2018-05-26
今日同媽媽一齊黎食呢間西餐廳,位置超級方便,喺地鐵站出口一出一直行就到~成日經過但係佢門口唔算好高調,所以要留心D先見到~內在環境都幾靚,有一幅tiffany色嘅牆,重用小小花裝飾左點綴下~抬高頭一望,原來係盞燈入邊都有好多花嫁💐內在環境寬敞,微暗,偏靜,適合三五知己談心或者係情侶拍拖👫都幾有情調嫁💞首先就黎左個麵包🍞特別想講下佢啲個放橄欖油同黑醋嘅容器!我覺得呢個容器嘅設計得好好,首先外觀好靚,另外都十分方便~橄欖油同黑醋嘅份量可以根據自己喜好去控制~麵包更加係用心烘過嘅,烘到外邊金黃色👍我同媽媽一人點左杯Mocktail分別係《Alba》$78 同《Ms pinky》$78Alba就偏甜小小,橙味比較重~Me Pinky就係Lime味出啲~兩杯都不錯,又唔會太細杯《Scallop Risotto》$278呢個risotto比平時果啲多汁啲,本來以為啲飯會偏淋,但點知佢又唔係喎!飯質有咬口,正宗risotto 質感,啲汁夠杰可以完全痴住啲飯👍《Prosciutto Pizza》$268呢個pizza係甜pizza黎既,都幾特別,本身店員話係甜果陣特以為都係好似平時甜pizza點奶油果
成日經過但係佢門口唔算好高調,所以要留心D先見到~
抬高頭一望,原來係盞燈入邊都有好多花嫁💐
內在環境寬敞,微暗,偏靜,適合三五知己談心或者係情侶拍拖👫
都幾有情調嫁💞
首先就黎左個麵包🍞
特別想講下佢啲個放橄欖油同黑醋嘅容器!
我覺得呢個容器嘅設計得好好,首先外觀好靚,另外都十分方便~
橄欖油同黑醋嘅份量可以根據自己喜好去控制~
麵包更加係用心烘過嘅,烘到外邊金黃色👍
我同媽媽一人點左杯Mocktail
分別係《Alba》$78 同《Ms pinky》$78
Alba就偏甜小小,橙味比較重~
Me Pinky就係Lime味出啲~
兩杯都不錯,又唔會太細杯
《Scallop Risotto》$278
《Prosciutto Pizza》$268
呢個pizza係甜pizza黎既,都幾特別,本身店員話係甜果陣特以為都係好似平時甜pizza點奶油果種。
但係原來佢係水果果種甜,有極濃甜橙味~