2021-12-27 47 瀏覽
今次去左間主題cafe!!就係韓國男團 EXO為主題既cafe啦👯係荔枝角工廈入面,環境好寬敞,一入門口就見到好多EXO既精品同擺設,好有心思!我地食左節日限定既all day set,分別有一個主菜、韓式前菜6款任食同飲品..🍲牛肉壽喜燒鍋配生雞蛋一隻同埋一碗烏冬或飯,牛肉壽喜燒鍋有幾片牛肉、豆腐、大菇、金菇、菜等等,滾熱辣咁食,好溫暖好好味!..🍲泡菜豚肉鍋同上,都係配生雞蛋一隻同一碗烏冬或飯,有泡菜、豚肉、豆腐、翠玉瓜、白蘿蔔等等,有泡菜一定好惹味😋..🥗韓式前菜有泡菜、沙律、涼拌菠菜、涼拌青瓜、涼拌粉絲等等,可以refill!..🍫布朗尼蛋糕賣相好靚!一粒粒brownie堆疊,好似聖誕樹咁🤣 朱古力味好濃郁!..🍨☕️西班牙咖啡就係一杯黑咖啡配一大球牛奶雪糕,雪糕擺入咖啡裡面,等佢慢慢溶出甜度,唔錯!..🫐藍莓士多啤梨奶昔好fresh好香甜!不過會比較飽肚
🍲牛肉壽喜燒鍋
2021-12-19
  • 牛肉壽喜燒鍋
  • 泡菜豚肉鍋
2021-12-26 26 瀏覽
荔枝角工廈悠閑韓風cafe✨一間走西日韓fusion創意料理的小店👍🏻食物嚴格選用日韓食材,就連醬料也是自家醃製,非常新鮮,且好味又健康!💓《聖誕限定午餐-牛肉壽喜燒鍋烏冬》$138包前菜和沙律,是任食!!!吃完可以再添,十分欣賞!🥗而且擺盤非常精美,打卡一流!📸牛肉壽喜燒的湯底很香濃,而不會過咸,好味道!打入雞蛋,令味道昇華!😌另外點了甜品《Brownie》外貌相當精美,很有聖誕氣氛!而且朱古力味很濃厚,很廷身!👍🏻《日式吉列豬扒飯》$88豬扒炸得很鬆脆,內裏很軟滑,且配搭韓式前菜兩款,抵吃!👏🏻《韓式炒粉絲》$88麻香味很突出,粉絲配上蛋絲、火腿、蔬菜,健康又好味!✨午市套餐包是日精選甜品《芝士蛋糕》廷身,香滑,芝士味濃郁!飲品方面亦相當出色,杯子也很精美!《白桃烏龍茶》$52《榛子朱古力》$46《茉莉奶綠》$32cafe更以韓國男團為主題,藉此介紹其音樂,相當有心!🌈重點是店員服務有禮,令人感到很舒服😌總結:簡直是色香味俱全,內在外在兼備的cafe。🔥
荔枝角工廈悠閑韓風cafe✨

一間走西日韓fusion創意料理的小店👍🏻

《聖誕限定午餐-牛肉壽喜燒鍋烏冬》$138

另外點了甜品《Brownie》

《日式吉列豬扒飯》$88
豬扒炸得很鬆脆,內裏很軟滑,且配搭韓式前菜兩款,抵吃!👏🏻

《韓式炒粉絲》$88
麻香味很突出,粉絲配上蛋絲、火腿、蔬菜,健康又好味!✨

午市套餐包是日精選甜品《芝士蛋糕》
廷身,香滑,芝士味濃郁!

