2016-11-12
呢排返新工,尖沙咀就變成左目的地!! 起呢區搵食唔難,但都要搵一個坐得舒服既餐廳就要仔細看看了!ESPUMA的食物相片同餐廳佈置就吸引左我黎!約左哥哥過黎食下好東西!鮮蜜桃苿莉綠茶: 蜜桃味重兼有蜜桃片食,樣貌堂堂,略帶少許甜,幾滋潤!清新的苿莉花香!朱古力榛子MOCHA: 精美的雕花,底部有濃郁的榛子醬,杯飲品是熱的,記得要搞混,不是的話就只會喝到朱古力咖啡及最尾喝到濃濃的榛子!忌廉蘑菇湯同南瓜湯: 兩者都相當CREAMY,所以會有點飽肚既感覺! 蘑菇用料多,令到每一口都帶有蘑菇茸,非常濃郁的口感及味道!而南瓜就只會感覺到有南瓜絲,溶化曬入個湯度,唯略帶甜....前菜小食:極度欣賞個黑毛豬火腿同埋菜一齊綁住,外加上了黑醋汁,好惹味!本身黑毛豬火腿咸咸的,油脂感非常高,菜同黑醋都平衡返左!蜜糖雞翼都係邪惡之選,甜得很,食完會有罪惡感!而個薯波個皮都好薄下,好好食!黑松露粉海鮮寬條麵:我還是第一次食寬條麵,想不到佢幾吸味同埋痴到滿滿的醬汁一齊食會那麼的口感豐富!一上台個黑松露香味已經先聲奪人!黑毛豬火腿PIZZA:又見返親愛的黑毛豬火腿,一共6塊每塊都有一片黑毛豬火腿,唔使爭!另,最令
不是的話就只會喝到朱古力咖啡及最尾喝到濃濃的榛子!
本身黑毛豬火腿咸咸的,油脂感非常高,菜同黑醋都平衡返左!
一上台個黑松露香味已經先聲奪人!
另,最令人吃驚的是佢既芝士落得好足,個PIZZA底餅薄,而且有塊芝士夾埋,外加表面既燒得脆的芝士,
令到我地舉曬白棋!!! 呢餐真係好滿足!