「STRESSED spelled backwards is DESSERTS」我自己從小就愛甜食,特別是最近工作壓力大了,就會特別想吃一些又好看又好吃的甜品來平衡一下忙碌緊張的生活,亦不期然想起Espuma有名的窩夫。Espuma這間餐廳在早幾年前已經在云云餐廳中冒起,最初我只是為了窩夫才去這間餐廳進餐,但後來嚐了其他食物後,發現這家餐廳的食物質素很不錯,就把它列入我會再去的餐廳名單中,而且久不久也會來這間餐廳。餐廳亦因其質素不錯,分店由尖沙咀一家,到現在開了中環及灣仔兩間分店。這一天,我再度到訪中環分店。因為中環分店其長長方方的間隔,不少的位子都是窗口旁,亦是的我偏愛中環分店的緣故。這次安排到在吧枱旁的位子,才發現餐廳連吧枱下面小牆亦如此有格調。要不是它的位置是吧枱下面,大概我已經站在前面拍一張profile pic。餐桌亦是一貫的擺放得井井有條。在吃甜品前也要先吃正餐,先點了香脆鹹豬手。名副其實,這一隻豬手的外皮焗的得非常香脆,每一口都能聽到清脆私的卜卜聲,蘸著燒汁很不錯。而豬手很大的一隻,而且肉質不錯,不會乾不會韌也不會太鹹,配以芥茉醬很滋味。另外很欣賞的是豬手在上菜前已經切了

這一天,我再度到訪中環分店。

餐桌亦是一貫的擺放得井井有條。

香脆鹹豬手
在吃甜品前也要先吃正餐,先點了香脆鹹豬手。名副其實,這一隻豬手的外皮焗的得非常香脆,每一口都能聽到清脆私的卜卜聲,蘸著燒汁很不錯。而豬手很大的一隻,而且肉質不錯,不會乾不會韌也不會太鹹,配以芥茉醬很滋味。另外很欣賞的是豬手在上菜前已經切了一塊塊來方便客人享用,但仍能保持其豬手的外型。

醬燒豬肋骨配炸薯條
再來的是醬燒豬肋骨配炸薯條。豬肋骨亦同皮是挺大份的且很多肉,每一條豬肋骨切了出來仍能吃得到啖啖肉,而肉質不乾之餘反而很腍,整排骨都調得很入味。廚師亦夫供了調味的醬汁,好讓客人自行選擇要否把豬肋骨再蘸醬汁。伴菜的除了有薯條外,亦有沙律來中和一下,唯美中不足的是薯條被豬肋骨蓋在上面,令部分薯條變的不夠脆口,若以一個小篩箕盛著應會更好。

貴妃荔枝茉莉茶
飲品方面,個人偏愛點這間餐廳的Fruity Tea,因為是以茶壺送上,而底下有蠟燭來保溫,令一次由正餐吃到甜品都能喝到熱飲。這一次我選了貴妃荔枝茉莉茶,中間有三大粒荔枝,味道很清甜清新。而這一次留意得到茶壺的款式不一樣了,看起來更有味道。

蜂蜜檸檬咖啡
他因為看到餐桌上推廣的特色咖啡就選了蜂蜜檸檬咖啡。送上的時候,蜂蜜跟咖啡形成了兩層,看得出蜂蜜的份量也不少,加上杯邊的糖粒,令沒有加奶的咖啡喝下去一點也不苦澀。

紫薯窩夫配雪糕
最後當然少不了我想吃的窩夫。雖然餐牌上有很多看起來很吸引的新式甜品,我還是選了星期二及星期五限定的紫薯窩夫配雪糕。來Espuma點窩夫,個人很推薦要點full set,不但比較划算,而且成個窩夫會擺放得像一個藝術品。
紫薯窩夫配雪糕
這次是我第一次吃到紫薯窩夫,原來紫薯窩夫不但在伴碟上有很多紫薯蓉,而窩夫亦內藏了很多很香滑的紫薯蓉,吃下去時很驚喜!窩夫雖然不是熱辣辣,但仍很香脆,配以紫薯蓉,做到外脆內軟的口感。雪糕方面是選用Movenpick,full set 的話可以選兩球,這次選了法式焦糖燉蛋味及草莓味,跟窩夫吃很相配。

