2018-02-09 175 瀏覽
今日同男友去旺角食飯, 行完波鞋街見到有間2/F店舖, 睇佢MENU好似好吸引, 可能我地早又洗等位, 咁就試下!哩度地方唔算好大, 但裝修簡約, 坐得都幾舒服!睇MENU好多野食呀! 哩度而家主打係龍蝦既菜式! 我地2話不說叫左佢既Kama Signature Lobster Set餐入面有龍蝦包,烤蒜蓉牛油龍蝦半隻...龍蝦雜錦海鮮石鍋烏冬或飯我除左叫餐外 仲叫左個龍蝦湯!!!龍蝦湯味道濃郁 湯入面仲有個龍蝦鉗肉😍上面跟一條焗麵包條😋脆到不得了 點龍蝦湯勁正呀!而佢既龍蝦包焗過好脆口 中間夾住龍蝦肉!仲有個檸檬牛油醬黎點個包食!超級好味呀!🤗而佢既烤蒜蓉牛油龍蝦好香呀 啖啖肉😍最後既龍蝦雜錦海鮮石鍋烏冬係以龍蝦湯做湯底😍熱迚辣辣滾住咁黎到我面前😲入面仲有好多海鮮材料 😋美味呀!套餐仲跟埋沙津菜加薯條(有蕃薯同薯仔呀)無論賣相同味道都一流呀!超超超滿足既晚餐😋😋😋😋😋😋 - - -
今日同男友去旺角食飯, 行完波鞋街見到有間2/F店舖,
睇佢MENU好似好吸引, 可能我地早又洗等位, 咁就試下!
哩度地方唔算好大, 但裝修簡約, 坐得都幾舒服!

睇MENU好多野食呀! 哩度而家主打係龍蝦既菜式!

餐入面有龍蝦包,烤蒜蓉牛油龍蝦半隻...
龍蝦雜錦海鮮石鍋烏冬或飯
我除左叫餐外 仲叫左個龍蝦湯!!!

龍蝦湯味道濃郁 湯入面仲有個龍蝦鉗肉😍

上面跟一條焗麵包條😋
脆到不得了 點龍蝦湯勁正呀!

而佢既龍蝦包焗過好脆口 中間夾住龍蝦肉!

仲有個檸檬牛油醬黎點個包食!超級好味呀!🤗

而佢既烤蒜蓉牛油龍蝦好香呀 啖啖肉😍

最後既龍蝦雜錦海鮮石鍋烏冬係以龍蝦湯做湯底😍
熱迚辣辣滾住咁黎到我面前😲
入面仲有好多海鮮材料 😋美味呀!

套餐仲跟埋沙津菜加薯條(有蕃薯同薯仔呀)