飲品方面亦相當出色,杯子也很精美!
《白桃烏龍茶》$52
《榛子朱古力》$46
《茉莉奶綠》$32

cafe更以韓國男團為主題,藉此介紹其音樂,相當有心!🌈

重點是店員服務有禮,令人感到很舒服😌

總結:簡直是色香味俱全,內在外在兼備的cafe。🔥

睇到好多報導話有間韓國男團嘅cafe,放聖誕假喇😍仲唔帶啲小朋友嚟打卡😁 除咗打卡原來仲有好嘢食㗎😍牛肉壽喜燒配讚岐烏冬仲有一隻蛋添, 老闆娘話呢度啲醬汁都係師傅獨特配製架絕無防腐劑👍👍 所以呢個壽喜燒醬汁甜甜地,又冇出面嗰啲咁甜㗎❤食落去啲牛肉一啖即溶滲滿壽喜燒嗰啲醬汁真係好好味呀😋😋好正呀💯 最正係一人一鍋火鍋式上法好特別呀👍👍仲有其他配料架,而最正嘅就係個讚岐烏冬啦😋😋真係超窩心個讚岐烏冬佢哋首先係淥熟咗畀我哋㗎👍咁我哋再擺落去啲壽喜燒汁度呢再煮一煮,等個烏冬吸收曬所有壽喜燒嘅日月精華食落去真係又甜又好味又滑呀仲好彈牙添💯😋💯😋/埋腸仔有啲洋蔥炒出嚟好香好好味呀👍👍蜜桃梳打、菠蘿水蜜桃沙冰兩杯都好濃嘅蜜桃味,而杯沙冰仲好凍添❤飲落去好爽😋😋朱古力蜜糖磚, 我哋當佢甜品咁樣食😁 一個朱古力雪糕仲加咗好多cream跟住仲有朱古力醬有啲水果喺上面㖭,有三塊麵包切開一粒粒嘅脆卜卜多士好正呀😋荔枝角青山道489-491號香港工業中心A座2樓A13號舖

/埋腸仔有啲洋蔥炒出嚟好香好好味呀👍👍

• 牛肉壽喜燒配讚岐烏冬
  • 朱古力蜜糖磚
環境舒適寬敞,場內播放住韓國男團偶像嘅音樂影片,感覺自己都快要變成fans了🤣坐喺度聽吓音樂睇下靚仔感覺都幾chill 幾舒服!又可以打下卡咁!Menu裏面包含着西日韓台既野食可也選擇,大包圍所以大部份人都會啱食,叫左幾個小食慢慢坐下,好在人唔多唔會有快要被趕走既感覺!韓式炒粉絲 $69日式七味雞翼 $48台式蒜香炒香腸 $58焦糖瑪奇朵 $36鮮奶咖啡 $36藍莓芝士蛋糕 $48韓式粉絲味道清新,唔會好油膩,夾雜埋蛋絲蔬菜🥬口感豐富而且感覺健康!七味雞翼外皮炸得好脆,味道亦都好惹味!係一個唔錯嘅小食!台式蒜香炒香腸,呢個好特別有啲似避風塘嘅感覺,出邊一般都係原條食嘅台式香腸,呢度竟然係切開用避風塘嘅形式嚟炒,令香腸更加惹味而且創意十足!飲品同甜品都有好多選擇,食到尾聲點返個甜品慢慢品嚐☺️

日式七味雞翼 $48
台式蒜香炒香腸 $58
焦糖瑪奇朵 $36
鮮奶咖啡 $36
藍莓芝士蛋糕 $48

七味雞翼外皮炸得好脆,味道亦都好惹味!係一個唔錯嘅小食!
飲品同甜品都有好多選擇,食到尾聲點返個甜品慢慢品嚐☺️

2021-12-08
午餐
2021-12-19 34 瀏覽
這間店舖可以提供一個非常之舒適嘅環境比大家chill足一個下晝 試想想在一個煩囂嘅荔枝角工業區入面可以搵到個咁樣嘅地方實在難能可貴 在煩囂都市入面可以放鬆一下當然食物嘅質素都非常之好啦我哋馬上研究一下真係唔係講笑今日所見到嘅所有前菜 包括所有醬料都係自家製 所有材料包括日式豬扒牛肉甚至乎一啲粉絲都好全部原材料都係來自韓國雖然而家去唔到旅行但係完全可以滿足到鍾意去韓國旅行嘅朋友 所有肉或者蔬菜都係非常新鮮其實食落去已經知道 口感嘅嘢講嚟講唔到食過你就知你食到嘅係健康韓式食物 但係望真啲有日式嘅豬扒又有其他唔同菜式嘅沙律前菜完全係一種混合中西雲集嘅多國美食不得不提這間店舖嘅環境非常別字連張凳都好咗啲 加上依度嘅所有服務員都非常殷勤所有嘢都照顧周到又有禮貌好多唔同地方嘅舖頭都唔會有依種服務質素 仲唔係好似遊客咁去咗旅行?鍾意音樂嘅你一定唔可以錯過因為去到長期可以聽到唔同嘅音樂不過主要都係韓式音樂當日係星期日都有好多唔同嘅朋友仔踩到好似落咗酒吧開P咁非常開心

