2018-06-24 117 瀏覽
今次來到位於尖沙咀鬧市中的西餐廳, 入到去店內有充滿着浪漫歐陸式嘅感覺, 餐廳大門直上就係座位,環境擺設以花朵為主,相當美麗 。我們坐低後店員隨即俾咗幾杯水我哋濕濕口,之後向我們推介餐廳主打食物。有晚市套餐同埋散叫餐牌,我哋order左幾款食物,全部都係餐牌上面列明廚師推介之招牌食物。黑松露蘑菇忌廉湯好濃郁,而且味道很清新, 一啲都唔油膩,每一啖都飲到一粒粒嘅蘑菇, 飲落去新鮮鮮甜,屬於高質素的餐湯,正!之後就係花花沙律, 賣相非常吸引,配襯餐廳嘅主題-花,色彩繽紛展現花朵唔同嘅顏色,旁邊仲有蘆筍同埋醬汁,食落開蔬菜非常新鮮爽口。之後當然梗係食主菜, 安格斯肉眼牛扒好大件,燒得好靚, 而且牛扒底下仲有不同嘅配菜,再配埋旁邊三種唔同嘅醬汁包括牛肉汁同埋芥末等等, 賣相非常吸引。除此之外,牛扒燒到五成熟, 一切落去牛扒的汁迅速流出, 一口食落去肉質鮮嫩, 配埋啲特製牛扒燒汁 ,一啲都唔覺得靭, 反而仲好滋味。另外pizza烤得非常香脆,非常薄脆嘅餅底配以豐富嘅火箭菜、Parma ham等等估唔到Parma Ham一啲都唔鹹,而且兩者可以match到朋友們都叫了Ginger Beer,啤酒飲

朋友們都叫了Ginger Beer,啤酒飲落去充滿氣泡,飲落去超級爽。

埋單都只係$1200有找,價錢合理,牛扒嘅價錢已經係返到,又有情調嘅餐廳,會再幫襯!

2018-06-23 95 瀏覽
平時成日經過門口,位於尖沙咀嘅一間西餐廳,門口裝修華麗有氣派,以木為主,我哋四個人就入去食晚餐。上一層樓梯就係餐廳了,這裏環境優美,以綠色為主,天花板牆身都佈滿花花,彷彿置身在一個大草原一樣,很舒服。首先就來一大碗黑松露蘑菇忌廉湯,味道很濃郁,每啖熱辣辣飲落口,好香黑松露味,相當好飲。而且餐牌上有很多嘅飲品選擇,我們叫了三杯Ginger Beer。啤酒好夠氣,飲落去好舒暢,薑味都唔算太勁,可以接受到。Carbonate Spaghetti🍝 意大利粉中嘅蜆肉好大隻,意大利粉軟硬度適中,成碟意粉好有份量,還有面頭半生熟蛋配搭撈埋一齊食,更加Creamy。安格斯肉眼牛扒有我兩隻手掌咁大,我們叫了五成熟,煎得啱啱好,真係有外脆內軟嘅感覺,牛味香濃美味,再加埋一些蘿蔔仔、薯仔同埋蔬菜沙律,非常豐富。除此之外還有pizza,食落去口感外脆內軟,非常脆口。整體上餐廳舒適有情調,而且位置空間好大,見到好多人專程過來吃慶祝節日晚餐,還有情侶記念日同埋生日🎂,而且食物份量多,價錢合理,可以再encore。

啤酒好夠氣,飲落去好舒暢,薑味都唔算太勁,可以接受到。

除此之外還有pizza,食落去口感外脆內軟,非常脆口。

2018-06-23 94 瀏覽
隨意來到這家門而看似不錯的餐廳,前上一條長樓梯直達餐廳門口,有私密的感覺。樓底高,有舒適感。人手不夠所以等了一會才有餐牌和餐包。《Assorted Seafood Pizza $278》(Prawn, Calamari, Crab Meat, Mussel, Mozzarella, Cherry Tomato, Olive, Thousand Island Dressing)Pizza焗得剛好,而且皮薄香脆,配料亦非常豐富,有大蝦、魷魚、蟹肉、青口、水牛芝士、車厘茄和橄欖,再加上千島醬,十分惹味。《USDA Angus Rib Eye Steak (12oz) $368》點了半成熟,雖然出來已經7、8成熟,肉質不算嫩,但佢有牛味。所以比較下還是pizza比較吸引。另外這裡沒有清水提供,要喝水就要點支礦泉水了,盛惠$75。