無論賣相同味道都一流呀!
超超超滿足既晚餐😋😋😋😋😋😋 - - -
題外話/補充資料: 加一收費
2018-02-07
2018-02-07 1806 瀏覽
朋友在網上找到了這間餐廳 係旺角的 往地鐵站或火車站都很方便👍🏽😊不過這間餐廳有限時 入座時開始計1.5小時 這裡有兩層 我們坐二樓 地方不算大 但坐得都算舒服 裝修都幾好 menu上的食物款式不算很多 但都幾特色😊☺️Nachos n Chips 肉醬同芝士係精髓🧀好好食喎 薯條係即炸的 食嘅時候仲係熱嘅 粗薯真係好好食 粗薯萬歳✌🏽😆哩個配搭真係無得輸龍蝦Pizza🍕Total有六塊 都幾大塊下 不過食物一上枱 我地係有少少O咀😯😮食物同圖片不符 圖片係原隻龍蝦上 但食物只有龍蝦頭 係唔係有欺騙成份呢🤔🤔有少少失望就真嘅😕味道方面 其實好一般 有幾粒魷魚 幾條菜咁啦牛肉咖哩烏冬 賣相非常吸引 烏冬好好味好彈牙 味道適中 不會過濃過淡👍🏽😋至於牛肉 外層有炸過 不太熱氣 肉質普通 麻麻地啦 唔太韌 不過不失啦 但認為都可以trytry☺️茶漬海膽飯 賣相好好喔 勁有日式feel 哈哈🤣😆不過我們認為倒啲茶落碗飯到有點奇怪 所以我們都係就咁食 因為飯粒很熱嘅關係 所以令到海膽都有點熱了 有少少奇怪 海膽很多但味道不太濃烈 整體嚟講 也不錯的豬手 因為即叫即整 所以制作需時 別以為很細隻 其
Nachos n Chips
龍蝦Pizza
牛肉咖哩烏冬
茶漬海膽飯
豬手
豬手 因為即叫即整 所以制作需時 別以為很細隻 其實很大隻的 切開可以有好多舊肉肉 同埋都好肥膩下 除左要點燒烤汁食之外 怕肥膩的朋友可以加埋蒜頭同埋配菜 夾埋一齊食會減輕肥膩感☺️☺️同埋豬手的肉質好嫰滑 一點都唔韌 燒得剛剛好 仲有好香的rosemary味 推介👍🏽👍🏽可以trytry
熱豬古力
熱豬古力 好好飲呀👍🏽😍唔太甜但又很濃味 仲有豬古力碎同埋幾粒棉花糖 好正 凍冰冰的天氣配上熱辣辣的飲品 一流吧
2018-02-05
Nachos n Chips
豬手
熱豬古力
2018-02-02 159 瀏覽
大陸同事耐不耐就會來港參加training,每次都會把握機會去shopping ,尤其是奶粉、藥油、洗頭水等等。佢來港對我最大得益就係可以痴佢餐,因為佢可以claim 公數。我犧牲咗兩粒幾鐘陪佢喺旺角掃完貨,緊係要好好食番佢一餐補一補啦。行到女人街嗰頭搵嘢食,佢見到一對靚仔在餐廳樓下拉客,氹多佢兩句就拖埋個行李喼上咗樓上餐廳。睇裝修,似乎間餐廳主打是食蟹。同事實在豪氣,諗都唔諗就話食個豐富蟹宴。餐廳效率好高,轉個頭就上咗啲小食。原來係6款不同的小食。跟住拎咗個爐嚟。原來係一個紙火鍋。個鍋要等一陣先夠熱。我比較貪玩,將啲小食打楝擺一次,呢個 presentation 都唔錯啊,似食High Tea 咁。不過,同事唔 like,叫我唔好玩,又將啲小食拎番晒落嚟,平放在檯上面,跟住就食。好快,侍應哥哥又將啲食材拎埋嚟,好彩將檯夠大,否則,咁多嘢食都幾難擺得晒。海鮮盤裡面有蟹、蝦、蜆,一睇就知好新鮮。蔬菜盤裡面有娃娃菜、生菜、南瓜片、獅子狗卷、魚餅、粟米、蘑菇等等,樣樣都係我鍾意食嘅嘢。同事讓我食【芝士蟹肉釀蟹蓋】,我當然唔會客氣。啖啖甘香嘅蟹糕同蟹肉,加埋芝士,口感非常豐富。紙火鍋火力都OK

睇裝修,似乎間餐廳主打是食蟹。

同事實在豪氣,諗都唔諗就話食個豐富蟹宴。

餐廳效率好高,轉個頭就上咗啲小食。原來係6款不同的小食。

跟住拎咗個爐嚟。原來係一個紙火鍋

海鮮盤裡面有蟹、蝦、蜆,一睇就知好新鮮。

火鍋火力都OK,水滾,先淥海鮮。

蜆、蟹、蝦都好鮮甜。

淥完海鮮盤,就輪到蔬菜盤。

淥完海鮮之後,個鍋保留了海鮮的鮮味,所以,蔬菜盤的食物淥完就多了一重鮮味。好正呀!