品嚐了那兩道最近很想吃的主菜以及那個「入得廚房、出得廳堂」的窩夫後,心情也好了很多,為繁重的生活帶來了一點點甜意。
香脆鹹豬手
醬燒豬肋骨配炸薯條
貴妃荔枝茉莉茶
2017-05-20 628 瀏覽
Espuma係香港有好幾間分店,差唔多間間都去過,貪佢餐牌耐唔耐會轉下,推出下新菜式,好有新鮮感。餐廳位於中環M88 既十七樓,我地剛好坐係窗旁,由呢到望落去可以見到中環比較寧靜既一角,感覺好舒服。餐廳裡面既座位寬敞,裝修都好有格調,可能係因為係商業區,星期五夜晚都唔會太多人,所以都坐得幾舒服。雖然餐牌內有個二人餐揀,但係鍾意flexible d既我地,最後都係揀左a la carte。黑白芝麻吞拿魚卷: 自從上次食完呢個小食之後就對佢念念不忘,今次諗都唔諗就叫決定要再叫黎食啦。呢味吞拿魚卷係以吞拿魚沾上黑白芝麻然後慢慢烤,食落淋淋地,好鬆軟,入口仲好有芝麻既香味,配埋加左wasabi既沙律醬食味道同口感真係好特別。海鮮蕃茄清湯: 呢個湯非常特別,上菜時湯同埋配料係分開上架。碗內既配料有車厘茄,青口,蜆同蝦。上菜後,店員就會將壺內既湯倒入碗內。個湯望落非常清,有D似中湯,入口亦都非常清甜,有別於一般西湯,非常開胃。紙包焗石斑柳及雜菜配黑水欖汁: 呢個主菜等候需時,做法係用紙包住石斑同大量新鮮蔬菜再放入焗爐焗,石斑柳好厚身,外皮脆脆地,上菜時熱辣辣,有一陣陣香噴噴既牛油味,蔬菜吸左石斑既

紙包焗石斑柳及雜菜配黑水欖汁: 呢個主菜等候需時,做法係用紙包住石斑同大量新鮮蔬菜再放入焗爐焗,石斑柳好厚身,外皮脆脆地,上菜時熱辣辣,有一陣陣香噴噴既牛油味,蔬菜吸左石斑既味道後真係特別好味,令人一口一口咁食到停唔到。

烤風乾蕃茄及菠菜釀豬柳卷配蘋果蓉: 風乾蕃茄用黎整意粉就聽得多,但係用黎煮肉就真係第一次聽。豬柳夾左菠菜同風乾蕃茄後捲成既豬柳卷,賣相有少少似壽司,具有創意之餘味道仲好夾,一D都唔乾身,點埋蘋果蓉食,甜甜地,清新得黎又唔油膩。

咖啡拼盤: 印象中既個甜品上次黎既時候都仲未有,應該係最近新加既。既然餐廳既咖啡豆係用Novell既個品牌,咁用佢黎整甜品都唔出奇呀。呢個咖啡拼盤,碟上圓圓地既係咖啡蛋榚,咖啡味好濃,入口好香滑,鍾意飲咖啡既朋友一定會鍾意。碟中間有兩粒好似朱古力既東西,其實係咖啡mousse黎既,配埋啡白色既meringue同埋雜莓,賣相非常吸引,成幅畫咁,好靚好吸引。

Caffe Latte:  呢杯latte 一上檯就見到兩個好靚既心型拉花,睇得出咖啡師好有心機去整,咖啡入口好香滑,奶同咖啡既比例剛剛好,唔會太重奶味蓋過左咖啡味,亦唔會太苦,食完咁豐富既晚餐飲返杯咖啡,真係特別舒服。

花生咖啡: 榛子咖啡呀綠茶咖啡等等既特式咖啡就成日聽,但係花生咖啡就真係第一次,對佢感到非常新奇,所以見到餐牌上有呢款咁新奇既飲品都忍唔住要試下。咖啡送到黎已經聞到淡淡花生香氣,係香濃既咖啡上加入打起左既cream,上面再散上花生碎同花生粒後,賣相真係非常吸引。將cream攪入咖啡後,飲落非常順滑,亦都帶有陣陣突出既花生香味,感覺好特別,值得一試。

