2017-07-06
今天下午朋友帶我去一間讓美食升華到藝術級別的工廈餐廳大開眼界,好開心可以見證到有人對食物不單止在味道的層次,餐廳牆上的裝飾藝術層次一樣有咁極致要求!從APM 嘅地鐵A2出口一直行經過一些品牌朱古力及肥皂店,再看見商場內有巧明街個標誌,落扶手電梯向前行再落扶手電梯,面向大街嘅左手邊行前幾步,就見到樓梯仔行上去一樓就會見到有鹿頭🦌嘅指示牌,就發現到呢間我知褲係術性嘅工廈餐廳順帶一提,朋友工人姐姐病倒所以帶埋可愛BB女出來,呢度嘅店員好Nice及貼心,上餐時特別注意及提醒,以免小朋友捉碰到而受傷,值得稱讚✨鬱金香香蒜雞槌陣陣清香,清新味道令擁有金黃香脆外皮的雞腿變得清爽、不油膩,味道和口感和炸的一樣,不過皮有少少肥,不過都好味✨荔枝菠蘿水果茶首先荔枝本身味道清甜獨特,菠蘿味道酸酸甜甜,氣味清新,又富含多種維生素,又可以養顏護膚絕對是對抗夏日之選✨朱古力配心太軟雪糕,其實我麻麻地鍾意食,不過朋友勁力推介下我先切開1/4 試味,高身的心太軟外層香脆,切開見到入面的朱古力漿不停流心,味道卻相當濃郁,配上帶有雲尼拿的雪糕進食,整體感覺會融和起來,冷熱相間的滋味甜在心頭,最後我一個人食晒
鬱金香香蒜雞槌
鬱金香香蒜雞槌