當然食物嘅質素都非常之好啦我哋馬上研究一下

真係唔係講笑
雖然而家去唔到旅行但係完全可以滿足到鍾意去韓國旅行嘅朋友
所有肉或者蔬菜都係非常新鮮
其實食落去已經知道 口感嘅嘢講嚟講唔到食過你就知

你食到嘅係健康韓式食物

不得不提這間店舖嘅環境非常別字
連張凳都好咗啲 加上依度嘅所有服務員都非常殷勤
仲唔係好似遊客咁去咗旅行?

鍾意音樂嘅你一定唔可以錯過
因為去到長期可以聽到唔同嘅音樂
不過主要都係韓式音樂
2021-12-17 31 瀏覽
Exoduscafe (荔枝角)香港第一間以韓國男團為主題既cafe,入到黎都幾特別,喺喺工廠大廈佔咗好闊嘅地方,好寬敞一入到黎都幾Relax,Chill,休閒,好有返返中學時代同朋友坐喺度吹水嘅感覺。佢哋啲食物都係選用一行進口食材,行西日韓fusion路線,所以食物選擇都幾多,全部所用醬料都係自家醃製既。三五知己一大班人嚟坐低傾吓計聽吓音樂都幾舒服。食咗柚子蜜糖雞翼、仲有個多士,不錯吃。👅味道: 7/10🎋環境:7/10人均消費: $100-150地點:地址: 荔枝角青山道489-491號香港工業中心A座2樓A13號舖
Exoduscafe (荔枝角)

三五知己一大班人嚟坐低傾吓計聽吓音樂都幾舒服。

食咗柚子蜜糖雞翼、仲有個多士,不錯吃。

👅味道: 7/10
🎋環境:7/10
人均消費: $100-150
地點:

牛肉壽喜燒🐂$88個湯底真係超有日本風味☺️因為係勁多甜豉油所以啲牛肉同埋金菇索晒啲汁好好食🤩另外佢配有日本生雞蛋😉 聽聞係用日韓進口食材😜😜牛煮熟之後仲可以撈埋啲蛋一齊食😜有第二個風味😛同埋個餐仲有烏冬真係又多料😜性價比又高韓國炒粉絲$68呢間Cafe嘅特別之處就係除咗日式野竟然有韓式野🤣🤣🤣原來係西日韓fusion路線🤪做創意料理😙😙呢個粉絲創意得來都幾好食😜因為佢同我平時食開嘅韓式炒粉絲有啲分別🤪超級重蒜蓉味😍同埋有好多椰菜絲😇😇 全部醬料都為自家醃製🤪材料食得出係新鮮😙蜜糖厚多士🍞$58過多士真係好厚啊🤩🤩麵包中間相當之鬆軟🤪食得出表面同埋個底有烘底😎加咗好多蜜糖同埋朱古力碎🤪同埋忌廉😝所以相當有層次感原來呢間餐廳係香港第一間以韓國男團為主題的cafe😜😜 想藉着café介紹好的音樂給大家☺️唔怪得係度瘋狂播歌🤪🤪確實係悠閒chill 地方之選