樓底高,有舒適感。

人手不夠所以等了一會才有餐牌和餐包。

《Assorted Seafood Pizza $278》

另外這裡沒有清水提供,要喝水就要點支礦泉水了,盛惠$75。

2018-06-20
2018-06-23 106 瀏覽
店面門口簡單而高貴大方,細細個的霓虹燈招牌在傍晚的天氣下顯得格外有氣氛😊店面內座位與座位之間空間寬闊,挑高的樓頂加上接近的落地玻璃,讓室內充滿自然光線,十分舒適室內裝潢加入大量【大自然】元素,如花草花盆、綠色牆磚跟植物牆紙等等,的確有營造綠色活潑的感覺,但是元素大多來自於不自然的原材料,塑膠、牆紙、硬色彩,反而不太自然,有過分營造的感覺。2人餐單參考(飽足程度:★★★★★): Lobster Bisque x2Angus Rib Eye x1Seafood Pizza x1Ferrarelle x1加上10%服務費 一共HK$917👆Lobster Bisque $98(推薦指數:★★★★☆)龍蝦湯的湯頭鮮甜濃郁,入口啖啖新鮮肉質,不帶殘渣👆Angus Rib Eye $368(推薦指數:★★★★☆)安格斯牛扒是絕對做到大家所說的入口即化的質感,肉質厚實,內藏濃濃肉汁,Medium絕對不二之選。另外搭上幾種調味配料,有幾種不同的口感,新鮮度十足😊不錯!👆Seafood Pizza $278(推薦指數:★★☆☆☆)餅皮卜脆香口,醬汁濃稠,美中不足是當日薄餅上的種種海鮮不夠鮮甜,帶了少許腥

2人餐單參考(飽足程度:★★★★★):
Lobster Bisque x2
Angus Rib Eye x1
Seafood Pizza x1

Ferrarelle x1
加上10%服務費
一共HK$917

龍蝦湯的湯頭鮮甜濃郁,入口啖啖新鮮肉質,不帶殘渣

另外搭上幾種調味配料,有幾種不同的口感,新鮮度十足😊不錯!

餅皮卜脆香口,醬汁濃稠,美中不足是當日薄餅上的種種海鮮不夠鮮甜,帶了少許腥味,讓彩色大大減分
2018-05-14
2018-06-22 128 瀏覽
朋友試過後推介這間餐廳,於是我們也去試試看。餐廳也很多客人,所以必須預早訂位,而且要注意dress code,他們不接受背心、短褲及涼鞋等。餐廳位於尖沙咀與尖東之間,門面不大,有一道雅潔的長樓梯可拾級而上,又或者可以進入大廈內乘電梯,不過都只是一層。我們訂了晚上七時,進入餐廳內雖然人客不多,但原來都已留了枱,到大約七時半左右客人就魚貫入座。餐廳燈光柔和,樓底高,擺放了很多植物,佈置幽雅舒適,客人都很有禮貌,使人有種舒服悠閒及寧靜的感覺。坐下後,服務員就遞上餐牌,我們點了Prawn Mousse and Truffle Cannelloni ($298)及Caul Fat Wrapped Whole Quail ($298),再加了一份Pistachio Panna Cotta with Honey Meringue ($88)。首先,服務員先送上一個用皇冠型的金屬盛器裝著的麵包,頗有貴氣。麵包切成小方塊,烘得鬆脆,可自己隨意添加用一個也是很別緻的盛器裝著的橄欖油及黑醋,不過麵包淨食都已經不錯了。Prawn Mousse and Truffle Cannelloni 是用意大利粉皮包著蝦

