2020-08-21
今年嘅第一個風球落左波之後個個都趕住去番工,因為最近都home office,所以有時都唔想留係屋企。於是就搵左個無乜人又可以靜靜地做野嘅地方。響如心一期一行入去就係cafe喇,開放式嘅coffee bar,響門口落完order,探完熱就可以搵位坐喇。我揀左窗口位坐,響入面望住岩岩打完風嘅景像,有種隔岸觀火嘅感覺。望住打工仔急急腳咁衝去番工,而入面嘅人就慢活咁嘆住咖啡,真係好似係兩個世界咁。Mocha Regular -hkd 43呢度嘅咖啡豆味道好濃,飲落係heavy body。咖啡豆味濃得黎又唔會搶左朱古力嘅味,個平衡攞得好好。Hot Rich Chocolate - hkd30超級迷你嘅朱古力,有啲似朱古力版嘅espresso。飲落較平時嘅hot chocolate傑身,但朱古力味超濃!細細杯都幾飽肚下嫁!Homemade Herbed Beef Burger w/ Truffled Mayo Sauce - hkd108個burger一放低已經聞倒好濃嘅松露味,不過食落又唔係好重,可能因為已經聞慣左啦。而塊漢堡呢就好多肉汁,一叉落去啲汁已經流哂出黎。唯獨是個包較為硬身,我就鐘意
於是就搵左個無乜人又可以靜靜地做野嘅地方。
Mocha Regular -hkd 43
Hot Rich Chocolate - hkd30
超級迷你嘅朱古力,有啲似朱古力版嘅espresso。
而塊漢堡呢就好多肉汁,一叉落去啲汁已經流哂出黎。
唯獨是個包較為硬身,我就鐘意食軟身嘅。睇得出係有心機整嘅,個包有特登烘到熱辣辣先拎出黎