牛肉壽喜燒🐂$88

韓國炒粉絲$68

蜜糖厚多士🍞$58

2021-12-09 43 瀏覽
焦糖窩夫 $58焦糖窩夫配雪糕!好食!糖漿同焦糖脆粒甜甜的!😋 焦糖脆脆都幾多粒😚 味道無過燶!無苦澀!而且撞埋藍色碟!賣相好靚!岩晒打卡😻韓式炒粉絲 $69份量都多,韓式調味岩岩好,鹹鹹甜甜,炒得入味又唔太油膩。白桃草莓烏龍茶 $52呢Set茶具幾靚!有公主Feel👸🏼不過無果茶味,似飲水多D。___________________EXODUS Cafe (荔枝角)荔枝角青山道489-491號香港工業中心A座2樓A13號舖___________________
焦糖窩夫 $58

韓式炒粉絲 $69
份量都多,韓式調味岩岩好,鹹鹹甜甜,炒得入味又唔太油膩。

白桃草莓烏龍茶 $52
呢Set茶具幾靚!有公主Feel👸🏼
不過無果茶味,似飲水多D。

___________________
EXODUS Cafe (荔枝角)
___________________
2021-12-07 36 瀏覽
高質Cafe推介🤍EXODUS CAFE🇰🇷——————————————————成日都會喺ig睇吓有咩cafe推介😆今次去開D2 Place行街 行到咁上下就想食埋Lunch☺️就見到呢間以韓國男團為主題嘅cafe好似幾特別🤩店入面環境闊落😆裝修好靚💓同朋友一齊坐低傾吓計打下卡都係一個幾好嘅選擇🥰仲有個大電視播住韓文歌🎵我哋坐咗喺窗邊~好chill❣️💓推薦程度(最多5️⃣分)好味指數:🌕🌕🌕🌕🌖抵食指數:🌕🌕🌕🌑🌑環境舒適:🌕🌕🌕🌕🌕🥇🔝必食推介🌟韓式炒粉絲💲6️⃣9️⃣佢地用咗自家醃製醬料😍味道甜甜哋嘅炒粉絲 好開胃❕大大碟 估唔到唔覺唔覺就食曬成碟😆有好多配料🤤蛋絲.椰菜.蘿蔔絲…真係健康之選👍🏻食曬都唔覺肥🐷🥈🔝必食推介🌟🧇焦糖窩夫💲5️⃣8️⃣賣相靚 仲要勁好食❗️窩夫有蛋香 即叫即整🍴仲有啲焦糖脆脆喺上面 多一層口感🍯配埋個雪糕 呢個配搭真係太邪惡😈🥉🔝必飲推介🌟🫐士多啤梨藍莓奶昔💲5️⃣2️⃣粉紫色嘅賣相 再加埋啲cream😍打卡靚到不得了🤣味道仲好fresh好好飲❗️藍莓味重過士多啤梨🍓甜度啱啱好 唔會好甜😝值得一試 係外面未必可以飲到呢個味道🤩🍫榛子朱古力💲4️⃣6️⃣又係成Pat cream又好邪惡呀😈係濃濃
高質Cafe推介🤍EXODUS CAFE🇰🇷
——————————————————
成日都會喺ig睇吓有咩cafe推介😆
就見到呢間以韓國男團為主題嘅cafe好似幾特別🤩
店入面環境闊落😆裝修好靚💓
同朋友一齊坐低傾吓計打下卡都係一個幾好嘅選擇🥰
仲有個大電視播住韓文歌🎵我哋坐咗喺窗邊~好chill❣️

💓推薦程度(最多5️⃣分)
好味指數:🌕🌕🌕🌕🌖
抵食指數:🌕🌕🌕🌑🌑
環境舒適:🌕🌕🌕🌕🌕

🥇🔝必食推介🌟
韓式炒粉絲💲6️⃣9️⃣
佢地用咗自家醃製醬料😍
味道甜甜哋嘅炒粉絲 好開胃❕
大大碟 估唔到唔覺唔覺就食曬成碟😆
有好多配料🤤蛋絲.椰菜.蘿蔔絲…
真係健康之選👍🏻食曬都唔覺肥🐷