餐前麵包

餐前麵包

橄欖油及黑醋

Prawn Mousse and Truffle Cannelloni 是用意大利粉皮包著蝦膠、黑松露醬及菇菌,加入拔蘭地煎成的碎肉卷,伴以香草忌廉、粟米及豆,意大利粉皮煎得金黃色像蛋皮似的,都很特別,味道亦不錯。

Caul Fat Wrapped Whole Quail單從外表可能看不出是甚麼,切開後見到原來是將加有鵝肝、黑松露、南瓜、菇菌和藜麥的意大利飯釀入原隻鵪鶉內,菇菌令鵪鶉肉保持濕度,而這許多材料及外層的鵪鶉肉令這道菜加添層次感。伴碟還有些火箭菜、薯仔及甘筍,隨碟還有芥末、海鹽及一些醬汁給我們自己去加。

Caul Fat Wrapped Whole Quail

最後,甜品Pistachio Panna Cotta with Honey Meringue,美得有點像個小花園似的,實在令人捨不得用匙羹將它戳開,當然,最後都是要將整個花園吞下來。蝴蝶雖美,但是食不得。白色及綠色兩層奶凍上面放了些脆果仁,及一個蜜糖蛋白霜做成像煙囪似的東西,上面還有些碎開心果仁,這個就較甜。下面的奶凍就剛剛好,不太甜而味道很好,食落給人有滿足舒暢的感覺。

“花園”也拆掉了,完成這環境舒適,較為高檔次的一餐,連加一服務費平均消費每人$380。
2018-06-22 72 瀏覽
上星期母親節,我們特別book了這間意大利餐廳一起慶祝~入到呢間餐廳見到周圍都是花🌹好像入了花花世界咁好靚好浪漫💕首先,餐前麵包24個月火腿芝士併盤 Italian Toscano Ham PDO 24 months火腿味濃配上蜜瓜和芝士👍🏻😋芝士味濃😋在咁浪漫的氣氛點少得美美的cocktail ~呢杯 Sweet Lady cocktail 賣相很美~主要成份有荔枝、薄荷葉和Rum酒,味道很濃 😋而我朋友叫呢杯 Rose flower 🌹 好有玫瑰花味加埋rum酒不錯!慢慢飲等d冰溶淡少少更好味!呢個海鮮Pizzas 🍕 好多料,芝士味好出!焗龍蝦意大利飯,龍蝦幾大,肉質爽!意大利飯很入味!焗鵪鶉釀意大利飯,外脆內多汁,意大利飯吸收鵪鶉肉味汁濃,另有三種汁各有特色~美味的意大利餐加上浪漫的氣氛,我們每個食得好滿足!❤️
上星期母親節,我們特別book了這間意大利餐廳一起慶祝~

入到呢間餐廳見到周圍都是花🌹好像入了花花世界咁好靚好浪漫💕

首先,餐前麵包

24個月火腿芝士併盤
火腿味濃配上蜜瓜和芝士👍🏻😋

芝士味濃😋

在咁浪漫的氣氛點少得美美的cocktail ~

呢個海鮮Pizzas 🍕 好多料,芝士味好出!

焗龍蝦意大利飯,龍蝦幾大,肉質爽!意大利飯很入味!

美味的意大利餐加上浪漫的氣氛,我們每個食得好滿足!❤️
2018-06-21 86 瀏覽
今日係b先生日特登上網搵左呢間fine dining 同佢好好慶祝一番係尖東站行幾分鐘就到 好就腳好有格調ge門口入邊裝修好靚 樓底好高枱與枱之間相格算遠 可以靜靜地2個人傾下話7點鐘黎唔算多人 但一到7點半就差唔多坐滿好多花花同一大塊落地玻璃感覺更加開揚我地叫左安格斯牛扒(5成熟)Carbonara 因為冇免費水所以叫左still water一落完單 好快就上左餐前包好香香草味 上枱仲係熱辣辣ga同埋焗到脆卜卜咁 加埋本檻欖油同醋 好好食安格斯牛扒(5成熟)份量好大 熟成度岩岩好 牛扒好juicy 而且係厚切 超重牛味 齋咁食已經好好味 另外佢附上海鹽 芥末同燒汁 醬汁更能提升牛扒ge香味 Carbonara 😍😍半生熟ge蛋係中間 好正宗ge煮法 而且仲有幾粒好大粒ge峴 我地將蛋同意粉撈暈 每條意粉都沾上左蛋汁 濃濃ge芝士味加淡淡ge蛋香 勁好食又creamy 意粉煮到岩岩好 仲好有口感Still water最後太full冇試到甜品下次一定留肚食甜品滿足ge生日飯
今日係b先生日

