好吸引到我🍔 呢間係係銅鑼灣嘅馬路邊,復古風味超濃厚嘅漢堡包店🤙🏻講緊係無論燈光、牆壁、掛畫,甚至乎去到啲枱枱凳凳,都好古典,就好似置身於文藝復興嘅時期咁🙈ᴡᴀɢʏᴜ ʙᴜʀɢᴇʀ ᴄᴏᴍʙᴏ 🍔ʙᴜʀɢᴇʀ分為ᴏʀɪɢɪɴᴀʟ、ᴄᴏᴍʙᴏ同ᴛᴀsɪɴɢ,後兩個都跟薯條🍟 不過職員話tasing唔同嘅就係個包細啲🙈 牛魔王一下就揀咗要ᴡᴀɢʏᴜ 🤣和牛漢堡整到好軟熟,唔會整到好靭咬唔開,蕃茄新鮮多汁,一手抓住咬落去,啲汁真係bit晒出嚟🤙🏻ʙᴀᴄᴏɴ ᴄʜᴇᴇsᴇ ʙᴜʀɢᴇʀ ᴄᴏᴍʙᴏ 🥓又有芝士又有煙肉咁豐富梗係要試吓啦🤞🏻 煙肉會切開細細塊好細心,咁就唔會成塊扯咗出嚟之後嗰幾啖冇得食🥹芝士雖然唔係拉絲芝士,不過最緊要係佢係溶咗嘅芝士✨ ʙᴜʀɢᴇʀ嘅芝士真係要溶溶哋先好食🤤ᴄʜᴇʀʀʏ sᴡɪʀʟ ᴇxᴏᴛɪᴄᴀᴍᴀɴɢᴏ 🥭呢期好中意芒果所以就揀咗呢杯,成杯野主要係芒果味,上面仲有一球ɢᴇʟᴀᴛᴏ雪糕🤞🏻 意式雪糕嘅忌廉比例較低,比一般雪糕都較快溶,所以打卡都要快手啲啦🤣話說初初望相仲以為係ᴍɪʟᴋsʜᴀᴋᴇ,點知原來係沙冰ғᴇᴇʟ~ 不過都係好飲的,芒果味夠

ᴡᴀɢʏᴜ ʙᴜʀɢᴇʀ ᴄᴏᴍʙᴏ 🍔

ʙᴀᴄᴏɴ ᴄʜᴇᴇsᴇ ʙᴜʀɢᴇʀ ᴄᴏᴍʙᴏ 🥓
Bacon  Cheese  Burger

ᴄʜᴇʀʀʏ sᴡɪʀʟ ᴇxᴏᴛɪᴄᴀᴍᴀɴɢᴏ 🥭

Cherry  Swirl  Exoticamango
話說初初望相仲以為係ᴍɪʟᴋsʜᴀᴋᴇ,點知原來係沙冰ғᴇᴇʟ~ 不過都係好飲的,芒果味夠出又唔會死甜🙈

Bacon  Cheese  Burger
  • Gelato
  • Bacon Cheese Burger
  • 煙肉芝士牛肉漢堡
  • Wagyu Burger
shopping完就搵下附近有咩好食,今次想食和牛或者burger ,搵搵下就搵到呢間和牛漢堡店啦,一次過滿足哂2個願望🤣🍽 Wagyn Burger original 和牛漢堡 $119佢有3個size選擇,揀左中間,呢個份量已經超飽。一拎起個包,啲肉汁已經滿瀉出嚟。食落去好香牛味,塊包一啲都唔乾身,配埋超Juicy嘅和牛扒,超滿足!🍽 Exotica Cheesy Burger 超芝士漢堡 $129見呢個係用餐廳名命名就叫左啦🤣食落真係好重芝士味,芝士控真係必食😍😍🍽 Iced Capuccino $55上到嚟大大杯,啡味好重,係我鍾意嘅咖啡味

佢有3個size選擇,揀左中間,呢個份量已經超飽。

見呢個係用餐廳名命名就叫左啦🤣
食落真係好重芝士味,芝士控真係必食😍😍

🍽 Iced Capuccino $55
上到嚟大大杯,啡味好重,係我鍾意嘅咖啡味
2023-09-30 18 瀏覽
𝘉𝘶𝘳𝘨𝘦𝘳 𝘛𝘪𝘮𝘦🍔Bacon Cheese Burger Combo 🥓漢堡包搽咗滿滿嘅牛油🧈好軟熟好香漢堡肉都厚切,超juicy!一度食啲汁一度滴煙肉份量都算多!叫左combo配埋薯條🍟 Cauldron Burger 🍔 呢個最特別係個醬汁~食落酸酸地漢堡肉都juicy!但個人就麻麻地呢個醬建議食番普通版🙈🙈Gelato on Honey Toast 🍞超邪惡之選!超厚嘅honey toast,麵包邊超酥脆仲可以配一球gelato,我就叫左coconut質地同普通雪糕差唔多~都fresh!不過呢個甜品真係勁勁勁勁甜❣️📍 Exotica Gelatea (銅鑼灣)銅鑼灣霎東街49號地舖#銅鑼灣美食 #漢堡控 #漢堡包 #漢堡 #burger控
𝘉𝘶𝘳𝘨𝘦𝘳 𝘛𝘪𝘮𝘦🍔

Bacon Cheese Burger Combo 🥓
漢堡包搽咗滿滿嘅牛油🧈好軟熟好香
漢堡肉都厚切,超juicy!一度食啲汁一度滴
煙肉份量都算多!
叫左combo配埋薯條🍟

Cauldron Burger 🍔
呢個最特別係個醬汁~食落酸酸地
漢堡肉都juicy!但個人就麻麻地呢個醬
建議食番普通版🙈🙈

Gelato on Honey Toast 🍞
超邪惡之選!超厚嘅honey toast,麵包邊超酥脆
仲可以配一球gelato,我就叫左coconut
質地同普通雪糕差唔多~都fresh!
不過呢個甜品真係勁勁勁勁甜❣️

📍 Exotica Gelatea (銅鑼灣)
銅鑼灣霎東街49號地舖

#銅鑼灣美食 #漢堡控 #漢堡包 #漢堡 #burger控