蟹粥裡面有很多蟹肉,所以食起來很鮮甜。我食完兩碗都飽晒。

最後,上埋個甜品,係雪糕同埋雪米糍。

見頭先同事讓我食咗蟹蓋,今勻我就讓番佢食甜品。佢話雪糕同雪米糍都好正。

食完埋單,就送佢去旺角火車站。佢話過咗春節會再來,再搵我掃貨,再食過。
1K
2018-02-01 1964 瀏覽
n 年前食過cwb master kama 剛開張食過一次, 之後轉過黎mk 一直無試過所以試下menu 比當初多左不少,最後選2個main 1個小食.吉烈牛排配忌廉蘋果咖喱撈烏東$148. 網上見過幾吸引. 味道其實似平時食開日式咖喱,通常都係用蘋果煮,帶點甜度唔辛辣忌廉唔算好出,不過撈埋滑d 咁一邊吉烈牛,上面其實係炒麵醬,味道幾濃烈,有點蓋過牛大部分味道. 建議就咁食就可以,再加上一邊dalad sauce 會有點太膩另一個選左龍蝦汁雞排燴飯, 飯放於石鍋中冒著煙好熱,邊撈已經邊聞到其香味. 其實有d 似湯飯,不過sauce 香同味道更濃烈. 一邊雞排煎得都okay, 肉質幾嫩帶點肉汁最後選左個小食拼盤$168,大雜燴咩都可以試下。包左薯條水準最比較好,仲熱脆有蕃薯條甜甜都okay,不過蕃薯條相對量夠少. 最麻麻係芝士條同3種芝士烤餅,中間係凍一舊野. 感覺大部分食物煮好放埋一邊,相對黎講主食會比較有誠意d最後朋友order 左杯choc Monkey$48,係新飲品menu. 係whute choc banana,可能加左white choc 所以味道對我黎講偏甜,飲到底仲有好

menu 比當初多左不少,最後選2個main 1個小食.

忌廉唔算好出,不過撈埋滑d 咁

最後朋友order 左杯choc Monkey$48,係新飲品menu. 係whute choc banana,可能加左white choc 所以味道對我黎講偏甜,飲到底仲有好多choc powder.

overall 環境唔錯,幾好坐,上菜快. 主菜相對起小食好
2018-01-30 242 瀏覽
一直都想嚟呢間食~終於都嚟咗喇~但我哋得2條友,所以叫得比較少~比想像中平~我就叫咗 流心芝士龍蝦三文治~嘩~啲芝士拉出嚟既時候~我哋真係嘩嘩聲~食半個都好飽喇~仲有薯條同沙律~而我朋友就叫咗  照燒安格斯牛柳粒石窩湯烏冬~嚟嗰陣時仲好滾添呀~都幾好食呀啲安格柳粒~咁樣食都好飽喇....臨走見到隔離枱一班人叫咗好多嘢食同嘢飲~啲嘢飲真係好靚~所以我會再嚟,仲有好多嘢都未試
一直都想嚟呢間食~
終於都嚟咗喇~
但我哋得2條友,所以叫得比較少~