好耐冇食cupcake 所以就嗌咗呢個😆
好精緻~有個細細哋嘅剷仔🥄
蛋糕有好濃郁嘅朱古力醬🍫
上面仲有個exo嘅餅 鍾意EXO嘅朋友可以嗌啊🥰

餐牌全部嘢都好吸引,又有韓式🇰🇷又有日式🇯🇵全部都想嗌晒🤣有機會一定再去多次❕
EXODUS Cafe (荔枝角)荔枝角青山道489-491號香港工業中心A座2樓A13號舖焦糖窩夫 $58焦糖漿、焦糖脆脆好食🤩 再夾埋雪糕同窩夫!正! 香甜香甜!EXODUS Cupcake $48成個cupcake都食得!面層Logo係米紙加糖餅,慕絲有朱古力濃香白桃草莓烏龍茶 $52茶壺茶杯Set好girly💗岩晒打卡📸 一上枱都聞到茶香薄荷朱古力 $46濃濃薄荷朱古力味,Topping仲有大大啖忌廉!正! 韓式炒粉絲 $69大碟又夠鑊氣!成碟炒粉絲都彌漫著洋蔥油香味,但又炒得夠乾身!👏🏻牛肉壽喜燒 (一人前) $88一人分量已經好足夠,仲有埋雞蛋同烏冬!夠豐富💁🏻‍♀️小評:一早已聽朋友講EXODUS Cafe係香港首間以韓國男團為主題嘅Cafe~仲要聽到係主打西日韓式的Fusion菜式! 當時心入面已bookmark咗!今次嚟到,果然夠晒新穎創意,比一般Cafe多選擇!而且食物味道不俗,色香味俱全,由日本韓國進口的食材夠新鮮,食得出惹味得嚟又唔會口渴口乾,無落味精夠健康!整體裝修路線走休閒風,場地闊落,座位與座位有足夠空間,仲有大電視一路播住韓國男團MV,可以一路享受住韓國好
EXODUS Cafe (荔枝角)

焦糖窩夫 $58
焦糖漿、焦糖脆脆好食🤩 再夾埋雪糕同窩夫!正! 香甜香甜!

EXODUS Cupcake $48

白桃草莓烏龍茶 $52
茶壺茶杯Set好girly💗岩晒打卡📸
一上枱都聞到茶香

薄荷朱古力 $46
濃濃薄荷朱古力味,Topping仲有大大啖忌廉!正!

牛肉壽喜燒 (一人前) $88
一人分量已經好足夠,仲有埋雞蛋同烏冬!夠豐富

💁🏻‍♀️小評:
一早已聽朋友講EXODUS Cafe係香港首間以韓國男團為主題嘅Cafe~仲要聽到係主打西日韓式的Fusion菜式! 當時心入面已bookmark咗!今次嚟到,果然夠晒新穎創意,比一般Cafe多選擇!而且食物味道不俗,色香味俱全,由日本韓國進口的食材夠新鮮,食得出惹味得嚟又唔會口渴口乾,無落味精夠健康!整體裝修路線走休閒風,場地闊落,座位與座位有足夠空間,仲有大電視一路播住韓國男團MV,可以一路享受住韓國好音樂一路坐低chill住嘆下!慢慢同朋友傾計!

2021-12-05
$198.5
2021-12-06 34 瀏覽
好掛住韓國野食又無得飛過去,所以今次我地就黎到荔枝角一間西,日,韓fusion路線既cafe☺️☺️大阪燒風味薯餅 $48勁特別🤩兩款食物既合體🤣炸粉又薄,食得出好軟滑既薯仔蓉🥔牛肉壽喜燒 (跟烏冬) $88湯底好濃郁👍🏼聽staff講佢地d食材都係用日韓進口,所以都幾新鮮🙌🏻建議牛肉差唔多熟嘅時候,打隻雞蛋🥚變成蛋花🌼韓式炒粉絲 $52個人覺得好甜,可能用咗佢哋自家製嘅醬料😽用料豐富,有厚厚既午餐肉🐽同埋椰菜絲牛油果奶昔 $52 🥤好新奇呀!第一次飲到用鮮榨牛油果🥑做既milkshake🤩真係飲到牛油果,仲有d奶味,兩者平衡🙌🏻另外一提呢一間係香港第一間用韓國男團EXO做主題既cafe,大家可以scan下枱角個QRcode 會cafe推介既好音樂比大家邊食邊聽架🤩🤩🔔 仲有cafe 可以提供聖誕到會服務,或者上去Cafe包場搞聖誕party都得㗎😉📍 EXODUS Cafe (荔枝角)荔枝角青山道489-491號香港工業中心A座2樓A13號舖

