2021-02-03
📍Espresso AlchemyEspresso Alchemy對咖啡愛好者毫不陌生。在海港城開設了新分店後,一直未拜訪,店舖位於港威大廈地下大堂位置,幾開揚。➖➖📌 厚切意大利煙肉配卡邦尼意粉 $98好足料,有好多厚切既意大利煙肉,好有咬口,如果煎香左表面會更可口。醬汁又好creamy,意粉夠曬掛汁。➖➖📌 檸檬汁烤雞意大利三文治 $69滿滿內餡,雞排味道都好好,啖啖肉。連埋香脆既煙肉。檸檬汁酸酸甜甜幾開胃,調味相當得宜。Panini包經烘烤後仍濕潤度足。➖➖📌 西多士拌鮮漿菓雪糕配楓糖漿 $69感覺唔會太油膩,可能因中間係士多啤梨果醬適,適合同朋友share。點埋朱古力雪糕同埋楓糖漿更正。➖➖📌 熱抹茶鮮奶 $38有濃厚既抹茶味,味道適中唔會太甜,入口又幾滑,無粉粒,拉花好靚。➖➖📌 Sparkling Black $49Espresso with lime soda,好清新既感覺,幾易入口。➖➖地址: 尖沙咀廣東道3-27號海港城港威商場地下G104號舖➖➖推介指數👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻抵食指數👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻(5個👍🏻為滿分)➖➖
📌 厚切意大利煙肉配卡邦尼意粉 $98
📌 檸檬汁烤雞意大利三文治 $69
📌 西多士拌鮮漿菓雪糕配楓糖漿 $69
📌 熱抹茶鮮奶 $38
📌 Sparkling Black $49
推介指數👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
抵食指數👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
(5個👍🏻為滿分)