比想像中平~

我就叫咗 流心芝士龍蝦三文治~
嘩~啲芝士拉出嚟既時候~我哋真係嘩嘩聲~
食半個都好飽喇~仲有薯條同沙律~

而我朋友就叫咗  照燒安格斯牛柳粒石窩湯烏冬~

嚟嗰陣時仲好滾添呀~都幾好食呀啲安格柳粒~
啲嘢飲真係好靚~所以我會再嚟,仲有好多嘢都未試
2018-01-25
午餐
2018-01-30 1523 瀏覽
嚟緊情人節食咩好啊🐒?唔想成日食西餐 可以學我黎Day & Nite聽講佢龍蝦包好出名 但我今次係黎食蟹蟹架🦀同男朋友叫左個The Holy Crab • Two ($588)限量供應架 食之前最好訂位啦🤪前菜有六小缽 成個盤好日本fu啊~蟹肉玉子燒同凍豆腐都好味😚之後就有#芝士蟹肉釀蟹蓋濃濃的芝士加上海量嘅蟹肉 好正正子呢個真心好食 唔知有冇得散叫🤪主菜黎喇 就係#王樣鱈場蟹海鮮紙火鍋店員好細心解釋點打呢個紙邊爐啲海鮮都好新鮮 啲蟹先係主角蟹肉好鮮甜 蟹黃蟹膏都超多🤤仲有蔬菜籃 食到一半同男朋友都投投地降😂最後仲有#蟹之雜炊 姐係蟹粥清清淡淡 不錯不錯的~以為食飽飽嘅時候 點知仲有靚靚雪糕食😨哎呀 仲未講我地叫嘅兩杯野飲兩杯都好Fantasy 好睇又好飲架!分別係Unicorn Dream 同 Cookie & Mint🌱________________________裝修環境:✨✨✨✨✨服務態度:✨✨✨✨✨食物質素:✨✨✨✨✨(5個✨為滿分)________________________唔信我嘅可以自己去試試😂
嚟緊情人節食咩好啊🐒?
唔想成日食西餐 可以學我黎Day & Nite
聽講佢龍蝦包好出名 但我今次係黎食蟹蟹架🦀
限量供應架 食之前最好訂位啦🤪
前菜有六小缽 成個盤好日本fu啊~
蟹肉玉子燒同凍豆腐都好味😚
啲海鮮都好新鮮 啲蟹先係主角
蟹肉好鮮甜 蟹黃蟹膏都超多🤤
仲有蔬菜籃 食到一半同男朋友都投投地降😂
最後仲有#蟹之雜炊 姐係蟹粥
清清淡淡 不錯不錯的~
以為食飽飽嘅時候 點知仲有靚靚雪糕食😨
哎呀 仲未講我地叫嘅兩杯野飲
兩杯都好Fantasy 好睇又好飲架!
________________________
裝修環境:✨✨✨✨✨
服務態度:✨✨✨✨✨
食物質素:✨✨✨✨✨
(5個✨為滿分)
________________________
Cookie  &  Mint
Dessert
王樣鱈場蟹海鮮紙火鍋
2018-01-29 159 瀏覽
天氣又轉冷,最好就是食火鍋,Master Kama除了好好味的龍蝦包外,仲有海鮮火鍋架,立即要試下。$588 二人套餐,價錢合理。六小缽,賣相精緻鮮味的蟹肉玉子燒彈牙虎蝦配清新芒果醬芝士蟹肉釀蟹蓋拉絲惹味芝士配蟹肉味道都幾夾,如果一個人食會有點膩,這二人剛剛好。主角鱈場蟹海鮮出場丫還有雜菌、蔬菜、可愛的魚蛋等紙火鍋容量較細,不過都幾快滾起,先品嚐海鮮、最後放蔬菜。真正的「蟹柳」,鱈場蟹好相當新鮮,好正!而龍蝦、海蝦也是鮮甜到極,湯底只是海帶湯,如食材不夠新鮮好易發現到。然後是鮮味蟹粥,質感比港式粥多飯少水,似是糊仔,我覺得味道也不錯耶。甜品是波子氣水味雪糕,幾有新意。

$588 二人套餐,價錢合理。

六小缽,賣相精緻

鮮味的蟹肉玉子燒
彈牙虎蝦配清新芒果醬

主角鱈場蟹海鮮出場丫

還有雜菌、蔬菜、可愛的魚蛋等

火鍋容量較細,不過都幾快滾起,先品嚐海鮮、最後放蔬菜。

真正的「蟹柳」,鱈場蟹好相當新鮮,好正!

甜品是波子氣水味雪糕,幾有新意。

2018-01-27 178 瀏覽
很久以前已聽聞這間餐廳很出名,出名食龍蝦,尤其龍蝦飽賣相已相當吸引,見很多人推介「龍蝦匯」所以選這個沒錯吧!「龍蝦匯」$458,當中散叫的話「龍蝦飽」$188、「烤蒜蓉牛油龍蝦」$228,還有「龍蝦什錦海鮮湯烏冬」所以我覺得叫Set應該比較化算。龍蝦飽真的如聞一樣好吃,飽面烘香了,外脆內軟,甜甜的,夾著啖啖龍蝦肉,還吃得出有點清新檸檬香草的味道點綴。烤蒜蓉牛油龍蝦,開邊龍蝦有香濃蒜烤香味,而龍蝦鉗的部分蝦肉彈牙。雙色薯條幾特別,橙色的是蕃薯條,甜甜的,我比較喜愛。還有沙律加上沙律醋,都很新鮮。最後龍蝦什錦海鮮石窩烏冬,燒紅的石窩,放上枱仍然沸騰,這湯底精華應該落在湯底上,非常濃郁的龍蝦湯底,烏冬索埋湯汁一起吃,超好味,配料亦有很多蜆肉及青口。好滿足的一餐!

雙色薯條幾特別,橙色的是蕃薯條,甜甜的,我比較喜愛。

還有沙律加上沙律醋,都很新鮮。

,烏冬索埋湯汁一起吃,超好味
,配料亦有很多蜆肉及青口。

好滿足的一餐!