中環既Espuma裝修幾有格調,真係帶俾人一種好休閒既感覺, 食物款式多而且質素高,三五知己一齊黎食野傾計真係唔錯!!
  • 黑白芝麻吞拿魚卷
  • 花生咖啡
  • 紙包焗石斑柳及雜菜配黑水欖汁
2017-05-19 93 瀏覽
went here for tea with friends because there is a lovely view from that building.The vieew was amazingg but the food was averagee.The coffee mocha was wayy too sweet and bitterr.The scones were so hard and crispy like biscuits.The nuts in one of the tarts tasted off.
2017-05-19 119 瀏覽
閒日tea time 冇乜人,可以舒舒服服咁暢談 叫左個期間限定日式tea set,包兩杯飲品,要特飲既可以加$15.Homemade既綠茶鬆餅值得一讚,綠茶味好濃,配埋果醬同cream夠晒match,好想食多幾件!.迷利天婦羅拼盤有蝦,南瓜同茄子,黑糖牛乳布丁好滑,而蛋糕類口感幾鬆軟,又吾會太甜,岩晒我,但醬油丸子就有少少咸!.兩個人叫一個tea set,包兩杯飲品,連加一都係$270!!! 可以任坐任傾唔嬲haha
閒日tea time 冇乜人,可以舒舒服服咁暢談

2017-05-18 141 瀏覽
聽朋友說espuma推出了日式下午茶,價錢相宜,$228一個二人set,所以帶媽媽來試試。綠茶鬆餅配鮮忌廉及果醬鬆餅鬆脆,吃出淡淡茶香,綠茶忌廉香甜,令鬆餅的綠茶味更加香濃。想吃甜一點的話,亦可以點一下果醬。玻璃三層塔來了!上層:迷你天婦羅拼盤,有齊我最愛的茄子、南瓜、蝦。蟹子蕎麥麵十分精緻,啖啖蟹子。燒三文魚飯團很軟熟,三文魚脆脆的,再加上紫菜香,實在令人食指大動!中層:醬油丸子賣相可愛,質感煙韌,十分討好。迷你甜薯像兩粒糖果用錫紙包著,吃下跟蜜糖一樣甜。黑糖牛乳布甸別開新面地在面頭放上龍珠果,龍珠果果汁充盈,酸酸甜甜,除了打開胃口,也有解毒清熱功效,跟滑滑的布甸完全沒有遺和感。日式芝士蛋糕口感鬆軟,味道不會太濃,一點也不膩。底層:櫻花/碟豆花水信玄餅,兩款味道差不多,但樣子各有各的精美,一顆粉紅色有櫻花,一顆側是迷人的藍色。綠茶紅豆戚風蛋糕果然跟chiffon一樣軟綿綿,紅豆上的金薄令蛋糕更顯氣派。黑芝麻蕨餅芝麻味香濃,每一口都感受到芝麻的質感。三層塔不但填包肚子,還滿足了視覺上的享受。不得不讚的是飲品充滿心思,蜜桃柚子茉莉茶用玻璃壺盛載,蠟燭在底部加熱,淡淡香味很能鬆弛神經。薄荷

綠茶鬆餅配鮮忌廉及果醬

三層塔不但填包肚子,還滿足了視覺上的享受。不得不讚的是飲品充滿心思,蜜桃柚子茉莉茶用玻璃壺盛載,蠟燭在底部加熱,淡淡香味很能鬆弛神經。薄荷朱古力瑪奇朵拉花了一隻龍貓,我拍照很久才捨得喝第一口呢,謝謝咖啡司給我的小驚喜,真是太可愛了!

處身於中環17/F居高林下的餐廳,雨中嘆下午茶真的寫意,下次再來試一試西式晚餐。
2017-05-17 166 瀏覽
早一兩個星期前出左個食記喺係大概半年前去尖沙咀分店食"espuma",跟住睇下其他人既食評,原來已經轉左好幾次menu啦!呢排亦有新菜式推出,見到啲相好吸引咁呀,搞到我都心思思好想試-適逢前幾日係母親節前夕又係星期六唔洗返工,所以就決定帶埋媽媽去試新野-睇完meun之後,我地決定叫個熱果茶、二人份既燉飯食左先,因為媽媽話唔太肚餓兼想留肚食佢地既皇牌甜品:窩夫,所以就唔俾我點太多咸食,怕會食唔曬浪費-(熱)招牌水果茶 HKd$42+10%帶有果香的水果茶以橙和百香果味為主,茶味偏淡,味道酸酸甜甜的!貼心的有蠟燭在茶壺的下方暖著果茶,令果茶保持溫度-慢燉牛肋骨肉飯配牛肉燒汁(二人份) HKd238+10%哇哇哇,幸好媽媽唔俾我嗌頭盤!因為個飯真係好。大。份!話就話二人份,但份量大到四個人食都無問題🙈🙈大大件牛肋骨肉🐮去左骨,啖啖肉👉食落好香好淋😋😋😋仲有好中意個飯加左紅米同青蘋果粒,增加咬口之餘仲可以令整個感覺清新左,平衡返牛肋肉既油脂,食曬都唔會好漏-其實食完個飯都真係飽左六、七成,所以都只係嗌一款甜品同媽媽一齊食就夠啦!彩虹麻糬窩夫伴焦糖醬配雪糕(半份) HKd$78新出既彩虹麻糬窩夫