7點鐘黎唔算多人 但一到7點半就差唔多坐滿

好多花花同一大塊落地玻璃
感覺更加開揚

我地叫左
安格斯牛扒(5成熟)
Carbonara
因為冇免費水所以叫左still water
一落完單 好快就上左餐前包

安格斯牛扒(5成熟)

Carbonara

Still water

最後太full冇試到甜品
下次一定留肚食甜品

滿足ge生日飯
2018-06-21 2926 瀏覽
又是在紀念日生病,有時也會怪責自己為何那麼孱弱,不過總是在生病的時候才會看見誰真心對自己好、誰是假意噓寒問暖。早已在這裡訂枱慶祝,畢竟生病還是要吃飯,唯有食物選得清淡一點,並以熱水代替酒水。尖東的高級餐廳地方,走fine dining路線,所以訂枱時也提醒了我們不能穿短褲和拖鞋。地面的入口以高貴的白雲石及金邊裝飾,拾級而上才到餐廳。一走進來則是截然不同的感覺,一幅吊滿花草的碧綠色磚牆、像是萬花筒的彩色玻璃、月球形狀的吊燈,十分清新青春,不會是過於迫人的昂貴感。我們被安排到窗邊的位置,窗台一樣放滿了乾花和草球裝飾,十分漂亮。正如上述原因,今晚只能喝熱水,也幸好店員也沒有因我們沒點飲料而板起臉孔,反而很主動地替我們添水。坐下不久店員便會端上贈送的麵包籃,可用桌上預先預備好的橄欖油和陳醋蘸來吃,是很正宗的意大利式吃法。意大利陳醋黏稠,酸甜比例剛好。反而初榨橄欖油的香味不足,稍稍比下去。麵包是意大利香草包focaccia,切成粒狀,烘熱過外脆內熱,夾雜著的番茄乾和香草也很香,自家製的做得不錯。餐牌如上,都是逐道散點,沒有套餐。意粉、意大利飯或薄餅,定價都跟扒類主菜差不多,比較昂貴。鵪鶉去骨,在

Caul  Fat  Wrapped  Whole  Quail
鵪鶉去骨,在內釀入意大利飯,釀得整隻漲卜卜。外皮仍然完整,烤得香脆,而油份已經在烤焗過程中揮發掉,不會吃得滿口是油。

配菜還有新薯和甘筍條,不過沒甚調味,要靠旁邊的gravy燒汁。

意大利飯夾雜著藜麥有咬口但不會太硬,黑松露及香菇味道突出,還有腍甜的南瓜粒,不過鵝肝實在吃不出也看不見,稍為有點失望。鵪鶉肉嫩腍多汁,也能吃到其獨特的鮮肉味,沒有雪藏味。

每碟主菜旁邊都有醬料讓客人自己調味,分別有gravy、English mustard and sea salt,尤其是這裡調味相對較淡,都是需要的。

USDA  Angus  Rib  Eye  Steak  (12oz)
安格斯肉眼扒十二安士也很夠份量,喜歡其厚度適中,不會厚至整塊磚般難以控制內裡熟度,也不會薄得失去口感。上面的烤網紋做得不錯,外層brown的程度也令人滿意。

我們要了medium,裡面的嫩紅色也實在做得恰到好處。不過牛扒可能rest得不夠久,稍嫌碟底有點血水,所以下面的芝麻菜也變得soggy。而且沒預先調味,單靠牛扒本身的味道難免有點單寡,也不能顯示廚師的功架。

有點意猶未盡,店員此時端著甜品餐牌來。Signature是Bailey Tiramisu和Chocolate Fondant,但有其他兩個好像更特別,也就破戒試試。