2018-01-25 93 瀏覽
同朋友行街,食晚飯時間就黎左呢間,因為佢好似出名龍蝦同蟹,本身我係甲殻類愛好者,岩晒我呀。😋😋😋👍🏻同朋友一齊食就叫左呢個蟹set,又有打邊爐,又有個蟹飯,兩人都已經夠了。個set先黎川前菜,六小缽,裡面分別有枝豆,蟹子凍豆腐,玉子燒,柚子醋海藻沙律,酸辣海蜆,虎蝦配芒果mousse,賣相好吸引👍🏻👍🏻叫左杯菠蘿薄荷凍茶,飲落唔會太甜,好香菠蘿味,仲帶一點點薄荷,消滯一流😋😋芝士蟹肉醬蟹蓋,中間果一片係白飯魚乾片,旁邊仲有d三文魚子伴碟,好香芝士味同啖啖蟹肉。😋海鮮火鍋,最特別既就有個鱈場蟹腳,佢會比個日式紙火鍋俾你去整熟佢,海鮮好新鮮鮮甜。另外食完海鮮就食蔬菜,海鮮味道就浸晒落個湯底度,再落埋d蔬菜,無得頂👍🏻👍🏻日式紙火鍋蟹之雑炊,口感似糊狀既蟹粥,作最後飽肚之選👍🏻👍🏻甜品係雲尼拿味雪糕,黎到樣子都幾靚🤩

日式紙火鍋

蟹之雑炊,口感似糊狀既蟹粥,作最後飽肚之選👍🏻👍🏻

甜品係雲尼拿味雪糕,黎到樣子都幾靚🤩
2018-01-10
15 分鐘 (堂食)
2018-01-25 111 瀏覽
之前食過呢間餐廳,老婆仔對這裡的龍蝦包一直念念不忘。但再次尼到呢到,竟然今次唔係食龍蝦包,而係食鱈場蟹海鮮紙火煱!先上的是六度日式前菜:蟹肉玉子燒,蟹子日式凍豆腐,虎蝦配芒果慕斯,柚子醋海澡沙律,酸辣羅勒凍蜆,海鹽枝豆。老婆仔最欣賞的是凍蜆,配著酸辣羅勒沖一起吃,酸酸味味的,十分開胃,一不留神差不多都給老婆仔整碟吃了。蟹肉玉子燒也不錯,玉子燒很香滑,蟹肉又多又夠蟹味,兩者配合剛剛好!接著上的是芝士蟹肉釀蟹蓋!成個蟹蓋都被芝士覆蓋!滿滿的蟹肉蟹膏連帶芝士一齊食,邪惡得尼好好味! 旁邊仲有一塊三文魚子白飯魚乾片,味道淡淡的,但勝在製作很有心思。主角當然是海鮮紙火煱。服務員很細心,提醒我們可以先落海鮮,把蟹的鮮味熬出來然後才落其他食材。蟹肉份量很多,口感很新鮮,利用器具很容易就可以把蟹殻處理好,我和老婆仔都吃得很滿足。蟹味熬出來後,整個煱都是鮮甜鮮甜的,連帶接著落的南瓜,蔬菜都食得出蟹味。就是紙火鍋容量有點小,一不留神鍋內的湯都要滾出來了,有點狼狽。壓逐出場的是蟹粥。粥的口感很厚很濃稠,綿綿的質感吃起來很有份量。也許前一度火鍋味道較濃吧,蟹粥感覺淡淡的,倒也不錯。蟹宴以軟雪糕作為尾聲,又係非
之前食過呢間餐廳,老婆仔對這裡的龍蝦包一直念念不忘。
先上的是六度日式前菜:

接著上的是芝士蟹肉釀蟹蓋!

蟹宴以軟雪糕作為尾聲,又係非常豐富的一餐。
2018-01-15
2018-01-25 147 瀏覽
到拉到拉~MK都有龍蝦大餐食,講緊Day and Nite by Master Kama 牙~係女人街附近好方便~今次一於要豪食龍蝦大餐~~蝦蝦蝦~ 烤蒜蓉牛油龍蝦呢度出名食龍蝦。有半隻手掌甘大的龍蝦同一隻超大龍蝦拑仲有吾好忘記蝦膏牙~一絲絲的龍蝦肉多汁鮮味,龍蝦肉有好香蒜香味,而且肉質十分彈牙爽甜,而且有熱辣辣的雙色薯條(薯仔和蕃薯),白色的牛油檸檬汁夠晒清新特別,好滿足!海膽忌廉蟹肉意粉味道十分鮮味,海膽味很夠,喜歡海膽的朋友一定超愛,意粉吸收了海膽忌廉汁變得十分creamy,醬汁偏杰身要盡快食。加了少少檸檬令感覺清新不膩~巴馬臣火腿水牛芝士PizzaPizza屬薄身底,十分香脆!巴馬臣火腿和水牛芝士十分配搭,巴馬臣火腿帶油鹹香,水牛芝士帶牛乳香,食落味道互相平衡,簡單又美味~Cookie & Mint 感覺清新~Mint味不會太強烈,里面有朱古力和曲奇碎,令沙冰有不同口感,食完蒜蓉牛油龍蝦飲一啖清清口腔,好不錯!
今次一於要豪食龍蝦大餐~~蝦蝦蝦~