,所以就唔俾我點太多咸食,怕會食唔曬浪費

(熱)招牌水果茶 HKd$42+10%

慢燉牛肋骨肉飯配牛肉燒汁(二人份) HKd238+10%

大大件牛肋骨肉🐮去左骨,啖啖肉👉食落好香好淋😋😋😋

彩虹麻糬窩夫伴焦糖醬配雪糕(半份) HKd$78

新出既彩虹麻糬窩夫吸睛到呢🌚
雖然唔係好食得出窩夫既抹茶/紫薯味,個麻糬窩夫外脆內煙韌,配埋鮮果、楓糖醬/吉士醬/雪糕,仍然都係好食既

食佢之前都真係忍唔住要影多幾張相
2017-05-13
午餐
今天带朋友来吃,点了两个pasta,比我们晚到的几桌都快吃完了我们的菜还没上。催了好几次,终于在落单45分钟之后开始serve。结果‭‭还上错菜!虽然有送一杯香槟,但我们的体验太差了。不推荐,也不会再来
2017-05-15 116 瀏覽
講到下午茶大家當然諗起認識嘅high tea啦,今次就去咗中環一間比較特別嘅餐廳係食佢個日式嘅下午茶。Menu可以睇到有多個過10種唔同嘅嘢食,全部都係日式嘅仲附送飲品首先嚟到嘅就係綠茶鬆餅,雖然size唔係好大不過味道啱啱好,之後到嘅就係水果茶啦,加$15就可以將附送的餐飲轉做水果茶,茶用上台灣茶葉,同埋新鮮嘅水果好正呀過多一陣主菜個下午茶set就黎啦,總共有三層唔同嘅嘢食,急不及待打開佢睇下有啲咩,第一層就係主食方面,有新鮮炸嘅天婦羅,飯團同埋蕎麥面天婦羅好正,炸起非常之脆飯團同蕎麥面都唔錯。下層就係甜品,有日式醬油丸子,牛奶布甸再加埋芝士蛋糕其實食完第二層都有啲飽,再落就有呢個綠茶蛋糕同埋黑芝麻餅,最吸引嘅就係呢個水信玄餅,淨係個樣已經好正總括來講,係呢間位於中環嘅餐廳嘆番個休閑嘅下午茶真係一個唔錯嘅選擇
Menu可以睇到有多個過10種唔同嘅嘢食,全部都係日式嘅
仲附送飲品

過多一陣主菜個下午茶set就黎啦,總共有三層唔同嘅嘢食,
飯團同蕎麥面都唔錯。
下層就係甜品,有日式醬油丸子,牛奶布甸再加埋芝士蛋糕
其實食完第二層都有啲飽,再落就有呢個綠茶蛋糕同埋黑芝麻餅,
最吸引嘅就係呢個水信玄餅,淨係個樣已經好正
2017-05-08
2017-05-15 1574 瀏覽
又係時候要去 Espuma High Tea,因為佢哋又有新作,今期係日式二人下午茶,最鍾意中環嗰間,望住開揚半山風光,景觀一流,食得特別開胃。三層屋仔已經上枱,先食頂層嘅迷你天婦羅拼盤 ,有大蝦、南瓜、茄子,新鮮熱辣,外層好脆薄,而且一D都唔油,特別係大蝦,啖啖肉,我最鍾意。蟹籽蕎麥冷麵 ,雖然細細碟,但做得好認真,麵質好彈牙,加埋咬落卜卜聲嘅蟹籽,味道夠曬清爽。燒三文魚飯糰,面層燶燶地,好香口,咬落D飯其實都好軟熟,加埋三文魚同紫菜,好有口感。第二層,迷你甜薯,用錫紙包住保溫,細細隻,一隻一口,入口軟綿綿,好香甜。醬油丸子,鹹中帶甜嘅醬油,包住D丸子,煙煙韌韌,好好味。黑糖牛乳布丁,最正梗係有粒脹卜卜嘅燈籠果伴住啦,布丁又甜又滑,奶味香濃,加上黑糖嘅甜味比較清,唔會好溜。日式芝士蛋糕,啱啱好嘅芝士味,蛋糕質地唔會好實,加埋粒酸酸地嘅覆盆子,味道好醒神。第三層,有充滿春日氣息嘅櫻花水信玄餅、蝶豆花水信玄餅,講真朶花其實係冇乜味,但單睇已經夠養眼,淺粉紅色嘅櫻花,鮮豔紫藍嘅蝶豆花,加埋晶瑩剔透嘅水信玄餅,實在好似水晶咁靚,一啖食入口,感覺似啫喱,清清哋,唔會太甜,好有涼意。綠茶紅豆戚風