大阪燒風味薯餅 $48
勁特別🤩兩款食物既合體🤣炸粉又薄,食得出好軟滑既薯仔蓉🥔

牛肉壽喜燒 (跟烏冬) $88

韓式炒粉絲 $52

牛油果奶昔 $52 🥤

📍 EXODUS Cafe (荔枝角)
2021-12-04 43 瀏覽
地方很大,地理位置很好。不過weekend已取消set lunch 還要加一。在食店林立的荔枝角,繁忙lunch time 只有4枱客。韓式拌飯,味道還好,但飯很爛。接近90蚊,沒有飲品,如此質素,可以有更好選擇。不是所有人都喜歡韓星,如果單靠這條水吸客,恐怕站不了多久。

不是所有人都喜歡韓星,如果單靠這條水吸客,恐怕站不了多久。

2021-12-01 44 瀏覽
今日黎香港工業中心呢間cafe食晚飯,位置好方便,一出地鐵站入商場,行幾步就到。講下個環境,地方好大好舒服。嚟到先知道原來呢到係以某韓國🇰🇷男團做主題嘅cafe,所以都有啲應援野嘅裝飾。另外枱與枱之間相當闊落,好適合同朋友傾下計,又唔驚嘈親隔離枱。收工黎chill下就岩哂!食物選擇方面,cafe黎講呢間真係特別多選擇,韓式日式台式乜都有。*台式蒜香炒香腸 $58*好耐冇去台灣,以前食台灣腸,一定加生蒜片一齊食,覺得咁樣惹味好多。今次呢度以炸蒜炒香腸,香氣更強,聞到都好想食,我同朋友都好中意😍 *韓式炒粉絲 $69*落足料去炒,有火腿、紅蘿蔔絲、蛋絲、椰菜絲同冬菇,粉絲炒得乾身又夠煙韌,啖啖都食到配菜,屬必食之選🤤*紅燒牛肉麵 $98*湯底食得出蕃茄同紅蘿蔔既甜味,麵條就略嫌硬身左少少。牛肉做得幾好,夠腍身*韓式蜜糖厚多士 $58*呢個厚多士做得幾有心機,底面都搽滿牛油先烘,出到黎真係外脆內軟,蜜糖份量剛剛好,啖啖有牛油香同蜜糖味🥰但又唔會甜到糖尿病🤣*牛油果奶昔$52**士多啤梨藍莓奶昔$52*好欣賞呢間cafe對甜度既觸覺😋兩杯奶昔都好岩飲,絕對唔係死甜果種

*台式蒜香炒香腸 $58*
*韓式炒粉絲 $69*

*紅燒牛肉麵 $98*

*韓式蜜糖厚多士 $58*

*牛油果奶昔$52*
*士多啤梨藍莓奶昔$52*
2021-12-01 72 瀏覽
搵到一個好chill嘅地方邊J韓仔邊食嘢傾計打下卡❤️❤️荔枝角原來好多嘢食㗎工廠大廈就地方大、冇人騷擾、好適合閨蜜、拍拖、追星🤩!!!得知所有材料都日韓返嚟立即order咗韓式壽喜燒一人前、同炒粉絲一齊share!好足料、有瓜、菜、金針菇、牛肉、豆腐額外仲有烏冬同雞蛋最後落👍👍個粉絲炒到好靚、仲食到d自家製嘅醬料好好味!😋哩個香腸小食邊傾計邊要 好過癮⋯生活頓時好chill不但止,餐廳播d好好嘅音樂俾人邊食邊聽服務超好 人手充足 問咩都答 俾滿分💯
搵到一個好chill嘅地方
邊J韓仔邊食嘢傾計打下卡❤️❤️

荔枝角原來好多嘢食㗎
工廠大廈就地方大、冇人騷擾、好適合閨蜜、拍拖、追星🤩!!!