Apple  Cheese  Mousse  with  Sea  Salt  Toffee  and  Crispy  Crumble
這個賣相真的很漂亮,旁邊排著金寶脆脆和食用花瓣,還有碟邊的小鳥印花,十分有藝術感。

金寶脆脆富牛油味,加上海鹽拖肥醬,就這樣吃也吸引。

切開中間很有層次:最外層是青蘋果啫喱、白朱古力、忌廉芝士慕絲、蘋果蓉。芝士慕絲十分幼滑,芝士味道較清淡,突顯煮腍了的蘋果蓉的甜美。

中間的白朱古力層很重要,起了定形的作用,令蘋果外形更堅挺;而且也能分隔啫喱與慕絲,不會浸腍啫喱之餘,也不會令雪白的內涵染色。很欣賞餐廳在甜品的細節當中也花了不少心思。

想不到最後的是甜品最加分,也正正配合這餐廳的花園佈置,漂亮甜美。
慶祝紀念
紀念日
2018-06-20 89 瀏覽
今晚無意路過發現這條長樓梯,門面看似不錯。放在門口有餐牌,價錢中等,於是一試。職員先送上《蕃茄乾麵包》- 夠鬆化,有茄香,蘸上黑醋更不錯。餐廳沒有開水供應,唯有點支《Sparkling Water $75》《USDA Angus Rib Eye Steak (12oz) $368》( 點了medium rare)切開大約7-8成熟,並非半成熟。肉質實在,有肉汁感覺夠鮮,牛肉味不濃所以配有三種醬料提味:海鹽、燒汁和芥末。《Assorted Seafood Pizza $278》海鮮夠多,表面有芝士外還有夠多的蟹肉,口感味道十分豐富,而且用上了千島醬令整體帶微甜,很容易入口。餅底薄而沒有變濕,很有嚼感而且邊位香脆。《Alaska Crab with Tagliolini $318》龍蝦放面賣相還好,龍蝦肉厚,味道算鮮。意粉夠爽,沒有黏在一起。意粉用上忌廉牛油煮成味道很香但不會膩,調味不錯。服務:預訂了座位但有陣異味所以主動要求轉位,感覺好多了。但服務有改善空間,轉位後沒有給我們餐牌,亦沒有主動收走空碟,職員略欠主動性,以這個中價餐廳來說有點不似預期。
今晚無意路過發現這條長樓梯,門面看似不錯。

放在門口有餐牌,價錢中等,於是一試。

切開大約7-8成熟,並非半成熟。肉質實在,有肉汁感覺夠鮮,

牛肉味不濃所以配有三種醬料提味:海鹽、燒汁和芥末。

《Assorted Seafood Pizza $278》

2018-06-19
慶祝紀念
紀念日
2018-06-19 75 瀏覽
如果唔係有事喺附近處理,真係不易發覺呢間位於余仁生中心一樓嘅fine dinning餐廳,好彩適逢今日要見客著得端莊d, 唔係真係meet唔到佢嚴禁著拖鞋短褲嘅dress code🤭餐廳以幽暗綠色主題為主,裝潢佈滿花花草草,好似走入左童話世界!簡直係打卡影相之選🤩餐前嘅麵包外脆內軟,沾檯面上嘅黑醋 同橄欖油味道非常一絕👍🏻男朋友差啲忍唔住再encore多一個😂 餐廳嗌咗龍蝦湯, 湯底非常開香濃,但又唔會太鹹唔搞到好口渴, 最欣賞嘅係佢湯入面真係有幾隻大大粒嘅龍蝦肉,非常足料!煮菜嘅USD Angus rib eyes 相當有份量 超級超級的厚身同大塊, 隨碟附送咗三款醬汁同配料,分別係芥末粗鹽同埋牛肉汁, 各有各風味 rib eyes煮得啱啱好真係五成熟,肉質好腍又不失彈牙,HKD 368黎講其實幾抵食👏🏻我哋另外嗌咗個carbonara,上桌時仲熱騰騰, 煮得啱啱好,而且奶油味好香, 將意粉上面嘅流心蛋汁撈勻 carbonara汁,食落好軟滑creamy,加埋parmesan cheese, 絕對係我呢啲芝士迷既大愛😍雖然今日大風大雨 天氣好惡劣心情都麻麻,但夜晚可以走進呢個童話世界