烤蒜蓉牛油龍蝦

呢度出名食龍蝦。有半隻手掌甘大的龍蝦同一隻超大龍蝦拑

仲有吾好忘記蝦膏牙~一絲絲的龍蝦肉多汁鮮味,
龍蝦肉有好香蒜香味,而且肉質十分彈牙爽甜,
而且有熱辣辣的雙色薯條(薯仔和蕃薯),
白色的牛油檸檬汁夠晒清新特別,好滿足!

海膽忌廉蟹肉意粉

巴馬臣火腿水牛芝士Pizza

Cookie & Mint

2018-01-23
2018-01-25 1449 瀏覽
呢日約左閨蜜見面食tea,我地見咁耐無見就決定食好啲啲......一於下午茶去食龍蝦啦啦啦啦雖然有好幾款龍蝦既菜式,但我地呢日目標明確兼非常一致:“龍蝦包”HKd$188+10%同閨蜜傾左一陣,我地既龍蝦包就送黎啦呢個龍蝦包組合都幾豐盛啵,除左有一大個滿佈龍蝦肉既包包之外,仲有一份沙律同一籃炸薯架龍蝦包既包身帶微甜,表層烤烘至香脆而內藏混合左沙律醬同火箭菜既爽彈龍蝦肉味道的確不錯,難怪能夠成為店家既王牌菜之一而呢籃伴旁既炸薯都無馬虎啵,除左有粗薯條之外,仲有香甜既蕃薯條兩者同是即炸,所以食落熱辣辣,好香口淨係食一份龍蝦包當然然唔夠喉啦,而女生愛吃甜是常識吧,所以我地就每人揀左一份甜品再share朋友就揀左個“甜品拼盤”HKd$68+10%,拼盤中有三款不同而精緻既小甜品當中既燒棉花糖真係好食得黎又邪惡架經過烘焗既棉花糖,面層焦脆而内裡半溶,下面加入幼滑既朱古力醬同脆口既金寶,一啖就食到多重層次既甜美而我就揀左伯爵茶口味既“梳乎厘”HKd$68+10%配雲尼拿雪糕雖然梳乎厘等既時間比較長,但美味既食物絕對值得耐心等待呢個梳乎厘焗製既火喉掌握等岩岩好,口感鬆軟綿密,甜度適中,仲有陣陣既伯爵