得知所有材料都日韓返嚟
立即order咗韓式壽喜燒一人前、同炒粉絲一齊share!
牛肉壽喜燒(一人前)

好足料、有瓜、菜、金針菇、牛肉、豆腐
額外仲有烏冬同雞蛋最後落👍👍

韓式炒粉絲

個粉絲炒到好靚、仲食到d自家製嘅醬料
好好味!😋
台式蒜香炒香腸

哩個香腸小食
邊傾計邊要 好過癮⋯生活頓時好chill

白桃草莓烏龍茶

特色pancake

不但止,餐廳播d好好嘅音樂俾人邊食邊聽
服務超好 人手充足 問咩都答 俾滿分💯
牛肉壽喜燒
2021-11-30 44 瀏覽
跟朋友很久沒見,想找個地方安靜的聊聊天~在荔枝角找了一間樓上cafe試試~這是香港第一間以韓星為主題的cafe~間中會有粉絲來朝聖打卡,但不會太吵~食物方面的選擇很多~以中日韓fushion料理為主,還有很多甜品跟飲品可以選擇,完全是花多眼亂😍唐揚炸雞飯的雞塊炸得鬆脆,略帶調味很好吃~白飯不會太爛或者太硬,加分~韓式食物我最鍾喜歡吃炒粉絲~這個韓式炒粉絲有很多材料,又有肥厚午餐肉,又有椰菜~味道稍鹹,但可以接受~很失禮地吃了一碗又一碗~如果午餐肉再熱一點會更加好~去台灣夜市必吃烤香腸,這裏的台式蒜味腸就一片片的台式香腸再加金蒜~台式香腸本來已經又香又好吃,加上金蒜就更惹味~我跟朋友分別點了薄荷朱古力跟牛油果奶昔~朱古力很香濃,但不會太甜~而且有淡淡的薄荷味很清涼~朋友選了牛油果奶昔,評語:有很香的牛油果味,很滑很好喝~無論吃得有多飽都要加甜品是常識吧~朱古力雪糕配窩夫實在是我的至愛~窩夫有香味,如果可以再脆一點啲會更好~雪糕朱古力味香濃,兩三啖就吃完🙈這間cafe很舒服又闊落,而且很靠好近地鐵站~想約一群朋友邊吃邊聊天就最適合了~
跟朋友很久沒見,想找個地方安靜的聊聊天~
在荔枝角找了一間樓上cafe試試~
這是香港第一間以韓星為主題的cafe~
間中會有粉絲來朝聖打卡,但不會太吵~

食物方面的選擇很多~

唐揚炸雞飯的雞塊炸得鬆脆,略帶調味很好吃~
白飯不會太爛或者太硬,加分~
唐揚炸雞飯

韓式食物我最鍾喜歡吃炒粉絲~
這個韓式炒粉絲有很多材料,又有肥厚午餐肉,又有椰菜~
味道稍鹹,但可以接受~
很失禮地吃了一碗又一碗~
如果午餐肉再熱一點會更加好~
韓式炒粉絲

台式香腸本來已經又香又好吃,加上金蒜就更惹味~
台式蒜味腸

我跟朋友分別點了薄荷朱古力跟牛油果奶昔~
朱古力很香濃,但不會太甜~
而且有淡淡的薄荷味很清涼~
朋友選了牛油果奶昔,評語:有很香的牛油果味,很滑很好喝~
薄荷朱古力 & 牛油果奶昔

無論吃得有多飽都要加甜品是常識吧~
朱古力雪糕配窩夫實在是我的至愛~
窩夫有香味,如果可以再脆一點啲會更好~
雪糕朱古力味香濃,兩三啖就吃完🙈
朱古力窩夫

這間cafe很舒服又闊落,而且很靠好近地鐵站~
想約一群朋友邊吃邊聊天就最適合了~
2021-11-28
唐揚炸雞飯