雖然今日大風大雨 天氣好惡劣心情都麻麻,但夜晚可以走進呢個童話世界品嘗如此高cp值嘅大餐都算係生活中的小確幸❤
2018-06-17 103 瀏覽
為了慶祝找到新工作,男友特意預約了高級餐廳Diletto,除了美食外,優雅的環境絕對會成為再度光臨的原因。男友神神祕祕帶我來到餐廳所在地,看到眼前樓梯,已對將用餐的環境感好奇及興奮。餐廳的裝潢設計以鏡面、雲石及玻璃為主,搭配適量的花花裝飾,以及藍色特色磚牆,予人眼前一亮的感覺,而且去除了一般高級餐廳予人拘謹、冰冷的感覺。說真的,在如此優雅的環境,只是享用飲品,也能讓人放鬆心情。我們點選了Magarita,薄餅上佈滿芝士、茄醬及鯷魚,餅底厚度適中,香脆可口,看到芝士拉絲便知道十分美味,搭配鯷魚的獨特口味,令我想起在澳洲常吃鯷魚薄餅的時光。Carbonate 是我最愛的pasta,濃郁的蛋黃及芝士,加上creamy 的口感令人一口接過一口,絕不會膩!為了報答男友的驚喜,點選了他喜愛的啖啖肉,但這肉眼真的連我也大愛!煎出來的肉眼因油脂豐富而帶陣陣油脂香味,濃郁的肉味,加上軟嫩的肉質,令人感到滿足呀!

Drinks

說真的,在如此優雅的環境,只是享用飲品,也能讓人放鬆心情。

Carbonate  Spaghetti

Drinks
Carbonate  Spaghetti
2018-06-16 62 瀏覽
臨近週末,就想到好的餐廳吃好西獎勵自己!來到了位於尖東的Fine Dining 餐廳Diletto餐廳門口感覺優雅,一進餐廳仿如置身世外桃園,牆邊掛滿綠油油的綠葉和花束,田園氣息令人舒適,非常適合情侶來用餐由於不太肚餓的關係,只點了兩個主菜。點餐後侍應便送上麵包籃,切成方塊的香草包,溫熱鬆軟,沾上黑醋油好味道第一個主菜係Grouper Fillet賣相舖設得很有心機,兩大塊撒上香草、麵包糠和蒜粒的魚塊非常美味,肉很嫩滑!旁邊的蔬菜粒亦炒得香口然後係Prawn Mousse Truffle Cannelloni份量適中,薄薄的意粉皮卷著用蝦肉和菇菌製成的蝦餅,蝦肉味濃,面上舖滿芝士焗香,好好食啊尖沙咀Fine Dining好選擇

第一個主菜係Grouper Fillet

尖沙咀Fine Dining好選擇

今晚黎到尖東余仁生diletto 食一頓浪漫西餐。田園清新風格最吸引我,四周花花裝飾都滿滿。見客人走了,忍不住又過黎朝聖下。Diletto無水供應,可自行選drinks or sparkling water 。餐前麵包皮脆內軟,可沾桌上附上嘅黑醋同檻欖油。Cranberry juice $38Butterfly tea $42望住蝶豆花茶瞬間藍變紫,感覺好療癒。Margarita $218比一般外面嘅margarita, 多左魚乾仔。又真係魚香滲滿整片pizza。Angus Rib Eye 12oz $368Order 左5成熟。塊安格斯size 都幾大,外面煎得好均勻。附粗鹽、芥末、牛肉汁 3種不同口味可以同時體驗到安格斯肉眼不同味道。切開粉嫩粉嫩,肉質嫩滑軟稔,而且肉味都算幾濃。配菜部分薯仔都做到超軟稔,可見廚師對食材處理唔馬虎。
今晚黎到尖東余仁生diletto 食一頓浪漫西餐。