醬油丸子,鹹中帶甜嘅醬油,包住D丸子,煙煙韌韌,好好味。

綠茶紅豆戚風蛋糕,質地好鬆軟,淡淡嘅綠茶甘口,加埋紅豆蓉嘅少少甜口,仲有片金箔,味道層次好豐富。

黑芝麻蕨餅,平時食蕨餅,比較少食到黑芝麻味,入口好香好綿。

呢個時候,梗係要食埋個綠茶鬆餅配鮮忌廉同果醬啦,加咗綠茶粉嘅鬆餅,口感變得好清爽。

食到飽曬,就叫咗杯冰凍蘋果咖啡,配搭好新鮮,賣相好吸引,杯面浮滿蘋果粒,咖啡香濃之間滲住蘋果嘅香甜,味道好夾,大家都冇搶到味,好飲。

朋友嘅蜂蜜檸檬咖啡,將港式茶餐廳飲品,味道提升,加咗D糖、加咗D蜂蜜,個樣好靚,甜、酸、澀加埋嘅味道,極速幫助消化。

今日,窗外雖然春雨綿綿,但係食咗個咁有春日氣息嘅下午茶,自己嘅心情就覺得春風得意啦。
2017-05-09
2017-05-11 153 瀏覽
來到蘭桂坊附近嘅espuma用餐同朋友慶祝生日之前已經訂了位置也很多的因應我嘅要求 比左windowseat可以一邊望住晚上的中環街境 一邊用餐mini chicken wings $68甜甜地 幾香 同炸得香脆 但有少少痴牙單骨既設計亦可分別懶人食用哈哈😆double cheese crab meat pizza$118個人唔係十分中意blue cheese 覺得有點苦但如果係芝士迷可以一試BBQ baby pork ribs with fries $168薯條好好食 比較軟身 豬肋骨比起平時係其他餐廳食嘅香同味道重d肉身比較淋 唔會痴住骨 肉既份量也算多 Jamon&aspara risotto $128蔬菜香脆 意大利飯唔會太杰 不錯呢度嘅切餅費係$60一枱 比起類似既餐廳平係食生日飯既一個好選擇 而且員工都好樂意幫我地呢班港女影相 讚😂
來到蘭桂坊附近嘅espuma用餐
呢度嘅切餅費係$60一枱 比起類似既餐廳平
係食生日飯既一個好選擇

而且員工都好樂意幫我地呢班港女影相 讚😂
2017-05-09 188 瀏覽
今日試新野,同事聚餐去左食西餐。一去到見到地方好光猛,座位又幾舒服,睇餐牌唔貴喎,百幾蚊包前湯或沙律,主菜,甜品同餐茶我揀左飲是日南瓜湯估佢唔到,伴碟個蒜蓉包好好味,又夠熱同香脆!可惜只有細細夠!主菜我揀左烤煙肉豬柳卷。賣相好得!不過味道呢,味唔係唔好,但舊肉有d 鞋身,咁大舊肉,食完一舊到第二舊時就太多有點膩,如果佢多汁一d 應該會好味d同事點既匈牙利牛肋條,佢地話似牛腩飯,味道同街既無咩分別,普普通通。而d 白飯竟然係好硬,結果個個都食唔晒唔想食。最好味既餐反而係鱸魚,雖然我無影相,但大大份而且味道岩岩好,大家試過都話係最推薦!甜品係綠茶慕斯蛋糕,ok 咁啦飲品我加左15蚊點左hazelnut coffee呢杯係唔錯,個拉花幾靚總括黎講,呢到賣相係一流,出菜都好快,但食物質素就要加油改善啦。
今日試新野,同事聚餐去左食西餐。

