2021-09-27
知道朋友喜愛韓國,所以揾了香港第一間以韓國男團為主題的cafe chill吓😎位置係香港工業中心,咁方便shopping,當然血拼完再去食餐勁啦😆入到餐廳已經見到好多韓國男團主題產品,仲有好多打卡位添📸餐牌食物真係好多選擇,走西日韓台fusion菜式,主要做創意料理。大家都好肚餓,所以點了好多野食😆韓式泡菜沙律 $48新鮮沙律菜,配上自家製醬汁,好喜歡呢個醬,店員介绍(係將醃好泡菜打碎成沙律醬汁)吃落有少少微辣,非常醒胃😋台式蒜香炒香腸 $58塗上蜜醬再加蒜香炒,吃落好香口。唐揚炸雞 $69係用無激素雞腿煮,外脆內肉質非常juice同嫩滑,點埋自家製醬汁,少少微辣更加惹味韓式牛肉伴飯 $79配料有蛋絲,蘿蔔絲,青瓜絲,韓國配菜等,另外牛肉用了美國牛肉,同出面食開韓式伴飯有唔同,呢度醬汁是自家製,所以味道會偏淡少少,所以不會太濃味,啱哂我口味。春川煎烤雞扒飯 $75店員介绍係用咖喱醬,花生醬料煎完再烤雞扒,加埋味道都幾特別,味道都香濃。豚肉拉麵 $98呢個日式拉麵主要鰹魚同沙甸魚秘製餚嘅湯底,清清地又唔油腻,好好飲。另外豚肉係用咗24小時慢煮豚五花腩製作🐷腩肉真係入口非常軟腍🤤朱古力蜜
入到餐廳已經見到好多韓國男團主題產品,仲有好多打卡位添📸
韓式泡菜沙律 $48
吃落有少少微辣,非常醒胃😋
台式蒜香炒香腸 $58
塗上蜜醬再加蒜香炒,吃落好香口。
唐揚炸雞 $69
韓式牛肉伴飯 $79
春川煎烤雞扒飯 $75
豚肉拉麵 $98
腩肉真係入口非常軟腍🤤
朱古力蜜糖磚 $88
店員送上枱時,真係有啲嚇一跳,超級大份😍賣相非常吸晴👀📸快快趣打吓卡先慢慢品嘗😋朱古力雪糕好香濃,Toast🍞又脆,逐層逐層砌上,不過cream太多,好肥好邪惡🤤
蜜糖柚子茶(熱) $42
吃完濃味食物,飲呢個熱蜜糖柚子茶喉嚨會好舒服😍
古早味冬瓜茶 $32
呢個有些甜,冬瓜味不算太濃
🎈總括來講,同店員傾開計,呢間餐廳全部所用醬料都係自家醃製,仲有由日韓進口食材,選材料又新鮮。環境寬敞又坐得舒服,現場又播放韓國歌曲又好relax,空間大多人傾計又不會太嘈,店員又親切有禮,真心抵讚,值得再來👍👍