一於下午茶去食龍蝦啦啦啦啦

同閨蜜傾左一陣,我地既龍蝦包就送黎啦

味道的確不錯,難怪能夠成為店家既王牌菜之一

兩者同是即炸,所以食落熱辣辣,好香口

當中既燒棉花糖真係好食得黎又邪惡架

雖然梳乎厘等既時間比較長,但美味既食物絕對值得耐心等待

呢個梳乎厘焗製既火喉掌握等岩岩好,口感鬆軟綿密,甜度適中,仲有陣陣既伯爵茶香添

而個雲尼拿雪糕都唔係cheapcheap貨色,未食就經已見到雪糕混合左雲尼拿籽,食落香滑同時有香濃自然既雲尼拿味

個日我仲飲埋呢杯既有回甘又順喉既抹茶鮮奶,同時又可以同閨蜜聚下,滿足矣
  • 抹茶鮮奶
  • 龍蝦包
2018-01-24 182 瀏覽
又再一次朋友介紹食呢間野,見到啲相都覺得幾靚,應該感覺會係幾好食,而且見佢都唔平,就信咗佢真係好食...頭先我上緊呢度嘅時候見到有好多好評,我就真係百思不得其解,乜真係有咁好食咩?一入到黎呢間餐廳,個感覺已經覺得有點兒不對路,好似有啲伏左...因為食物嘅賣相係比較高檔,但係呢間餐廳嘅設計就比較簡單,餐牌都一樣係簡單好似普通Hea嘅Cafe咁,比較隨意。兩個人叫咗三個嘢食兩杯嘢飲,個龍蝦玉子燒本來期望係日本嗰隻玉子,點知食落都係似蛋,而且實在太甜(本人本身都鍾意甜嘅都覺得真係太甜)龍蝦都叫做夠爽口,但兩者都唔夾夾硬喺埋一齊口感都唔一樣,好似變咗食龍蝦同蛋咁樣,咁你自己幻想下啦。呢個龍蝦通粉,表面嘅通粉有啲燒到乾咗,比較硬身,喺下面嗰啲就叫做正常,本來覺得真係好普通,不過個汁都幾重龍蝦味,就叫有少少補救,到龍蝦其實都係同玉子嘅龍蝦一樣,都爽口嘅,但係就太少,其實準確來講成個通粉嘅份量都非常之少。仲有個雞肉芝士夾餅,個芝士無味嘅,雞肉都好少,其實我唔知自己食緊呢,普通嘅夾餅一個。仲叫咗個熱飲,佢係茶黎既,呢個茶嘅餐牌有啲特別,好得意,啲名真係睇完都唔知道係諗緊啲咩,你必須要睇佢嘅介紹先會知道

仲叫咗個熱飲,佢係茶黎既,呢個茶嘅餐牌有啲特別,好得意,啲名真係睇完都唔知道係諗緊啲咩,你必須要睇佢嘅介紹先會知道自己諗緊咩。不過都幾新穎。
其實呢間野嘅賣點就係龍蝦,但佢嘅份量實在太少,而且都唔平,可以話有啲貴,總言之就係唔值呢個價錢,食完成餐飯都唔知自己食咗啲乜。又或者可能係因為我本身嘅期望太大,所以落差太大就比較失望
龍蝦玉子
龍蝦通粉
雞肉芝士夾餅
2018-01-23
2018-01-24 120 瀏覽
Cafe 從來都係我地gathering 好去處近年 龍蝦芝士好hit 係facebook瘋傳於是約左一班同學黎呢度好彩有booking 黎到門勁多人等好搞笑地要行一層先到餐廳一坐低就叫左芝士龍蝦mac n cheese、分享拼盆同個pizza分享拼盆 乜野小食都有少少好岩人少少又想試晒全部野ge人有燒八爪魚丸 芝士條 雞翼 墨西哥薄餅都有😳😳😳薯條 炸餃子全部都好好食 推推推推推芝士龍蝦mac n cheese 唔好睇佢細細兜 好濟下龍蝦份量唔多 食得出係雪藏 肉質唔彈牙好多好多芝士😍😍芝士控must tryPizza 係薄脆焗得好脆 唔會一舊就食飽人👍🏻如果你想食有面包口感ge 就唔好叫啦叫左個cookie n mint野飲就mama地好鬼淡 又水可惜呢度有限時有限時ge cafe 我就唔太鍾意傾計都唔盡興
Cafe 從來都係我地gathering 好去處
近年 龍蝦芝士好hit 係facebook瘋傳
於是約左一班同學黎呢度
好彩有booking 黎到門勁多人等
好搞笑地要行一層先到餐廳

一坐低就叫左
芝士龍蝦mac n cheese、分享拼盆同個pizza
分享拼盆 乜野小食都有少少

可惜呢度有限時
有限時ge cafe 我就唔太鍾意
傾計都唔盡興
2018-01-24 99 瀏覽
Master Kama在旺角開業已有一段時間了,店子主打各款龍蝦菜色。之前也在社文平台看過這裡的post。這一晚也如常地到旺角區買些攝影用品,看看手錶原來尚有時間, 不如先試試這裡的龍蝦菜色才回家。先來朝日啤酒, 入口冰凍順喉。送來的就是意式龍蝦海鮮薄餅,把龍蝦放在薄餅上, 賣相上頗有氣勢, 其實龍蝦已預先起了肉放了在薄餅上, 龍蝦肉鮮甜味十足, 肉質也爽口, 薄餅底烘得外層微脆,口感較爽脆, 麵粉香味也濃。是晚人流極多, 整晚人客不絕, 也是旺場。

先來朝日啤酒, 入口冰凍順喉。
是晚人流極多, 整晚人客不絕, 也是旺場。