我揀左飲是日南瓜湯

主菜我揀左烤煙肉豬柳卷。

甜品係綠茶慕斯蛋糕,ok 咁啦

飲品我加左15蚊點左hazelnut coffee

呢杯係唔錯,個拉花幾靚

2017-05-09
2017-05-09 252 瀏覽
Espuma 的食評在openrice 好多 通常都是食tea sets 主打desserts, 跟朋友來吃lunch sets 非常便宜 但食物比起很多西餐的sets 都比下去 看看三文魚的相片就知啦 很乾身 而且又薄又小的一塊! 只有湯還好 甜品小小不過不失 但愛魚的人肯定不會來這裡
2017-05-08 191 瀏覽
上星期五同媽子慶生,我地一行四人決定係中環食,最後我決定食Espuma ,因為近媽子收工,我地前一日book 定枱。八點鐘去到了,餐廳裡都有不少人所以會有少少嘈。家人都由得得叫我睇一睇就叫左牛油果蝦沙律($98)、焗薯皮($68)、西班牙海鮮飯($398)、豬手($238)同埋黑毛豬pizza。沙律好快就送上,只看材料同份量就覺得唔值($98),焗薯皮隨後送上亦普普通通,之後黎既西班牙海鮮飯同焗豬手。西班牙海鮮飯只有二人份量,如果人少既飯局就未必食到,而且味道都唔出色,反而豬手好唔錯,豬手仲配上醃菜同芥末醬,佢能做到外脆內軟,味道剛剛好,連媽子都覺得好好食。講到慶祝生日,我地梗係食埋甜品先啦,我地叫左一個紅絲絨旦糕同埋一個彩虹麻薯waffle 。我就覺得紅絲絨旦糕幾好,細細份唔算甜,再加上一d berries 一齊食好開胃。至於彩虹麻薯waffle 係較一般waffle 有咬口,但味道就跟普通waffle一樣。為食總結:必試豬手

為食總結:必試豬手

慶祝紀念
生日
2017-05-01 268 瀏覽
五一放假,跟朋友来espuma中环店吃午饭,点了一个黑白芝麻吞拿鱼卷,还有一个辣肉肠博饼。吞拿鱼卷超级难吃,而且很冰……辣肉肠博饼都烤焦了,让人怎么吃????????永远不会再来!还有茶,我们叫了推荐的水果茶,还有金桔柠檬茶,水果茶就是很普通的那种台式热带水果茶,不功不过,不好喝也不难喝。金桔柠檬茶超级难喝,喝起来有一股苦涩味。这种店不理解为什么openrice上这么多赞,没有味觉吗都?超级超级难吃,再也不想来!
2017-05-01
2017-04-30 249 瀏覽
中環M88 Espuma彩虹麻糬窩夫 ❤️美美噠💕又係好吸晴💕 幾款顏色,分別係紫薯🍠、原味、紅桑子、芒果🍋、抹茶☘好睇又好食👍🏻 窩夫超級煙韌,加埋底下既吉士醬,完美😍前:紅絲絨蛋糕配雜莓 🍓 好吸晴,好出色😍 鬆軟💕 回味無窮💕🍒雜莓酸甜適中,同蛋糕好夾😈後:N' Coffee Platter☕️靚到好似藝術品咁🍧 色彩繽紛🎨 咖啡慕絲蛋糕味道濃郁,咖啡控定要前來潮聖一下🤗 💕💕評分:😈😈😈😈😈(5分滿分)
中環M88 Espuma
彩虹麻糬窩夫 ❤️
美美噠💕又係好吸晴💕
幾款顏色,分別係紫薯🍠、原味、紅桑子、芒果🍋、抹茶☘
好睇又好食👍🏻 窩夫超級煙韌,加埋底下既吉士醬,完美😍

前:紅絲絨蛋糕配雜莓 🍓
好吸晴,好出色😍
鬆軟💕 回味無窮💕
🍒雜莓酸甜適中,同蛋糕好夾😈
後:N' Coffee Platter☕️

💕評分:😈😈😈😈😈(5分滿分)