田園清新風格最吸引我,四周花花裝飾都滿滿。

見客人走了,忍不住又過黎朝聖下。

餐前麵包皮脆內軟,可沾桌上附上嘅黑醋同檻欖油。

Cranberry juice $38

Butterfly tea $42

望住蝶豆花茶瞬間藍變紫,感覺好療癒。

Margarita $218

比一般外面嘅margarita, 多左魚乾仔。
又真係魚香滲滿整片pizza。

Angus Rib Eye 12oz $368
Order 左5成熟。

2018-06-11
  • Angus  Rib  Eyes
2018-06-09 3828 瀏覽
死黨相約我同老公共進晚餐,仲叫我記得著靚啲,唔好著背心、短褲、涼鞋 (男女都係),心諗有dresscode咁認真既?搞邊科?我地相約在尖東站P出口等,之後佢帶我地去餐廳,地鐵一出就到餐廳,非常方便,果下先知原來佢訂左Diletto食晚餐!入到餐廳第一感覺係樓底好高,開揚而不焗促!主題以花為主,裝潢幾Grand,陣陣優雅氣息!先來一份餐包餐包口感鬆軟,可配以黑醋、橄欖油提味Assorted Seafood PizzaPizza 皮薄香脆,而且配料非常豐富!有青口、魷魚、蝦、大量蟹肉、黑橄欖、番茄等等,味道鮮甜惹味,仲有濃郁既芝士味,味道豐富!Lobster Tail Risotto上台時已聞到勁香既龍蝦味!龍蝦味濃,肉質爽口,又易拆肉,基本上用刀一切一拉就成條肉出左黎!意大利飯都整得唔錯,黏度適中,粒粒飯都好飽滿,有點咬口!而且都沾有濃郁既龍蝦汁及番茄味!食到咁上下有啲口乾想要杯水,原來呢度只提供Sparking Water,而且要收費的!既然係咁,我就揀左杯有味既野飲好似抵啲喎Sweet Lady 呢杯sweet lady真係好sweet有濃郁既荔枝同Rum 酒味!講左成晚,死黨終於都

先來一份餐包

餐包口感鬆軟,可配以黑醋、橄欖油提味

Assorted Seafood Pizza
Assorted  Seafood  Pizza

Lobster Tail Risotto
Lobster  Tail  Risotto

Sweet Lady
Sweet  Lady

呢杯sweet lady真係好sweet
有濃郁既荔枝同Rum 酒味!

講左成晚,死黨終於都講出左呢餐飯既目的
原來佢終於求婚成功,要結婚喇!!恭喜晒

Assorted  Seafood  Pizza
Lobster  Tail  Risotto
“Diletto”原來有意大利文”親愛的”既意思,今晚我就同我親愛的男朋友一齊黎到食飯。地點好方便,地鐵站一出向前行幾步就到。推開大門入到去好驚喜,環境真係100分!樓底好高,空間闊落,而且呢度用花做主題,有好多花做裝飾,好似世外桃源咁,又夢幻又浪漫,我肯定所有女仔都會鐘意!首先侍應我地送上自家製香草麵包,內層好鬆軟,外層好脆,配上橄欖油同黑醋食更佳。主菜方面,我哋要咗一個海鮮pizza。焗到香脆既薄批底塗滿千島醬,上面鋪滿不同新鮮海鮮,有蟹肉,大蝦,魷魚,青口,而且好重芝士味,好正。另外要左一碟蟲草花帶子risotto,睇落好似好細碟,但係好濃嘅汁同燴飯食完都幾飽。飯有淡淡的菇香,軟硬度適中。煮個帶子味道都幾好,但係就比較細粒同埋小份量。最令我驚喜係飯上面嘅芝士片,好香脆。注意:餐廳係做fine dining,有dress code咖。千祈唔好踢拖,男士最好着返條長褲。同埋餐廳表明冇飲用水提供,想飲嘢要自己叫樽裝sparkling water / still water / 其他飲品。呢間餐廳嘅甜品好似都幾出名,但係我哋都幾飽,所以留返下次再黎試啦!